Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 00:46

Отговори на тема  [ 327 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Следваща
Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца 
Автор Съобщение
(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 20:57

Diavolo написа:
Ти сериозно ли не можеш да схванеш?
Даваш такъв очеваден пример и аз ти казвам, че Федерер на тия години е нормално да закъснява, защото краката не са така свежи вече.
ЕГН му се вика.

:dunno: :uuu:

Аз давам очеваден пример за нещо малко, което би било подпомогнато от допинга и има голямо отражение. Ти ми се хващаш за това кой на колко години бил...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 21:00

Ами грешен пример даваш.
Така какво имаме:
даваш пример за Фед, как онова малкото липсвало (за което аз споменах първо, но моето беше по-скоро ирония, днес не внимаваш в час, Наж :-D ) и аз веднага репликирам, че това се сължи само и единствено на годинките на Роджър.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 21:00

Diavolo написа:
naja_haje написа:
Diavolo написа:
Виж сега аз не обвинявам, вие обвинявате, така че вие трябва да докажете вашите твърдения. :-P

Никой никога не обвинява. Коментират се съмнения, които са съвсем обосновани (съмненията) поради причните, описани в тия 'стари ликове'. Все рИвеш, че не ти отговряли с аргументи - ами прочети го тоя 'стар' линк. Човекът е дал аргумент след аргумент кое точно и защо е съмнително. Забележи, съмнително, а не факт. Ама не ти отърва, а и не можеш да обориш нищо от казаното там.

Аз съм оборил фактите дори в тази тема, дал съм обяснение защо при Надал се получава така с тези периоди. Когато едно нещо е изолирано явление е съмнително наистина, но когато е тенденция да се твърди, че е заради злоупотреба със забранени медикаменти е наивно и прекалено лесно. И наистина е супер смешно да те ''хванат с допинг и да те накажат с 6 месеца почивка'' и като се завърнеш да си още по-назобан. Извинявай, ама едва ли от щаба на Надал са толкова нагли и едновременно тъпи. :helpless:
Сега явно не сте съгласни с мен, така че каквото и да пиша ти ще твърдиш, че не оборвам нищо. Така че няма смисъл...

Оборил бил... Кой къде е казал, че Надал е бил хванат с допинг и му дали 6 месеца почивка? Аз не съм чул такова нещо. За едно поне си прав - както си сложил фенските капаци няма никакъв смисъл.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   21.09.2013 21:03

Diavolo написа:
Ами грешен пример даваш.
Така какво имаме:
даваш пример за Фед, как онова малкото липсвало (за което аз споменах първо, но моето беше по-скоро ирония, днес не внимаваш в час, Наж :-D ) и аз веднага репликирам, че това се сължи само и единствено на годинките на Роджър.

Не знам кой не е в час.... Защо Роджър е по-бавен няма никакво значение в случая. Има значение факта, че съвсем малка загуба на скорост му коства мястото в топ 5. Съответно същото може да се случи и на Надал, ако не си взима по 6 месеца почивки да му 'обогатяват коленцата'. Ама какво да ти обяснявам, като пак ще се хванеш за нещо съвсем извън темата.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 14:22

Наж, евала за припомнянията. А Дявола явно не ще да схване, че говорим за СЪМНЕНИЯ (!!!), не за ДОКАЗАНА ВИНА (!!!). И колкото и да му е неприятно, основания за съмнения има - като се почне с цикличността на резултатите, мине се през хроничната тежка контузия и се завърши дори с това, на което самият Хенман е обърнал внимание - невероятната сила на Надал, позволяваща му "да помпи" със супер топспин топчето. Иначе в съседната тема Пинк е казал хубаво за допинга и е същото, което съм казвал много пъти и аз, но пак ще подчертая една разлика - да разрешат НА ВСИЧКИ да се боцкат кой както свари и колкото кинти има и да се знае, а не да ми се крият под шапката на "спортните идеали".

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 14:47

С риск да прекъсна така прекрасната ви дискусия, само ще попитам: Наистина ли от ITF са отказали на Троицки дори гледа мачовете на Сърбия за Купа Дейвис на стадиона? Хубаво, наказан е заради отказ да даде кръвна проба да играе, но какъв е проблемът да посещава мачове на стадиона? Какво е това малоумно правило?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 14:56

IchWill написа:
С риск да прекъсна така прекрасната ви дискусия, само ще попитам: Наистина ли от ITF са отказали на Троицки дори гледа мачовете на Сърбия за Купа Дейвис на стадиона? Хубаво, наказан е заради отказ да даде кръвна проба да играе, но какъв е проблемът да посещава мачове на стадиона? Какво е това малоумно правило?

Така е. Това е правилото на ITF
Навремето не допускаха самата Мартина Хингис на тенис събития, докато и мине наказанието за употреба на кокакин.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 17:14

Сандро, да, точно това имах предвид. Да се узакони допинга (и наркотици и проституция). Убеден съм, че последните две ще нанасят в пъти по-малко вреда от колкото в момента. Някой ще каже: е да, ама различните спортисти ще имат различни възможности за най-новите нарко... аа добавки де. Е да, 'ма то и така и така най-добрите топ 5 да кажем в нещото (тениса например) ще са си напред от другите и без "добавките". Колкото до другите топ 5, те със сигурност, всичките петима, ще имат достъп до всичко най-ново и най-добро. Е, вярно че спортовете малко като форула 1 ще замязат, демек тоз' с най-добрата кола има опасност да печели, но както казах, те първите 10 или 15 всички ще имат най-добрата кола.

Ако изкючим майтапа, си е направо така и сега, само дето ни обясняват глупости, все едно ние сме глупаци. Да, разбира се покрай ситуацията с известния доктор от Испания, и добре оформените мускули на Надал, най-вече за него се говори. Обаче, гледайки Ноле 2011-2012 какво правеше .... По точно какво правеха двамата с Надал(въпреки че Надал загуби навсякъде), си виках, боже господи тея така са ги напомпали този път, че играят от друга планета тенис! Well, аз подобно ниво, като на тея двамата от на us-2011 НЕ БЯХ ВИЖДАЛ НИКОГА!!!. Тъй, в същата тая и следващата година, на т'ва ниво играеха редовно и Анди Мъри и Роджер Федерер (въпреки че последния е най-възрастен). Помня отлично какъв мач направиха Федерер и Надал на Австралията 2012 (4 часа и половина зверски тенис, пък Надалът бил друсан а Федерер само талантлив :rofl: ). И още няколко такива, на иначе супер хилавия като младеж Мърко. О да, излиза и един супер Стан да ман и почва да играе с Джокович на едно ниво, въпреки че последният винаги предишните години е бил посредствен (Въпреки, че аз ужасно много харесвам Стан да ман и неговия single backhand) О да, о аха!!! Вдигнал си нивото. Мхм ясно. Говорим за супер близки мачове с участието на топ 4, и още двама трима епизодично.

Ако, човек си свали фенските очилата, щото аз моите одавна не ги нося, и забрави за момент, защо е станал фен на еди кой си човек, и забрави защо той е толкова прав да е фен точно на този човек а другите са грешни, даже не грешни, ами световното зло, аз съм убеден, че всеки ще прозре истината много лесно.

Ама разбира се, че Федерер е на същото ниво като тях, въпреки че е на 32, само защото е най-супер-мега надарения от тях. И разбира се, че Джокович бие Надал, само защото по никакъв начин не се плаши от него (обаче от Мърко явно се плаши), както и Надал бие Федерер, винаги на точка две само щото Федерер е лабилен психически. Бахти, мога да кажа, че за да се играят толкова толкова близки мачове като ниво на игра от няколко човека, или всички са зобани еднакво, или никой не е зобан. Това нещо с най-надарения от всички спортисти с две левги е сгрешено още като постановка. Всички тея там са адски надарени щом са там от има няма 7 G хора на планетата земя, просто са надарени по различен начин, и това което ги разделя, е именно качества, които нямат нищо общо с физическата подготовка. А иначе е хубаво човек да вярва в нещата които харесва, иначе света би станал още по гаден, нали така.

Поздрави,
p

Последна промяна pink на 22.09.2013 17:18, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 17:45

http://www.youtube.com/watch?v=UbGumtD09hk
Ако, некой е забравил, за какви изродщини ставаше въпрос в този мач!

Абсолютно наивно е да се мисли, че някой, който не взима, би имал шанс да играе близко до това ниво. Щеше да бъде премазан като кученце.

Последна промяна pink на 22.09.2013 17:47, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 17:51

Diavolo написа:
Средната стойност на Надал е 3200/3400 оборота, рекордът е 4900 оборота. Надал обаче често минава границата на 4000 оборота в даден мач, много по-често от всеки друг преди това. И не, предимството на Рафа пред Бругера и останалите не е само в топ спина и физиката, а в психиката, в таланта, в движението, в чувството за топката, във всеки един аспект на играта за който можеш да се сетиш и то разликата е огромна.

Напротив, разликата между Надал и останалите е точно във физиката и движението. Родик като е втори или трети в тая класация да не би да постигаше нещо кой знае какво с тоя екстремен топ спин? Всички го изяждаха за закуска, тъй като нямаше достатъчно мощ в удара, а и изоставаше с краката. 90 % от играта на Надал е базирана на физическите му показатели, това е. Когато не може да тича като луд, много добре знаеш в каква жалка картинка се превръща и какви родилни мъки настават, виждали сме го наведнъж.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 17:58

Писхиката най-вече.
След това физиката и таланта.
Движението в комбинация от топ спина, както и чувството към топката.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 18:03

Стабилна психика има и Раонич, но какво от това като не може да се вкара в печеливша ситация, а пада като тупан от Ноле, Мъри и Надал? Мани ти, а откъм чувство към топката Санторо е по-напред от Надал. :-D

Последна промяна Henman на 22.09.2013 18:03, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 18:32

Ако Санторо имаше по-добро чувство от Надал трябваше да има поне един полуфинал на Уимбълдън, ако не друго, защото там най-много си личи, кой какво чувство има. :-P
А, Раонич има твърде много технически брак (ретур, бекхенд, движение). ;-)

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 20:59

Diavolo написа:
Писхиката най-вече.

Чертаеш няккави измислени линии в пясъка. Психиката и физиката са свързани. Вземи му на Рафчо търчането около паната или го забави с една стъпка и ела да видиш каква психика ще му остане.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:05

психиката или я имаш или я нямаш, с нея се раждаш и шампионската психика разделя най-добрите от добрите.
Надал е печелил много мачове, когато е играл слабо.

при физиката не е точно така. може да си надарен и да ти е по-лесно, но при всички положения се искат здрави тренировки и режим дълги години.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:07

Diavolo написа:
Писхиката най-вече.

Тука па изобщо не съм съгласен. Психиката, поне според моето скормно мнение, става най-устойчива, когато си физически в топ кондиция, така да се каже просто ток тече по ръцете и краката и знаеш, че тая топка там, дето отива в ъгъла на корта, ще я стигнеш, ще я изядеш и така ще я размажеш, че всички по трибуните ще си останат със зяпнала уста. Колкото по фит си, толкова по уверен си, че можеш повече - във всеки спорт, айде без шаха например :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:08

изобщо не съм съгласен с вас, не сте прави за този компонент.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:10

alessandron написа:
Колкото по фит си, толкова по уверен си, че можеш повече - във всеки спорт, айде без шаха например :)

Кажи го това на Леброн. ;)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:10

Е ние не сме съгласни с теб, отделно Надал точно като не е бил в кондиция, е търпял редица тежки загуби, дето никаква психика немаше как да му помогне - Нажата добре го е казал. На всеки от топ 5 като им махнеш една крачка бързина и ще се види колко могат да я карат на психика в дългосрочен план.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:11

Stuart написа:
alessandron написа:
Колкото по фит си, толкова по уверен си, че можеш повече - във всеки спорт, айде без шаха например :)

Кажи го това на Леброн. ;)

В смисъл? Леброн две години поред не си ли взе своето вече?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 327 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 17  Следваща