Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 00:44

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ" 
Автор Съобщение
(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   11.10.2012 20:39

Официално решение на Управителния Съвет към ПМЛ по отношението на разкритията по случая "Фантомгейт" от миналия състезателен сезон.

1. Поради доказано участие във фантомни схеми и/или даване на незадоволителни обяснения при съмнение за такива, се наказват следните отбори:

- СИНЯТА ЛАВИНА - отнемане на 2 точки от актива за сезон 2012/2013 (единодушно решение)
- EXTREME ZOMBIES - отнемане на 3 точки от актива за сезон 2012/2013 (единодушно решение)

2. Налагат се и индивидуални наказания на състезатели както следва:

-Дяволо Росонеро - 2 мача без права, поради участие в ПМЛ с фантомен ник (единодушно решение)
-Рунекс - 1 мач без права, поради незадоволителни обяснения за съвпадение на IP адреси и други съмнителни обстоятелства при пускането на прогнозите на някои играчи на Синята Лавина (единодушно решение)
-Зепер - 1 мач без права, поради незадоволителни обяснения за съвпадение на IP адреси и други съмнителни обстоятелства при пускането на прогнозите на някои играчи на Синята Лавина (единодушно решение)

3. Относно класирането през сезон 2011/2012 година, УС реши да не се правят промени и размествания, а отборът на СИНЯТА ЛАВИНА остава шампион.

4. Отборът и състезателите на THUG SLUGS няма да бъдат наказвани. УС изтъква като единствена причина за това решение пълните публични признания от страна на състезателите за минали нарушения.

5. По отношение на останалите съвпадения на IP адреси, получени в резултат на проверката, проведена през миналия сезон, УС приема, че има отбори, които са имали теоретичната възможност и вероятно са практикували "пускане на прогнози от името на съотборник". Поради липсата на конкретни доказателства и в интерес на ПМЛ, УС реши да не разследва повече тези случаи и да се ограничи с наложените по-горе наказания за целия период от създаването на ПМЛ до края на сезон 2011/2012 г.

С уважение,
УС на ПМЛ

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   11.10.2012 20:42

То цяло ЦРУ сте, няколко месеца разследвания :)

Рунекс и Зепер да не бият дузпи срещу РОД, защото ще бъде скандално! :thumbs:

Последна промяна tonzos_justice на 11.10.2012 20:43, променена общо 1 път

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   11.10.2012 21:47

звучи справедливо. жалко, обаче че няма подробности. напримерн ми е интересно какво е направил толкова Дяволо, че се наказват Зомбитата толкова жестоко, дори повече от Лавината?

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   11.10.2012 21:48

Доживяхме да видиме официално становище по въпроса. Само дето аз за първи път чувам за чийтване на Зомбитата, а по наказанието излиза,че те са по-виновни и от Лавината, заради които се нададе целия вой първоначално.
Както и да е, дано вече няма такива простотии...

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Последна промяна Крал Блуфен на 11.10.2012 21:49, променена общо 1 път

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   11.10.2012 22:19

tonzos_justice написа:
Рунекс и Зепер да не бият дузпи срещу РОД, защото ще бъде скандално! :thumbs:

Наказанията започват да текат от първия кръг на шампионата. Т.е. двамата имат право да си бият дузпи срещу вас.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   11.10.2012 23:40

И още едно уточнение:

Дяволо, Рунекс и Зепер имат право да пускат потоци и мачове, докато изтърпяват наказанията си. Нямат право да вземат участие в мачовете на отборите си като нападатели или вратари, както и нямат право да бият и пазят дузпи и преки свободни.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 00:04

Stuart написа:
И още едно уточнение:

Дяволо, Рунекс и Зепер имат право да пускат потоци и мачове, докато изтърпяват наказанията си. Нямат право да вземат участие в мачовете на отборите си като нападатели или вратари, както и нямат право да бият и пазят дузпи и преки свободни.

Което облагодетелства един отбор (първия) и преебава останалите . Хъм недообмислено . По добре , да им бяхте отнели 3 или 4 точки , но да имат право да играят .

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 03:04

Така, понеже ще има доста шокирани, макар повечето отдавна да знаят, иде реч за това, че небеизвестния дирски герой Мъри беше второто Аз на Дявола... :devil:
Един юнак, който Аз доведох в дир.бг и Аз доведох в клуб Тенис и Аз съдействах да го направят МОД там, разкри съвсем случайно цялата тази работа (развиваща се под носът му близо 4 години и то без да си правя труда го крия ни най-малко) и вместо да се разберем като големи мъже и приятели реши като ощипана 12 год. ученичка да изпее на 4, 5 човека, нещо което Аз никога не бих сторил. Но това е без значение относно този случай.
За тези, които не знаят, юзърът Мъри (от клуб тенис и ЕФ) е вторият ник на Дявола. Регнах го 2009 г. ако не ме лъже паметта, реших да си направя един експеримент - дали ще бъда разкрит, колко време ще изкарам така, ще има ли успех или ще има провал още в началото и т.н. За това знаеха само трима човека, три доста тежки никове и легенди в дира и толкоз. :)
Просто понеже съм ветеран от МТФ (най-прочутите форуми за тенис в световен мащаб), там именно стават такива двойни истории и се раждат невероятни легенди. Та в един скучен ден си викам я да видим какво ще стане. Там в този клуб в дирчето се провеждат много игри, бях спечелил всичко живо и ми писна. Исках да видя дали ще мога с два ника да финиширам първи и втори и да се изместя сам от ранглистата. Е, успях..
Но това са неща, които нямам нищо общо с ПМЛ.
Мъри обаче въпреки, че промени изцяло клубчето и внесе много колирит тъпчеше на едно място. Реших да го вкарам в ПМЛ и това да стане част от легендата за него. Един вид устат новак, да играе няколко кръга, да вкара няколко гола, да се изпокара с някои съотборници, да прави забележки, след което аз го слагам на скамейката откъдето не помръдва повече, а след сезона го махам. Всичко стана точно така. Мъри започна ударно, вкарвайки няколко гола, после се направи на ''велик'' и поучаваше мен и Фогела :)) и беше замразен на скамейката. СЦЕНАРИЙ
Мъри игра само в началото на първенството, 3 или 4 кръга. Не е използван изобщо пролетния полусезон. Както и по-голямата част от есенния полусезон. За близо 30 мача под всякаква форма за целия сезон има 7 или 8 мача, честно казано и аз не знам колко точно.
Така, подчертавам - НИКОГА идеята не е била да чийтвам, както е писал Блуфи. То сега излиза така, но дефакто това беше сценарий и съвсем друга история нямаща нищо общо с играта. Досега това не беше правено в дир.бг Имало е много фалшиви никове и в момента има ( ;-)), но не и така добре развит образ с близо 5000 мнения, много от които фермани и с цяла една легенда зад себе си с куп истории, случки и пр. Неща, точно както е в най-големите спортни форуми в света, където съм доста известен. Не трябваше да правя всичко това, но миналото не може да се върне и да се поправят грешките.
Не си мислете, че не съжалявам. Но пиша така открито, защото сам за себе си знам, че съвестта ми пред самата игра е чиста. Т.е. не съм го ползвал за да мамя! В крайна сметка имам го от 2009 г. Минахме през Б група, А група, бяхме втори след Грийн и т.н. и т.н. без него. Просто сценаристът така беше решил това да стане през този сезон.
Знаех, че ще има наказание (и нито веднъж не съм се опитвал да използвам приятелството с Федерацията за да моля за потулване на случая, това всеки ще го потвърди, Мейджъра най-вече) и не го обжалвам, даже мислех и че ще е по-сурово и пак нямаше да обжалвам. Не съм такъв човек просто. Бях помолен да не правя драми и да продължавам да давам много на играта, както съм правил години наред. Нямаше смисъл от това, защото обичам ПМЛ и нищо не може да ме откаже от нея, нито пък да спра да помагам на отборите със селекци и пр. и на играта със статистики и пр. А за следващия сезон ще има нещо уникално, в момента се работи по него, но това ще е изненада и то голяма... :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 08:17

Гонзо написа:
Stuart написа:
И още едно уточнение:

Което облагодетелства един отбор (първия) и преебава останалите . Хъм недообмислено . По добре , да им бяхте отнели 3 или 4 точки , но да имат право да играят .

Целта не е да се облагодетелстват отборите, а да си понесе наказанието съответния отбор, гледаш го от грешна перспектива ;-)
Освен това, направи аналогия с нормалния футбол, като накажат един футболист за 2 мача, не играе два мача, нали, не мислят за третия отбор, дето ще ги срещне.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 09:25

:) Дяволо, ще почна оттам, че макар и май да не се знаем на живо имаш уважението ми за това което си дал на ПМЛ.

ОБАЧЕ, ако това което казваш е истина, то на мен ми мяза на психически проблем - игра на 5-7 годишно хлапе, което си измисля роли и измислени приятели и се вживява в тях. Според мен наказанието ти трябваше да бъде много по-сериозно, поне половин сезон.
Другото нещо, което искам да те попитам играл ли си с двата ника едновременно в тея 6-7 мача и ако да, колко от тях?

Освен това споменаваш, че имало и други фалшиви никове в ПМЛ, би ли просветлил обществото, ако наистина смяташ, че има такива.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 09:27

Diavolo написа:
А за следващия сезон ще има нещо уникално, в момента се работи по него, но това ще е изненада и то голяма... :-)

Тръпнем в очакване :cow: :cow: :cow: :cow: :bluefan: :bluefan: :bluefan: :bluefan:

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 09:30

falkenbach написа:

ОБАЧЕ, ако това което казваш е истина, то на мен ми мяза на психически проблем - игра на 5-7 годишно хлапе, което си измисля роли и измислени приятели и се вживява в тях. Според мен

Муахаххахахаххахаха, а навремето ме обвиняваха мене в шизофрения :cow: :cow: :cow:

Иначе, като изключим всичко сценария на Дявола си го бива, впечатлих се щом и до ПМЛ стигна - мойте принтери нямаха тази чест :-( :-( :-(

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 09:55

falkenbach написа:
Другото нещо, което искам да те попитам играл ли си с двата ника едновременно в тея 6-7 мача и ако да, колко от тях?

Това лесно може да се провери за 5 минути :)

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 10:03

Ледо написа:
falkenbach написа:

Аз почвам да си мисля, дали не е добре всички никове да бъдат гарантирани, че са истински хора от поне 2-3 човека от други отбори.
Така ще се състави списък с никовете на хора, които не са достатъчно познати и ще се следят под лупа (нещо като карантина) докато се социализират най-малкото и на живо с ПМЛ обществеността. Така хем ще имаме по-голям контрол върху фантомите, хем няма да си оставаме виртуална общност само.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 10:04

Блуфи,

ти беше прекалено зает да спамваш знайни и незнайни клубове с принтерите :-)

Дяволе,

Всеки, който разбира от футбол, може да си направи 2 ника и да направи успешен отбор с тях. Особено когато си капитан и на практика избираш какво да се играе. Но повечето играят честно - и се ядосват със съотборници и техните прогнози всяка седмица вместо това. Ако толкова искаше само да направиш експеримент, да беше използвал само контроли. В момента, в който игра с 2 ника в официален мач... Колко си направил за играта никой не спори, но това ти действие изтри почти всичко - защото идеята на играта винаги е била да е отборна. Това какво се случва в клубове или индивидуални игри си е твое решение и никой не може да спори. В отборна игра... просто не се прави така. Независимо какви обяснения и оправдания ще си намериш по темата.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 10:18

Дяволе, чест ти прави, че се изправи и разказа това пред всички, благодаря за което.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 10:22

falkenbach написа:
Ледо написа:
falkenbach написа:

Аз почвам да си мисля, дали не е добре всички никове да бъдат гарантирани, че са истински хора от поне 2-3 човека от други отбори.
Така ще се състави списък с никовете на хора, които не са достатъчно познати и ще се следят под лупа (нещо като карантина) докато се социализират най-малкото и на живо с ПМЛ обществеността. Така хем ще имаме по-голям контрол върху фантомите, хем няма да си оставаме виртуална общност само.

Е тука нали уж наши хора сме си и админи и модове. Все се надявам контрола да е по-голям. Ти представяш ли си в Дира каква вакханалия е било за някои :-x

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 10:23

Venabili написа:
Блуфи,

ти беше прекалено зает да спамваш знайни и незнайни клубове с принтерите :-)

Дяволе,

Всеки, който разбира от футбол, може да си направи 2 ника и да направи успешен отбор с тях. Особено когато си капитан и на практика избираш какво да се играе. Но повечето играят честно - и се ядосват със съотборници и техните прогнози всяка седмица вместо това. Ако толкова искаше само да направиш експеримент, да беше използвал само контроли. В момента, в който игра с 2 ника в официален мач... Колко си направил за играта никой не спори, но това ти действие изтри почти всичко - защото идеята на играта винаги е била да е отборна. Това какво се случва в клубове или индивидуални игри си е твое решение и никой не може да спори. В отборна игра... просто не се прави така. Независимо какви обяснения и оправдания ще си намериш по темата.

:thumbs: :thumbs: :thumbs:

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 10:32

bai Momchil написа:
Дяволе, чест ти прави, че се изправи и разказа това пред всички, благодаря за което.

Приобщавам се към този пост. Малко само ще го разширя и ще допълня, че от цялата изповед на Дяволето, личи искрено разкаяние.
Поне аз му повярвах.
Това са детски болести на интернет заниманията, едва ли на някой не му е минавало през ума подобно нещо. Приемам го дори като нормално. Дано няма действащи такива никове и в момента.
Всичко е ок, считам, че наказанието е справедливо, но го е покрила давността, така че спокойно може и да се премахне. :idea:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Решения на УС на ПМЛ по случая "ФАНТОМГЕЙТ"   |   12.10.2012 10:57

Дяволе, ти не си добре, човек. Честно! Ето до какво води липсата на смислени занимания в евридей лайф-а... Заживяваш във виртуалния свят и тотално ставаш out of space... :outofspace:

Аз съм потресена! Отивам за валиум, диазепам и деанксит! :redcard:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща