Най-добрата защита в съвременния тенис
Най-добрата защита в съвременния тенис
| Автор |
Съобщение |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Най-добрата защита в съвременния тенис | 04.09.2013 17:23
Пак субективни спорове. За мен пък е Кройф, но като цяло ги класирам по епохи.
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Най-добрата защита в съвременния тенис | 04.09.2013 17:40
 |  |  |  | alessandron написа: Значи за последен път се занимавам в каквато и да е дискусия с теб, защото ти явно си ръб и такъв ще си останеш. Първо, хед-ту-хед-а изобщо не е от толкова голямо ПЪРВОСТЕПЕННО значение, защото обикновено говорим за играчи с разминаващи се пикови моменти в кариерата си. Любимецът ти Сампрас се отказа рано-рано, защото усети, че Хюит почва да го пори мощно и не искаше да натрупа много негативен баланс - а това щеше да стане просто щото Пийт вече беше демоде, поостарял. От сегашните топ звезди Федерер е с шест-седем години по-възрастен от Надал, Ноле и Мъри и най-нормалното нещо е, след като вече върти на 32 години, са пада все по-често. Второ - обективният критерий за спортен успех са трофеите - това е положението, пукни се от яд ако щеш, затва и Реал е по-голям клуб от Барселона. Федерер има 17, Сампрас е с 14, отделно Пийт няма ДОРИ финал на Ролан Гарос. Трето - измишльотината, че сега тенисът бил по-слаб отпреди може да я каже само балък като теб. Защото по същата логика казваш, че Меси бил най-великият, а срещу кого играе Меси в сегашната ера - срещу португалската лигня? Марадона играеше срещу такива като Платини, Гулит, Румениге и прочие. Ама по твоите думи Бъхльото, дето на всяко Световно лъсва извън Барселона, че не е толкоз велик, бил НАЙ-ВЕЛИКИЯТ, но в тениса, видите ли, преди 20 години имало повече звезди, затва Пийт е най-велик. Изобщо няма да те питам от какви играчи е падал Сампрас на Ролан Гарос в най-силните си години, щото знам, че няма много смисъл. Като подготовка и плътност на резултати такава четворка като Федерер, Надал, Джокович и Мъри не е имало. И последно - Майкъл Джордан е най-велик, а Кобко свърши с баскетбола, сори. |  |  |  |  |
Не че съм съгласен с бай Добри, само искам да вметна, че според мен паралелът Сампрас - Хюит - Федерер - Надал не е съвсем точен, защото разликата между Пийт и Лейт е 10 години, а между Роджър и Рафа - няма и 5. А и Фед през 2010 или 2011 беше по-завършен и хитър играч от 2004 например, така че ако ще се търси контра по този параграф, вероятно аргументът трябва да е повечето двубои на клей, макар че не знам дали може да мине. Отделно, ако се върнем на Сампрас - Хюит - балансът е само 4-5 за Лейтън, в ГШ 1-1. Колкото до Сампрас и Ролан Гарос, въпросът е интересен. Ако приемем, че пикът му е бил периодът 1993 - 2000 г., тенисистите, от които губи са: Бругера, Къриър, Шалер, Кафелников, Норман, Делгадо, Медведев и Филипусис. 3-ма шампиони в турнира, двама финалисти, които се разминаха на косъм с титлата, един съмнителен клей кортър и две риби на сухо.  Иначе този дебат за ГОАТ на мен започва да ми се струва доста тъпичък вече. Не мисля, че обективно може да има такова нещо - най-велик играч в историята, има различни тенисисти, които са били водачи в своята епоха. Много трудно може да се извади статистика, от която категорично да извлечем класация. Дори титлите от Големия Шлем, което уж е най-обективното - ами, феновете на Борг и Мака например веднага могат да контрират, че през 80-те АО не е имало днешния престиж и е било пропускано от големите и следователно любимците им са имали по-малко шансове от Федерер и Сампрас да трупат титли. А като се вземат под внимание в дебата и субективни фактори като ниво на конкуренцията, пикови и непикови години, хед-ту-хеди с тоя или оня, става абсолютна манджа с грозде. Затова смятам, че си е чиста загуба на време тоя спор. Иначе по темата на Дявола - Рафа Надал.
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Най-добрата защита в съвременния тенис | 04.09.2013 17:47
Напълно съм съгласен, че В КОЙТО И ДА Е СПОРТ класиране на най-велик е пълна дивотия - прави се по епохи.
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Най-добрата защита в съвременния тенис | 04.09.2013 17:49
Той бай Добрил и по хед-ту-хед лъсва, щото Селтикс имат нещо като 200-150 баланс срещу Лейкърс. :) Но иначе е ясно, че Федерер не е никакъв ГОАТ.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Най-добрата защита в съвременния тенис | 04.09.2013 17:50
В баскета не се бъркам, там не съм такъв фен. Ясно е само, че Майкъл е най-великият и тва е :) А Фед е великан, тва е.
|
|   |
|
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Най-добрата защита в съвременния тенис | 10.09.2013 00:13
Не абсолютизирам по значение "хед ту хед"-а, в случая обаче имаме смазващо предимство на Надал пред Федчо, това не е като Хюит пред Сампрас с 1 победа разлика (на Сампрас между другото НИКОЙ не му води с повече от 1 победа...). Защо обаче Сампрас е най-великият - просто има едно неотразимо оръжие, което никой преди и след него не е развил до такова съвършенство и което оръжие беше напълно достатъчно за него да властва на корта. Това беше играта сервиз-воле(-смач, ако успее да върне). Нямало е в историята толкова агресивно доминиращ тенисист. Бройката турнири от ГШ в случая няма как да направи Федурка по-добра от Пит. Бройката титли във всеки един спорт показва най-успешния играч, но не и най-добрия!  Бостън Селтикс са най-успешният отбор в историята, особено формацията от края на 50-те и 60-те, но тогавашният Бостън по-добър ли е от Лейкърс от 80-те или Чикаго от 90-те? Правете разлика между най-успешен (като бройка спечелени титли) и най-добър, като качество. Защото глупавите спортни коментатори явно не го правят. Естествено, че не може да се каже, че Реал от 50-те са по-добри от Аякс от началото на 70-те, Милан 89-90 или Барса в 21-ви век. А за Меси - на него дори не му трябва световна титла, за да доказва, че е най-великият в историята. Не че няма да я спечели, още догодина 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Най-добрата защита в съвременния тенис | 10.09.2013 04:07
след финала между Ноле и Рафа преди малко мисля всякакви въпроси коя е най-добрата защита падат. Надал беше като стена, всичко връща тоз човек.  И много правилна тактика избраха, защото гадния вятър втора поредна година отрови животеца на Ноле и беше доста рисковано да се играе агресивен тенис, но това е друга тема.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Най-добрата защита в съвременния тенис | 10.09.2013 16:28
 |  |  |  | Dobril написа: Не абсолютизирам по значение "хед ту хед"-а, в случая обаче имаме смазващо предимство на Надал пред Федчо, това не е като Хюит пред Сампрас с 1 победа разлика (на Сампрас между другото НИКОЙ не му води с повече от 1 победа...). Защо обаче Сампрас е най-великият - просто има едно неотразимо оръжие, което никой преди и след него не е развил до такова съвършенство и което оръжие беше напълно достатъчно за него да властва на корта. Това беше играта сервиз-воле(-смач, ако успее да върне). Нямало е в историята толкова агресивно доминиращ тенисист. Бройката турнири от ГШ в случая няма как да направи Федурка по-добра от Пит. Бройката титли във всеки един спорт показва най-успешния играч, но не и най-добрия!  Бостън Селтикс са най-успешният отбор в историята, особено формацията от края на 50-те и 60-те, но тогавашният Бостън по-добър ли е от Лейкърс от 80-те или Чикаго от 90-те? Правете разлика между най-успешен (като бройка спечелени титли) и най-добър, като качество. Защото глупавите спортни коментатори явно не го правят. Естествено, че не може да се каже, че Реал от 50-те са по-добри от Аякс от началото на 70-те, Милан 89-90 или Барса в 21-ви век. А за Меси - на него дори не му трябва световна титла, за да доказва, че е най-великият в историята. Не че няма да я спечели, още догодина  |  |  |  |  |
Крайчек със сигурност води с повече от една победа на Сампрас /6-4 за демона с бебешко лице/, а ако не се лъжа и Пол Хаархуис можеше да се похвали със същото. Най-великият футболер е Зинедин Зидан, само да вметна. 
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Най-добрата защита в съвременния тенис | 10.09.2013 16:37
Дрън-дрън ярина, най-великият е Христо Стоичков. Аз казах. Хау 
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
|