Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
| Автор |
Съобщение |
|
navy
|

Re: Navy | 24.10.2013 15:47
|
|   |
|
 |
|
Mandor
(The Mummies)
|

Re: Navy | 24.10.2013 16:39
СРОКОВЕ
Срок за избор на потоци: сряда, 09:00 Срок за избор на мачове: четвъртък, 21:00 Срок за пускане на нападателни прогнози (мек): събота, 11:00 Срок за пускане на нападателни прогнози (окончателен): събота, 13:00 Срок за пускане на вратарски прогнози (мек): началото на съответната ПМЛ-среща Срок за пускане на вратарски прогнози (окончателен): събота, 21:00 В главната тема за всеки кръг в ПМЛ за последните 3-4 години. Пределно ясно е, че няма мек срок по отношение на мачове и потоци. Виждам, че търсите обяснение на потоците в 11:30. Прецених, че понеже няма да съм на линия от 11:30 до към 15 часа, по-добре да има пуснати потоци в главното мнение на мача, отколкото да се появи Тонзос, да види потоците на Нейви и да пусне грешни мачове и разпределение, създавайки нов казус за ДК и по всяка вероятност (по мое мнение) отлагане на целия мач. Единствения риск беше да се появи някой от РОД и да пусне служебен избор. Риск, който с оглед на създалата се ситуация, прецених като разумен.
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Navy | 24.10.2013 16:50
Не капитан, а мениджър. В такъв случай - определи нов мениджър и обяви официално, че напускаш Underground. Това е процедурата. Мисля, че няма да има проблем да ти се изтрие акаунта, след като се направят необходимите действия за целите на статистическия архив на ПМЛ. Пише краен срок. Ти как тълкуваш това понятие и очакваш ли навсякъде, където пише "краен срок", след това да пише и "след крайния срок нямаш право да правиш еди какво си"?
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Navy | 24.10.2013 18:16
 |  |  |  | Mandor написа: СРОКОВЕ
Срок за избор на потоци: сряда, 09:00 Срок за избор на мачове: четвъртък, 21:00 Срок за пускане на нападателни прогнози (мек): събота, 11:00 Срок за пускане на нападателни прогнози (окончателен): събота, 13:00 Срок за пускане на вратарски прогнози (мек): началото на съответната ПМЛ-среща Срок за пускане на вратарски прогнози (окончателен): събота, 21:00 В главната тема за всеки кръг в ПМЛ за последните 3-4 години. Пределно ясно е, че няма мек срок по отношение на мачове и потоци. Виждам, че търсите обяснение на потоците в 11:30. Прецених, че понеже няма да съм на линия от 11:30 до към 15 часа, по-добре да има пуснати потоци в главното мнение на мача, отколкото да се появи Тонзос, да види потоците на Нейви и да пусне грешни мачове и разпределение, създавайки нов казус за ДК и по всяка вероятност (по мое мнение) отлагане на целия мач. Единствения риск беше да се появи някой от РОД и да пусне служебен избор. Риск, който с оглед на създалата се ситуация, прецених като разумен. |  |  |  |  |
Поредното нелепо обяснение. Самият ваш правилник е нелеп - до 12.00 е срока домакина да пуска потоци. А сами сте дали краен срок 12.00 да са пуснати потоците. Съмнявам се, че усещаш нонсенса на това правило, така както е нонсенс и решението по този казус.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Navy | 24.10.2013 18:20
Караш тъпо по дифолт, а всяко нещо трябва да е добре обмислено и разписано. Защото след като ИЗРИЧНО не е написано, че са невалидни би трябвало да са! Повтарям се - има наказание за късното пускане, но по повод на самите потоци не пише нищичко! Дано се появи и Стенли, да ви поучи малко на юридическа мисъл! В правилника трябва да пише какво се случва каквото еди-какво си. Ако ще бъде коректен и истински правилник. Така сътворихте прецедент за 1 нарушение - пускане потоци след срока - отбора да получи 3 наказания и на практика опорочихте цялата среща, преди още да е започнала. Апропо, там, където трябва, съм написал, че желая повече да не участвам в отбора. За тази игра знам доста преди ти да се появиш в нея, в т.ч. и изваждането на отделни клубове в дир.бг! Сега ви гледам как сте се напомпали с админски и модовски тарикатлъшки лафове без грам покритие, и се чудя защо плюхте Киро!
Последна промяна navy на 24.10.2013 18:23, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Mandor
(The Mummies)
|

Re: Navy | 24.10.2013 18:46
 |  |  |  | navy написа:  |  |  |  | Mandor написа: СРОКОВЕ
Срок за избор на потоци: сряда, 09:00 Срок за избор на мачове: четвъртък, 21:00 Срок за пускане на нападателни прогнози (мек): събота, 11:00 Срок за пускане на нападателни прогнози (окончателен): събота, 13:00 Срок за пускане на вратарски прогнози (мек): началото на съответната ПМЛ-среща Срок за пускане на вратарски прогнози (окончателен): събота, 21:00 В главната тема за всеки кръг в ПМЛ за последните 3-4 години. Пределно ясно е, че няма мек срок по отношение на мачове и потоци. Виждам, че търсите обяснение на потоците в 11:30. Прецених, че понеже няма да съм на линия от 11:30 до към 15 часа, по-добре да има пуснати потоци в главното мнение на мача, отколкото да се появи Тонзос, да види потоците на Нейви и да пусне грешни мачове и разпределение, създавайки нов казус за ДК и по всяка вероятност (по мое мнение) отлагане на целия мач. Единствения риск беше да се появи някой от РОД и да пусне служебен избор. Риск, който с оглед на създалата се ситуация, прецених като разумен. |  |  |  |  |
Поредното нелепо обяснение. Самият ваш правилник е нелеп - до 12.00 е срока домакина да пуска потоци. А сами сте дали краен срок 12.00 да са пуснати потоците. Съмнявам се, че усещаш нонсенса на това правило, така както е нонсенс и решението по този казус. |  |  |  |  |
Отказвам се да говоря повече по този въпрос. Пише 9:00, ти ми твърдиш, че сме дали срок 12... нямам какво повече да добавя. Някои хора не им стиска да си поемат отговорността за собствените глупости явно.
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Navy | 24.10.2013 18:53
Първо, не съм нито мод, нито админ. Избрали сте ме в УС, можете да ме отзовете по всяко време, ако не ви харесва как си върша "работата". След като си мениджър - пускаш една тема в Мениджърския съвет "Отзоваване на тъпака еди кой си", обсъждате, гласувате, отзовавате.
Второ, правилата сме ги писали няколко човека, които нито сме юристи, нито някой ни е плащал за това. Прощавайте, че не са издържани в най-добрия юридически стил, но толкова можем. Тука е пълно с юристи (не е само Стенли) - никой не ги спира да помагат. Не го правят обаче. Затова сме се захванали икономистите, журналистите и т.н. В момента, в който Стенли, Спърса, Олимпията, Резо и т.н. кажат "сядаме да правим правилниците", аз се оттеглям и с радост ще помагам, ако и когато имат нужда.
Трето, правилата се обсъждат постоянно и всеки сезон има нарочни теми в клуба още от дирски времена. Ти в колко от тях си се изказал? По колко от казусите, незасягащи лично теб или Underground, си взел отношение и си дал някакви предложения?
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Navy | 24.10.2013 18:53
Отказвам се да говоря повече по този въпрос. Пише 9:00, ти ми твърдиш, че сме дали срок 12... нямам какво повече да добавя. Някои хора не им стиска да си поемат отговорността за собствените глупости явно.[/quote] Чудя се дали и можеш да четеш. Написал съм, че ДОМАКИНА има срок до 12.00, което е и крайния срок ВЪОБЩЕ! Ерго, тъпчо, всяко пускане на служебни потоци от мод е нарушение. Писах бавно, белким си схванал. Аз глупост не съм направил - ужасно е да мислиш, че живея в ПМЛ. Тъпанарско е обаче това, което всички тука правите - не виждате слабостите в т,нар. правилник.
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: Navy | 24.10.2013 19:52
В крайна сметка мойто разпределение ОК ли е не разбрах 
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: Navy | 24.10.2013 21:27
Нейви, що палиш толкова бе брат? Споко, няма да играеш сега, ще играеш в реванша. С една дузпа сме напред, но мача изобщо не е решен. Вие сте много класен отбор, излизаме по равен брой играчи, дузпата не е 100 % гол. Айде горе главата! Ти си пич и те уважавам. Нямах време да чета правилниците, за да стигна до моя си извод дали и аз съм в грешка. Нека да уважаваме хората и техния труд за организацията на играта. Успех на подземните! 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Navy | 24.10.2013 23:15
Значи, Нейви, не знам колко души в тая тема само ти казаха, че крайният срок за гостите за пускане на потоци е 9:00 в сряда, а от 9:00 до 12:00 потоци може да пусне САМО капитана на домакините, защото гостите са се успали и не са го направили преди това. Според теб обаче ние сме тия, дето са идиоти и ни е идиотски правилника и т.н. При пределно ясно написани срокове в главната тема, при сравнително ясен текст и в правилника (не казвам перфектно изпипан, но на доброволна база толкова) ти пак търсиш заговор срещу отбора си. Извинявай, откога ПМЛ доби ЧАК такава важност, че чак лобита да се създават, интриги, вражди и т.н.? Това, че не желаеш да мислиш заради наранено его, си е твой избор. Ако искаш играй, ако искаш недей, ти си решаваш. Ако искаш и съотборниците ти са съгласни, прекратявате участие. Правилата обаче са ясни.
|
|   |
|
 |
|
Ледо
|

Re: Navy | 24.10.2013 23:24
Ние до сега не сме изпадали в такъв казус, но винаги има първи път явно. Конкретно за случая сега, окей ясно, че така е по -правилник, но от друга страна е наистина недомислено да е дават три наказания за едно нарушение. Замислете се! И хубаво, че сега точно се обсъжда това в УС, за да се вземе адекватно решение. За мен, при такъв казус или трябва да се дава жълт картон и служебни потоци, или червен картон и да си останат пуснатите потоци. Среден вариант като сегашния с три наказания накуп е недопустим. По тази логика като изпуснеш срока за 2-3 или 5 минути и няма смисъл да пускаш въобще, което е тъпо щото може наистина нещо спешно да ти е излязло и да си успял в 9:05 примерно. Айде помислете малко от тази гледна точка. Относно триенето на профила и т.н нека не бързаме на този етап.
_________________ Hasta La Victoria Siempre
Последна промяна Ледо на 24.10.2013 23:26, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Navy | 24.10.2013 23:27
Ледо, когато дойде края на сезона и се пускат теми с предложения за това и онова, никой не се обажда, после като му дойде нещо до главата - късаме, напускаме, търсим заговори. Иначе това за можело 2-3 минути - еми сори, срокът си е срок - то по тая логика две-три минути, ама айде па пет-шест, е десет колко са, ама що не час-два, той нали противниковия капитан не бърза да пусне мачове и т.н. Иначе никой не е тръгнал да трие профила на Нейви, няма и да го направи.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Navy | 24.10.2013 23:41
 |  |  |  | alessandron написа: Ледо, когато дойде края на сезона и се пускат теми с предложения за това и онова, никой не се обажда, после като му дойде нещо до главата - късаме, напускаме, търсим заговори. Иначе това за можело 2-3 минути - еми сори, срокът си е срок - то по тая логика две-три минути, ама айде па пет-шест, е десет колко са, ама що не час-два, той нали противниковия капитан не бърза да пусне мачове и т.н. Иначе никой не е тръгнал да трие профила на Нейви, няма и да го направи. |  |  |  |  |
Правилникът е неясен, това дори за олигофрен трябва да е очеизвадно. Оправданията са като задника - всеки си ги носи. Мрън-мрън - или правиш нещо както трябва, или си бий шута! Интересно защо никой не вникне в това, което ви казвам, ами като папагали твърдите едно и също нещо "ами досега, ама краен срок, ама от 3-4 години". Като има самолетна катастрофа никой не чака да се мине годината, за да се променят правилата, нали? Ако един отбор започне мача с 8-9 човека, следващият който е готов и влезне, дава ли се дузпа за другия отбор и червен картон на влизащия? Ей го на, Одеса започна второто с 10 човека... Искам да попитам какво толкова голямо нарушение е пускането на потоци след 9.00 ч в сряда? С какво толкова ощетява/мами домакинския отбор? 3 наказания, а се канехте и четвърто да ни дадете??? И искам да наблегна, че не живея в ПМЛ и не смятам да го правя, че да се връзвам на предложения, специални и официални и прочие витиевати слова. И да не съм твърдо аут от тука вече причината е отбора, а не нешо друго. Нали, да не си ваете празнословици.
|
|   |
|
 |
|
Ледо
|

Re: Navy | 24.10.2013 23:44
 |  |  |  | alessandron написа: Ледо, когато дойде края на сезона и се пускат теми с предложения за това и онова, никой не се обажда, после като му дойде нещо до главата - късаме, напускаме, търсим заговори. Иначе това за можело 2-3 минути - еми сори, срокът си е срок - то по тая логика две-три минути, ама айде па пет-шест, е десет колко са, ама що не час-два, той нали противниковия капитан не бърза да пусне мачове и т.н. Иначе никой не е тръгнал да трие профила на Нейви, няма и да го направи. |  |  |  |  |
Аз някъде да съм писал за заговори и късане и т.н ? Айде да не се изявяваш като Бг журналист поне тука. Казам ти конкретно че е тъпо да има три наказния за едно провинение. Кое точно не разбра ? И да наистина може да се наложи. Пак да ти повторя, че до сега не сме имали такъв казус, но сега ни се наложи. Реално се усетихме в 9:01 минута за испуснатия срок. Както и да е. Блуфена каза, че в момента тече подобна дискусия и за това си казам мнението какви са двете опции според мен !
_________________ Hasta La Victoria Siempre
Последна промяна Ледо на 24.10.2013 23:45, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Navy | 24.10.2013 23:46
Последно казвам нещо по темата и спирам, щото наистина ми е писнало някой да седи да дава акъл, без да си е мръднал пръста организационно и да е опитал да се позанимава с играта не само като пускащ прогнози - като не ти е ясно какво значи "краен срок", намери юристи, разпиши правилник, поеми играта и толкоз. Между другото дори не вижда защо изобщо говоря, само защото все пак бях доста време мод и полагах много усилия за играта, за дойде точно някой да ми каже как ПМЛ не му е живота, но като го жегне нещо заради някое правило и се надава вой до небесата. В момента по организационната част на играта и промяната в правилата имам точно толкова влияние, колкото и Ледо - член на МС. Жив и здрав.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Navy | 24.10.2013 23:48
Няма, спокойно. Тъпо е и правилата да се променят по средата на сезона, но кво ли разбирам аз - нали съм само един БГ журналист. 
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Navy | 25.10.2013 00:04
Отрепка такава, служител на властоимащите и член на най-продажната гилдия. Пфу! 
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
 |
|
naja_haje
(Dune Warriors)
|

Re: Navy | 25.10.2013 00:19
Петку най-добре е направил като се е заредил с пуканките, ама чакай и аз да кажа, от гледната точка на един бот :) Правилникът... какво да го дъвчем, аз откакто съм в тая игра горкият Сандро все Правилника довършва... Обаче то явно няма и смисъл щом дори по тази ясна точка успя да настане брожение. Пише ясно - краен срок еди кога си. Обаче не пишело, че потоци пуснати след това не са валидни. Ами то, ако са валидни, за чий ще се дава шанс на другия капитан да пуска? Ама не пишело черно на бяло... е вярно е, не пише. Обаче пък пише, че, ако се пуснат потоци след срока, следва червен картон. Обаче това не било правилно, нищо че го пишело. За едно нарушение се давали три наказания. И как по-точно става това? *) Непускане на потоци - дузпа (едно нарушение) *) Пускане след срока - картон (второ нарушение) Какво е третото наказание така и не разбрах. От цялата работа Мандора излезе виновен, че пуснал служебни потоци преди 12 часа. Тук има известна логика, защото създава предпоставка за обърквация. Добро е мислел човекът, ама пътят към Ада бил постлан... а и то да се беше оплакал Тонзо иди-дойди, а то - де го чукаш, де се пука... А иначе разбрахме, че ПМЛ не е смисълът на живота на Нейви. Обаче същият Нейви не спира да рИве... точно за ПМЛ. Хем сърби, хем боли са казали старите хора. А, да - и Сандро бил само един беден журналист. С интерес очакваме следващите разкрития 
_________________ A man only sees what he wants to see...
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Navy | 25.10.2013 00:41
Ще повторя какво съм писал във форума на УС, където също се обсъжда въпроса. В настоящия правилник това са две отделни нарушения: 1. Непускане на избор потоци в срок (до сряда 09:00). Наказанието е дузпа за съперника. Служебните потоци не са наказание, а организационно/съдийско действие, които цели осигуряване нормалното протичане на мача. 2. Пускане на мнение с избор потоци извън срока. Наказанието е червен картон за капитана на гостите. Двете нарушения не произтичат едно от друго. Свързани са дотолкова, доколкото се отнасят до един и същи етап от провеждането на мача - избора на потоци. Защо според мен не произтичат едно от друго: - От това, че Underground не са пуснали потоци в срок, следва единствено дузпа. Но по никакъв начин не следва, че някой от отбора трябва да се появи след 2 часа и да пусне потоци. - Червеният картон е следствие единствено и само от мнението на Нейви в 10:58. Ако Нейви не беше пуснал това мнение, нямаше да има червен картон. - Това, че Нейви е решил да пусне избор потоци в 10:58, за мен е действие на капитан, който не е наясно с правилата. Знам, че светът не е ПМЛ, но като ще си мениджър и капитан е хубаво поне да си прегледал правилата. Ако беше наясно с правилата, просто нямаше да пусне въпросното мнение. Същото се отнася и за Гоа, който преди няколко седмици би дузпа няколко часа след крайния срок и беше наказан по същото това правило с червен картон. Така стоят нещата за мен. Който иска, да търси юристи да му тълкуват правилата и да му разясняват казуса, щом като дотам сме опрели. Иначе личното ми мнение е, че това правило за червения картон трябва да се обсъди и преразгледа. За мен трябва да е жълт картон, но си има аргументите и за червен и неслучайно е прието да е червен. Само че наистина ли смятате, че това трябва да се случи по средата на сезона? Още повече, че вече сме наказали друг човек по същото правило този сезон. Сравненията със самолетни катастрофи са меко казано нелепи. Все пак светът не е ПМЛ и от едно наказание не умират стотици хора или греша? Въпросът с допускането на потоци, пуснати след крайния срок, за мен не стои на дневен ред. Това е пълна нелепица. Ще умуваме някакви срокове, ще ги спазваме с години и накрая ще променяме цялата философия, понеже на някого не му харесало да му слагат наказания. Не става. За финал ще кажа следното. Аз лично помня как преди известно време Ледо много принципно се изказа колко бил лош (кисел или нещо такова) тонът ми. Искам да го попитам - пак така принципно дали счита тона на мениджъра си за удачен в настоящата дискусия? Напомням, че тук спорът не е с вечния виновник Мейджъра, който няма абсолютно нищо общо в случая, а с УС на ПМЛ, който мениджърите на отборите в играта сте избрали. И пак повтарям, че ако някой има съмнения в обективността, компетентността, юридическата подготовка и каквито там качества считате за важни у хората, които се занимават с организацията на играта - то този някой е напълно свободен да изиска отзоваване на член на УС. Ако искате, може да "биете шута" и на съдиите (демек модераторите). Демокрация. Който пък счита, че правилата са идиотски и шепата хора, които се занимаваме с тях, сме тъпаци -> да сформира екип от юристи и да действа. Никой, ама абсолютно никой, не го спира.
|
|   |
|
|