Montreal 2013 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
IchWill
|

Montreal 2013 - тема за коментари | 03.08.2013 10:06
http://www.atpworldtour.com/share/event-draws.aspx?year=2013&eventid=421&draw=msЖребият е изтеглен. Надал и Джокович са в една половина, а Григор ще срещне в първи кръг Гранойерс, а при евентуален усоех във втори го чака Анди Мъри 
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 03.08.2013 13:15
отново малшанс при жребия за нашия. дано в Синсинати има повече късмет.
иначе много добре игра във Вашингтон, респект за което. Малко не му стигна да бие Хаас, но опита на последния си каза думата точно в решаващите точки в тайбрека.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
Forest_fan
(Les Mousquetaires)
Регистриран на: 06.06.2012 07:21 Мнения: 5108 Местоположение: Laval, QC, Canada
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 04.08.2013 07:12
Всъщност турнира започна днес (събота) с първия кръг от квалификациите. Аз успях да гледам два мача - Лукаш Лацко малко изненадващо загуби с 4-6 4-6 от Петер Полански (Канада), който участва от квотата на домакините и е 254-ти в ранклистата на АТП. Явно словакът беше подценил съперника си, докато канадеца играеше по-концентрирано и без много ефекти беше по-ефективен. В следващия кръг ще играе срещу Кубот за място в основната схема. Вторият мач беше между Иво Карлович и Габиашвили (Русия). Доста по-интересен и много равностоен мач. Първия сет вървеше гейм за гейм без нито един пробив като при 6-5 за Карлович и 40-30 също за него в 12-ия гейм (сервис на руснака), съдията на линията се забави с обявяването на аут, бяха се разменили още 2 удара и всички помислиха, че Карлович печели гейма и сета и се получи доста конфузна ситуация, но освен няколко недоволни гримаси и жестове не се стигна до по-голям скандал. Тайбрека също беше много оспорван, но огромния хърватин го спечели с 10-8. Вторият сет си вървеше по същата схема гейм за гейм до 5-5, когато Карлович успя да направи пробив и да поведе с 6-5. Гейма за спечелване на мача обаче започна с 0-30 като отиграването за втората точка си беше отиграването и на мача и руснака дълго време беше аплодиран, но последва серия от бомбени сервиси и в крайна сметка д-р Иво спечели мача. Най-високата скорост, до която достигнаха сервисите му беше 229 км/ч и предполагам, че записа към 20-на аса. В мача за място в схемата Карлович ще играе с израелеца Амир Уейнтрауб. Много се надявам нашия Гришо да играе във вечерната сесия на първия кръг, за да мога да го гледам. Мачовете от този първи кръг са в понеделник и вторник. Днес имахме и късмет с времето, защото въпреки прогнозите за дъжд облаците подминаха стадиона и се разминахме само с няколко капки  ... но аз си изпатих миналата година с дъждовете на женския турнир и сега не купувам никакви билети предварително, така или иначе тенис-комплекса ми е на 10 минути пеша.
_________________ Un pour tous, tous pour un!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 04.08.2013 11:34
Еее, Форесте, екстра е, че ще имаме лайв коментатор :) Иначе мача с Хаас го гледах от-до, Григор МНОГО, АМА МНОГО СЛАБ НА БЕКХЕНД в тоя мач. Първият сет и в четирите шанса за пробив, които имаше, можеше да е различно, особено четвъртият, когато най-сетне направи хубав ретур и влезе в равностойно разиграване и се издъни от форхенд по диагонал. В тайбреците пък едно и също - Хаас го натискаше на бекхенд и си печелеше. Най-гадното е, че в края на втория сет Григор се поусети леко и един-два пъти стъпи навътре при бекхенд-ретура, обаче твърде малко и твърде късно.
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 07.08.2013 11:11
Няма да има мач между Димитров и Мъри, защото Григор загуби мача си 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 07.08.2013 14:07
Крайно путкенска игра - два пъти 0:40 и не прави пробив? Григор е на път да си погуби таланта, все още вярвам в него, но часовникът тиктака неумолимо.
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 07.08.2013 14:54
да, така е. не може да продължава така, един турнир да играе добре, а друг зле.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 07.08.2013 16:48
Ами така и не може да направи два поредни силни турнира. Сега в Синсинати има по-големи изгледи за успех, защото ще е по-свеж, а и настилката там е по-бърза.
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 09.08.2013 11:02
Какъв беше този цирк на мача между Дел Потро и Раонич?
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 09.08.2013 11:48
При 4-3 за Дел Потро, негов сервис и 40-40 във втория сет Милош се затича напред и направи уинър, но преди топката да тупне втори път закачи с върха на обувката си мрежата. Първоначално самият Раонич помисли, че губи точката и наведе глава, но за голяма изненада на всички съдията Лахиани обяви предимство за канадеца. Тъпо се получи, но трябва да го доизмислят това правило, защото точката си беше за Милош и лекото докосване на мрежата не повлия по абсолютно никакъв начин на разиграването. Иначе не знам дали някой изобщо го е гледал този мач, но Милош показа сериозно подобрение от основната линия. Ретурите бяха много по-качествени от преди, а от бекхенд много добре пускаше ръцете, а също и миксираше със слайс, за да предизвика грешки на Понито. Цели 5 пробива постигна Раонич, което срещу играч като Дел Потро за само 2 сета игра, си е сериозно постижение. Изглежда, че с Любичич са на прав път и може и да се получат нещата за разлика от хасковския Федерер. Иначе да отбележим и пердаха, който Мъри отнесе от бате Ърни! 
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 09.08.2013 20:27
Имаше късмет Раонич, че Дел Потро игра с женски сервис заради болките в гърба, изобщо този Дел По адски чуплив ве Големия мач ще е тази вечер между Гулбис и Раонич, късните мачове са ясни ботове.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 09.08.2013 21:58
Значи чак сега видях видеото от случката и четох изявленията на Раонич на пресконференцията. Значи това е изключително ама изключително долба и путкенса проява. По всички правила това е точка за Дел Потро. Няма тук никакви трактовки, има ясен правилник. А Лахияни за пореден път се излага тотално и става за посмешище. Допуснал грешка ама видиш ли не можел да си върне назад отсъждането. Раонич загуби много с тази си проява и с изявлението си след мача, може и да спечели тази среща, но това беше една пирова победа а тази случка ще се запомни завинаги.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 09.08.2013 22:11
И аз изгледах ситуацията, абсолютно путкенска проява на Раонич. Позагледах сега и първия сет с Гулбис, добре че латвиецът е идиот по принцип, щото Раонич не виждам толкоз много да е напреднал, колкото на Хенман му се привижда - все си е сервис и форхенд, в дългосрочен план не вярвам да е някакъв доминатор.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 09.08.2013 23:14
Ако правилникът се прилагаше дословно, тогава ВСЯКО ЕДНО пресрочване на 25-те секунди например щеше да бъде наказвано с предупреждение, само че много добре знаем, че не става така, а се взимат под внимание обстоятелства извън регламента - колко е продължила последната точка, какъв е моментът в мача, кой играе и т.н. След като съдията има право на импровизация при прилагането това правило, не виждам защо да не може да си го позволи и в други ситуации. Както и самият Лахиани каза, точката беше "умряла" и докосването не повлия по никакъв начин на развитието на разиграването. Виж, друго щеше да е, ако Дел Потро имаше удар и Милош го беше разсеял. Според мен грешката на съдията беше, че се отметна от първоначалното си обяснение и тръгна да разправя как не бил видял и не можел вече да си промени решението...
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 09.08.2013 23:27
Няма мъртва точка в случая. Топката беше в игра, нито тупнала два пъти. В правилника изрично пише, че докосне ли се мрежата точката е за противника. Това за 25 те секунди от години не се спазва и там вече има трактовка. Но за този случай не съм видял друг подобен случай. Освен това в духа на феърплея, Раонич трябваше да си признае, щеше да спечели много повече... И за финал след това казва, че всеки щял да постъпи като него в подобна ситуация, което не му прави чест.
|
|   |
|
 |
|
Christianssen
Регистриран на: 15.03.2013 16:39 Мнения: 245 Местоположение: Бургас
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 11.08.2013 07:39
Честита победа,надалисти 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 11.08.2013 10:37
ВАМОС! Спечелих и 40$ в бет365 залагайки двайсетачка при 3.00 коефициент. Не съм гледал пряко мача, че бях каталясал и умирах за сън, но сега ще си го дръпна и ще го гледам по-късно днес. Играта на Рафа много се разви на хард корт и само извнъземната форма на Джокович през 2011 г. му попречи да настигне Федерер и изобщо да почупи една камара рекорди. Но за това както писах тогава вина имаше и Надал. Направи лоша поготовка за 2011. хвана настинка, после се контузи в Мелбърн, а на ИУ и Маями подцени ситуацията, Ноле тогава все още имаше много голям респект от него, а онзи тайбрек в Маями ако го беше измъкнал Надал, никога нямаше да последват тези поредни загуби на клея, тревата + усото и мелбърн, защото в този спорт психологията е от най-голямо значение. Без да съм гледал мача съм сигурен, че Джокович въпреки, че е във възможно най-добрата си форма, а това е най-добрия турнир за него от веригата Мастърс в исторически план е показал нестабилност в ключови моменти, което е следствие на инфарктния мач в Париж, където той даде абсолютно всичко от себе си, но не успя да победи, а обратното в Надал тази неувереност която изпитваше срещу Новак преди я няма. Сега вече нещата ще са 50 на 50 и всичко ще се решава освен от психиката и от това все пак кой в каква форма ще е за конкретния мач. Изключително важна и престижна победа за Рафа и голяма крачка към завръщането под номер 1 в света в края на годината. 
Последна промяна Diavolo на 11.08.2013 10:38, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 11.08.2013 11:01
Аз пък се минах с 10 лв сложих на Джоко да бие 2:0 сета а то кво стана, уж на хард е с класа над Надал, според специалистите, ама май не е така, но пък преди седмица прибрах 650 лв и сега съм малко в криза, но в Синсинати трябва да ги късам, тия които се представят добре в Канада, после каталясва и това е коза, дано го изполвам правилно. Иначе честито на Рафа трябва да гледам запис задължително, на финала не би трябвало да има проблем да спечели в 2 сета, но ще видим все пак, добро представяне на Раонич, въпреки че като игра не ме впечатли с нещо, ама показа борба и психика във важните моменти, късмет че и Дел По не бе в час, а Гулбис му разчисти схемата като отстрани Мъри, но се възползва, тъй че поздравления
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 11.08.2013 11:18
Раонич няма абсолютно никакви шансове срещу Надал. Спокойно може да заложиш за чиста победа 2-0 за Рафа.
|
|   |
|
 |
|
juve
(Extreme Zombies)
|

Re: Montreal 2013 - тема за коментари | 11.08.2013 11:36
1.4 усетили са се копелетата, поне 1.8 да бяха дали, но все тая в Синсинати още 1 кръг ще ги оправя, там мисля да сложа Харисън да бие Долгополов, Мелцер да бие Монако и Сок се чудя дали 1 сет или целия мач да му сложа срещу Раонич и ако ги комбинирам в една система и излязат ще имам добра основа от 50-60 лв оттам винаги знам как да ги развия поне до 150-200 ама ми е трудно с 10-20 лв капитал ама е така, все пак трябва бавно и славно това е печелившата рецепта, че всичко си опира до късмет все пак, а букитата вече сигурните им дават 1.4 най-много проклети явно откак им вземам парите се усетиха, но пак ще ми кацнат 
|
|   |
|
|