Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 00:51

Отговори на тема  [ 327 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Следваща
Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца 
Автор Съобщение
(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 16:34

Stuart написа:
Наджа, благодаря.

Не знам кой е френския вестник, но да не е същия, дето Барса и Реал го осъдиха. Льо Монд ли беше?

Цитат:
According to a report in the French newspaper Le Journal du Dimanche, athletes from other sports are involved in the Spanish investigation that recently led to the expulsion of several Tour de France riders. Citing unidentified sources, the paper reported that Nadal and five soccer players from Real Madrid could be among the other athletes.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 16:45

Ясно, друг е. Не съм го чувал в интерес на истината. :)

Ами това е положението. Което обаче ме навежда и на други мисли. А именно - че сегашната антидопингова система не работи, щом се чакат разни такива разкрития и признания, за да има наказания.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 17:05

Не, че нещо, но когато французи се изказват за испанци трябва винаги да се има едно на ум, помним какви невероятни глупости писаха преди 2-3 години :yes: Надал мачка от малък и като дете ли е взимал допинг ??? :-) Естествено във спорта всички взимат под една или друга форма, иначе тия резултати едва ли са възможни. Единствената изумителна трансформация за мен беше Джоко-2011, но както разбрахме от феновете му всичко било нормално, дори и кибортско изпънатото му лице и вампирски очи :rofl: Ама там недостига на въздух и физическо окапване в предишни години се обясни набързо с промяна на хранителния режим и тренировките и Джоко изведнъж стана татко Барба, то имаше ли нещо което да не може да стигне, ако ще и 100 часа да играе :innocent: Ама тук феновете на сърбето и феновете на Фед/хейтърите на Надал, за които Джоко е надеждата да спре омразния испанец много не реват :laugh:
И още нещо - Надал тая година спечели РГ и УСО, турнири които БЕШЕ загубил в един момент от мача ПРЕДИ Джоко тотално да се осере, две показно забити топки от воле в мрежата, които ако бяха отиграни почти решаваха нещата в полза на Джоко - е тогава тая феноманална година нямаше да я има, тогава какво правим ?

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 17:12

Diavolo написа:
До тук не виждам нещо аргументирано срещу това, което аз съм написал.

Ето, чети http://tennishasasteroidproblem.blogspot.com/2011/02/curious-case-of-rafael-nadal.html

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 17:17

Balleta написа:
И още нещо - Надал тая година спечели РГ и УСО, турнири които БЕШЕ загубил в един момент от мача ПРЕДИ Джоко тотално да се осере, две показно забити топки от воле в мрежата, които ако бяха отиграни почти решаваха нещата в полза на Джоко - е тогава тая феноманална година нямаше да я има, тогава какво правим ?

Не, че нещо, но годината си е феноменална със или без тия два мача. Цялата тая тема е безмислена, доколкото доказателства наистина няма. Има съмнения, които в случая на Надал са доста по-силни, поради една камара причини. Най-малкото той доказано получава терапия на ставите с обогатена кръв, която сама по себе си е на границата, а и се оказва, че много често се ползва като прикритие за кръвен допинг.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 17:36

naja_haje написа:
Balleta написа:

Не, че нещо, но годината си е феноменална със или без тия два мача. Цялата тая тема е безмислена, доколкото доказателства наистина няма. Има съмнения, които в случая на Надал са доста по-силни, поради една камара причини. Най-малкото той доказано получава терапия на ставите с обогатена кръв, която сама по себе си е на границата, а и се оказва, че много често се ползва като прикритие за кръвен допинг.

принципно си прав за годината, но ако ги нямаше тия два ГШ със сигурност феновете тоест антифеновете на Надал нямаше да надигат шум ;-) Иначе тая platelet-rich plasma (PRP) за колената за която споменаваш е доста иноваторска, ползва се масово вече и в баскета (Кобе) и други спортове, което не знам колко дългосрочен успех има не съм чел такава литература :laugh: ама докато са активни и вадят милионите си струва :-)

ето и малко от въпросната литература:

http://www.hss.edu/newsroom_prp-treatment-potential-for-knee-osteoarthritis.asp

Накратко:

“You take a person’s blood, you spin it down, you concentrate the platelets, and you inject a person’s knee with their own platelets in a concentrated form,” said Dr. Halpern. “This then activates growth factors and stem cells to help repair the tissue, if possible, calm osteoarthritic symptoms and decrease inflammation"

С една дума възстановяване е доста по бързо от предишни методи ....

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 17:55

Тая процедура на Кобе не знам доколко може да се нарече нова, при положение че минаха повече от две години от тогава. Освен това през нея минаха и други - Грег Одън, май и Андрю Байнъм. Доколкото знам, и Тайгър Уудс.

Не знам доколко се използва за прикриване на допинг, аз лично не съм чел нищо конкретно по въпроса. А че е на границата с допинга - може и да е, но е факт, че в момента е разрешена и освен това, за да се подложиш на такава терапия, трябва първо да минеш одобрение от антидопинговите агенции. Сиреч, трябва все пак да докажеш травма, за да ти позволят лечение. Не може току-така всеки да си я прилага. Въпросните Кобе, Одън и Байнъм със сигурност имаха/имат сериозни травми в колената. За Надал вие ще кажете. ;)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 17:56

Нажа, аз съм писал за плазмата вече.
другите неща са булшит
а французите мразят и в червата испанците
даваш ми стари линкове, които съм виждал и в които има само спекулаци и чешане на езиците.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 17:57

naja_haje написа:
Пак си пишеш разни врели-некипели. Хенмана ти го е написал - една стъпка по-бърз, половин час по-издържлив... хич няма ще знаеш. Ето ти го примера пред очите - една стъпка изгуби Федерер в придвижването си и резултатите тая година са очевадни.

чакай малко де, Надал е на 27 г.
Фед гони 32

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 19:02

Федерер вече навърши 32 години, Дяволе. Кога мислеше, че е роден? През ноември?

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 19:08

ре Дяволо:

Не знам къде си ги чел тези обороти, но средната стойност при Надал е около 3300, точно колкото и при Серхи Бругера, а Андреев и Рамирес Идалго 100 % не изостават кой знае колко. Сега, вярно, че веднъж на 100 топки може да изчетка повече и да стигне примерно 4000, но това е защото ситуацията го е налагала. И на мен ми се е случвало да направя удар с бананова траектория веднъж-дваж, но това е екстремно изпълнение, което не бива да се взима под внимание. Важни са средните стойности, а при тях имаме равенство между Надал и Бругера. Къде е разликата - единствено в това, че Надал има необикновена мускулна сила и хем лифтира топката, хем я блъска като изоглавен и става много трудно да се върне обратно в полета. Сами по себе си тия 3000 оборота не носят задължително дивиденти на тенисиста, защото това означава, че хем се отнема от натуралната скорост на топката, хем тя лети повече време във въздуха, така че пак ти го повтарям - помпането + топ спина правят Надал толкова неудобен съперник, а не просто топ спинът сам по себе си..

Кой играе в Барселона освен курвата Ферер? Джокович? Федерер? Мъри? Сьодерлинг, Дел Потро, Бердих? Айде стига, чиста тренировка си е това за Надал преди Рим и съвсем не е причината за тия коренно противоположни цикли в представянето му през годините.

За Федерер и Джокович нищо не съм казвал, според мен Ноле също е съмнителен, но нали коментираме Надал в случая?

Испанците винаги са имали школа, както имат и французите и други нации, но не виждам това какво общо има? Кой ти говори за Моя, Фереро, Лопес и т.н.?! Коментирах Ферер и това, че неговата цикличност в представянията и нечовешката му издръжливост, когато е "във форма" са подозрителни. Давиденко надграждаше, надграждаше, стана на годинки и се контузи точно поради причините, които ти си описал и оттогава насам си държи едно доста по-слабичко ниво от преди и не се е завръщал в ПлейСтейшън режим, както направи Ферер...

Ами повечето от тях, да. Дори такива като Сафин, Налбандиян и Гаске са си скъсали задника от тренировка и вече след като достигат едно задоволително ниво, отпускат леко газта, но това са изключения. Дори срещу теб да излезе някой като Иво Трайков или Тошко Енев, ще осъзнаеш каква работа и постоянство се изискват, за да се докопаш до топ 100 при съвременната конкуренция. Така че е смешно да се вярва, че Ферер е трети, щото тренирал, а другите не тренирали?!

Виж, за Ланс съм по-скоро съгласен с теб, него просто го дадох като пример за това, че многото негативни проби /повече от 600 при него от 1995 до 2005/ в никакъв случай не изключват възможността състезателят да не е чист.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 19:34

Естествено, че тренират :))
няма спортист, който да не тренира. Но има тренировки и тренировки. Зависи колко се влагаш в тези тренировки, зависи от твоята воля, твоето желание да посрещаш и прегръщаш болката, да я превръщаш в свой приятел, а не враг. Да си постоянен и концентриран, силен психологически естествено. Да си режимлия, да спазваш стриктно предначертаната програма.
Сафин, Налбадян и Гаске за които споменаваш по всичко това отстъпват на Ферер и изобщо не са пример за подобно поведение. Тяхното предимство е талантът, който им е спуснат свише.

Няма значение дали ги има Топ 3 в Барселона или не. Така или иначе Надал може да ги срещне чак на финал (примерно). Просто Барселона идва веднага след МК, а клея макар от една страна щадяща ставите настилка, от друга винаги дава повече размени, т.е. повече тичане в състезателна обстановка. А клеят в МК и Барселона е бавничък и определено взима силици дори и от тренирано животно като Надал. Фактът е следния - Надал взе, че пропусна пустата Барселона веднъж и веднага направи това което и в най-силните си клей години не успя - да спечели трите клей мастърса в един сезон.

Като споменавам испанската школа, имах предвид, че там се работи от много години, а те успехите не идват с вълшебна пръчица. Нещата стават бавно, но станат ли веднъж успехът и то в дългосрочен план сработват. Ферер е следствие на цялата тази концепция за работа. Не може така да хвърляш в лицето на един спортист определението, че е постигнал успехите си заради допинг, в случая с Давид, който един от най-трудолюбивите и честни спортисти, истински пример за подражание.

Средната стойност на Надал е 3200/3400 оборота, рекордът е 4900 оборота. Надал обаче често минава границата на 4000 оборота в даден мач, много по-често от всеки друг преди това. И не, предимството на Рафа пред Бругера и останалите не е само в топ спина и физиката, а в психиката, в таланта, в движението, в чувството за топката, във всеки един аспект на играта за който можеш да се сетиш и то разликата е огромна.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 20:23

Diavolo написа:
даваш ми стари линкове, които съм виждал и в които има само спекулаци и чешане на езиците.

А твоите мнения са чистата истина, подкрепена с факти.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 20:26

Diavolo написа:
naja_haje написа:
Пак си пишеш разни врели-некипели. Хенмана ти го е написал - една стъпка по-бърз, половин час по-издържлив... хич няма ще знаеш. Ето ти го примера пред очите - една стъпка изгуби Федерер в придвижването си и резултатите тая година са очевадни.

Фед гони 32

Това по какъв повод ми го казваш?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 20:26

Виж сега аз не обвинявам, вие обвинявате, така че вие трябва да докажете вашите твърдения. :-P

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 20:27

naja_haje написа:
Diavolo написа:
naja_haje написа:

Фед гони 32

Това по какъв повод ми го казваш?

Цитат:
Ето ти го примера пред очите - една стъпка изгуби Федерер в придвижването си и резултатите тая година са очевадни

мисля, че лесно ще се сетиш какво имам предвид и кое визирам като причина за по-бавния тайминг за Фед...

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 20:30

Diavolo написа:
Виж сега аз не обвинявам, вие обвинявате, така че вие трябва да докажете вашите твърдения. :-P

Никой никога не обвинява. Коментират се съмнения, които са съвсем обосновани (съмненията) поради причните, описани в тия 'стари ликове'. Все рИвеш, че не ти отговряли с аргументи - ами прочети го тоя 'стар' линк. Човекът е дал аргумент след аргумент кое точно и защо е съмнително. Забележи, съмнително, а не факт. Ама не ти отърва, а и не можеш да обориш нищо от казаното там.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 20:32

Diavolo написа:
мисля, че лесно ще се сетиш какво имам предвид и кое визирам като причина за по-бавния тайминг за Фед...

Не искам нищо де се сещам, дискусията беше за малкото, което ти дава предимство да си в топ 10, а не в топ 100. Твоят отговор с годините е или неадекватен, или аз не го разбирам.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 20:39

Ти сериозно ли не можеш да схванеш?
Даваш такъв очеваден пример и аз ти казвам, че Федерер на тия години е нормално да закъснява, защото краката не са така свежи вече.
ЕГН му се вика.

:dunno: :uuu:

Последна промяна Diavolo на 21.09.2013 20:43, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 20:43

naja_haje написа:
Diavolo написа:

Никой никога не обвинява. Коментират се съмнения, които са съвсем обосновани (съмненията) поради причните, описани в тия 'стари ликове'. Все рИвеш, че не ти отговряли с аргументи - ами прочети го тоя 'стар' линк. Човекът е дал аргумент след аргумент кое точно и защо е съмнително. Забележи, съмнително, а не факт. Ама не ти отърва, а и не можеш да обориш нищо от казаното там.

Аз съм оборил фактите дори в тази тема, дал съм обяснение защо при Надал се получава така с тези периоди. Когато едно нещо е изолирано явление е съмнително наистина, но когато е тенденция да се твърди, че е заради злоупотреба със забранени медикаменти е наивно и прекалено лесно. И наистина е супер смешно да те ''хванат с допинг и да те накажат с 6 месеца почивка'' и като се завърнеш да си още по-назобан. Извинявай, ама едва ли от щаба на Надал са толкова нагли и едновременно тъпи. :helpless:
Сега явно не сте съгласни с мен, така че каквото и да пиша ти ще твърдиш, че не оборвам нищо. Така че няма смисъл...

Последна промяна Diavolo на 21.09.2013 20:43, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 327 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Следваща