| Автор |
Съобщение |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: За сериалите | 29.07.2013 13:59
Е, аз като чуя "сериал" и се сещам за "сапунка". Поне тук в темите забелязвам, че и останалите това имат предвид. А Валандер е съвсем друга бира и няма нищо общо със сапунки. А ти кои филми за Валандер по-точно гледаш - филмите по книгите на Манкел с Ролф Ласгорд, сериите по негови сценарии с Кристер Хенриксон или продукциите на ВВС с Кенет Брана? Аз лично с изключение на английските съм гледал всичко, че и по няколко пъти. Тук се въртят редовно, особено тези с Хенриксон, понеже са копродукция с немско участие. Много силни продукции. Английските не съм чувал да ги въртят тук, а за сваляне нито имам време, нито пък съм някакъв отявлен фен на Манкел. Ако ги пуснат ще ги гледам.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: За сериалите | 30.07.2013 00:53
Доста от сериалите, които бяха споменати не са сапунки... 
_________________ Понякога съм толкова добра, че цялата изтръпвам и боли ме...
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: За сериалите | 30.07.2013 07:58
Този с Брана гледам, другият не съм го засичал. Може би има и сапунки, но аз не съм писал за такива в темата, а май доста и от останалите. Кои са сапунки? Ситкомите ли?
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: За сериалите | 30.07.2013 11:53
Верно, че в България за "сапунки" се водят сериалите от рода Дързост и Красота плюс всичките там латински и прочее саги. За мен сапунка е всичко с продължителност 30-60 минути/епизод, което се произвежда на конвейер - било ситком, крими, адвокатска драма етц. С други думи "сериал". А Валандер примерно бих го квалифицирал не като "сериал", а като "поредица", най-малкото поради причината, че си говорим за пълнометражни филми.
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: За сериалите | 30.07.2013 14:49
Иначе казано, ако не е английско или европейско, го броим за сапунка със сигурност...  Щом си казал...
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: За сериалите | 30.07.2013 15:59
Звучиш обидена, а нямах такова намерение. От Щатите идват също сериозни неща (за останалия свят не знам, нямам впечатления). Мисля, че преди всичко влагаме различен смисъл в понятието "сапунка". Аз моето тълкуване го описах по-горе. И пак казвам, мисля, че в БГ "сапунка" е добило обиден характер понятие, което обаче си е БГ-проблем. Приемам, че влязох в дискусията на грешния крак. Нека "сапунка" в постовете ми да се заменя по дифоут със "сериал". Пак оставам на позицията си обаче, че един Валандер не е сериал, а поредица. Щото то иначе и Хари Потър го брой за сериал кажи-речи. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: За сериалите | 30.07.2013 19:25
В тази тема не прочетох нито един сериал, който да е сапунка. Но ти сигурно си по-добре запознат... А иначе това си е твоя интерпретация на нещата. Сапунка е точно сериал тип Дързост и красота, само за това позна.
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: За сериалите | 30.07.2013 20:44
А, спокойно, аз даже се и усмихвам  Просто си коментирам. И аз обичам английските поредици (дето не са 43 минути на епизод, щото трябва да се продава рекламно време - просто няма как в Щатите да се произвеждат типичните дълги филми, дето са част от поредици като Мидсомер или Валандер и т.н.).
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: За сериалите | 24.08.2013 04:34
И така, месец по-късно мога да се похваля, че вече изгледах 10 ия епизод от последния 5 сезон. Велик сериал! Един от най-добрите, които съм гледал някога. Уникален е този Винс Гилига. 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: За сериалите | 23.09.2013 23:31
Днес беше прекратен един от малкото съвременни сериали, които успяха да ми привлекат вниманието - Декстър. Грабна ме много силно още от самото начало и никога не ме е разочаровал силно. Ще ми липсва много. Не завърши така, както си мислих, но краят достатъчно ме втрещи. Другата седмица Breaking Bad също свършва, така че на феновете на двата сериала ще им е двойно по-тежко. Някой гледал ли е Six Feet Under? Отдавна му се каня и не съм чела много отзиви за него.
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: За сериалите | 24.09.2013 09:35
Велик не е достатъчно. Това е единственяи сериал, който съм гледал дето става все по-як със следващите сезони, а не обратното. Обявявам Хайзенберг за моралният ми баща, а семейството му за недостойни да го заслужат. Великият Хайзенберг!!! Също така искам да порицая дребнопишковеца Джеси и да го определя за абсолютен покемон. Както споменах вече сакатия му син и малоумната му жена трябва да бъдат публично екзекутирани. И като говорим за сериали, да кажа,че снощи изгледах последния епизод на друг епичен сериал - ДЕКСТЪР и ревах около 45мин след края му. Декстър и Хана - перфектната двойка на Планетата. Идеалът ми за романтика! 
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: За сериалите | 24.09.2013 09:48
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
Последна промяна Крал Блуфен на 24.09.2013 09:49, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: За сериалите | 25.09.2013 16:10
Тъжно наистина, цяла епоха в моето сериалогледане.  Но пък знае ли човек, да не казвам как е свръшило, но има някакъв шанс някой ден да видим завръщане. :) Иначе, за последно започнах да гледам Under the Dome, който приключи с първия си сезон. Не е лош, предизвиква някои паралели с Lost, но последните няколко епизода от сезона леко ме разочароваха. Друго, което може би ще започна да гледам, е Sleepy Hollow. Дотук май са излезли два епизода и има нелоши отзиви.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: За сериалите | 25.09.2013 16:29
Започнаха сезоните на три от сериалите, които следя - Homeland, Boardwalk empire i Castle. Първите два тръгнаха отлично, а третия ще го гледам тези дни.
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: За сериалите | 25.09.2013 17:00
Sleepy Hollow е изненадващо добър - поне засега.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: За сериалите | 25.09.2013 17:40
И аз мисля да го видя тоз сериал, че ми го хвалят. филма навремето беше як, хареса ми
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: За сериалите | 25.09.2013 17:47
Уфф само още една серия Как ле ще завърши всичко. един от най, най, най-великите сериали, които съм гледал. наистина всяка серия и сезон са по-добри и те напрягат още повече, направо лудница. СПОЙЛЕР нашия човек щеше да се предаде ама чу интервюто на ония покемони бившите му съдружници и се амбицира да им покаже за последно на всички кой е Хахзйенберг иначе много съм разочарован от поведението на Скайлър и Флин, изключително неадекватно. Никой не му даде шанс да поясни и т.н. Колкото до Джеси, не така с лошо. Дбеси също е култов, когато разбра за това, че Брок е бил отровен от Уолт просто изключи, винаги е прощавал на Уолт за всичките пъти когато е бил манипулиран и използван от него, но този път чашата преля. честно казано очаквам най-лошото възможно развитие. е то така или иначе нашия човек не можа да пребори рака и си е пътник. но да видим какво ще стане с Джеси, с парите, със семейството му Уникален сериал, велик Хайзенберг! иначе знаеш ли кой ми беше голям любимец? Майк. Много тъпо стана с оня гаф дето стана и Уолт го застреля и той не знаеше какво стори тогава и после съжали ама късно. 
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
|

Re: За сериалите | 25.09.2013 21:06
 |  |  |  | Diavolo написа: Уфф само още една серия Как ле ще завърши всичко. един от най, най, най-великите сериали, които съм гледал. наистина всяка серия и сезон са по-добри и те напрягат още повече, направо лудница. СПОЙЛЕР нашия човек щеше да се предаде ама чу интервюто на ония покемони бившите му съдружници и се амбицира да им покаже за последно на всички кой е Хахзйенберг иначе много съм разочарован от поведението на Скайлър и Флин, изключително неадекватно. Никой не му даде шанс да поясни и т.н. Колкото до Джеси, не така с лошо. Дбеси също е култов, когато разбра за това, че Брок е бил отровен от Уолт просто изключи, винаги е прощавал на Уолт за всичките пъти когато е бил манипулиран и използван от него, но този път чашата преля. честно казано очаквам най-лошото възможно развитие. е то така или иначе нашия човек не можа да пребори рака и си е пътник. но да видим какво ще стане с Джеси, с парите, със семейството му Уникален сериал, велик Хайзенберг! иначе знаеш ли кой ми беше голям любимец? Майк. Много тъпо стана с оня гаф дето стана и Уолт го застреля и той не знаеше какво стори тогава и после съжали ама късно.  |  |  |  |  |
Направо не съм на себе си като гледам как семейството на Хайзенберг НЕ ГО ЗАСЛУЖАВА. Боже, Боже нещастници! А сакатия му малоумен син вече премина всички граници. Абе аланкоолу, ако на мене баща ми ми каже,че е така между другото е скатал 81 милиона и иска да ми ги даде аз няма да му се троскам и да го обвинявам,че ме е лъгал или,че е неморален ами ше му издигна паметник поне с 10 милиона от кинтите, а още 10 ще похарча за билбордове и брошури, които да се разпространяват по целия свят изобразявайки въпросния ми баща като Исус! А ако поиска да ми прати 100к в колет няма да му казвам "умри" и да му трескам телефона, а веднага ще му благодаря и ще си купя S8-ца например! За оная постакеса жена му пък изобщо нямам сили да коментирам!!!
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: За сериалите | 25.09.2013 23:53
Гледайте старата класика Жицата.
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
|

Re: За сериалите | 25.09.2013 23:55
The Wire е култов сериал, отдавна изгледан и повторен!!!
|
|   |
|
|