Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:31

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Промяна в точкуването в ПМЛ 
Автор Съобщение
(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
 Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 17:25

Искам да повдигна въпроса за точкуването: защо продължават да се дават 2 точки за победа, а не 3 и дали повечето участници са доволни от сегашното статукво.
Мисля,че предвид поизравнените сили преди мачовете е много по-разумно победителите да взимат пълен актив!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Последна промяна Крал Блуфен на 12.10.2012 17:26, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 17:30

Значи аз много добре си спомням като бях новак в ПМЛ Дон Диего какво ми отговори на този въпрос - тъй като не можем да променяме прогнози в течение на мача, т.е. все едно да вкараме резерви и да влияем на играта, по-справедливо е за победа да са 2 точки. Тая логика е малко крива, не знам дали е негова, но според мен е близо до действителността. Аз лично съм за запазване на статуквото такова, каквото е.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 18:23

Е то по тая логика може и по 1 точка да си даваме за победа и половинка за хикс. Мисля,че е в интерес на играта победите да се оценяват на повече от две равенства!

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 18:27

Крал Блуфен написа:
Е то по тая логика може и по 1 точка да си даваме за победа и половинка за хикс. Мисля,че е в интерес на играта победите да се оценяват на повече от две равенства!

И каква ще е разликата между 2/1 и 1/ 1/2 ? :-) Пак са 2 равенства = 1 победа.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 18:43

Venabili написа:
Крал Блуфен написа:

И каква ще е разликата между 2/1 и 1/ 1/2 ? :-) Пак са 2 равенства = 1 победа.

Да, това искам да кажа и аз - няма разлика!

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 20:26

Блуфи, тоя въпрос не е ли за Дискусии?

Иначе моето мнение винаги е било поне да се помисли за 3 точки за победа. Но няма да стане, поне засега.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 20:27

Stuart написа:

Иначе моето мнение винаги е било поне да се помисли за 3 точки за победа. Но няма да стане, поне засега.

Ми не знам точно за къде е ама ми е интересно какво мислят повечето играчи. Защо да не стане, от какво зависи?!

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 20:33

Крал Блуфен написа:
Stuart написа:

Ми не знам точно за къде е ама ми е интересно какво мислят повечето играчи. Защо да не стане, от какво зависи?!

Еми обикновено се изтъква точно това, дето го е писал Сандро по-горе. И това, че тука много влияела "фортуна" и не можело примерно една измислена дузпа в 90-тата минута да ти носи 2 точки отгоре (3 за победа спрямо 1 за хикс). Такива неща общо взето. Имат някаква логика, де.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 21:17

3 точки са множко, знаем, че тази игра е и до шанс, даже до много голям шанс.. Някак си да вкараш едно ботско 1-1 с гол в 90 мин. и да вземеш 3 точки, докато противникът ти изпуска ли изпуска положения, щото некой не може да вкара на празна врата от 1 метър си е доста сурово...

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 21:49

Diavolo написа:
3 точки са множко, знаем, че тази игра е и до шанс, даже до много голям шанс.. Някак си да вкараш едно ботско 1-1 с гол в 90 мин. и да вземеш 3 точки, докато противникът ти изпуска ли изпуска положения, щото некой не може да вкара на празна врата от 1 метър си е доста сурово...

Не че съм за промяна на правилата, ама това оправдание издиша. Защото с едно ботско 1:1, което е пуснато с 2 прогнози, се обръща мач (1:0 -> 1:2). Та това как е по-малко късмет и шанс?

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 21:56

Diavolo написа:

В ПМЛ шанса играе огромна роля. Точно по тая логика ако успееш да вземеш победа трябва да се оценява много по-солидно отколото все едно си направих 2 хикса. Поне според мене няма логика да се дават 2 точки.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   12.10.2012 23:16

и аз съм за запазване сегашното точкуване. ПМЛ е игра, където все още късметът играе важна роля.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   13.10.2012 01:27

оффффффф.... :helpless:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   13.10.2012 11:14

Откровено съм изненадан от факта, че за победа в ПМЛ се дават две точки. Наистина не го знаех и не го подозирах. Разбирам и тези, които са против промяна, но това, което не разбирам е логиката и доводите за късмета и прочее. Съвсем не мисля, че схемата 3-1-0 е нечестна или нелогична. Напротив, по тази схема функционира самата футболна игра от десетилетия вече, а късмет има и там, не само в бетинга. В крайна сметка според мене всичко е въпрос на уговаряне. Ако се реши да се играе на 3-1-0 ще го приветствам. Ако мнозинството е за 2-1-0 пак ще играя с кеф. Мисля , че гласуване е най-удачният вариант. При това на ниво играчи, а не отбори.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   13.10.2012 11:39

Крал Блуфен написа:
Искам да повдигна въпроса за точкуването: защо продължават да се дават 2 точки за победа, а не 3 и дали повечето участници са доволни от сегашното статукво.
Мисля,че предвид поизравнените сили преди мачовете е много по-разумно победителите да взимат пълен актив!

Аз съм твърдо за 3 ТОЧКИ! Победата си е победа и трябва ясно да се разграничава от равния мач. В момента дали си загубил или направил равен, няма разлика. Една точка е нищо. Между победа и равен мач - отново е една точка. Е, кажете как се наваксва разлика от точки на пролет с такава система?

При точкуване 3 точки отборите ще имат хъса да се борят до почти последния мач, а всяка загуба на точки ще струва скъпо.

Системата на ПМЛ малко ми прилича на системата в родния баскет - за победителят 2 точки, за загубилия 1 точка :)

Отделно нищо не пречи да се пробва новото точкуване една година, да видим как е.

Също така имам предложение да се измисли нова КУПА, в която всички отбори от ПМЛ да играят в една група, по един мач и така ще може например РОД да бие СИНЯТА ЛАВИНА още веднъж:-D :-D :-D

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   13.10.2012 12:00

SUBXERO написа:
Откровено съм изненадан от факта, че за победа в ПМЛ се дават две точки. Наистина не го знаех и не го подозирах. Разбирам и тези, които са против промяна, но това, което не разбирам е логиката и доводите за късмета и прочее. Съвсем не мисля, че схемата 3-1-0 е нечестна или нелогична. Напротив, по тази схема функционира самата футболна игра от десетилетия вече, а късмет има и там, не само в бетинга. В крайна сметка според мене всичко е въпрос на уговаряне. Ако се реши да се играе на 3-1-0 ще го приветствам. Ако мнозинството е за 2-1-0 пак ще играя с кеф. Мисля , че гласуване е най-удачният вариант. При това на ниво играчи, а не отбори.

+1 За това иде реч =)

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   29.10.2012 12:36

Крал Блуфен написа:

Абсолютно съм за 3 точки за победа и 1 за равенство.
Така ше има по-голема динамика и победата ше има по-голема стойност!
:petku:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   29.10.2012 20:18

И аз да се разпиша в тази тема... Категорично ПРОТИВ 3 точки. Ако не знаете да ви кажа - системата е въведена за първи път в Англия през 1981 и се популяризира през 90-те с цел поощряване на нападателния футбол. В ПМЛ това НЕ Е необходимо - при нас практически е много, много трудно (да не кажа невъзможно) да "паркираш автобуса". Замислете се колко мача на сезон свършват 0:0 и ще разберете за какво говоря. Доводите за късмет са излишни - то късмет има навсякъде. Но нападателният футбол в ПМЛ е достатъчно добре застъпен и не е необходимо да се поощрява допълнително. Толкова от мен.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   02.11.2012 10:50

razbira se che triabva da se dawat tri tochki za pobeda, kakto i ne trqbwa da se dawat tochki za 0;0

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна в точкуването в ПМЛ   |   02.11.2012 10:52

Shifter написа:
И аз да се разпиша в тази тема... Категорично ПРОТИВ 3 точки. Ако не знаете да ви кажа - системата е въведена за първи път в Англия през 1981 и се популяризира през 90-те с цел поощряване на нападателния футбол. В ПМЛ това НЕ Е необходимо - при нас практически е много, много трудно (да не кажа невъзможно) да "паркираш автобуса". Замислете се колко мача на сезон свършват 0:0 и ще разберете за какво говоря. Доводите за късмет са излишни - то късмет има навсякъде. Но нападателният футбол в ПМЛ е достатъчно добре застъпен и не е необходимо да се поощрява допълнително. Толкова от мен.

:thumbs: :thumbs: :thumbs: :thumbs:
+1

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща