Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:08

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Удар в гредата 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:06

Цитат:
1. При вкаран двоен гол, ако от отложения противников мач може да падне само 1 гол, се отменя само 1 от двата гола (този, който е прогнозиран по-късно; ако са в 1 пост - "втория").
2. Ако отложения противников мач е избит изцяло от вратаря, то голът/головете на другия отбор се зачитат.
Както и да го въртим, това не ощетява по никакъв начин отбора, чийто мач е бил отложен/прекратен. Нещо повече - ще бъде в синхрон с правилото, че ако мач бъде прекратен, след като вече е извън прогнозирания от играчите диапазон, то противниковият мач не отпада (напр. имат го 1:0 и 1:1, а мачът се прекратява при 2:1).

Имаме следната хипотетична ситуация:

Отбор А е изиграл мача Родъръм-Крю 1:0/1:1/2:1, Отбор Б е изиграл съответния мач Честърфийлд-Брентфорд 1:1 и има още 2 прогнози, които предстои да пусне. В събота 09:55 се разбира, че мачът Родъръм-Крю е отложен заради сняг. Какво следва оттам-нататък и как мислите - може ли Отбор Б умишлено да дублира резултат в оставащите две прогнози, за да може заради по горното проект правило да остане с една ВАЛИДНА екстра прогноза повече спрямо съперниковия отбор, който няма абсолютно никаква вина за отпадането на своя мач? Аз си мисля, че е крайно неприемливо да се отварят такива врати за тарикатлеене заради някаква частна ситуация на игрови малшанс.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:10

Bjoern Bo написа:
Цитат:
1. При вкаран двоен гол, ако от отложения противников мач може да падне само 1 гол, се отменя само 1 от двата гола (този, който е прогнозиран по-късно; ако са в 1 пост - "втория").
2. Ако отложения противников мач е избит изцяло от вратаря, то голът/головете на другия отбор се зачитат.
Както и да го въртим, това не ощетява по никакъв начин отбора, чийто мач е бил отложен/прекратен. Нещо повече - ще бъде в синхрон с правилото, че ако мач бъде прекратен, след като вече е извън прогнозирания от играчите диапазон, то противниковият мач не отпада (напр. имат го 1:0 и 1:1, а мачът се прекратява при 2:1).

Отбор А е изиграл мача Родъръм-Крю 1:0/1:1/2:1, Отбор Б е изиграл съответния мач Честърфийлд-Брентфорд 1:1 и има още 2 прогнози, които предстои да пусне. В събота 09:55 се разбира, че мачът Родъръм-Крю е отложен заради сняг. Какво следва оттам-нататък и как мислите - може ли Отбор Б умишлено да дублира резултат в оставащите две прогнози, за да може заради по горното проект правило да остане с една ВАЛИДНА екстра прогноза повече спрямо съперниковия отбор, който няма абсолютно никаква вина за отпадането на своя мач? Аз си мисля, че е крайно неприемливо да се отварят такива врати за тарикатлеене заради някаква частна ситуация на игрови малшанс.

Е нали затова Мандора предлага СЛЕД 13:00 само ако е станало ясно, че даден мач пада.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:13

В допълнение на мнението си съм написал още следното:
Shifter написа:
1. Новината (от който и да е официален източник - сайт, вестник, ТВ, радио ако щете) за отлагането на мача трябва да е публикувана СЛЕД пускането на Избор-мачове.
2. Съответният на отложения мач да е отигран от противниковите нападатели ПРЕДИ да се е разбрало за отлагането.

Явно обаче е по-лесно да се измислят хипотетични ситуации, отколкото да се четат чуждите мнения...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:13

ааа, сега ще се следи кога е станало ясно, че даденият мач е отложен... Ние не може официални часове да ги хванем до петък-събота понякога, ще ти следим за часа на дадено отлагане... Малко по-сериозно, ако обичате :))

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:14

Bjoern Bo написа:
ааа, сега ще се следи кога е станало ясно, че даденият мач е отложен... Ние не може официални часове да ги хванем до петък-събота понякога, ще ти следим за часа на дадено отлагане... Малко по-сериозно, ако обичате :))

Добре, малко по-сериозно - как вървят правилниците, доизпипваш ли запетайките? ;-)

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:15

Bjoern Bo написа:
Цитат:

Мейджъре, не ми философствай глупости, а ми отговори дали смяташ за нормална да отпадат 2 гола за единия отбор ако другия може да вкара само 1 или ако отложения мач е бил изцяло избит????

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:17

Shifter написа:
Явно обаче е по-лесно да се измислят хипотетични ситуации, отколкото да се четат чуждите мнения...

Като гледам, явно е по-лесно да се предлагат някакви хвърчащи във въздуха кръпки, без да се разгледат възможните хипотетични ситуации и възможни отклонения, а после да се чудим откъде ни е дошъл поредният малоумен казус и да се чудим кой съдия да обвиним в неадекватност... Доста градивно, няма що...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:19

Крал Блуфен написа:
Мейджъре, не ми философствай глупости, а ми отговори дали смяташ за нормална да отпадат 2 гола за единия отбор ако другия може да вкара само 1 или ако отложения мач е бил изцяло избит????

Толкова е нормално, колкото е нормално на нас да ни избяга дубъла на Твенте заради гол в 95-ата, а на вас да ви избяга единичния заради същото.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:23

alessandron написа:
Добре, малко по-сериозно - как вървят правилниците, доизпипваш ли запетайките? ;-)

Няма смисъл от правилници. Видя се, че щом и най-кристално ясните текстове може да си се четат избирателно от най-висшия орган на ПМЛ и да бъдат грубо оспорвани от мениджъри на отбори, то няма никакъв смисъл да си трошим главите по-нататък с плетене на запетайки ;)

Последна промяна Medved на 10.11.2013 19:24, променена общо 1 път

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:24

Bjoern Bo написа:
Крал Блуфен написа:

Толкова е нормално, колкото е нормално на нас да ни избяга дубъла на Твенте заради гол в 95-ата, а на вас да ви избяга единичния заради същото.

Глупости. Ако резултата ти избяга това е липса на късмет, но си имал шанс да вкараш гол.
Като са ти избили изцяло един мач ти НЯМАШ никакъв шанс дори на теория да отбележиш с тоя гол.

Верно ли не осъзнаваш тая съществена разлика?

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:26

Bjoern Bo написа:
alessandron написа:

Няма смисъл от правилници. Видя се, че щом и най-кристално ясните текстове може да си се четат избирателно от най-висшия орган на ПМЛ и да бъдат грубо оспорвани от мениджъри на отбори, то няма никакъв смисъл да си трошим главите по-нататък с плетене на запетайки ;)

Фактът, че само вие не можахте да биете PC Mania няма нужда да го оправдаваш с решенията на УС, мерси. Не съм и очаквал, че някога правилниците ще бъдат завършени, най-малкото след като една работа не си я свършил в срок от няколко месеца от началото на играта, няма да я свършиш и за 11 години.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:53

alessandron написа:
Bjoern Bo написа:
alessandron написа:

Фактът, че само вие не можахте да биете PC Mania няма нужда да го оправдаваш с решенията на УС, мерси. Не съм и очаквал, че някога правилниците ще бъдат завършени, най-малкото след като една работа не си я свършил в срок от няколко месеца от началото на играта, няма да я свършиш и за 11 години.

Ахахаха, май са ти дошли в повече вувузелите на парада на соросоидите :))) Не че нещо, ама като единствения загубил от прокси мания, май само на нас няма да ни се извадят точки от актива в един момент. Ама заяждай се, не ми пречиш :)))

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 19:56

alessandron написа:
Фактът, че само вие не можахте да биете PC Mania няма нужда да го оправдаваш с решенията на УС, мерси.

Абе не, че нещо, ама дай да ги видим тия решения. Къде е прозрачността, питам аз? Отваряйте тия УС форуми за всички или излизаме на протест пред централата на ПМЛ, далавераджии такива! :)))

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 20:09

Само не разбрах що засрахте темата и ся стана ебаси и мишмаша. За какво говорим в момента за отложен мач или за гредата? И да отложеният мач е по-важен щото влияе на резултата ама нещо пречи ли да се коментират и двете теми и да се вземат 2 решения???

По ТЕМАТА - нещата са супер прости. В тая игра се оценяват прогнози. Нападателната прогноза има абсолютно същата тежест като вратарската прогноза. И двете могат да доведат до гол разлика (в положителна или отрицателна такава). В статистиката ако ще оценяваме едната, трябва да оценяваме и другата. Толкоз просто е. В момента вратаря остава недооценен.

И аналогиите в реалният футбол са хубаво нещо ама там имаме и владеене на топка, БРОЙ удари във и извън вратата, все неща по-които може да си направиш извод за превъзходство в даден мач, докато при нас нещата не са точно такива.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 20:31

Бай Момчи, нещо не разбрах какъв е приносът на вратаря във визирания случай? Някак си е повлиял активно, за да се стигне до гредата, или какво?!? Единственото криво в ситуацията е, че някои хора като видят примерно греда и си правят грешни изводи за превъзходството на единия отбор, а то реално не била голова опасност, защото вратарят покрил ъгъла. Ама то същото е и, както каза Блуфена, с греди тип "от греда на друг голов удар" (изиграл го 1:0/2:0, а то станало 2:0 в 90-ата)... За да не е толкова ощетен вратарят, единствено може да се мисли за понятие като "избягала избивка заради греда", ама сещаш се колко абсурдно е подобно понятие и от атрактивна, и от чисто статистическа гледна точка :))) Малко тази тема ми прилича на онзи спор за изписването на анулираните избивки заради засада (отменени съответни мачове).

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 20:42

Bjoern Bo написа:
Бай Момчи, нещо не разбрах какъв е приносът на вратаря във визирания случай? Някак си е повлиял активно, за да се стигне до гредата, или какво?!? Единственото криво в ситуацията е, че някои хора като видят примерно греда и си правят грешни изводи за превъзходството на единия отбор, а то реално не била голова опасност, защото вратарят покрил ъгъла. Ама то същото е и, както каза Блуфена, с греди тип "от греда на друг голов удар" (изиграл го 1:0/2:0, а то станало 2:0 в 90-ата)... За да не е толкова ощетен вратарят, единствено може да се мисли за понятие като "избягала избивка заради греда", ама сещаш се колко абсурдно е подобно понятие и от атрактивна, и от чисто статистическа гледна точка :))) Малко тази тема ми прилича на онзи спор за изписването на анулираните избивки заради засада (отменени съответни мачове).

Айде така да ги разделим нещата

Ботев Пловдив - Барселона 2:0 с гол на Вуйчо в 93 мин.

1. Прогнози за отбора 1:0/1:1. Избивка няма. -> Греда спор по-темата няма. Късмета е попречил за гол на отбора в тоя мач.
2. Прогнози за отбора 1:0/1:1. Избивка на 1:0 -> Пак Греда по сега действащата терминология, абсолютно нелогично щото няма голова опасност.
3. Пргоноза за отбора 1:0/2:0. ИЗбивка няма -> Пак Греда по сега действащата терминология, абсолютно нелогично щото има ГОЛ.

Така че за мен лично греда е само 1. 2 и 3 не са греди.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 20:47

Bjoern Bo написа:
Ахахаха, май са ти дошли в повече вувузелите на парада на соросоидите :))) Не че нещо, ама като единствения загубил от прокси мания, май само на нас няма да ни се извадят точки от актива в един момент. Ама заяждай се, не ми пречиш :)))

Съмнявам се, съмнявам се. 11 години, Мейджъре - вярвам, че ще завършиш правилниците преди в НОИ да не остане и 1 лев за пенсии :))

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 20:57

bai Momchil написа:
Bjoern Bo написа:

Айде така да ги разделим нещата

Ботев Пловдив - Барселона 2:0 с гол на Вуйчо в 93 мин.

1. Прогнози за отбора 1:0/1:1. Избивка няма. -> Греда спор по-темата няма. Късмета е попречил за гол на отбора в тоя мач.
2. Прогнози за отбора 1:0/1:1. Избивка на 1:0 -> Пак Греда по сега действащата терминология, абсолютно нелогично щото няма голова опасност.
3. Пргоноза за отбора 1:0/2:0. ИЗбивка няма -> Пак Греда по сега действащата терминология, абсолютно нелогично щото има ГОЛ.

Така че за мен лично греда е само 1. 2 и 3 не са греди.

И трите са греди и на практика, и на хартия. Защото по формулировка и по смисъл гредата е избягал ГОЛОВ УДАР в 90-ата минута. Вече дали головият удар е избит или не, дали е покрит или не от прогноза на съотборник, си е допълнителна подробност, защото примерно отбита голова прогноза също е ГОЛОВ УДАР.

Ако трябва отново да цитирам Спърса от по-горе: Е, и в реалния футбол има такива ситуации. Примерно вратарят си е покрил изцяло ъгъла, а топката се удря от външната страна на гредата, но в статистиката от мача пак си се води греда. Аналогично и в ситуацията с удар в гредата, топката се връща и някой я довкарва. Това пък си е едно към едно с т.3 от горния списък и навсякъде си се брои в статистиката =)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 21:06

alessandron написа:
Bjoern Bo написа:

Съмнявам се, съмнявам се. 11 години, Мейджъре - вярвам, че ще завършиш правилниците преди в НОИ да не остане и 1 лев за пенсии :))

И аз вярвам, и аз вярвам. И като стане, може и да е след още 11 години (защото хубавите неща ставали бавно, казват :)), вярвам, че всичко ще е стройно, балансирано и логически подредено, и не на последно място - изчистено от зле пришити кръпки а ла ЧК-тата за сбъркана запетайка на бате Сандо ;)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Удар в гредата   |   10.11.2013 21:59

Bjoern Bo написа:
И аз вярвам, и аз вярвам. И като стане, може и да е след още 11 години (защото хубавите неща ставали бавно, казват :)), вярвам, че всичко ще е стройно, балансирано и логически подредено, и не на последно място - изчистено от зле пришити кръпки а ла ЧК-тата за сбъркана запетайка на бате Сандо ;)

Бате Сандо достатъчно нерви е дал за играта и то в момент, когато комай сам мод беше всяка седмица :) И на бате Сандо ЧК са си напълно справедливи, но меките срокове на Мейджа, дето удвояват ефекта точно от тия ЧК, приети преди това, са му като меката душа и меката писалка, която се огъва 11 години на тия правилници - типично за вечно чакащия перфектното стечение на обстоятелствата, докато изведнъж се окаже, че животът си минал :).

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 61 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща