Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:02

Отговори на тема  [ 327 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Следваща
Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца 
Автор Съобщение
(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:13

alessandron написа:
Stuart написа:
alessandron написа:
Колкото по фит си, толкова по уверен си, че можеш повече - във всеки спорт, айде без шаха например :)

Кажи го това на Леброн. ;)

В смисъл? Леброн две години поред не си ли взе своето вече?

Взе си го, но не благодарение на това, че е бил в най-добрата си физическа форма. До преди това си беше известен като чоукър в последната четвърт, нищо, че вероятно е най-феноменалния атлет, когото съм гледал. Сиреч, физика и психика са две доста различни неща.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:16

Е да, ама тук говорим и да се порастне един вид, да се стигне до момента, в който акъл ти да отговаря на мускулите. Освен това сори, ама за колективен спорт съпоставки да се правят с индивидуален винаги ще е неравностойно - на корта си сам, няма кой да ти покрие гафовете. Върховото ниво на психическа устойчивост според мен се постига, когато знаеш, че можеш и когато си в оптималното физическо състояние да можеш възможно най-много според качествата си. Разбира се, това не изключва някой друг да е по-добър от теб в целия микс физика-психика-временна кондиция - нали затова е спорт?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:21

Нажа и Санде хубаво е понякога човек да си признава когато е сбъркал. :stop:

психиката и физката нямат нищо общо
те се допълват и са свързани, но са две абсолютно различни неща, диаметрално различни.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:23

alessandron написа:
Е ние не сме съгласни с теб, отделно Надал точно като не е бил в кондиция, е търпял редица тежки загуби, дето никаква психика немаше как да му помогне - Нажата добре го е казал. На всеки от топ 5 като им махнеш една крачка бързина и ще се види колко могат да я карат на психика в дългосрочен план.

ами като не сте съгласни значи няма да се разберем
пусни анкета да видим колко хора ще ти подкрепат тезата

и позволи ми да познавам по-добре Надал от теб.
Рафа е измъквал много мачове само с пихика без изобщо да е в кондиция.
а иначе всеки един спортист когато не е фит губи, въпросът е и да печели, а тук Надал е сред най-добрите.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:24

Diavolo написа:

те се допълват и са свързани, но са две абсолютно различни неща, диаметрално различни.

Я вземи се виж какво точно си написал, после говори за "нямат нищо общо". Нещо, което се "допълва и е свързано" (цитат твоите думи), няма как да "няма нищо общо". Да не ти давам пример как сега аз мога да те скъсам на 100 метра гладко бягане, пък ти си имай 10 пъти по-силна психика :-P

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:28

ами то всички компоненти са свързани в един спортист.
това имах предвид.
но психиката ако я нямаш (имам предвид, че това не се учи) то и най-добрата физика няма да те спаси в напечените моменти.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:30

alessandron написа:
100 метра гладко бягане

Като си казал 100 метра - как ще коментираш любопитния случай на Асафа Пауъл. Зла физика, пълен хегемон в разстояние на няколко години, а не успя да спечели нито едно голямо състезание. Даже на повечето и медали не взе.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:32

Diavolo написа:
изобщо не съм съгласен с вас, не сте прави за този компонент.

Като не си съгласен с нас слушай идола ти. Цитирам по памет, ама след една от тия загуби из първите кръгове, които му се случват само, когато е в цикъл и го болят всички части на тялото, го питаха 'тази загуба мотивира ли те да се завърнеш и да биеш наред' на което отговорът Надалов беше 'явно нищо не разбираш от играта - колкото повече побеждаваш, толкова си по-уверен и ставаш по-силен. никоя загуба не може да ти даде тази увереност'. Психика е някакво ефимерно понятие - без съответнита физика да търчиш и млатиш топчето се срива моментално.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:32

Stuart написа:
alessandron написа:
100 метра гладко бягане

Като си казал 100 метра - как ще коментираш любопитния случай на Асафа Пауъл. Зла физика, пълен хегемон в разстояние на няколко години, а не успя да спечели нито едно голямо състезание. Даже на повечето и медали не взе.

шах и мат :laugh:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:33

Diavolo написа:
Нажа и Санде хубаво е понякога човек да си признава когато е сбъркал. :stop:

Да си признаем какво? Че психиката не се влияе от физиката? Хайде пък да не си признаваме такива глупости, може ли?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:34

naja_haje написа:
Diavolo написа:

Като не си съгласен с нас слушай идола ти. Цитирам по памет, ама след една от тия загуби из първите кръгове, които му се случват само, когато е в цикъл и го болят всички части на тялото, го питаха 'тази загуба мотивира ли те да се завърнеш и да биеш наред' на което отговорът Надалов беше 'явно нищо не разбираш от играта - колкото повече побеждаваш, толкова си по-уверен и ставаш по-силен. никоя загуба не може да ти даде тази увереност'. Психика е някакво ефимерно понятие - без съответнита физика да търчиш и млатиш топчето се срива моментално.

офф, това е така, но май изобщо не можете да вникнете в същината на нещата или нарочно не искате. :dunno:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:35

Дяволе, от едната страна сме двамата с тебе като Рафа fans, но тука няма как да не подкрепя Сандро и Наджата, точно и това беше едно от нещата дето забравих да добавя в горния ми коментар за допинга. Много точно - ти си имай психика, обаче кат' ти дойде некой дето е два пъти фит на тебе, само ще размахваш юмруци общо взето.
И за другото съм съгласен с колегите Сандро и Наджа, според мен, колкото по си фит, толко повече имаш психика.
Това е според моето лично наблюдение върху собственото ми здраве.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:38

pink написа:
Дяволе, от едната страна сме двамата с тебе като Рафа fans, но тука няма как да не подкрепя Сандро и Наджата, точно и това беше едно от нещата дето забравих да добавя в горния ми коментар за допинга. Много точно - ти си имай психика, обаче кат' ти дойде некой дето е два пъти фит на тебе, само ще размахваш юмруци общо взето.
И за другото съм съгласен с колегите Сандро и Наджа, според мен, колкото по си фит, толко повече имаш психика.
Това е според моето лично наблюдение върху собственото ми здраве.

значи на Григор му трябват само да направи мускулите на Рафа и ще спечели минимум 13 шлема :whistle:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:38

Diavolo написа:
naja_haje написа:
Diavolo написа:

офф, това е така, но май изобщо не можете да вникнете в същината на нещата или нарочно не искате. :dunno:

То пък много сложно за вникване... как все ти си неразбран не знам. Ти твърдиш, че психиката е много важна и или имаш, или я нямаш. Това първо не е така - психическа усточйчивост също се учи и гради. Може да е трудно, но не е невъзможно. Според теб който има психика е вече с едни гърди напред, щото нищо не може да му я отнеме. Ами това също не е така - спад във формата, 3-4 загубени финала и ей ти хоп станаха 6-7... коленца, дето имали нужда от плазма... ей такива неща не само, че влияят на психиката, ами може и съвсем да я съсипят. Изкарай 3-4 форхенда в аут на точки за пробив и вземи полсе тая загуба от Стаховски или Дарси, примерно.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:40

Aaa Балета, никъде не съм казал че може само с едното :) Според мен пътя към успеха е точно микс от двете неща и то по много.
Бтв не гледаш ли Реал в момента :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат

психиката е най-важното нещо в спорта.
изобщо
и да тя не се учи.
и тя отделя най-добрите от останалата плява

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат

Абе няма значение доколко са свързани психиката и физиката, сега няма с линийка да мерим, ставаше дума, че ако Надал не е в добра физическа форма, никаква психика няма да го спаси в дългосрочен план. Ще измъкне няколко мача с клизма и после какво? Много добре помним периодите 2006-2007 и втората половина на 2009, когато си стигаше 1/4 финали и 1/2 финали благодарение основно на характер и там вече нищо не можеше да го спаси и го размазваха.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:41

pink написа:
Aaa Балета, никъде не съм казал че може само с едното :) Според мен пътя към успеха е точно микс от двете неща и то по много.
Бтв не гледаш ли Реал в момента :)

гледам, една греда размина 209-я :ireful: :-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:42

че това малко ли е
90% от тенисистите се радват като малки деца на 1/2 финал, а за Надал се приема за провал.

:laugh:
:wave:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   22.09.2013 21:42

Henman написа:
Абе няма значение доколко са свързани психиката и физиката, сега няма с линийка да мерим, ставаше дума, че ако Надал не е в добра физическа форма, никаква психика няма да го спаси в дългосрочен план. Ще измъкне няколко мача с клизма и после какво? Много добре помним периодите 2006-2007 и втората половина на 2009, когато си стигаше 1/4 финали и 1/2 финали благодарение основно на характер и там вече нищо не можеше да го спаси и го размазваха.

Е ти помниш, ама някои явно не помнят... Ясно е вече защо няма никакви съмнения относно Рафчо - той имал психика и нищо друго освен майки, както се пее в една песен...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 327 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 17  Следваща