| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32167 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: НОВОТО ТОЧКУВАНЕ | 27.09.2013 14:59
Аз отдавна съм си казал мнението изобщо за играта... а относно точкуването. разбира се, че е по-удачно старото -4 на двоен и 1 т. за втория знам от двойния ако се хване
|
|   |
|
 |
|
Гоа
(Dune Warriors)
|

Re: НОВОТО ТОЧКУВАНЕ | 27.09.2013 23:23
Като си в челото с 0 точки, а повечето играчи са на минус, може да ти стане по-ясно ;).
Добре, нека си представим чисто теоретично, че цялото точкуване се измести с 5 точки нагоре, за да няма минуси, т.е. да сме само в положителната област: твърд 11 - 0 - 0 двоен твърд 9 - 5 - 0 (или както вие искате, 8 - 6 - 1) двоен класически 7 - 7 - 1 троен 6 - 5 - 5
Не се променя нищо в класирането, само дето всички участници в кръга имат с по 75 точки повече. (А неучаствалите със сигурност ще губят по тоя начин, докато по сегашния може да печелят.) Тоя вариант как ви се вижда? ;). Не ви ли се струва, че двата двойни са твърде близки, ако работим по вашия вариант? И става ли по-ясно, че втората прогноза има тежест?
(Знам, че по формулата на Сафин няма да сме около стоте процента, но нека за момент се абстрахираме от нея.)
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: НОВОТО ТОЧКУВАНЕ | 28.09.2013 12:35
Много добър пример си дал ГОА, дано най-накрая хората разберат същината на играта и това, че 0 точки не е нищо при положение, че може да е -5!
Само една забележка в момента точкуването за двоен-твърд по изместване е 8-5-2, реално твоето предложение е да стане 9-5-1 нали правилно съм те разбрал?
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: НОВОТО ТОЧКУВАНЕ | 29.09.2013 09:46
Мда... Мадриското дерби ми напомни още един проблем с новото точкуване (предполагам пак само за мен де)...
Какво излиза сега: играеш 1 знак от три и ако не го хванеш (което е доста по-вероятно от 2 знака) получаваш яко минус... Но ако играеш два знака - минуса ти е по-малко (логично нали - рискувал си по-малко)...
Тц, съжалявам... не е вече мойта игра тази... Малко прекалено ми дойдоха тия нагаждания в стил пмл вратари и засади...
'Айде...
(Не е нужно да ми опонирате, Мейджър, Момчи и ко.), знам ви отговорите - не съм съгласен...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3108 Местоположение: София
|

Re: НОВОТО ТОЧКУВАНЕ | 29.09.2013 10:07
Ако познаеш твърда единица взимаш два/три пъти повече точки от тези, които са играли "на сигурно". Нормално е ако не понзаеш, да губиш повече от тях - те са имали някакви колебания за дадения мач, тоест виждането им е било по-близо до реалността от твоето. От друга страна, ако играеш само с двойни, ще си средняк и толкова, ако ще всички да ти излизат. За разлика от миналия сезон сега наистина се иска добър усет, за да играеш твърди и да печелиш с тях - на мен лично ми харесва, въпреки че горя с Реал.
 |
|
Гоа
(Dune Warriors)
|

Re: НОВОТО ТОЧКУВАНЕ | 29.09.2013 21:58
Аз предлагам 4 - 0 - -5 (т.е. 9 - 5 - 0 в примера) - да се наблегне малко повече на първия знак (да е средно между твърд и двоен, какъвто е смисълът му), а за непознат да се увеличи наказанието. Това дава 101% по формулата на Сафин, но е доста по-балансирано спрямо другите 3 вида прогнози.
|
|   |
|
 |
|
Гоа
(Dune Warriors)
|

Re: НОВОТО ТОЧКУВАНЕ | 29.09.2013 22:01
Алекс, точно това предлагам - да се увеличи наказанието за непознат двоен с водещ знак, за да е по-адекватно спрямо непознатия твърд. А при непознат двоен получаваш -4, но това е достатъчно, защото при познат двоен получаваш 3 пъти по-малко точки от познат твърд, както вече е посочено.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: НОВОТО ТОЧКУВАНЕ | 29.09.2013 23:58
Ами явно си говорим на различни езици... Миналия сезон като рискуваш да заложиш на 1 знак (изк. сигурното прогнозиране - там риск няма), при неуспех си по-малко на минус, отколкото когато залагаш на два знака... Не е ли логично - като дори два знака не си хванал: губиш повече?!?! Аз така го разбирам: рискуваш повече - печелиш повече при успех, губиш по-малко при неуспех... И обратното... А сега? Сега вече не е така... Сега дори можеш да загубиш 2 пъти по-малко, ако не успееш да хванеш цели 2 от 3 знака... ?!?!?! И стига вече с този "минал сезон" - нека Анфо, ако има време и му се занимава, да извади статистика: колко твърди са играни през сезона, какъв процент са от всички играни прогнози... И още - колко са твърдите знаци на първите 5 в касирането: 1) като процент от всичките твърди и 2) като процент от прогнозите на тези топ 5 играчи... И тогава пак ще си говорим... А дотогава, аз, като играч от топ 5, твърдя, че: А) твърдите бяха от полза само за майсторите, прекалената им употреба реално водеше надолу... Б) новата схема е по-лоша и само нефелен опит да се промени дотолкова много играта, че 1) най-после някои недачници да постигнат поне топ10 (само се залъгват, че проблема не е предмониторен!!!) и 2) накрая да останат да я играят 15-20 човека досущ като някои други игри... 'Айде, че падаме, че толкова много от мобилен досега не съм писал, че утре летя много рано, че и три пъти по толкова да изпиша - все ще има "а оно рупа ли рупа"...
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
|
|   |
|
|