Шанхай 2013: Надал - Дел Потро
| Автор |
Съобщение |
|
pink
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:12
Просто не те разбирам Сандро честно ти казвам.
Какви примери - спокойно ти казвам търкай всичко и да не говорим за това:
Аз ти казвам следното нещо - говоря за нивото му в днежния мач дето съм го виждал в три мача
-1. Днес !
1. полуфинал US open 3:0 Nadal - тук говорим определено за 20 годишния Делпотро срещу 22 годишния клей кортър Надал без дори финал на us open по това време 2. финал US open Федерер (27 г) 3:2 - тук говорим за Гоат Федерер в последната си най-силна година с 4 финала през годината и 15 тенджери от шлема ...и 5 поредни такива на US open - пак ще кажа кард корта на харт кортовете заради печалната слава на Австралията в миналото.
Слайсове да, къси да и накрая Федерер псува като хамалин и загуба. Да се върнем на тезата ми: Аз казах и пиковия Федерер и сегашния Надал че и Ноле не могат да бият това ниво в три мача. Спечели ли пиковия Федерер финала с слайсовете си и късите. Не!
_________________ There's someone in my head but it's not me
Последна промяна pink на 12.10.2013 18:13, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:13
 |  |  |  | Diavolo написа: Глупости аз не съм писал. Ти писа, че Надал имам само 5 уинъра извън сервисите (което изобщо показва, че говориш наизуст и не знам дали изобщо си гледал мача, какви сервиси след като Надал няма нито един ас в мача), а те са 15 на брой. Или три пъти повече. Надал игра силно и близко до линията. Просто не ми хареса отношението му към някои точки и отигравания, не бяха типични за него, както и да е. Да, търчеше и се разтягаше, ти какво искаш, да стои на едно място ли? Срещу такава игра на Дел Потро това е положението. И въпреки всичко мача се реши в няколко точки. Надал беше много близко до обрат, но не можа да захапе както се кава на спортен жаргон. Да имаше още един сет, но уви, това е положението. И съм писал също така защо Надал играе така. Дори и в плейстейшън формите си на отделните турнири през годините (2008/2010/2013), Надал никога не е бил и никога няма да бъде биг хитър или да играе размазващ тенис. Ако се кефиш на това кефи се, но не искай от Надал да играе това и после да сочиш с пръст ако не го прави. Играта на Надал е базирана на съвсем друга обосновка, въпреки че в същността си и сърцевината си то играта му пак е базирана на агресията. В тенис спорта, без значение дали в съвременния или преходния ако не си агресивен и ако нямаш могъщо нападателно оръжие голямо име от теб няма да стане. Е, по тази скала колко голям трябва да е Надал с неговите 12 ГШ титли.  |  |  |  |  |
Е, хубаво 15 пак не са никак много като имаш предвид, че играха около 2 часа на доста бърз хард корт, а Дел Потро е лимитиран откъм движение и с тия плоски тупалки дава непрекъснато шанс за контра. Да не говорим, че Надал имаше уинъри и след къси, един бекхенд смаш дето беше с гръб към мрежата и влезе на магия и от разни ретури на Т-то, изплюти от Дел Потро заради сечения сервис по диагонала, които и Рамирес Идалго ще ти ги завърши /ето това можеш да си го броиш като сервис уинър/. Колко пъти в мача се случи двамата да разиграват равностойно и изведнъж Надал да стъпи вътре и да завърши топката, както правеше аржентинецът? Някъде около 5, колкото съм и писал. И как така мачът се решил от няколко точки, като Надал завърши с 6 гейма, не проби нито веднъж и отнесе вкъщи една кошница уинъри?! Дел Потро е играл много по-важни и напрегнати мачове, така че един евентуален рибрейк във втория изобщо не е сигурно, че щеше да даде начало на серия за Надал.
 |
|
Petita
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:14
аз да  но т.к. съм виден спамър, който нищичко не разбира освен от плетки, си ви чета тайничко бтв към дявола, и да искам да се включвам по-често ми е повече от трудно, защото много трудно пиша тук от пад :( има някакъв проблем, коннретно с тази платформа - натискам една буква или не се появява изобщо или се заменя с друга... ето и този пост го пиша повечец отддълго, а не бих стартирала уиндоуса само, за да пиша тук
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:17
Значи извинявай, ама да ми говориш, че Дел Потро САМО В ТРИ СЛУЧАЯ бил играл като днес, са пълни глупости. Дадох ти още два случая само в мачове с Федерер - 2009 година на Ролан Гарос и 2012 на Олимпиадата в Лондон и В ТИЯ СЛУЧАИ слайсове, къси и сервис доведоха ДО ЗАГУБА НА ДЕЛ ПОТРО. Иначе ти кво искаш да кажеш - че нивото на Дел Потро е толкова невероятно, само ако спечели - ма като загуби не било? Айде да дам и още един пример от тая година - Уимбълдън, срещу Джокович, 3:2 за Ноле пак срещу играещ на такова ниво като днес Дел Потро. И пиковият Федерер, и пиковият Джокович, че дори и Надал с една непредизвикана грешка в повече на Дел Потро щяха да бият днешния Пампас.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:18
Е, хайде сега, не се хващайте за всяка дума, такъв е изразът просто.  Ако няма такива закачки, що за форум е това?! п.с. Татко Карло още колко време му даваш? 
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:20
Балета просто не е свикнал да си пише сам извън "Баскетбол" (Балет, очаквам пак да правиш такъв хубав обзор на НБА, както миналата година - да не ме разочароваш като Федерер срещу Надал  )
|
|   |
|
 |
|
pink
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:22
Сандро, ако не разбираш аз ти говоря за любимата настилка на този: ХАРД КОРТ. ДА ми слагаш тревата и клей което нема нищо общо като игра с предимствата на такива като него е просто абсурдно. Ако не си забелязъл точно такива биг хитъри, макар, че за мене тоя е от съвсем друга закваска (по-високо от биг хитър) имат най-големи успехи на хард. Ще дочакаме и ще видим кога тоз ще бие И НАДАЛ на клей и трева и тогава пак ще си говорим аз какво точно твърдя. 
Последна промяна pink на 12.10.2013 18:24, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:25
Че Надал колко точно па пъти е играл с Дел Потро на трева и клей, та да говорим каквото и да е? И изобщо не подценявай на клей Дел Потро - точно малко по-бавната настилка му е по вкуса на него, каквато е клеят, каквато е изтърканата трева, защото има време да си направи пълния замах. Както и да е, разбрах ти тезата, но не съм съгласен, че Дел Потро в днешното си състояние няма кой да го бие на ХАРД. Тия, дето изпадат в такива състояния и верно няма кой да ги бие на каквато и да е настилка, освен някой равен на тях, са Федерер, Надал и Джокович в пиковете си.
Последна промяна alessandron на 12.10.2013 18:28, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:27
израдвах се на тази тема, отприщи се народа ... какво му трябва на човек .. една загуба на Надал на няколко месеца  Е в такива моменти се раждат култовите реплики, като тази за ''първи клас'', която мисля ще стане класика. Браво Хенмане, иначе на въпроса ти - не знам, може би малко повече от Моу в Челси 
|
|   |
|
 |
|
pink
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:33
Оф боже, ще се уморя: http://www.atpworldtour.com/Най тъпото е, че е играл точно толкова пъти срещу Надал на трева и клей колкото и срещу Федерер. Резултат: 5:0 за Федерер и Надал. Което нищо не доказва за постановката му на игра на това ниво в такъв момент върху хард корт. По-дяволите аз казах, че с тази си игра щеше да бие и пиковия Федерер. А не че е бил константно по-добър от него. Ами не е, нито пък е константно по-добър от Надал, че да чуваме тия момичшеки писъци от форума постепенно преминаващи в женски нали така... като Надал загуби мач два. ... И бтв той си го би баш на турнира на турнирите на тая настика за мен US open - 2009. И да - аз от тогава за първи път го виждам да играе това ниво ... на хард корт...!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:36
Специално 2009 година Федерер помогна в огромна степен на Дел Потро, като се излигави на сервис за затваряне на втория сет и му позволи да изравни сетовете, вместо да стане 2:0. Това и Дявола го е казвал дори  Разбрахме се иначе, ти казваш, че в днешното състояние няма кой да бие Дел Потро, дори Федерер, аз казвам, че има и че Федерер е един от тия малцина, дето могат.
|
|   |
|
 |
|
pink
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 18:45
Е то и днеска Надал изпусна 6-7 break ball-и, дето предвид психиката на Надал всички знаем, че щеше да обърне мача. Да да, ама не! Пожеланията са хубаво нещо, но да се придържаме към фактите. Аз като математик се придържам към фактите които са на моя страна. Ти като журналист на фактите ли ще заповядаш да се опреш или на пожелателните "ако"-та ? Иначе, deal. Истината е, че Надал падна, по която причина изберете: Свършил е меда, или пък е паднал и въпреки него, щото е шибан връщач от задна линия и гъзобрък :) Или пък и комбинация от двете. Аз си признавам - Надал игра много силно и беше бит подобаващо. Ще трябва да работи. Ма ние феновете му си го харесваме такъв. Надрусан, газобрък, потен, защитен и падащ от време на време Обаче не мога да не жегна, че стигне ли Надал Федята по тенджерите на брой 17 към момента, стане ли тай тука: Сбогом Гоат. Х2Х измества всички останали тъпотии и сравнения и целия свят много добре си го знае това. Поздрави,
Последна промяна pink на 12.10.2013 18:49, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 19:55
Че това никой не го оспорва - ако стигне 17, по-велик е. Ако  А Федерер също не е спрял да играе и теоритично също 17 не е крайна цифра. Все пак тази година болежките ми в гърба определено му влияят, освен всички други фактори като възраст, по-малко адреналин, по-малко стръв в гоненето на успеха, повечко годинки. Но аз и 2012-та мислех, че няма как да се върне под номер 1 и почти не вярвах пак да спечели Шлем, така че ...
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 21:13
Леле, леле.... Как все срещу Надал ги целят тия линии тия биг хитъри не знам. Няма късмет това скромно момче от Машорка и това си е. А един тук дяволито разправяше, че такива биг хитъри вече не били проблем, щото нали психиката това-онова. Вярно е, то даже го беше взел, ама липсата на късмет му попречи. Ето вчера в тайбрека три пъти имаше грешни съдийски отсъждания и трите пъти, когато Вавринка имаше предимство. Днес - нищо. Истинска огромна липса на малшанс, пусто да остане дано! Ах, това е някакъв бисер тука.. Дел Потро е доказан "майстор" на мрежата. Трябва сигурно топ да гръмне зад него, че да излезе там :)
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
 |
|
Dr. M
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 21:17
"Мадре мия, не пишат по 1 месец, ма като падне Надал - всенародно веселие." Ураааааа! И на мене ми е весело  |  |  |  | pink написа: Мадре мия, не пишат по 1 месец, ма като падне Надал - всенародно веселие. При това не от фенчета на Джокович, ами на Федерер. Тц тц. Супер мач на Дел Потро - кой от сегашните величия би го бил с тази игра която изкара днеска тоя урод бе момченца - Федерер или Джокович или Мъри ?! Федерер в прайма си 2006 - 2007 щеше да бъде размазан пак толкова подобаващо. 80% вкаран първи сервиз. Топки дето ковяха основната и страничните постоянно. Нека си повтори същата игра утре ще го видим Нолето. Well, за ваш ужас: 1. Важните тенджери ги прибра правилния човек тази година :) 2. Дел Потро играе така веднъж на 5 години - впрочем така последно игра на ус-а 2009. 3. Надал има поне още 4 години тенис на високо ниво: 16 шлема -> трябва да спечели само 4!  |  |  |  |  |
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 21:18
Това към мене ли е? Мен не ме 'топли', то сигурно и Федерер взима нещо, теб топли ли те? Но ми е забавно как се гърчите и се мъчите да изкарате черното бяло, щото вашият човек е не само съмнителен, той е почти безочлив. Не можел да сервира като 2010 на УС Оупън щото си 'щадял рамото', хахахаха.
|
|   |
|
 |
|
Dr. M
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 21:22
"трябва да спечели само 4!" Е точно това 4 въобще не толкова сигурно. Може да са 5-6 
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 21:28
Хаха, ами не вярвай, то няма как да те убедим. Между другото тоя финал на УСО много се преекспонира. Вярно, Дел По игра добре, но мачът отиваше рутинно 3-0, първите 2 сета аржетинецът не знаеше къде се намира. Само че Фед не е имал чичо Тони да му слага алуминиева каска от мъничък, а след това д-р Хименес да му сипва щедро всякакви отвари и се бъгна след оня злополучен хоук ай. Точно защото и той е човек, а не супермен. Наистина? Пусни си единствената загуба на друсащия с доктори на тоя турнир и пак ела. Да ни кажеш на Содата не му ли се получаваха махалките и по-малко ефективни ли бяха. Просто не виждам никакъв смисъл в тея аргументи. Наистина. Не се сърди. 
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 21:30
Муахахаха време беше да запеем старата песен. Много си жалък, ей... Конкуренцията била слаба, хахахахаха. Смешник.
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Шанхай 2013: Надал - Дел Потро | 12.10.2013 21:46
Сега гледам вече е и пишкодръп... Брък, дръп, брък, дръп... Ама лошо няма, щом си го харесвате :)) Хихих, от тоя ГОАТ сън не ви хваща. Не съм виждал по-алчна паплач от феновете на Скромния от Машорка.
|
|   |
|
|