Шахмат - Мач за световната титла
| Автор |
Съобщение |
|
dunkerque
(Red or Dead)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 20:29
Здрасти Bars, явно и от отбора на охлювите има шахматисти!  Да, първите 2 партии са доста постнички, но според мен двамата още опипват почвата в мача. Да не забравяме, че в мача срещу Б.Гелфанд - В.Ананд първите 6 партии завършиха реми. Явно стратегията на Ананд в мача ще е без излишни рискове и да хване съперника си на дебютен вариант, а Карлсен явно иска да мине без дебютни усложнения и да премести силата на сблъсъка в мителшпила и ендшпила. Ще бъде интересно коя стратегия ще успее, но съм сигурен че интересното в мача тепърва предстой. Поздрави и ви чакаме в ПМЛ-то да премерим сили на .... шахмат!
|
|   |
|
 |
|
dunkerque
(Red or Dead)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 20:35
Извинявам се , аз не съм те разбрал, ще потърся дали има някакво видео. А за тениса и Рафа Надал, видях че си фен и не се сдържах да дам този пример ( за шегата разбира се, не съм искал да се заяждам) Още веднъж се извинявам и продължавай все така!
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 20:48
Абе не че нещо, ама и на мен ми стана чудно защо пък на някого ще му трябва видео от шахматна партия :) Неволно се присетих за първия си и единствен път, който съм наблюдавах елитен шахмат на живо и мога да кажа, че по-голяма депресия на спортно събитие не се сещам да съм изпитвал. Лошо няма - винаги е по-интересно на живо, каквито и удобства да дава екрана/компютъра вкъщи, ама в случая всеки опит да изшушукаш със събеседника коментар на поредния ход срещаше укорителните погледи и строгото "шшшшт" на разни чичковци с костюми и папионки. Не може ли да ги затворят там в някакъв звукоизолиран аквариум шахматистите и да е по-свободно по трибуните? Пълна депресия :)
|
|   |
|
 |
|
dunkerque
(Red or Dead)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 21:01
На вниманието на Дяволето: Запис от 1-вата партия с коментари: http://chennai2013.fide.com/round-1-draw-video/Запис от 2-рата партия с коментари: http://chennai2013.fide.com/live-game-with-video/И един въпрос от света на тениса: Колко титли от шлема трябва да спечели Рафа Надал за да изпревари Роджър Федерер и ще успее ли да го направи?
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 21:04
видео <=> стрийма Букито е дал линк, това е ОК... 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 21:04
Още пет му трябват на Надал. Вероятността да успее към днешния момент е доста голяма, защото освен Джокович не се вижда друг перманентно стабилен и с необходимата класа съперник на Надал.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 21:06
Още 4 титли за да го изравни, още 5 за да е едноличен ГОАТ. Честно казано не ми се вярва да стане, трите загубени финала от Джокович в периода 2011/2012 г. ще му изядат главата и всички фенове на Фед по света трябва да вдигнат приживе паметник на сърбина. Все пак ако през 2014 г. спечели 2 ГШ титли то шансовете са повече от реални.
Иначе няма проблеми, Буки ;)
мерси
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 21:12
То линкът си го има още от заглавното мнение, като гледам... 
|
|   |
|
 |
|
dunkerque
(Red or Dead)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 21:17
Аз мисля, че ще го задмине! Надал е на 27 г, т.е. ако тежка контузия не му попречи има поне още три години да се състезава на високо ниво - това прави по 2 титли на сезон, а единия може и една. И още една загадка за всички приятели на тениса: преди да сте стигнали до края на статията познайте за кой става въпрос (отговора е накрая) Точно днес просто не мога да не пиша за теб и затова ще ти задам няколко въпроса. На първо място: Къде ти е огромното самочувствие? Не гледаш ли телевизия? Не слушаш ли радио? Не четеш ли вестници? Не знаеш ли, че мнозина те наричат "най-великия"? Че няма и сигурно не е имало друг като теб? Защо си толкова умопомрачително скромен? Надуй се поне малко, бе човек. Повярвай ми - напълно ще те разберем и никoй няма да те съди. Отдавна сме свикнали звездите да са със самочувствие, далеч по-голямо от успехите им. А ти? Какви ги вършиш, човече? Защо си толкова тих, сдържан и възпитан? Къде са ти арогантността, чувството за превъзходство, нахалството? Вярно ли е, че като отидеш на ресторант, чакаш мълчаливо и спокойно на опашка да се освободи място и никога не подхвърляш името си в лицето на персонала. Не си ли чувал израза: "Ти знаеш ли кой съм аз, бе"? Ами че това е любимото изречение на повечето професионални спортисти. Използват го като "Сезам, отвори се!" И докато сме на темата: Къде ти е синята лампа? Къде ти е просташкият речник? Къде ти е надменният поглед? Къде ти е презрението към нас, простосмъртните? Кажи ми защо си толкова възпитан и дружелюбен? Защо настояваш непознати хора като мен да се обръщат към теб на "ти", а ти самият им говориш на "Вие"? Много ме озадачаваш и не знам точно как да се държа с теб. Ако не знаех със сигурност, че си суперзвезда, никога не бих го предположил. Братко, явно ти не го осъзнаваш и затова искам аз да ти го кажа: ти си изумителен, невероятен, единствен по рода си! Повярвай ми, няма друг като теб, защото ти просто нямаш слабост Гледам те в игра и не мога да проумея как така, каквото и да правиш, все се получава перфектно. Всяко движение, всяка мисъл, всеки ход попадат вълшебно на мястото си. Тайната на съвършенството е в детайлите, а ти, приятелю, определено си властелинът на детайла. Възползвай се от славата си, човече! Нали веднъж се живее, а ти си млад, прочут и богат. Защо не обикаляш кръчмите по цяла нощ? Защо все те няма в два часа сутринта из клубовете? Къде са ти бирите, уискито, джинът с тоник, водката? Къде са ти фамозните гаджета? Къде са ти еднонощните победи? Къде са ти безбройните женски имена в мобифона, чиито лица не можеш да си спомниш? Не знаеш ли, че с тази слава и с тези пари можеш да повалиш върху леглото повече мацки от Великата грипна епидемия през 1918 година? Какво е това скромно, обикновено момиче, което казваш, че обичаш? Ама била умна, добра и чаровна. Глупости! Къде са и перхидролът, силиконът, липосукцията? Защо никoй не се обръща след нея на улицата? И защо не е прочута певица, манекенка или холивудска актриса? Не знаеш ли, че специално за играчи от твоя ранг природата в тясно съдействие с пластичната хирургия е създала жени мечти с деколтета колкото Разложката котловина и крака, които се простират чак до перфектно оскубаните им вежди? Събуди се, човече! Къде ти е свитата от клакьори, псевдоприятели и платени обожатели? Не знаеш ли, че в днешно време професионалните спортисти влачат навсякъде със себе си лицемерен антураж от паразити Но не и ти. Ти предпочиташ старите, истински приятели от детството - хора, на които помагаш и които никога не забравяш. Вярно ли е, че летиш с обикновени полети, че нямаш частен самолет, както много от колегите ти? И къде ти е 50-метровата яхта? Къде са ти къщата в Калифорния, замъкът в Англия, палатът в Дубай? Защо живееш в апартамент, след като само миналата година си направил 28 милиона долара? Чух, че си бил казал следната загадъчна щуротия: "Не искам да прекалявам и да живея в излишък. Предпочитам всяка вечер да лягам да спя с чиста съвест." Човече, ти явно не си на себе си! На коя планета живееш? Къде са ти охолството, луксът, вещоманията? Защо не си алчен? Къде са ти неплатените данъци, далаверите, незаконните сделки? Не си ли чувал израза "Искам още!"? Не знаеш ли, че подписът ти струва пари? Много пари! Защо не го продаваш? Защо след мач оставаш да раздаваш подписи, докато ти отмалее ръката? И какво е това безумие на интернет страницата ти? Сложил си адреса на родителите си и всеки може да изпрати на него молба за автограф. Месец по-късно човек получава снимка, лично подписана от теб. Хей, наивнико - първо, това е пропиляна възможност за правене на луди пари. Второ, защо се мъчиш: направи един печат с подписа си и си наеми секретарка, която да блъска с него по хартията. Мислиш ли, че дечурлигата, които те обожават, ще забележат разликата? Ти май по принцип не си много наясно с бизнеса Защо нямаш бензиностанции, магазини, ресторанти? Защо не си наситил медийното пространство със себе си? Къде са ти рап албумите, риалити шоутата и повърхностните филмови роли? Къде ти е мегаимиджът? Къде са ти гъзарията, тежкарлъкът, татуировките, пурите, златните вериги? Я се огледай наоколо! Вземи си поука от другите, защото те от теб едва ли ще вземат. И каква е тази колегиалност? Какво е това спорстменство? Какви са тези обноски? Защо все хвалиш съперниците си след мач, въпреки че ги превъзхождаш? Защо все казваш: "Извадих голям късмет!" след победа? Защо виниш само себе си след загуба? Не си ли чувал за злорадство? За злоба? За завист? Кога ще спреш да бъдеш толкова вбесяващо учтив? Къде ти е уличният жаргон? Не знаеш ли, че правилната граматика е дeмоде? Защо изреченията ти са пълни с древни, непознати думи като: "извинете", "моля" и "ако обичате" ? Определено дразниш с този интелект. За какво ти е да знаеш четири езика, при това перфектно? И защо изобщо четеш книги? Не знаеш ли, че сме в 21-и век? Къде са ти пороците? Къде са ти цигарите, хазартът, кокаинът, дрогата? Защо, като чуеш думата трева, търсиш поляна, а не запалка? И я стига си тренирал като луд - ти вече си най-добрият. Какво още искаш? За какво ти е още да се развиваш? Ако си толкова вманиачен, има по-лесни начини. Не си ли чувал за стероиди, синтетични хормони, допинг и стимуланти? Защо ти е да се потиш и усъвършенстваш Ако натрупаш маса и надуеш бицепсите, вече ще мачкаш без никакво усилие. И защо, след като си станал глобална икона, нямаш цяла армия от хора, които да работят за теб? Нямаш лични треньори. Нямаш PR агенция. Нямаш личен готвач. Нямаш дори и секретарка. Помагат ти само приятелката и родителите ти. Е, поне имаш спортен мениджър, при това един от най-добрите. Слава Богу! Но той самият казва следното по твой адрес: "Все му повтарям: Човече, ти си небесна звезда. Започни поне малко да се държиш като такава. Прекалено си добър." Виждаш ли - дори на него му е писнало от теб. Къде са ти всички тези неща, които са толкова типични за днешния спортист? Къде са ти наглостта, простотията, глупостта, мързелът, ненаситността, егоцентризмът, капризите, омразата, еснафщината, усещането за безнаказаност, скандалите, слабостите, присъдите, наказанията, изневерите, псуването по съдиите и детинското поведение? Кажи ми къде? Знаеш ли, че много спортисти сигурно те гледат и си казват: Луд човек! Луд за връзване! И накрая, преди да съм забравил: отдавна искам да те питам: Къде ти е името? Защо изобщо нямаш второ име? Това е много странно. И защо първото ти име е такава мистерия? В миналото ти самият си го произнасял по два различни начина. Французите ти казват едно, американците - друго. Честно казано обаче, за мен това няма абсолютно никакво значение. Всеки може да те нарича както си иска, без това да промени мнението ми, тъй като аз винаги съм знаел точно как да произнасям името ти: С огромно уважение. Честит 26-и рожден ден, господин Федерер!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 21:50
 |  |  |  | boooky2 написа: Аз мисля, че ще го задмине! Надал е на 27 г, т.е. ако тежка контузия не му попречи има поне още три години да се състезава на високо ниво - това прави по 2 титли на сезон, а единия може и една. И още една загадка за всички приятели на тениса: преди да сте стигнали до края на статията познайте за кой става въпрос (отговора е накрая) Точно днес просто не мога да не пиша за теб и затова ще ти задам няколко въпроса. На първо място: Къде ти е огромното самочувствие? Не гледаш ли телевизия? Не слушаш ли радио? Не четеш ли вестници? Не знаеш ли, че мнозина те наричат "най-великия"? Че няма и сигурно не е имало друг като теб? Защо си толкова умопомрачително скромен? Надуй се поне малко, бе човек. Повярвай ми - напълно ще те разберем и никoй няма да те съди. Отдавна сме свикнали звездите да са със самочувствие, далеч по-голямо от успехите им. А ти? Какви ги вършиш, човече? Защо си толкова тих, сдържан и възпитан? Къде са ти арогантността, чувството за превъзходство, нахалството? Вярно ли е, че като отидеш на ресторант, чакаш мълчаливо и спокойно на опашка да се освободи място и никога не подхвърляш името си в лицето на персонала. Не си ли чувал израза: "Ти знаеш ли кой съм аз, бе"? Ами че това е любимото изречение на повечето професионални спортисти. Използват го като "Сезам, отвори се!" И докато сме на темата: Къде ти е синята лампа? Къде ти е просташкият речник? Къде ти е надменният поглед? Къде ти е презрението към нас, простосмъртните? Кажи ми защо си толкова възпитан и дружелюбен? Защо настояваш непознати хора като мен да се обръщат към теб на "ти", а ти самият им говориш на "Вие"? Много ме озадачаваш и не знам точно как да се държа с теб. Ако не знаех със сигурност, че си суперзвезда, никога не бих го предположил. Братко, явно ти не го осъзнаваш и затова искам аз да ти го кажа: ти си изумителен, невероятен, единствен по рода си! Повярвай ми, няма друг като теб, защото ти просто нямаш слабост Гледам те в игра и не мога да проумея как така, каквото и да правиш, все се получава перфектно. Всяко движение, всяка мисъл, всеки ход попадат вълшебно на мястото си. Тайната на съвършенството е в детайлите, а ти, приятелю, определено си властелинът на детайла. Възползвай се от славата си, човече! Нали веднъж се живее, а ти си млад, прочут и богат. Защо не обикаляш кръчмите по цяла нощ? Защо все те няма в два часа сутринта из клубовете? Къде са ти бирите, уискито, джинът с тоник, водката? Къде са ти фамозните гаджета? Къде са ти еднонощните победи? Къде са ти безбройните женски имена в мобифона, чиито лица не можеш да си спомниш? Не знаеш ли, че с тази слава и с тези пари можеш да повалиш върху леглото повече мацки от Великата грипна епидемия през 1918 година? Какво е това скромно, обикновено момиче, което казваш, че обичаш? Ама била умна, добра и чаровна. Глупости! Къде са и перхидролът, силиконът, липосукцията? Защо никoй не се обръща след нея на улицата? И защо не е прочута певица, манекенка или холивудска актриса? Не знаеш ли, че специално за играчи от твоя ранг природата в тясно съдействие с пластичната хирургия е създала жени мечти с деколтета колкото Разложката котловина и крака, които се простират чак до перфектно оскубаните им вежди? Събуди се, човече! Къде ти е свитата от клакьори, псевдоприятели и платени обожатели? Не знаеш ли, че в днешно време професионалните спортисти влачат навсякъде със себе си лицемерен антураж от паразити Но не и ти. Ти предпочиташ старите, истински приятели от детството - хора, на които помагаш и които никога не забравяш. Вярно ли е, че летиш с обикновени полети, че нямаш частен самолет, както много от колегите ти? И къде ти е 50-метровата яхта? Къде са ти къщата в Калифорния, замъкът в Англия, палатът в Дубай? Защо живееш в апартамент, след като само миналата година си направил 28 милиона долара? Чух, че си бил казал следната загадъчна щуротия: "Не искам да прекалявам и да живея в излишък. Предпочитам всяка вечер да лягам да спя с чиста съвест." Човече, ти явно не си на себе си! На коя планета живееш? Къде са ти охолството, луксът, вещоманията? Защо не си алчен? Къде са ти неплатените данъци, далаверите, незаконните сделки? Не си ли чувал израза "Искам още!"? Не знаеш ли, че подписът ти струва пари? Много пари! Защо не го продаваш? Защо след мач оставаш да раздаваш подписи, докато ти отмалее ръката? И какво е това безумие на интернет страницата ти? Сложил си адреса на родителите си и всеки може да изпрати на него молба за автограф. Месец по-късно човек получава снимка, лично подписана от теб. Хей, наивнико - първо, това е пропиляна възможност за правене на луди пари. Второ, защо се мъчиш: направи един печат с подписа си и си наеми секретарка, която да блъска с него по хартията. Мислиш ли, че дечурлигата, които те обожават, ще забележат разликата? Ти май по принцип не си много наясно с бизнеса Защо нямаш бензиностанции, магазини, ресторанти? Защо не си наситил медийното пространство със себе си? Къде са ти рап албумите, риалити шоутата и повърхностните филмови роли? Къде ти е мегаимиджът? Къде са ти гъзарията, тежкарлъкът, татуировките, пурите, златните вериги? Я се огледай наоколо! Вземи си поука от другите, защото те от теб едва ли ще вземат. И каква е тази колегиалност? Какво е това спорстменство? Какви са тези обноски? Защо все хвалиш съперниците си след мач, въпреки че ги превъзхождаш? Защо все казваш: "Извадих голям късмет!" след победа? Защо виниш само себе си след загуба? Не си ли чувал за злорадство? За злоба? За завист? Кога ще спреш да бъдеш толкова вбесяващо учтив? Къде ти е уличният жаргон? Не знаеш ли, че правилната граматика е дeмоде? Защо изреченията ти са пълни с древни, непознати думи като: "извинете", "моля" и "ако обичате" ? Определено дразниш с този интелект. За какво ти е да знаеш четири езика, при това перфектно? И защо изобщо четеш книги? Не знаеш ли, че сме в 21-и век? Къде са ти пороците? Къде са ти цигарите, хазартът, кокаинът, дрогата? Защо, като чуеш думата трева, търсиш поляна, а не запалка? И я стига си тренирал като луд - ти вече си най-добрият. Какво още искаш? За какво ти е още да се развиваш? Ако си толкова вманиачен, има по-лесни начини. Не си ли чувал за стероиди, синтетични хормони, допинг и стимуланти? Защо ти е да се потиш и усъвършенстваш Ако натрупаш маса и надуеш бицепсите, вече ще мачкаш без никакво усилие. И защо, след като си станал глобална икона, нямаш цяла армия от хора, които да работят за теб? Нямаш лични треньори. Нямаш PR агенция. Нямаш личен готвач. Нямаш дори и секретарка. Помагат ти само приятелката и родителите ти. Е, поне имаш спортен мениджър, при това един от най-добрите. Слава Богу! Но той самият казва следното по твой адрес: "Все му повтарям: Човече, ти си небесна звезда. Започни поне малко да се държиш като такава. Прекалено си добър." Виждаш ли - дори на него му е писнало от теб. Къде са ти всички тези неща, които са толкова типични за днешния спортист? Къде са ти наглостта, простотията, глупостта, мързелът, ненаситността, егоцентризмът, капризите, омразата, еснафщината, усещането за безнаказаност, скандалите, слабостите, присъдите, наказанията, изневерите, псуването по съдиите и детинското поведение? Кажи ми къде? Знаеш ли, че много спортисти сигурно те гледат и си казват: Луд човек! Луд за връзване! И накрая, преди да съм забравил: отдавна искам да те питам: Къде ти е името? Защо изобщо нямаш второ име? Това е много странно. И защо първото ти име е такава мистерия? В миналото ти самият си го произнасял по два различни начина. Французите ти казват едно, американците - друго. Честно казано обаче, за мен това няма абсолютно никакво значение. Всеки може да те нарича както си иска, без това да промени мнението ми, тъй като аз винаги съм знаел точно как да произнасям името ти: С огромно уважение. Честит 26-и рожден ден, господин Федерер! |  |  |  |  |
Това го знаем, на Иво Иванов 
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 21:54
само преебахте темата
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 21:56
Хм, не забравяй обаче, че конкуренцията никога не спи. На 26-7 и Федерер изглеждаше недосегаем, той спечели достатъчно и след това де, но все пак Надал има бремето на тежки контузии зад гърба си. Както и да е, тук за шах се говори, спирам. Лично на мен Ананд ми е доста симпатичен, но пък Карлсен отдавна е със славата на вундеркинд и негова титла ще си е събитие.
|
|   |
|
 |
|
dunkerque
(Red or Dead)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 10.11.2013 22:12
А още един охлюв-шахматист! Фалк ти за Ананд или Карлсен си? Следиш ли мача? Извинявам се за лекото тенис - отклонение, ще гледам да се придържам към темата.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 04.01.2014 23:54
Малко късно ама Карлсен както и очаквах размаза Ананд 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 05.01.2014 11:49
Малко късно и аз, ама аман от половинчати работи. Пуснал тук една хубава тема, зарибил с информация, пък после го домързяло дори победителя да отчете. Мила форумна картинка. Ама какво говоря, като съм същият... 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 05.01.2014 17:12
мдам, много разочарова с биатлона, очаквах игри, а то но когато има ОИ, световната купа минава някак си на заден план във всички зимни спортове. единствено в ски скоковете не е така заради четирите шанци.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Шахмат - Мач за световната титла | 05.01.2014 17:23
За биатлона имах други планове, но не остана време да ги задвижа навреме, а с "отбий номера" не ми се захващаше... Евентуално може за олимпиадата да се измисли нещо, но не обещавам ;)
|
|   |
|
|