Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:20

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Формат на "Б" лига 
Автор Съобщение
(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 00:15

След дискусия и гласуване в УС форматът на Б лигата остава така, както е записано в правилника:

= при 11-12 отбора - отборите играят помежду си по системата “всеки срещу всеки” на разменено гостуване по два пъти.

= при Б-лига, състояща се от 12 отбора, класиралите се на 1-во и 2-ро място получават директна промоция в А-лига, а 11-я и 12-я в А-лига изпадат директно в Б-лига. Играят се баражи между 3-я в Б-лига и 10-я в А-лига и между 4-я в Б-лига и 9-я в А-лига. Победителите играят в А-лига през следващия сезон.

Първото беше ясно, разбира се. Второто беше решено на заседание на УС.

Освен това се регламентират и изпадащи отбори от Б лига, при условие че следващия сезон заявки за участие подадат поне 29 отбора (т.е. поне 17 за Б лига). В такъв случай 11-тият и 12-тият в крайното класиране на Б лига този сезон отпадат.

Ако междувременно този сезон се сформира и В лига от поне 4 самостоятелни отбора, то ще има и бараж между шампиона на тази В лига и 10-тия в крайното класиране в Б лига от този сезон.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 08:25

От това решение не става ясно как се процедира ако дубъла БП2 се класира на някое от първите 4 места?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 09:05

Ако междувременно този сезон се сформира и В лига от поне 4 самостоятелни отбора, то ще има и бараж между шампиона на тази В лига и 10-тия в крайното класиране в Б лига от този сезон.

От това решение става ясно , че ако има В лига следващия сезон Б лигата ще устане с 10 отбора

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 10:07

bai Momchil написа:
От това решение не става ясно как се процедира ако дубъла БП2 се класира на някое от първите 4 места?

Дублиращият отбор на Blue Power (както всеки дублиращ състав) няма право на промоция. Така че, ако:
1) са първи - 2-ия и 3-ия се класират директно, 4-и и 5-и на бараж
2) са втори - 1-ия и 3-ия се класират директно, 4-и и 5-и на бараж
3) са трети - 1-ия и 2-ия се класират директно, 4-и и 5-и на бараж
4) са четвърти - 1-ия и 2-ия се класират директно, 3-и и 5-и на бараж

...

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 10:12

bai Momchil написа:

Искам да се знае,че твърдо се разграничавам от взетото решение в УС според което на теория 5тия в Б група може да играе бараж.

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 10:22

alexbg написа:
bai Momchil написа:

Дублиращият отбор на Blue Power (както всеки дублиращ състав) няма право на промоция. Така че, ако:

...

А какво става ако БП1 са последни а БП2 са първи и други подобни ситуации?

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 10:23

john_cooper написа:

От това решение става ясно , че ако има В лига следващия сезон Б лигата ще устане с 10 отбора

Малко неясно е написано... Дори може би доста... Затова очаквам Председателстващия УС по-късно да внесе пояснителни текстове...

В общи линии - идеята е, че ако има повече отбори, Б-лигата ще се трансформира в Б1 и Б2, като Б1 ще има по-голяма тежест от Б2... И въпросните 11-и и 12-и в класирането ще отидат в тази евентуална Б2...

Участието на В-лига този сезон е следното:
- и без да я има, ако има 29 отбора догодина наесен (тоест +5 спрямо сега), ще има Б2-лига...
- ако междувременно е имало В-лига, то победителя в нея ще има право да играе бараж, за да почне другия сезон от Б1-лигата, а останалите ще играят в Б2-лига

Мисля само, че не е описано какво се случва, ако този сезон има В-лига от 4 отбора и отборите си останат толкова и наесен - тоест няма достатъчно отбори за Б2-лига... Тогава мисля, че 1-ия от В-лига играе бараж с 12-ия... Ама може и да влиза директно, а 2-ия да играе баража с 11-ия (не съм сигурен кой вариант е)...

А да, и последната опция е - няма В-лига този сезон, няма +5 отбори другия сезон: тогава 11-ия и 12-ия запазват мястото си в Б-лигата...

Мисля, че в общи линии е това - дано да е станало ясно и дано най-вече не съм объркал някой/нещо...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 10:32

bai Momchil написа:
alexbg написа:
bai Momchil написа:

...

А какво става ако БП1 са последни а БП2 са първи и други подобни ситуации?

Ако БП1 са 12-и или 11-и; ако са 10-и или 9-и и загубят бараж, БП1 изпадат в Б-лига, и:
1) БП2 имат правото да се трансформират в самостоятелен отбор или
2) БП2 изпадат във В-лига или Б2-лига - стига да се случи някой от описаните по-горе от мен варианти (в отговора ми до Джони Купър) или
3) БП2 приключват съществуването си, тъй като отбор няма право да подържа дублиращ състав в същата лига, в която се намира самия "отбор-майка".

Мисля, че това са опциите...
Не съществува опция дублиращия състав "да спечели" спасението на "отбора-майка"...

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 10:38

Ясно, мерси. Мисля че вече нещата изглеждат пълни.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Формат на "Б" лига   |   23.09.2013 15:47

Мисля, че Алекс е обяснил добре ситуациите с БП и БП2.

Малко пояснения по броя на заявките за догодина.

Общият брой заявки е броят заявки за А група (12 твърдо) + броят заявки за по-долните групи (Б група и евентуално В група). В момента имаме 24 отбора, сиреч 12 заявки за А и 12 за Б. От тук надолу ще визирам само заявките за Б група.

- Ако догодина имаме 12 или по-малко отбора за Б група, нещата си остават както и досега.

- Ако имаме 13-16 заявки, се формира една голяма Б група. В правилата е описано как играе тя.

- Ако имаме 17-20 заявки, Б група се дели на две групи - Б1 и Б2, които в момента са описани като равностойни, но това подлежи на дискусия, като идеята е те да не са равностойни. Сиреч, в Б2 да попадат двата отпаднали от тазгодишната Б група (11-тият и 12-тият) + евентуално новите отбори, които се формират другото лято.

- Ако имаме 21+ заявки, се формира и В група.

Въпросът с В лига, която се формира в течение на настоящия сезон, стои отделно от написаното по-горе.

alexbg написа:
Мисля само, че не е описано какво се случва, ако този сезон има В-лига от 4 отбора и отборите си останат толкова и наесен - тоест няма достатъчно отбори за Б2-лига... Тогава мисля, че 1-ия от В-лига играе бараж с 12-ия... Ама може и да влиза директно, а 2-ия да играе баража с 11-ия (не съм сигурен кой вариант е)...

Ще имаме 16 отбора, т.е. всички те формират една голяма Б група от 16 отбора. Бараж пак ще има, разбира се, понеже по време на баража ние няма да знаем колко отбора ще подадат заявки за догодина. Все пак тоя бараж ще е в края на този сезон, а не август.

Баражът ще си е срещу 10-тия. При група от 16 отбора няма никакво значение с кого ще е баража, понеже всички ще си останат в общата голяма група. Обаче само при 1 отбор повече и нещата се променят. А както казах, няма как май месец да знаем колко отбора ще има догодина.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]