Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:57

Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
13 ГШ титла за Рафаел Надал! 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   13.09.2013 15:09

Stuart написа:
Нямам нито едно "ако". Струва ми се, че си нещо чел-недочел. И не се ядосвай, животът си тече, кравите отиват на дръвника. Това е естественият ход на времето.

Учудващо е как начетен човек като теб пише доста лековато като дойде ред за тенис :) Аз пък мисля, че Надал няма да играе на 30+ така, както сега, когато пак го мъчат контузии и то сериозни.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   13.09.2013 15:13

Закъсняла честитка и от мен на Андре за женитбата. :celebrate: За Надал - Дявола добре беше пуснал 22:15 от АТП още преди мача :laugh: Не гледах мача, чета само коментарите ви, но общо взето оставам с впечатлението, че Джокович не е бил в своя стил на игра, в който се доказа многократно - сърбинът тази година не е в оптимална кондиция за мен, особено от сервис, докато Надал беше достатъчно форсиран.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   13.09.2013 15:16

Henman написа:
Абе истината е, че ако Надал е здрав, много трудно няма да мине 17. Единственият коз, който имате, е Джокович, но вчерашният мач със сигурност ще бъде голям психологически удар в полза на Рафа. Дел Потро непрекъснато има някакви проблеми с кондицията, Мърльо е твърде пасивен, а и има 1000 загуби от Надал на ниво ГШ, Федерер пада от Робредо и Стаховский. Друг кой остана? Бердих, Цонга, Ферер, Вавринка - всичките са му лесни. Младите засега са слабички. Вярно, на Уимбълдън винаги може да стане някоя изненада в първите кръгове, но на другите три турнира не виждам как ще го надблъскат във формат 3 от 5 по-задно ранкирани играчи.

А Дявола най-вероятно ще спечели 10-годишната битка да принизи Фед и да оспори статута му на ГОАТ, но ще загуби войната, защото Сампрас ще бъде задминат от още един тенисист. И колкото и да хвали Надал, не мога да повярвам, че харесва повече стила му на игра и излъчването, аурата от тези на Пийт. Но той си знае де. :-)

Истината е в СЛАБАТА конкуренция !!! :laugh: А Надал няма да си запази това ниво, ще се наложи след още една годинка пак да спира, нали има хронична контузия. :dunno:

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   13.09.2013 17:00

alessandron написа:
човек като теб пише доста лековато като дойде ред за тенис

Не си прав. :stop:

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   19.09.2013 21:17

Дяволе, 'са верно, че аз не съм писал от две години, ама що за тъпотия е да се премести форума тука?

Що за срамота е да има толкова малко мнения за тенис в това безлично phpBB жалко форумче.

Че то на дира точно това му е хубавото бе, къстъм форум, с изглед дърво, прекрасно.

Vogel, Орел и доста други фенове също не пишат тука. Отказали ли са, какво, незнам. Но решението да се премести форума е супер грешно.

Иначе, интересно да видим дали Рафаелчо най-накрая ще задържи малко нивото повече от една година. Ако го направи, възможно е и да изравни Рожето, да го задмине ... според мен е абсурдно.

Понеже много много одавна не съм писал, а всъщност от как Нолето взе да му бие последователните шамари, бях сигурен тогава, че Надал ще му намери цаката. Ако не напълно, то поне да му взима барем половината големи тенджери. Ако не се появи некой урод, или Надал не получи некоя нова контузия, реална или мистериозна... си мисля, че е възможно да изравни Рожето.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   20.09.2013 02:33

добре дошъл -)
Фогела отдавна не пише редовно, по-скоро се включва от време на време. Така беше и последните години в дира.
Виж Орела определено там бе далеч по-активен, ама не е като да не пише и тук, а и по дяволите с всяка изминала година ставаме все по-големи. Сега кво след време Орела на 70 и Дявола на 60 години ли ще продължават да пишат? =))
Аз какво да направя като някои нарочно не пишат и саботират на пук, а пък младите ги няма или са несериозни фейсбук лигльовци падащи си по чалга или уан дирекшън, бийбър и всеква подобна свлоч.
Жалко за тези които не пишат, аз имам къде да си пиша редовно.
Апропо мненията в дира западаха с всяка изминала година. 2012 г. бе много зле положението. Мислиш ли, че ако бяхме останали там мненията щяха да са повече, конкретно за тази 2013 г. ?? Аз лично силно се съмнявам.
А че форумчето не е това което очаквах е друга тема за разговор. Предложих всеки от по-старите да даде някой лев за реклама, предложих за смяна името на форума и масивна реклмана кампания, но явно това не се приема.
С това име на форума, никога няма да мръднем от това положение.
И въпреки това, тенис форума заедно с баскета и зимните спортове са единствените форуми, които вървят и се развиват. Останалите са под всякаква критика, а и тениса щеше да е много по-силен ако някои хора не правят нарочно сечено. В крайна сметка ако толкова им е скъп дира винаги могат да се върнат там и да си пишат там. Аз никого насила не съм докарвал тук. Виж сега причините са комплексни и са много. Пак ти казвам клуб тенис в дира е номер 1 форум в историята без аналог в нашето виртуално пространство, с всичките култови теми, спорове, легендарни дуели, басове, мега скандали, мега игри, статове, фермани, флудове и т.н. Единствено стария бгплей можеше да се мери с клуб тенис, но много малко форуми от бгплея. Някои може да посочат и формула 1 и футбол от дира, само че там нямаха такива култови игри и нямаха такива невероятни теми със статове и любопитни факти дето в кафето или тенис24 само можехе да сънуват. а като скандали и ебавки по нищо не им отстъпвахме. Питаш що Фогела не пишел вече. Ами човека е ветеран от тия години, кокалите го болят, сега седи пред камината и лъска самодоволно сребърната си звезда :))
но специално 2013 г. там щеше да е горе-долу като тази тук. Може би малко по-добре или по-зле. в това съм 100% сигурен и можеш да ми вярваш.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   20.09.2013 08:24

Diavolo написа:
добре дошъл -)Предложих всеки от по-старите да даде някой лев за реклама, предложих за смяна името на форума и масивна реклмана кампания, но явно това не се приема.

Каква реклама? На кое? Защо? Какви пари? Не е въпросът толкова в парите, ама 'дай да дадем' не е много яка мотивация за... даване. Дай нещо по-конкретно и може и някой да даде.

Цитат:
а и тениса щеше да е много по-силен ако някои хора не правят нарочно сечено.

Кои са тия хора? Дай имена или спри да пееш тая песен.

Цитат:
Питаш що Фогела не пишел вече. Ами човека е ветеран от тия години, кокалите го болят, сега седи пред камината и лъска самодоволно...

Мисля, че горното не се нуждае от коментар, но при такава алтернатива и аз не бих писал :laugh: :-D :rofl:

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   20.09.2013 12:19

Дяволе, разбирам, ясно да. Всички остаряваме и си имаме некакви гайлета на главата. Тоз накъде хванал, ония накъде. Имаше, помня и две три момиченца в клуба - petita и joy и още някоя май. Е, те сигурно пък са се оженили и дечица дундуркат вече. Някои пък с оглед залеза на Федерер все по рядко намират смисъл да влизат. Разбира се, това е нормалния ход на нещата.
Аз за себе си знам, че много много не ми липсват младите драги зрители. Твърде много злоба и простотия. Всичко това е ясно да.

Това което на мен лично не ми е ясно, как преместването на готиния форум на dir.bg тук, ще спре тези процеси. Готиния форум, уникалния бих казал! Като визия. Като цвят. Като съдържание. Като история. Върнах се онзи ден назад по страниците и прочетох някои стари неща. Пуснах си в тубата някои отминали вече мачове. Извинения Дяволче, но този форум тука нито има традиции, нито история, нито визия, нито дух, нито нищо! Сиво, невзрачно място.

И няма как преместването на форума тук да доведе повече хора, ако ще дира да е на смъртния си одър. Всеки знае дира. Да, прав си, че и там мога да си прочета нещата, а и ще идвам тук, за да ви чета мненията guys, но некак си е пусто. Просто аз съм един стар vintage пич и не обичам промените.

А т'ва с рекламата и средствата е обречено според мен.

Поздрави,

Pink

Последна промяна pink на 20.09.2013 12:20, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   20.09.2013 12:40

Petita и Joy са си тук, но пишат по-рядко - а защо, попитай ги сам, ако желаят ще ти отговорят. Колкото до Дир-а - това е умрял форум, а този тук идеята му е около ПМЛ, не около тениса. В крайна сметка който иска да развива форум, да заповяда - ти не искаш "младите", ама искаш форум - все едно БСП да иска след 30 години да е супер партия, ми няма - гласоподавателите ще са измрели, щом няма нова кръв да ги смени. Влизаш веднъж на две години, но трябва форумът през тия две години да е хубав, украсен, пълен с теми, че да се начетеш - еми няма как да стане, сивичко ще е. ;-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   20.09.2013 12:47

Сандро, ясно е това. И аз си имам вина, че не влизам. Аз винаги повече съм бил читател на форума, отколкото писател. Пък и си имах некои ядове напоследък. Така че както казах и горе, аз също нося вина форума да опустява. Това, което аз не разбирам обаче е друго - как преместването на форума тук, ще подобри нещатата.
А, бтв какво е ПМЛ ?

поз,

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   20.09.2013 12:49

ПМЛ е отборна игра за прогнозиране на футбол - един вид виртуален футбол на прогнози :) Иначе то е ясно, че всички имаме вина, но истината е, че колкото има желание, толкова има и форум. След скандала "Мъри" (вторият ник на Дявола, ако не си запознат, още една носталгия можеш да потърсиш в Дир-а, на мен не ми се зачеква темата) нещата не са същите и никога няма да бъдат.

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   20.09.2013 12:56

Не съм запознат с този "скандал". То и няма значение, освен ако не сте се изпокарали нещо, което ще бъде доста тъпо.
Аз лично, мога да си обещая да влизам и пиша по редовно. Тениса все още ми доставя удоволствие, за разлика от футбола, който почти спрях да гледам.

Надявам се да направите някоя форумна среща и да погледаме малко тенис на бири-мири и разни такива работи.

п,

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   20.09.2013 15:34

Момичетата всъщност са 4 - освен изброените, другите сме speranza и аз. От тях като че ли аз пиша най-често тук, но и съм най-млада(така мисля де, няма да си издавам годинките). Всъщност и аз не одобрявах много тази идея да се местим тук и в началото почти не пишех, но взех да свиквам с времето. Единствено с другите клубари не съм свикнала все още.
Форумните срещи са добра идея, но не очаквайте присъствие от моя страна.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   20.09.2013 20:23

Форумът според мен започна да запада още преди години. Тогава голяма част от качествените юзъри като Хеопс, дон Карлос, Ромео Хъни, Мауер, Хингис, Малдини и др. спряха да пишат по една или друга причина. Предполагам, че част от тях се отказаха поради липса на време, а други бяха отблъснати от някои не толкова културни спорове. Има го и този момент, че вече си бяхме казали всичко и можеше само да правим лайв коментар на турнирите, но след като Фед спечели РГ и задмина Пийт тръпката съвсем изчезна, а и при жените изведнъж стана сивичко след отказа на белгийките, американките и Моресмо. Отделно, част от старите култови типажи, които си имаха фенове, като Агаси, Куертен, Сафин, Налбандиян, Фереро, Блейк, Моя, Кория, Хюит се отказаха или западнаха сериозно и нямаше вече какво толкова да се коментира по мъжките турнири, които станаха доста предвидими като развитие и единствената въпросителна обикновено беше кой от голямото трио ще спечели в крайна сметка. На мен лично най-много ми харесваше старият вариант - 15-20 човека, които да пишат смислено. Ако са повече, спаменето и чатенето е гарантирано, а и следенето би станало много трудно. Най-лошият вариант, естествено, е сегашният - да пишат трима човека на кръст, но здраве да е. :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   21.09.2013 01:03

Ами, Пинк, ще се радвам да пишеш по-честичко, особено за големите турнири :-)
А и се радвам, че все пак ни откри де... Не сме изчезнали да знаеш. Всички са тук и са регистрирани, просто някои не пишат, други го правят рядко и така. Нормална човешка еволюция... ;-)

Последна промяна Diavolo на 21.09.2013 01:03, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   21.09.2013 11:22

Хайде стига с този казус "Мъри" де. Втори ник, голямо престъпление... Той да ви е проблема, а не селските скандали с псувни и мерене на пишки, дето си ги спретвате всеки турнир.
И ако питате защо аз конкретно не пиша- сори, ама разни виртуални големци да ме псуват не ми е идеята за общуване нито по спортни, нито по каквито и да било тематики. Така че хайде да не е паралелният ник на Дявола всевалидното обяснение за сегашната ситуация...

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   21.09.2013 11:30

Ако визираш мен, точно аз по време на "Мъри" казах, че Дявола не е убил някого в крайна сметка - но други клубари мислят иначе и не е като да нямат основание. А това, че рядко с теб сме на едно мнение е съвсем отделен въпрос, но все си мисля, че никога не съм те обиждал, макар да знам, че едва ли мен визираш, но може пък и да бъркам. Колкото до "меренето на пишки" - да, особено за спорт мъжете в това намират чара му, жените - не. Това е и още една от причините форумът да се промени драстично.

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   21.09.2013 11:43

Естествено, че не теб, Сандро, как ти хрумна :-) ? И въобще не визирам себе си като единична жертва на цялостно лошата атмосфера, която всички с общи усилия си спретнахме в стария клуб. Всички, заедно, кой с каквото можа. Някак некоректно е да се сипва всичко на главата на един човек (не ти, но се чуват такива обвинения)- видно беше, че Шевченко търсеше месеци преди това начин да се сръфа възможно най-яко с Дявола, и чисто и просто модераторското око му помогна. Не вярвам 'случайно" да е открил за паралелния ник, а и да е, помията в този клуб се изливаше много преди това.
Дяволът пък е хубаво да зареже идеите за световна конспирация и да се радва на тениса...

Извинявам се за изблика, ама хем съм крива и болна, хем като прочетох цялата дискусия, и ми напираше и аз да си кажа болката :dunno: .

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: 13 ГШ титла за Рафаел Надал!   |   21.09.2013 11:47

Оздравявай бързо и не сме те забравили - но докато си болна не гледай как се ръфаме на темата "допинг", че пак пада мерене на пишки. :laugh: ;-)

Отговори с цитат
Мнение     |   21.09.2013 13:03

Сандро, цялата работа с меренето на пишките в темата за допинга я започнах аз. Признавам се за виновна.
А Джой мога да я посъветвам само да не обръща внимание на тези, които я псуват. Няма смисъл просто да си трови нервите виртуално. Като те псуват, псувай ги и ти или им отвръщай със сарказъм. Обикновено не ми пука дали някой си мисли, че не разбирам от тенис и само се пречкам, че съм ужасен стопанин и прочие. Не се впрягай толкова. Майната му и това е.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 67 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща