Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 05:33

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Удар в гредата 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Удар в гредата   |   10.11.2013 12:01

За пореден път повдигам въпроса за едно недоразумение!

----> Удар в гредата на Сайлър (Витес - Утрехт 2:1 -> 3:1)

До тук добре. Удар в гредата е атрактивно нещо, защото показва, че отборът се е разминал на косъм от гол. Имало е опасно положение и просто късметът не е бил с него.

САМО ЧЕ в конкретната ситуация, прогнозата 2:1 е избита от вратаря на противника! Което означава, че нито е имало опасно положение, още по малко пък късмета е попречил да се вкара гол.

Лично за мен двете ситуации - истинският удар в гредата и прогноза избита от вратаря оказала се удар в гредата хич ама хич не са равностойни и следва да се третират, като 2 отделни ситуации. Ако трябва да бъде нещо като:

----> Кибик избива удар в гредата на Сайлър (Витес - Утрехт 2:1 -> 3:1)

Или изобщо да не се споменава в статистиката за мача.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 12:22

Стига глупости.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 12:34

bai Momchil написа:

----> Кибик избива удар в гредата на Сайлър (Витес - Утрехт 2:1 -> 3:1)

Напълно подкрепям това, или пък може да се каже: греда след намесата на вратаря.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 12:50

Е, и в реалния футбол има такива ситуации. Примерно вратарят си е покрил изцяло ъгъла, а топката се удря от външната страна на гредата, но в статистиката от мача пак си се води греда.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 13:13

Греда ама не и положение за реален гол в конкретната игра - ПМЛ.
Напълно подкрепям Бай Момчи. Два пъти съм писал за конкретното недоразумение, включително и в нарочна тема, но нямаше ефект. Надявам се сега да се променят нещата. Ако изобщо се изписва гредата (според мен не би трябвало, защото тази прогноза е избита), то задължително да се дописва ''след намеса на вратаря''

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 13:28

Хора, осъзнайте се - каква заслуга има вратарят за това, че нападателят не уцелва точния резултат от мача? Ок, вратарят е усетил, че това е опасно положение, но в крайна сметка точен удар НЯМА. Идеята на "гредата" е просто да покаже, че дадената прогноза бяга за 1 гол в 90-та; това дали е избита или не от вратаря няма никакво значение.
Цитат:
Греда – Всеки избягал точен резултат заради гол след 90-ата минута, който не е бил отменен заради засада, се отбелязва като греда. Точен резултат, избягал заради два или повече гола след 90-ата минута, не се отбелязва като греда.

Обърнете внимание на "Всеки избягал точен резултат". Точният резултат може да е гол или избивка. Къде в това определение се намеква, че ако не е била гредата, е щяло непременно да има гол :question: Разделение тип "греда, която е щяла да бъде гол" и "греда, която е щяла да бъде спасена", е откровена и пълна глупост.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 13:33

Само че така с тези греди, Шифтъре се получава едно измамно усещане за превъзходство и ипуснати положения на единия отбор. Гледаш две, три греди и си викаш, мале тия какви късметлии са, а примерно вратаря им е избил точно тази прогноза и дефакто гол е нямало как да стане.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 13:38

Shifter написа:
Стига глупости.

Аргументирано ако обичаш!

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 13:40

Diavolo написа:
Само че така с тези греди, Шифтъре се получава едно измамно усещане за превъзходство и ипуснати положения на единия отбор. Гледаш две, три греди и си викаш, мале тия какви късметлии са, а примерно вратаря им е избил точно тази прогноза и дефакто гол е нямало как да стане.

Точно.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 13:44

Аз нямам против да си остане греда, но нека по-някакъв начин се намеси и заслугата на вратаря. Щото в тоя случай лаврите обира нападателя с ултра близката си прогноза, а за същата точната прогноза на вратаря не се спомена и дума. Така че нека е греда, но и вратаря да е споменат за да е справедливо и да не се омаловажава и неговата прогноза.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 13:47

Когато има вратарска избивка на избягалата прогноза в 90тата не е никаква греда.
За мене е излишно да се пише греда и ако се промени резултата в 90тата, но отбора е покрил и двете прогнози.
Гол с греда на "едикой си" е напълно достатъчно от това да се бута още някаква греда, което създава впечатлението, че дадения отбор е можел да вкара два гола с едно и също положение.

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 13:52

Това ли ви е големият проблем? Вземете погледнете за отменените голове, което Блуфена е повдигнал като въпрос, а не заради това дали имало или нямало греда някой си едикакво си щял да каже - ми поглежда тоя някой прогнозите, вижда че е имало избивки и готово. Иначе при отменените голове аз съм напълно съгласен с Шифтъра, че при дубъл в един мач и отменен реципрочен мач, в който няма дубъл, следва да се зачита първата прогноза на дубъла за редовна.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 13:59

alessandron написа:
Това ли ви е големият проблем? Вземете погледнете за отменените голове, което Блуфена е повдигнал като въпрос, а не заради това дали имало или нямало греда някой си едикакво си щял да каже - ми поглежда тоя някой прогнозите, вижда че е имало избивки и готово. Иначе при отменените голове аз съм напълно съгласен с Шифтъра, че при дубъл в един мач и отменен реципрочен мач, в който няма дубъл, следва да се зачита първата прогноза на дубъла за редовна.

Е надали всички имат достъп до подфорума на УС :-P Основната идея, която предлагаме с Блуфена е следната:
Цитат:
1. При вкаран двоен гол, ако от отложения противников мач може да падне само 1 гол, се отменя само 1 от двата гола (този, който е прогнозиран по-късно; ако са в 1 пост - "втория").
2. Ако отложения противников мач е избит изцяло от вратаря, то голът/головете на другия отбор се зачитат.
Както и да го въртим, това не ощетява по никакъв начин отбора, чийто мач е бил отложен/прекратен. Нещо повече - ще бъде в синхрон с правилото, че ако мач бъде прекратен, след като вече е извън прогнозирания от играчите диапазон, то противниковият мач не отпада (напр. имат го 1:0 и 1:1, а мачът се прекратява при 2:1).

Последна промяна Shifter на 10.11.2013 14:01, променена общо 1 път

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 14:02

alessandron написа:

Абсолютно. Това за отменените голове е в пъти по-важно и трябва да го решиме точно преди зимата!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 15:04

Понеже за първи път виждам предложенията на Блуфена да си кажа и моето мнение, против съм първа точка, подкрепям втора и найстина това трябва да се реши преди зимата и многото отложени мачове.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 15:05

Diavolo написа:

И на мен това ми беше мисълта, да се споменава и за намесата на вратаря.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 15:52

alessandron написа:

А как ще коментираш мнението на Мандора?!?!?!
:laugh: :laugh: :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 17:59

alexbg написа:
alessandron написа:

А как ще коментираш мнението на Мандора?!?!?!
:laugh: :laugh: :laugh:

Как искаш да го коментирам - като правилно, как другояче. Искаш ли да коментирам и за ВИП БЕТ, че си единственият, дето не си следи баланса? :laugh: :laugh: :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 18:47

spurs написа:
Е, и в реалния футбол има такива ситуации. Примерно вратарят си е покрил изцяло ъгъла, а топката се удря от външната страна на гредата, но в статистиката от мача пак си се води греда.

Точно така!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 18:48

Diavolo написа:
Греда ама не и положение за реален гол в конкретната игра - ПМЛ.
Напълно подкрепям Бай Момчи. Два пъти съм писал за конкретното недоразумение, включително и в нарочна тема, но нямаше ефект. Надявам се сега да се променят нещата. Ако изобщо се изписва гредата (според мен не би трябвало, защото тази прогноза е избита), то задължително да се дописва ''след намеса на вратаря''

Ако искате може направо да му се пише избивка на вратаря... :dunno:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща