Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 02:32

Отговори на тема  [ 327 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Следваща
Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 12:06

pink написа:
naja, може ли да ти задам един директен въпрос.
Според теб, от топ 4, кой взима допинг и кой не: обаче според теб, не предположения и какво пише в пресата. С прости думи: "взима допинг", "не взима допинг".

Ще ти дам пример с това какво аз смятам:

1. Рафаел Надал: взима допинг!
2. Новак Джокович: взима допинг!
3. Роджър Федерер: взима допинг!
4. Анди Мъри: взима допинг!

Аз не съм Нажата, ама айде да се изкажа, щото тая тема мисля се разви много и е точно от типа, които ставаха в Дир-а. Първо, за мен не е коректна тезата ти, че всички взимат поравно - според мен се взема с основна цел да спечелиш някой/и конкрет(е)ни турнир/и или за да поддържаш добра кондиция, т.е. непозволени препарати за възстановяване. И веднага казвам защо мисля така - защото тия четиримата имат сериозни разлики в стиловете на игра. А поне според мен допинг в смисъла му на рязко повишаване на физическите възможности се взима, за да подсилиш физиката в изпълнение на краткосрочна до средносрочна цел. При Надал точно физиката е решаваща за стила му, колкото и да дрънка небивалици Дявола как Рафаел щял да е същият тенис бог, ако не беше това, което е във физическо отношение - невероятната защита, която е факт заради страхотно бързите му крака плюс усет към топката - но ако закъсняваш крачка, това Нажата много добре го каза, кур че имаш усет - няма да можеш да стигнеш навреме до топката, че да я удариш. Федерер сега да не би да е забравил как се държи ракета - ама не може да стигне навреме и съответно пада доста. При Ноле физиката също е много важен фактор и 2011-та си беше отвсякъде "напомпаване" - убеден съм, че вземаше нещо или нещА с цел постигане на краткосрочни цели - спирането на Надал. Лично аз се радвах за сърбежа първо, че ми е симпатичен, второ - че беше алтернатива за Надал, който не мога да понасям и за който вече бяха изброени в темата куп съмнителни обстоятелства относно пиковете и спадовете му във формата и да, за мен взема допинг извън позволените неща с цел постигане на конкретни спортни резултати (да спечели АО, У СО на най-некомфортните му настилки). При Мъри също има леки съмнения, но той никога досега в кариерата си не показа рязко подобряване на бегови и физически умения, т.е. целенасочено "помпане" мисля че няма или ако е имало е било в много кратък период. И идва ред на Федерер - с оглед факта, че през всичките тия години той почти нямаше сериозен физически проблем и нямаше резки промени в представянето му, то мисля, че също не е "помпан" за постигането на определена краткосрочна цел. Въпросът е дали не е вземал нещо забранено по отношение на възстановяването - там вече мисля, че има какво да се търси и лично аз съм на мнение, че е вземал - бързото преодоляване на мононуклеозата според мен е било подпомогнато, не се е разчитало само на физическите възможности на организма му, които наистина са много големи, но в такива работи като спорт на високо ниво случайностите за най-големите се свеждат до пълен минимум.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 12:50

И понеже Стю ме питаше за Асафа, а аз не отговорих директно на него мисля, да поясня - моето твърдение е, че добрата физическа кондиция помага за по-голямата психическа увереност. Никъде не съм казал, че няма да има съперник, който да е в по-добра кондиция или в близка до твоята и съответно като характер (а вече поясних, че характерът е част от психиката и точно характерът по мое мнение си е константа) няма да те победи.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 13:26

Приемам Сандро,
просто ми беше любопитно при това положение вие феновете не Федерер, кое точно му гледате на тениса, като знаете, че играе с допингирани играчи, тоест вие се радвате на всичко останало, освен на мачове с Надал ли (и некой друг ако се помпа)?

Иначе, т'ва с различния допинг дето казваш, хем е така, хем не точно. Или взимаме или не взимаме в крайна сметка. Възстановяване за Федерер !? А за Надал - тичане, скорост и сила.
Нима не играят по 2-3 5 часови мачове в рамките на 3 дена. А специално стила на Федерер пък се нуждае от такава прецизна крачка и такова нагласяне към топката, че можеш да го правиш на ходом ли ?

През годините двамата направиха ужасяващи мачове и като времетраене и като яко търчане и като точност и сила на отиграванията. Мачове, които се решиха в рамките на 2-3 важни точки. Ако вярваш, че постоянството на един играч а взимането на допинг на другия може да приравни такива мачове до 2-3 точки, няма какво да добавя.

Аз лично си оставам с впечатление, че гледам някакви киборги каквото и да ми се говори: Значи от Надал тече вода като из ведро във втория гейм на първия сет. Това потене не е нормално! Абсурд. Обаче, виждаме 30,31,32 .... 23,24,25,26,27,28,29 годишният Федерер след 5 часов мач, даже да не си е намокрил фланелката и тича също все едно играе от 10 мин. Това извинявай ама също е толкова ненормално!!!. А пък който иска нека да го отдаде това на невероятния му талант. Да невероятен талант е, ама не с четка в ръка, а с тенис ракета и ти трябват 5 часа зверско тичане за да изиграеш няккъв мач и ти даже да не се изпотиш !?

Айде 'са, единия взимал А, B, C а другия само А или А + B. Ми кой каквото му трябва в крайна сметка. Но както казах или взимаш или не взимаш.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 15:18

alessandron написа:
И понеже Стю ме питаше за Асафа, а аз не отговорих директно на него мисля, да поясня - моето твърдение е, че добрата физическа кондиция помага за по-голямата психическа увереност. Никъде не съм казал, че няма да има съперник, който да е в по-добра кондиция или в близка до твоята и съответно като характер (а вече поясних, че характерът е част от психиката и точно характерът по мое мнение си е константа) няма да те победи.

аз не знам за какво точно спорите - факт е, че ако си фит имаш по голямо увереност в себе си, както е и факт, че манталитета, храктера (психиката) отделя великите от по малко великите и наистина е едно от най-важните неща в спорта.
Факт е, че един супер талант като Бербатов може да направи по малко големи неща от дърво, като Руни.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 15:21

alessandron написа:
бързото преодоляване на мононуклеозата според мен е било подпомогнато, не се е разчитало само на физическите възможности на организма му

Добре де, а защо не подпомогнат Содерлинг и Анчич? Или те нямат достъп до това магическо лекарство? Моното е вирусно, нищо не помага да го преодолееш бързо - като грипа: с хапчета за 7 дни, без хапчета за 1 седмица :)

С останалото съм съгласен.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 22:43

Diavolo написа:
Bacchus написа:
Една вметка от мен... Ако ще се класират качествата по приоритети, то би трябвало, според мен, таланата (дарбата) да е на Първо място. Всеки артист, учен, спортист, журналист, чатер и т.н. печели най-вече заради даденото му свише. И след това е всичко останало, това което, btw, може да се надгражда - физика, психика, "хранене", адреналини (секс, публика, кученца 8-) и т.н. Единствено "близването" на съдбата може би(?) е карма - "не"-предопределена - (т.е. спечелен рисков удар, сгрешен удар от противника, муха в окото на съдията и подобни такива,... бтв, и за това си има научна теория вече, която описва логиката на тези случки, в която няма смисъл да навлизаме).

Та, по темата - не съм за допинга(!), но ако ще се взима, да е легално... за всеки(!), както вече се писа по-горе... ИнЪче си е демагогия!

Таланта е голям плюс и решаващ фактор, но по-скоро що касае изкуството (например ако не си се родил гениален художник, колкото и да опитваш няма да се получи)... В спорта е важно да си имаш дар свише, но много по-важно е как ще се развиеш през годините. Има адски талантливи тенисисти, които заради слаба психика или проблеми с кондицията се мъчат година след година. ;-)

Виж, заначи, много добре си го казал, даже - доказал!

"В спорта е важно да си имаш дар свише, но много по-важно е как ще се развиеш през годините"... Ето, на... Аз, това имах в предвид. Първо идва таланта и после е останалото - физика, психика, адреналин, "стимуланти/храна/подобрители/възстановители" и т.н. - все променливи, подлежащи на тунинг, на по-късен етап!

Апропо - не е МНОГО по-важно "как ще се развиеш през годините". ПО-ВАЖНО, според мен, е дали го имаш, въобще!!!

Бтв, да вметна само... когато казваш "-Таланта е голям плюс и решаващ фактор"... Хммм, ТО, още тук изпадам(е) в дилема... Аджеба, важно ли е(?) или е само екстра???... Както и да е, не ми обръщай внимание... Right now, I'm turning pink :clown:

П.С. Виж сега, осъзнавам, че спора се измести малко от топика, но ако аз ти кажа, примерно: - Очите са доста важен елемент и съществен фактор, но... тра-ла-ла; Та, ти, какво ще разбереш от това, генерално? Питам те откровено, как ти звучи, като цяло?... ... ... ... ... Нали(?) И аз това се опитвам да ти обясня :devil: Та, ето защо, ако ще пишем(казваме) нещо, то нека да е смислено-проследимо... поне!

П.п.с. Наистина нищо лично, Дяволе, но от написаното дотук, само при теб има съществено колебание по линията изказ-мнение-довод... а, да... и при pink се наблюдава лекичко, ама лекичко само! 8-)

РЕ: Само да допълня. Ако вземеш една "пръчка"(т.е. тенесист без дарба) колкото и да е я помпаш(визирам - физика) или да и говориш(психика) "тя"(той) никога, ама никога(!), няма да стане ТОП УАН!!! Дано си ме рзбрал.

Последна промяна Bacchus на 23.09.2013 22:50, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 23:25

Целия смисъл на темата отдавна се загуби в един куп безсмислени алабалистики

Така

Надал докато не се докаже, че единствен взима допинг с цел да цака противниците си, защото по друг начин не може, абсолютно всичко което пишете е дребнаво заяждане от чиста проба злоба и хейт.
Аз имам съмнения и то огромни към Федерер и начина по който преодоля моното. Нямам доказателство. Точка! Вие също нямате, но разбира се, никога няма да кажете точка. Нали трябва да се хванете като удавник за сламка във вярата, че Надал е измамник и единствен на света, който употребява забранени стимуланти. Само и само да принизите по някакъв начин големия шампион Надал. Няма да стане, не и докато име мислещи и истински фенове на Надал.

Елате в реалния свят.
Няма топ спортист, който да е станал 'топ' без да взима забранени стимуланти във всеки един съществуваш спорт.
Всъщност анаболи и хормони взимат и неизвестни никому спортисти, но те просто нямат качествата, таланта, волята и психиката да се издигнат.

Проблемите с колената на Надал са хронични. Има много хронични заболявания, които не ти пречат на кариерата и такива, които ти пречат и директно спират кариерата ти, както стана с мен например.
Още 2005 г. Надал е можел да прекрати преждевременно своята кариера. А в случая допинга повече пречи, отколкото да помага, защото не знам доколко сте запознати с допинга и с химията, но химията най-общо казано стимулира/предпоставка е за тежки контузии. Проблемът с коляното на Надал е заради костната му структура и ставите, тялото на Надал принципно не е оптималното за този спорт.
Ако Надал имаше тази контузия на коляното преди две десетилетия да кажем, той наистина щеше да е аут от големия спорт.
Но съвременната медицина позволява третирането на болния участък с обогатена с фактори на растежа плазма и това спасява Рафа. Другото си е до тренировки, инат, воля, психика.

А и всички забравяте нещо: Надал през тези месеци е тренирал, вие какво си мислите, че през цялото време е ловял риба и се е занимавал с геймърски игри. Пропусна доста натоварващия за него Мелбърн (там настилката е убийствена за колената му, защото е по-бавна от тази в Ню Йорк и има повече тичане, а пак е твърда...), не игра на хард корт чак до април месец, където са пусна на направения като за него централен корт в ИУ. А също така отпадна още 1 кръг на Уимбълдън и като добавим, че това все пак е феномена Надал, изобщо не бива да се учудваме чак толкова на тези постигнати от него резултати.

Как я мислите тази работа, сериозно, тц тц тц
Надал е хванат с допинг и за да не се уронва престижа на този спорт изтърпява мнимо наказание от 6 месеца. И хоп, Надал се завръща без никакъв страх от допинг ченгетата и даже е още по-нафиркан от преди гледайки резултатите. Да, ГЕНИАЛНО направо! Защо изобщо ще го наказват, за да го пускат отново после още по-назобан и рисков за престижа на ATP.
Не, не, ако има изобщо някаква игра, то тя е на съвсем друго ниво. Всички зобат, но от АТП и ИТФ дават зелена светлина за този, който трябва да доминира и да чупи рекорди заради интерес и рейтинг.
И нещата се редуват. Цикли. Още от Борг насам.
Фед/Рафа/Ноле/Фед/Ноле/Рафа
тук таме Мъри. Май при него не става, доста е кекав и кондиционно и психологически.

Ето ви едно по-логично обяснение извън вечните допинг дебати:
Предвид натрупаното ЕГН в турнирите от 2003/2004 г. насам, поради хроничния тендовагинит, заради изтискващия стил на игра година след година и заради костната му система, Надал не може колкото и да му се иска да поддържа такова ниво на игра два, да не говорим за 3 сезона подред, от там и тези серии, положителни или отрицателни в които изпада.
Ако играеше по начина по който играе сега още от 2005 г. то щеше да е спечелил много повече, но това е положението. Все пак отдайте заслуженото на човек, който е променил нещо в своята игра, нагодил се е срещу неудобни за него съперници с техния стил на игра (като биг хитърите например през ранните му години в тура), успя да се справи по някакъв начин и с най-големия проблем в кариерата си - Новак Джокович (макар този проблем си остава и той ще си е вечен, двамата ще си разменят победи и така), все пак спря тази серия от 0-7 и я обърна до 6-1 в рамките на година и половина.
А тези неща допингът не ти ги решава, решават се с тренировки, с ум и със силна ръка, която да не трепва във важните моменти...

По същата причина и сервиса от УСО'2010 г. изчезна, не защото някой е спрял да дава хапчета на Надал за това как да бие сервис, а за да не насилва рамото, че без поразяващата лява ръка, всичко останало е загубено.

Надал е съвършенния хамелеон. Промени играта си от клей до това да печели на трева срещу Фед в най-силните му години. Разви играта си на хард корт и започна да мачка именно най-големите си душмани преди - бигхитърите. Успя да намери начин да стане още по-ефикасен след свой сервис и без да бие сервиси от 210 км/ч
Аз друг такъв играч в историята не помня!

Всичко това е воля, инат, жертви, жертви, жервти, които вие никога не сте си и помисляли какво представляват. Не знаете какво е това да се прибереш пребит и да виеш като куче от болка, но на другия ден отново си там, тренираш и се състезаваш.
Устояват само най-големите инати и кучета. Понякога ти се струва, че ще полудееш, ако не си силен в главата много лесно можеш да приключиш рано, рано с големия спорт преди дори някой да те забележи.

Асафа Пауъл, Санде е пример за ЛУЗЪР
да, шах и мат получи директно от Стюърт, но се иска и малко вътрешна сила да си събориш царя, ако ме разбираш...
Не знам дали гледаш редовно лека атлетика, но на мен ми е супер любим спорт. Асафа има абсолютно всичко и най-вече невероятна физика + постижения в Топ 10 и големи победи, но дойде ли големия финал във важния турнир, то той винаги се срива на ментално ниво. Никакъв спор не може да има тук.
Пример такива БОЛ, във всеки един спорт.
Кокретно в тениса ето ви примери за чоукъри - Гаске, Налбандян, Цонга, Вавринка, Типсаревич, Бердих, Хаас, Колшрайбер, Алмагро (какво му е на Алмагро ве Наж, хехе, там Фуенетс няма ли пръст или май психологията или я имаш или не и само с хапчета не става) и т.н. и т.н. и т.н.
още един милион мога да ви изброя, а за жените не ми се отваря тема.
и такива ги има във всеки един спорт на планетата земя..
какво им е на физиката на тези момци, а? здрави, прави и силни, имат и талант и сила, но като поведат с пробив или сервират за сет/мач или ако грабнат за момент моментума в мача и след това се сриват. изведнъж трепва ръчицата и топката лети я в аут я в мрежата и после ракетата в земята, защото тя е виновна...

Имало психолози в големия спорт и причеслени към големите отбори и фирми. Ами добро утро, има мдам защото психологията дава разликата между двама равностойни състезатели. Ако и А и Б са нафиркани еднакво, ако играят мача на живота си, то този който спечели важните точки ще вземе мача.
Надал откакто се появи през 2004/2005 г. до ден днешен е без никакъв аналог в историята за желязна психика. Понеже давате все за пример 2011 г. то да ви кажа, начина по който излезна от тази дупка е най-голямата реклама за Надал, която можете да измислите, благодаря за което.

Последна промяна Diavolo на 23.09.2013 23:34, променена общо 1 път

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 23:34

Diavolo написа:
Аз имам съмнения и то огромни към Федерер и начина по който преодоля Моното. Нямам доказателство. Точка.

Хихих, пак точки слагаш, а? А това ти изказване е толкова лаишко, че повече даже няма да те чета. Дай го това магическо лекарство против моно на Анчич и на Содерлинг.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 23:36

Анчич и Сьоделринг не са сред избраните.....
ти спомена за тях ако не се лъжа.
:laugh: :-P

каквото и да значи това....

нали, нищо не казвам само разсъждавам на глас. със сигурниост е глупост де. Федерер е пример за подражание, велик спортсмен и човек, месия и спасител.

Последна промяна Diavolo на 23.09.2013 23:37, променена общо 1 път

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 23:38

Diavolo написа:
...

Наистина за последно ти отговарям - и още три пъти да си копираш глупостите, те истина няма да станат. Не очаквах, че до там си стигнал, че да се самоцитираш... Не последна, ами супер последна инстанция.

И престани да оборваш с пламък неща, за които никой не спори. Посочи едно мнение в тая тема, където се казва, че Надал няма силна психика?!??! Сам си поставя теза и я оборва с плам... :helpless:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 23:40

Diavolo написа:

нали, нищо не казвам само разсъждавам на глас. със сигурниост е глупост де. Федерер е пример за подражание, велик спортсмен и човек, месия и спасител.

Ей много ти бърка тоя Федерер в здравето... Пак казвам, дай го това магическо лекарство против моно, тъкмо ще изкараш пари да рекламираш форума (или, както май по му отива да се казва, говорилнята на Дявола).

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 23:46

А всъщност ти за какво точно се бориш?
защото няма никаква логика и последователност.

какво точно искаш да докажеш?

но отговори за психиката де, обясни защо така топ 10 атлети, някои по-талантливи от Надал, други не по-малко здрави, защо така се получава с тях, че трепва ръчицата на сетбол?
не не е до топ спин, не е до физика, ако беше такава разликата спортно-технически и физически, то те нямаше да повеждат с пробиви и да стигат до сервирания за сет и т.н.
И изобщо не става въпрос само за Надал. Тия льохмани са губили уникални мачове в които са имали целия моментум на света и срещу далеч по-слаби от тях съперници и като качества и като места в ранглистата.
Такива примери има в снукъра, в ските, в биатлона, в плуването, в леката атлетика, дори има и футболни клубове, които са известни като Невърхузен, Минетико и всекви там лузърски. Имаме си и евроидиотите и вечните неудачници от Бенфика.
В световния спорт изобщо в спорта няма по-важно нещо от психологията.
Ако това нещо не можеш да го проумееш/те, то съжалявам, че си губя времето

:uuu:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 23:47

naja_haje написа:
Diavolo написа:

Ей много ти бърка тоя Федерер в здравето... Пак казвам, дай го това магическо лекарство против моно, тъкмо ще изкараш пари да рекламираш форума (или, както май по му отива да се казва, говорилнята на Дявола).

каквото се повикало такова се обадило.
със сигурност ми бърка много по-малко отколкото на вас Надал.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 23:52

Diavolo написа:
...

Бори, бори вятърните мелници... По-горе съм ти обобщил за какво е спора. Като се научиш да четеш пак ела. До тогава виждам, че сам си спориш много добре.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   23.09.2013 23:59

Чудите се после що хората ви не пишели. Превърнахте една интересна дискусия в поредния махленски спор на тема Надал-Федерер.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   24.09.2013 00:19

naja_haje написа:
Diavolo написа:
...

Бори, бори вятърните мелници... По-горе съм ти обобщил за какво е спора. Като се научиш да четеш пак ела. До тогава виждам, че сам си спориш много добре.

Нещо много бързо взе да биеш отбор :laugh:

Да не би защото споменах нещо за чудовищенцето? :-P

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   24.09.2013 00:20

Stuart написа:
Чудите се после що хората ви не пишели. Превърнахте една интересна дискусия в поредния махленски спор на тема Надал-Федерер.

Не аз започнах този спор!
А и по оста Надал - Федерер няма почти нищо...
щом не съм споменал все още за мачболите и топката лети ли лети, значи нема страшно....

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   24.09.2013 00:24

Diavolo написа:
naja_haje написа:
Diavolo написа:
...

Нещо много бързо взе да биеш отбор :laugh:

Да не би защото споменах нещо за чудовищенцето? :-P

Отбора на Резачките го бих вчера, вярно е.

Иначе това с теб не е разговор дори, камо ли спор - като се научиш да четеш и други мнения, освен твоите, заповядай пак. Иначе преливаш от пусто в празно. Поне си мислиш, че печелиш.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   24.09.2013 00:42

Diavolo написа:
Целия смисъл на темата отдавна се загуби в един куп безсмислени алабалистики

Така

Надал докато не се докаже, че единствен взима допинг с цел да цака противниците си, защото по друг начин не може, абсолютно всичко което пишете е дребнаво заяждане от чиста проба злоба и хейт.
Аз имам съмнения и то огромни към Федерер и начина по който преодоля моното. Нямам доказателство. Точка! Вие също нямате, но разбира се, никога няма да кажете точка. Нали трябва да се хванете като удавник за сламка във вярата, че Надал е измамник и единствен на света, който употребява забранени стимуланти. Само и само да принизите по някакъв начин големия шампион Надал. Няма да стане, не и докато име мислещи и истински фенове на Надал.

Елате в реалния свят.
Няма топ спортист, който да е станал 'топ' без да взима забранени стимуланти във всеки един съществуваш спорт.
Всъщност анаболи и хормони взимат и неизвестни никому спортисти, но те просто нямат качествата, таланта, волята и психиката да се издигнат.

Проблемите с колената на Надал са хронични. Има много хронични заболявания, които не ти пречат на кариерата и такива, които ти пречат и директно спират кариерата ти, както стана с мен например.
Още 2005 г. Надал е можел да прекрати преждевременно своята кариера. А в случая допинга повече пречи, отколкото да помага, защото не знам доколко сте запознати с допинга и с химията, но химията най-общо казано стимулира/предпоставка е за тежки контузии. Проблемът с коляното на Надал е заради костната му структура и ставите, тялото на Надал принципно не е оптималното за този спорт.
Ако Надал имаше тази контузия на коляното преди две десетилетия да кажем, той наистина щеше да е аут от големия спорт.
Но съвременната медицина позволява третирането на болния участък с обогатена с фактори на растежа плазма и това спасява Рафа. Другото си е до тренировки, инат, воля, психика.

А и всички забравяте нещо: Надал през тези месеци е тренирал, вие какво си мислите, че през цялото време е ловял риба и се е занимавал с геймърски игри. Пропусна доста натоварващия за него Мелбърн (там настилката е убийствена за колената му, защото е по-бавна от тази в Ню Йорк и има повече тичане, а пак е твърда...), не игра на хард корт чак до април месец, където са пусна на направения като за него централен корт в ИУ. А също така отпадна още 1 кръг на Уимбълдън и като добавим, че това все пак е феномена Надал, изобщо не бива да се учудваме чак толкова на тези постигнати от него резултати.

Как я мислите тази работа, сериозно, тц тц тц
Надал е хванат с допинг и за да не се уронва престижа на този спорт изтърпява мнимо наказание от 6 месеца. И хоп, Надал се завръща без никакъв страх от допинг ченгетата и даже е още по-нафиркан от преди гледайки резултатите. Да, ГЕНИАЛНО направо! Защо изобщо ще го наказват, за да го пускат отново после още по-назобан и рисков за престижа на ATP.
Не, не, ако има изобщо някаква игра, то тя е на съвсем друго ниво. Всички зобат, но от АТП и ИТФ дават зелена светлина за този, който трябва да доминира и да чупи рекорди заради интерес и рейтинг.
И нещата се редуват. Цикли. Още от Борг насам.
Фед/Рафа/Ноле/Фед/Ноле/Рафа
тук таме Мъри. Май при него не става, доста е кекав и кондиционно и психологически.

Ето ви едно по-логично обяснение извън вечните допинг дебати:
Предвид натрупаното ЕГН в турнирите от 2003/2004 г. насам, поради хроничния тендовагинит, заради изтискващия стил на игра година след година и заради костната му система, Надал не може колкото и да му се иска да поддържа такова ниво на игра два, да не говорим за 3 сезона подред, от там и тези серии, положителни или отрицателни в които изпада.
Ако играеше по начина по който играе сега още от 2005 г. то щеше да е спечелил много повече, но това е положението. Все пак отдайте заслуженото на човек, който е променил нещо в своята игра, нагодил се е срещу неудобни за него съперници с техния стил на игра (като биг хитърите например през ранните му години в тура), успя да се справи по някакъв начин и с най-големия проблем в кариерата си - Новак Джокович (макар този проблем си остава и той ще си е вечен, двамата ще си разменят победи и така), все пак спря тази серия от 0-7 и я обърна до 6-1 в рамките на година и половина.
А тези неща допингът не ти ги решава, решават се с тренировки, с ум и със силна ръка, която да не трепва във важните моменти...

По същата причина и сервиса от УСО'2010 г. изчезна, не защото някой е спрял да дава хапчета на Надал за това как да бие сервис, а за да не насилва рамото, че без поразяващата лява ръка, всичко останало е загубено.

Надал е съвършенния хамелеон. Промени играта си от клей до това да печели на трева срещу Фед в най-силните му години. Разви играта си на хард корт и започна да мачка именно най-големите си душмани преди - бигхитърите. Успя да намери начин да стане още по-ефикасен след свой сервис и без да бие сервиси от 210 км/ч
Аз друг такъв играч в историята не помня!

Всичко това е воля, инат, жертви, жертви, жервти, които вие никога не сте си и помисляли какво представляват. Не знаете какво е това да се прибереш пребит и да виеш като куче от болка, но на другия ден отново си там, тренираш и се състезаваш.
Устояват само най-големите инати и кучета. Понякога ти се струва, че ще полудееш, ако не си силен в главата много лесно можеш да приключиш рано, рано с големия спорт преди дори някой да те забележи.

Асафа Пауъл, Санде е пример за ЛУЗЪР
да, шах и мат получи директно от Стюърт, но се иска и малко вътрешна сила да си събориш царя, ако ме разбираш...
Не знам дали гледаш редовно лека атлетика, но на мен ми е супер любим спорт. Асафа има абсолютно всичко и най-вече невероятна физика + постижения в Топ 10 и големи победи, но дойде ли големия финал във важния турнир, то той винаги се срива на ментално ниво. Никакъв спор не може да има тук.
Пример такива БОЛ, във всеки един спорт.
Кокретно в тениса ето ви примери за чоукъри - Гаске, Налбандян, Цонга, Вавринка, Типсаревич, Бердих, Хаас, Колшрайбер, Алмагро (какво му е на Алмагро ве Наж, хехе, там Фуенетс няма ли пръст или май психологията или я имаш или не и само с хапчета не става) и т.н. и т.н. и т.н.
още един милион мога да ви изброя, а за жените не ми се отваря тема.
и такива ги има във всеки един спорт на планетата земя..
какво им е на физиката на тези момци, а? здрави, прави и силни, имат и талант и сила, но като поведат с пробив или сервират за сет/мач или ако грабнат за момент моментума в мача и след това се сриват. изведнъж трепва ръчицата и топката лети я в аут я в мрежата и после ракетата в земята, защото тя е виновна...

Имало психолози в големия спорт и причеслени към големите отбори и фирми. Ами добро утро, има мдам защото психологията дава разликата между двама равностойни състезатели. Ако и А и Б са нафиркани еднакво, ако играят мача на живота си, то този който спечели важните точки ще вземе мача.
Надал откакто се появи през 2004/2005 г. до ден днешен е без никакъв аналог в историята за желязна психика. Понеже давате все за пример 2011 г. то да ви кажа, начина по който излезна от тази дупка е най-голямата реклама за Надал, която можете да измислите, благодаря за което.

Дяволе, понеже коментара ти идва веднага след моя и си започнал с това, че спора отдавна е излязал от темата (споменато от мен в предишния пост), за момент ще предположа, че си се опитал да отговориш на мен... и така:

Вариант 1: (Сиреч, предположението ми е вярно)... Хех, Надал, Надал, Надал... Не за това писах, де... Но, написал си дълга тирада, факт(!)... Като цяло, старание има, И пак е по тангентата на питането/писането ми. Извод - за адвокат не ставаш, или пък ДА(?). Та нали това се иска от тях - да говорят много и нищо смислено да не казват!

Вариант 2: (Тъй де, писанието ти е - по принцип)... Ок, отчитайки дългия ти фернман, на моменти граничещ с детинска фенщина, ще кажа, че лично за мен Надал се е докалзал отдавна, и като спортист, и като личност! Фед ми е любимец (факт), но на черното бяло няма как да кажа. Така че, споко - Надал вече е графирал името си в историята, не е нужно така разпалено (и разпиляно) да го защитаваш, особено когато не виждам някой да казва (пише) обратното.

П.п. И да, да бутнеш царя се иска сила, но за да умееш да играеш тази игра се иска... (това си го довърши сам) :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Наказаха Виктор Троицки за 18 месеца   |   24.09.2013 00:53

naja_haje написа:
Иначе това с теб не е разговор дори, камо ли спор - като се научиш да четеш и други мнения, освен твоите, заповядай пак. Иначе преливаш от пусто в празно. Поне си мислиш, че печелиш.

Дявола винаги печели, нима не знаеш? Уви, в този нашия свят няма справедливост, виж в отвъдното е друго разправят, ама... :devil:

А, да разбира се, то защото ти не повтаряш едно и също до болка
Хименес Хименес Хименес, Фунтес Фуентес
и фенчетата на Фед пригласят с ръчички
физика, физика, търчане, зоб, рекламните пана
коленца

:laugh: :wave:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 327 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 17  Следваща