Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:08

Отговори на тема  [ 99 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР 
Автор Съобщение
(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:14

pink написа:
п.с. Нашия с този стил и с този еднорък бекхенд, да се беше родил 10 години по-рано. Честно казано, много ще се изненадам, ако някой еднорък бекхенд спечели шлем в следващите години. Просто тази игра с такъв бекхенд е адски красива, но според мен, вече е доста демоде.

Това пък как го реши? Миналата седмица имаше три турнира, и трите бяха спечелени от играчи, които игратя бекхенд с една ръка. Какво точно му е 'демоде'?

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:15

Още преди няколко години мислех, че няма да спечели шлем повече Фед, но той ме опроверга няколко пъти. Сега не мисля обаче, че ситуацията е такава. Преди си я имаше играта и сервиса. Сега очевидно тайминга и придвижването не са същите. Очевидно, че първи сервиз го няма. Тея проблеми с гърба дето се говори, вероятно му пречат да бие такъв сервиз. Мне, не мисля, че ще спечели повече шлем, нито някой от другите с еднорък бекхенд. Па' на вас не ви ли е достатъчно 17 големи тенджери :) Пуста лакомия :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:16

naja_haje написа:
pink написа:
п.с. Нашия с този стил и с този еднорък бекхенд, да се беше родил 10 години по-рано. Честно казано, много ще се изненадам, ако някой еднорък бекхенд спечели шлем в следващите години. Просто тази игра с такъв бекхенд е адски красива, но според мен, вече е доста демоде.

Това пък как го реши? Миналата седмица имаше три турнира, и трите бяха спечелени от играчи, които игратя бекхенд с една ръка. Какво точно му е 'демоде'?

Е, не съм го решил, така ми се струва просто. Тея турнири са малки, аз говоря за шлем. Доста трябва да си постоянен в момента с такъв бекхенд в 3 от 5.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:18

pink написа:
Е, не съм го решил, така ми се струва просто. Тея турнири са малки, аз говоря за шлем. Доста трябва да си постоянен в момента с такъв бекхенд в 3 от 5.

Аз питам чисто технически и игрово, с какво бекхенда с една ръка е по-слаб от този с две, кое го преави 'демоде'? Защо всички играят срещу Гаске все едно, че е левичар - подават му колкото повече могат на форхенда.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:19

Според мен, бекхенда с една ръка много повече е уязвим на така наречените "балони".

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:22

pink написа:
Още преди няколко години мислех, че няма да спечели шлем повече Фед, но той ме опроверга няколко пъти. Сега не мисля обаче, че ситуацията е такава. Преди си я имаше играта и сервиса. Сега очевидно тайминга и придвижването не са същите. Очевидно, че първи сервиз го няма. Тея проблеми с гърба дето се говори, вероятно му пречат да бие такъв сервиз. Мне, не мисля, че ще спечели повече шлем, нито някой от другите с еднорък бекхенд. Па' на вас не ви ли е достатъчно 17 големи тенджери :) Пуста лакомия :)

лакома съм като любимеца си за титли и не, не стигат.... докато фед е в тура, всичко е възможно ;)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:28

Petita написа:
pink написа:

лакома съм като любимеца си за титли и не, не стигат.... докато фед е в тура, всичко е възможно ;)

Винаги всичко е възможно, но пак ти казвам както и вчера, вероятността сега е много по-малка. Сега вече и ранкинга му ще го затруднява адски много. Когато си извън топ 4, това почти сигурно ти гарантира 3 поредни мача срещу някой от Ферер, Дел-потро, Надал, Мъри, Джокович.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:32

pink написа:
Според мен, бекхенда с една ръка много повече е уязвим на така наречените "балони".

А според мен единственото място, където има съществена разлика, е ретурът. То и днес се видя - нагледахме се на подсечени ретури. Иначе не знам какво разбираш под 'балони' - гледай Гаске, Вавринка и Алмагро как ги коват тия 'балони' от бекхенд. Също и Фед и Григор де, но те в повечето случаи предпочитат да ги обикалят на форхенд.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:33

pink написа:
Petita написа:
pink написа:

Винаги всичко е възможно, но пак ти казвам както и вчера, вероятността сега е много по-малка. Сега вече и ранкинга му ще го затруднява адски много. Когато си извън топ 4, това почти сигурно ти гарантира 3 поредни мача срещу някой от Ферер, Дел-потро, Надал, Мъри, Джокович.

и четиримата изброени не са абонирани да стигнат тази фаза, просто защото и. липсва онова докосване от съдбата, което има фед.... така, че се подготви за изненади.... не напразно гоат е един и се нарича федерер :dance:

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:35

Оговарям и на двама ви, ще поживеем ще видим :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:38

pink написа:

мързел! един пост към двамата най - видни спамъри.... тц тц тц

иначе да изчакаме, за да мога да постна - аз казах респ. писах ли ти .. :rofl:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:41

Григор определено спече, аз лично не очаквах чак толкова да го треснат нервите. Хвана си ме яд, че не си взе втория сет, защото заслужаваше, но ... Федерер иначе е в слаба форма, ще иде в Лондон, но май-май там няма да ни хареса какво ще направи на Фед фенс. Лично на мен днес не ми хареса изобщо на втори сервис как играеше Роджър, толкова двойни са показателни. Слаб мач, не съм доволен изобщо от качеството.

п.п. Петита, никой не казва, че си нежелана. Особено както отиваш в Лондон и ще си основно фен оръжие ;-)

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:43

pink написа:

Тоест? Аз мислех, че за бекхенди си говорим. Дали Федерер или друг с бекхенд с една ръка ще вземе шлем на знам, не мога да гадая. Чисто статистичекси не е много вероятно, щото над 80% играят с две ръце. Но за това пък има Фед :-P

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:43

Petita написа:
pink написа:

Ми Дявола от как изчезна, аз съм сам на амбразурата :) По-добре да си ви представям като един. Иначе за Наджа бих допълнил, че при размяна например по диагонала, не при търсене на уинъри по правата, бекхенда с две ръце е доста по стабилен, имаш допълнителна опора, можеш да генерираш повече скорост и т.н.

И да вметна, аз лично предпочитам да гледам бекхенд с една ръка, много по зрелищно и красиво се получават нещата.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:44

alessandron написа:
Григор определено спече, аз лично не очаквах чак толкова да го треснат нервите. Хвана си ме яд, че не си взе втория сет, защото заслужаваше, но ... Федерер иначе е в слаба форма, ще иде в Лондон, но май-май там няма да ни хареса какво ще направи на Фед фенс. Лично на мен днес не ми хареса изобщо на втори сервис как играеше Роджър, толкова двойни са показателни. Слаб мач, не съм доволен изобщо от качеството.

п.п. Петита, никой не казва, че си нежелана. Особено както отиваш в Лондон и ще си основно фен оръжие ;-)

Е то има ли някаъв реален шанс да не се класира за Лондон? Дори да не играе в Париж ще трябват някакви серизни въртележки. Какво ще прави там вече е друг въпрос - с тая игра на 0-3 в групата прилича.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:45

pink написа:
Petita написа:
pink написа:

Ми Дявола от как изчезна, аз съм сам на амбразурата :) По-добре да си ви представям като един. Иначе за Наджа бих допълнил, че при размяна например по диагонала, не при търсене на уинъри по правата, бекхенда с две ръце е доста по стабилен, имаш допълнителна опора, можеш да генерираш повече скорост и т.н.

И да вметна, аз лично предпочитам да гледам бекхенд с една ръка, много по зрелищно и красиво се получават нещата.

естест, но с лош вкус....

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:45

naja_haje написа:
alessandron написа:

Е то има ли някаъв реален шанс да не се класира за Лондон? Дори да не играе в Париж ще трябват някакви серизни въртележки. Какво ще прави там вече е друг въпрос - с тая игра на 0-3 в групата прилича.

Е все една победа ще вземе, айде сега. Математически за да е 100% сигурен, трябва да вземе титлата тук, но не виждам как ще стане това срещу солидния Дел По.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:49

pink написа:
Petita написа:
pink написа:

На прима виста 7 от топ 20 играят бекхенд с една ръка. Като се има предвид, че всички деца вече ги учат да играят с две ръце, това е един много висок процент. Така че няма кой-знае каква разлика в ефективността - общо-взето или го можеш, или не :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:49

естест, но с лош вкус....[/quote]
Глууупости, Едит. Аз съм супер толерантен човек, даже предпочитам да гледам Федерер отлкото Джокович и Надал. Но какво да се прави. Човек сменя много жени, но футболния отбор (тенисист) никога. :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ РОДЖЪР ФЕДЕРЕР   |   25.10.2013 23:54

Надже, вероятно статистиката е такава, че ги учат така, щото с двуръкия имаш по-голям шанс да биеш повече. То нема случайни работи. А, като съм казал, че се съмнявам некой от едноръките да спечели шлем, съм взел предвид и играчите в момента в тура които играят така. Последния мохикан, който можеше да спечели шлем с еднорък бекхенд, бавничко залязва, Вавринка е страхотен, но въпреки това, мисля само за два полуфинала му стигна този бекхенд към момента. Другите не ги коментирам.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 99 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща