Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:31

Отговори на тема  [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
Офф - Книги 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   19.08.2013 00:02

Здравейте!
Останах приятно изненадан във форум които е ориентиран предимно към спортните събития да има и доста хора който да четат книги и на всичкото отгоре и да ги обсъждат. Мога да кажа само едно Браво и дано повече хора имат среща с някоя книга независимо дали е бестселър или не . Иначе последната книга която прочетох е "Махалото на Фуко''-Умберто Еко и мога да кажа че е едно доста добро предложение за свободното време.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   19.08.2013 02:59

Няма по-добро време за четене от някой дълъг полет - прочетох Vengeance на Иън Ървайн докато летях обратно към Щатите (на български навремето издадоха поредицата Взор през огледалото (която силно препоръчвам на хората, които харесват фентъзи - независима поредица си е дори и да има още 2 в същия свят след това)... май в момента издават втората поредица в същия цикъл...; Vengeance е в нов свят). Интересен свят, изпълнение в неговия си стил - ще трябва да се четат останалите от трилогията :-)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   19.08.2013 11:37

DanBrawn написа:
Здравейте!
Останах приятно изненадан във форум които е ориентиран предимно към спортните събития да има и доста хора който да четат книги и на всичкото отгоре и да ги обсъждат. Мога да кажа само едно Браво и дано повече хора имат среща с някоя книга независимо дали е бестселър или не . Иначе последната книга която прочетох е "Махалото на Фуко''-Умберто Еко и мога да кажа че е едно доста добро предложение за свободното време.

А добре дошъл, Данчо ;-) . Форум Култура и Изкуство е едно от най-приятните местенца тук. Аз лично намирам много добри идеи за книги и филми. Наминавай по-често.

бтв. Какво ще кажеш за новият ти бестселър? Аз лично останах леко разочарован от него.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   19.08.2013 12:40

Цитат:
Иначе последната книга която прочетох е "Махалото на Фуко''-Умберто Еко и мога да кажа че е едно доста добро предложение за свободното време.

Браво, че го четеш, особено след като ти го нахака за Да Винчи.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   23.08.2013 08:55

Прочетох и Танц с дракони :devil:

след малко ще отворя специална тема за Песен за огън и лед, където всички фенове да се разпишат :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   25.08.2013 12:57

bai Momchil написа:
DanBrawn написа:
Здравейте!

А добре дошъл, Данчо ;-) . Форум Култура и Изкуство е едно от най-приятните местенца тук. Аз лично намирам много добри идеи за книги и филми. Наминавай по-често.

бтв. Какво ще кажеш за новият ти бестселър? Аз лично останах леко разочарован от него.

Ами нормално един автор след като е написал няколко добри книги да има леко изчерпване от към идеи и свеж сюжет. Започна се да ги изкарва на конвейер и нормално е да има отстъпване от най-добрите му дни, явно се мисли за парата от издателите който ще получи и се скроява нещо на бързо.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   25.08.2013 12:59

Vendome написа:
Цитат:
Иначе последната книга която прочетох е "Махалото на Фуко''-Умберто Еко и мога да кажа че е едно доста добро предложение за свободното време.

Браво, че го четеш, особено след като ти го нахака за Да Винчи.

Човек трябва да се образова и да поглежда и от друга перспектива, а не да се отдава на пристрастия и да не приема друго мнение.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   25.08.2013 18:35

Освен ВИС срещу Сик, Смъртта на големите босове, и БГ Кръстника 1-5 както и поредицата "Вулгарни романи на Х.Калчев" не съм чел нито една книга на български език!
Klilling Pablo и The Last Narco: Inside the Hunt for El Chapo са абсолютно засължителни четива за всеки един млад бизнесмен!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Последна промяна Крал Блуфен на 25.08.2013 18:36, променена общо 2 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   27.08.2013 19:41

Венабили, помагай :unsure:

След Песен за огън и лед някак си не ми се почва никаква друга книга, а ми се чете Мартин :outofspace:
По план следва Шогун на Клавел, но не знам умът ми е зает с Вестерос и Есос и не ми се чете нищо друго. За първи път се сблъсквам с такъв проблем. :helpless:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   27.08.2013 22:13

Ти направо ме разби. Разбирам да си изчел всичките книги на света, ама това е невъзможно. Не знам дали е добра идея, но се опитай да си дадеш почивка от книгите известно време и чувството може да изчезне. Аз поне така бих направила ако съм в твоята ситуация(да изчета дадена поредица или всички книги на даден автор и да не ми се чете нищо друго). Ако не можеш да издържиш и ден без да хванеш книга в ръка, тогава не мога да ти помогна.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   27.08.2013 23:27

Diavolo написа:
Венабили, помагай :unsure:

След Песен за огън и лед някак си не ми се почва никаква друга книга, а ми се чете Мартин :outofspace:
По план следва Шогун на Клавел, но не знам умът ми е зает с Вестерос и Есос и не ми се чете нищо друго. За първи път се сблъсквам с такъв проблем. :helpless:

Ми или минавай на друг жанр (кримка например) или малко почивка от книгите. :-)
Аз сменям жанра в такива моменти (или чета малко разкази да ми да се разчисти главата; или някоя биография) - но не с друга сага (Клавел си е сага както и да го погледнеш). Макар че понякога друга сага помага човек да започне да мисли за нещо друго.

А иначе - след подобни поредици винаги е трудно да се превключи. Особено ако не е довършена.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   27.08.2013 23:45

Мерси на Ихвил и Венабили :-)

Амии ще си почина, тамън сега тече US Open, ще изгледам сезон 3 на Троновете, ще почна Рим и така.
И след 2 седмици почвам Клавел :-)

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   27.08.2013 23:48

IchWill написа:
Ти направо ме разби. Разбирам да си изчел всичките книги на света, ама това е невъзможно. Не знам дали е добра идея, но се опитай да си дадеш почивка от книгите известно време и чувството може да изчезне. Аз поне така бих направила ако съм в твоята ситуация(да изчета дадена поредица или всички книги на даден автор и да не ми се чете нищо друго). Ако не можеш да издържиш и ден без да хванеш книга в ръка, тогава не мога да ти помогна.

Аз преживях подобен шок като приключих поредицата ВУЛГАРНИ романи! Мислех си,че живота е цветя и рози като имам Нерон Вълъкт, Калигула Бесния и Цикълът на Менсалина!!!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   28.08.2013 00:13

goro_levskara написа:
Vendome написа:
Купи си "Разум и чувства" (пак на Остин) или "Панаир на суетата" на Текъри.

Разум и чувства вече я поръчах, а Ема си я осигурих вече. Анотацията на Панаир на суетата ме грабна също, но първо искам да прочета горните две.
Благодаря ти Стенли :-)

Прочетох Разум и чувства. Също силна книга, произведение, от което си извадих някои неща. Неща, които съм знаел, поведения, които съм следвал, мисли, които съм споделял. Винаги съм се възхищавал на хората, които успяват да таят всичко лошо, което им се случва, някъде дълбоко в себе си. Някъде, където то да остане далече от всички заобикалящи ги и разпитващи. Главната героиня Елинор е от тези хора. Въпреки че и се случиха много неприятни неща, тя успя да прикрие всичко, което чувстваше и мъката и остана скрита за околните. Много показателно поведение...

Преди да започна Ема ще се порадвам на това, което си взех много скоро:
http://www.vakon-bg.com/book/ed-stafurd-po-porechieto-na-amazonka-860-dni-edna-nevuzmojna-zadacha-edno-neveroyatno-priklyuchenie-

Изображение

Последна промяна goro_levskara на 28.08.2013 00:13, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   19.09.2013 19:58

Играта на Джералд на Стивън Кинг направо ме срази. На моменти е направо извратена. Чудя се коя негова книга да подхвана следващият път - имам Тъмната половина, Мизъри, Дългата разходка, Живата факла(Подпалвачката), Дума Ки, Романът на Лизи, Нощна смяна(старото издание), Особени сезони и Клетка.
В момента си почивам от него и чета първата книга от поредицата Песен за огън и лед.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   19.09.2013 23:04

IchWill написа:
Играта на Джералд на Стивън Кинг направо ме срази. На моменти е направо извратена. Чудя се коя негова книга да подхвана следващият път - имам Тъмната половина, Мизъри, Дългата разходка, Живата факла(Подпалвачката), Дума Ки, Романът на Лизи, Нощна смяна(старото издание), Особени сезони и Клетка.
В момента си почивам от него и чета първата книга от поредицата Песен за огън и лед.

Предполагам, че се чудиш коя от изброените да прочетеш за n-ти път, всичко останало би ме изненадало.
А иначе с книгите е както с всичко останало - въпрос на вкус. На мен любима ми е Дългата Разходка - яко адреналин без капка хорор.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   19.09.2013 23:39

Ето ти изненадата - за пръв път ги чета. Ето ти и по-голяма изненада - Играта на Джералд ми е едва втората негова книга, която чета(първата вече писах коя е). Съвсем случайно подхванах негова книга в края на май тази година и като се започна...
Да, Дългата разходка се води научна фантастика, но като погледнах описанието отзад на книгата(старо издание) малко ме съмнява. Може да има тук там някой хорър елемент, ама чак никакъв... Но благодаря за препоръката. Колебаех се между нея и Мизъри, но явно ще е тя. Мизъри ще е след нея, но ще правя почивки между книгите му, че няколко книги една след друга ще ми дойдат множко(като се има в предвид какво точно пише).

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   19.09.2013 23:45

Дългата разходка е в бъдещето - това е целия фантастичен елемент. Единственият хорър е от това, което хората могат да измислят. Игрите на глада и подобните дължат много на точно тази книга.

Ако не си я чела - започни с нея :)

Последна промяна Venabili на 19.09.2013 23:45, променена общо 1 път

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   19.09.2013 23:47

ПС: А Особени сезони е нещо, което трябва да се прочете от всеки. Особено частта "пролет" :) Да не говорим, че и филма по тази част си струва :yes:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Офф - Книги   |   20.09.2013 13:15

Мизъри между другото също ми е любима. В общи линии на Кинг книгите колкото по-малко фикция (съответно повече психария) имат, толкова повече ми харесват. Не че съм му чел всичко де, далеч не. Мой добър приятел от БГ бе (и все още е) най-големият маниак на тема СК, който съм срещал. Това книги и филми едно на ръка, после плакати, фланелки, та така чак до татуировки. Покрай него попрочетох това-онова. Сега се сещам и за Гняв - също много добра. Жена ми пък боготвори Dreamcatcher - забравих как се казва на български - ето на, въпрос на вкус.

В общи линии всяка една си заслужава. Приятно четене!

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 221 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща