Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 00:49

Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
* Поглед към 2014 г. * 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
 * Поглед към 2014 г. *   |   18.11.2013 23:21

:tennis:

1. Как ще се развие 2014 г. за Григор Димитров. Вашите очаквания и прогнози

2. Как ще се развие 2014 г. за Цветана Пиронкова. Вашите очаквания и прогнози

3. Кои тенисисти ще спечелят своята първа ATP титла

4. Кой ще е номер 1 в края на годината при мъжете и жените

5. Дайте вашия Топ 3 на двете ранглисти в края на годината

6. Кой тенисист ще спечели най-много Мастърс титли

7. Ще успее ли Джокович да спечели Синсинати

8. Ще спечели ли Надал ТМЦ

9. Ще спечели ли Дел По най-накрая Мастърс титла и ако 'да' къде

10. Кой от младата вълна тенисисти ще стигне най-далеч на ГШ турнирите

11. Вашите прогнози за крайните победители при мъжете и жените на четирите ГШ турнира
АО:
РГ:
УИМБИ:
УСО:

12. Кои ще са приятните изненади при мъжете и жените

13. Кои ще са разочарованията при мъжете и жените

14. Кой турнир от 2014 г. очаквате най-много

15. Коя нация ще спечели Купа Дейвис

:arrow:

Последна промяна Diavolo на 18.11.2013 23:48, променена общо 2 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Поглед към 2014 г. *   |   19.11.2013 00:22

-
Засега кариерата на Григор върви равномерно и всяка година Димитров надгражда с малко постигнатото от предната година. По пътя на тази логика реалистичните ми очаквания свързани с него са, че ще играе поне един 1/4 финал от ГШ турнирите ; Ще успее да спечели титла от категория' 500 (с големи шансове това да стане в Ротердам) и ще играе поне един полуфинал на турнирите от серията Мастърс. Очаквам да финишира в топ 20 на ранглистата. За влизане в топ 10 по което и да е време на годината не мисля, че ще се получи, но кой знае...

-
Не знам дали може по-лошо от това, което направи Цветана през 2013 г. В този ред на мисли идната година трябва да е малко по-добра, но ако е малко по-добра, това пак означава, че ще е слаба и незапомнена с нищо година. Просто на Цвети това са и реалните възможности и ще е много трудно на тези години тепърва да си надскача тавана. С една дума, нищо не очаквам от нея. Ще обикаля турнирите и ще стига максимум до 3 кръг, може и да избухне на някое място, на някой интернешънъл турнир, но повече от 1/4 финал трудничко

-
Янович със сигурност!
Много ми се иска и Бенето, но французина по един уникално лузърски начин изтърва златен шанс през тази година и не знам дали ще му се отдаде втори такъв шанс. Евентуално Беноа Пер на някой АТП' 250 в зала също може да спечели титла

-
Рафаел Надал и Серина Уилямс

-
1. Надал 2. Джокович 3. Мъри
1. Серина 2. Вика 3. Халеп

-
Надал

-
не

-
не

-
да - още на ИУ!

-
Доста сложен въпрос... Логично е това да е Раонич, който първи от новата вълна влезна в Топ 10, а засега е скромен на ГШ турнирите. Ако Томич най-накрая се стегне и почне да мисли само за тенис има много големи шансове в Мелбърн и Лондон, но аз пак залагам на Янович. Това момче може и да е малко луд, но има шампионска закалка. Такъв е и Бърни, но засега за съжаление странични фактори го дърпат надолу, за което и той си е виновен

11. Вашите прогнози за крайните победители при мъжете и жените на четирите ГШ турнира
-
АО: Надал / Серина
РГ: Надал / Халеп
УИМБИ: Мъри / Серина
УСО: Джокович / Азаренка

-
За втора поредна година Халеп ще е сензацията на годината. Очаквам много от Симончето, а на любимата и клей настилка със своята интелигентна игра има всички шансове за трофея. Очаквам много и от Бушар. Това момиче е с шампионска закалка, трябва да поукрепне още физически и ще е заплаха и за най-добрите в света.
При мъжете младата вълна отдавна вече не е млада и някак си не виждам нищо изненадващо ако Раонич, Янович, Томич и Димитров направят по-голям пробив. По-скоро залагам на Иржи Весели, че ще избухне и направи нещо. Чеха има много голям потенциал и е крайно време да го покаже.
От утвърдените имена очаквам по-силна година за Дел Потро най-вече. С една/две Мастърс титли и поне един ГШ финал. Също така очаквам силни изяви от Бердих, Изнър, Алмагро и Робредо.

-
При мъжете не мисля, че ще има много големи размествания. А и думичката разочарование за утвърдения Топ 10 е доста хлъзгава... Все пак си мисля, че Давид Ферер най-накрая ще направи истински слаба година като за него и ще остане извън топ 5 в края на годината. Другите малко или много ще си запазят позициите с някои леки размествания. Мисля си, че и Миша Южни ще направи слаба годинка и да кажем ще изхвърчи извън топ 30.
Гаске трудно ще задържи това ниво, особено след като Пиати го изостави и според мен в края на годината ще е в края на топ 20.
При жените прогнозирах за 2013 г. че недоразумението ще остане извън топ 10 и няма да спечели титла през годината, но тъпото взе, че хвана последния възможен влак. Е, държа си на думите и казвам, че за 2014 г. Ботнячки ще търпи все по-големи срамове. Сара Ерани също ще направи много слаба година.

-
По традиция това са Уимбълдън и Ролан Гарос, най-любимите ми турнири още от дете, но сега ще кажа нещо по-различно.
Мелбърн' 2014 г. го очаквам с нетърпение, защото освен, че след паузата всички ще сме зажаднели за тенис, но и защото тазгодишния турнир ще е изключително важен за цялостното развитие на годината.
Ако Надал направи пробив и спечели в царството на Джокович ще е много важен стратегически удар, а и ако Рафа успее ще направи уникалния втори кариерен шлем. Нещо с което само Род Лейвър може да се гордее.
При жените пък ако Серина спечели и в Австралия, ще унищожи в зародиш каквато и да била опозиция срещу себе си.
Анди Мъри и Мария Шарапова ще се завърнат...
Роджър Рашийд пък се закани да скъса от тренировки Гришата и всички ще очакваме да видим как ще издържи Григата във формат 3/5 в нечовешката жега в Мелбърн.

-
Испания или Франция, от пристрастие залагам на испанците

Последна промяна Diavolo на 19.11.2013 00:30, променена общо 4 пъти

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Поглед към 2014 г. *   |   19.11.2013 20:26

От Григор очаквам най-после повече силни представяния в турнири в поредни седмици. Очаквам да стигне най-после втора седмица на Големия шлем, да влезе стабилно в топ 20, да стигне поне финал на АТП 500 и да бие пак някой измежду топ 4.

Нищо не очаквам от нея - отдавна съм казал, че това и е лимитът, не мисля че някой тук е на по-различно мнение. Даже очаквам тоя път и на Уимби да няма повече от една победа.

Честно казано изобщо не ми пука. Както Дявола е посочил, изглежда му е време на Янович, но това не зависи само от него

Джокович, при жените ми е все тая - Серина или Аза са най-вероятните кандидатки, Серина ако е здрава, няма кой да я спре.

Джокович/Мъри/Надал. Серина/Азаренка/Шарапова

И това не ме интересува толкова, но вероятно ще е Надал заради клея.

Не

Не и докато е в зала, няма никога да го спечели.

Е мисля, че му е време на Дел По, а къде - не знам, да кажем Париж

Вярвам на Григор и мисля, че ще е той.

АО: Джокович/Серина
РГ: Джокович/На Ли
УИМБИ: Мъри/Серина
УСО: Дел Потро/Азаренка

Не знам

Очкавам от Надал най-после да загуби пак на Ролан Гарос и да кажем, че това ще е разочарование. Но иначе за истински голям спад това, което пише Дявола, изглежда логично. При жените изобщо не ме интересува.

ТМЦ :laugh: От Големия шлем АО и У СО винаги съм ги гледал с най-голям интерес

Испанските ботове вероятно ще се напънат и ще я вземат.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Поглед към 2014 г. *   |   20.11.2013 12:43

не очаквам огромна промяна спрямо 2013. всички знаем,че в тениса нещата трудно стават от днес за утре. все пак ако подобри физиката си и стане малко по-разумен на корта, за Григор няма да е проблем да стигне в подножието на топ 10. още в Австралия ще си проличи дали заканата на Рашийд да го спука от тренировки, ще има ефект. за мен към момента са по-важни стабилни резултати, с много малко отпадания в ранните кръгове, отколкото някакви отделни фойерверки. надявам се да спечели нова титла, като най-големи шансове за това има на турнири в зала и на бърз хард. на ГШ едно минаване в 4 кръг, дай Боже и някой 1/4 финал засега като че ли е програмата максимум. в крайна сметка очаквам да кажем 1 титла от АТП 250, няколко 1/4 финала на Мастърс и едно влизане във втората седмица на ГШ, което ще доведе до изкачване от около 7-8 места спрямо сегашното му класиране.
иска ми се да съм малко по-голям оптимист за Цвети, но за съжаление не мога. според мен клатушкането около първата стотица ще продължи със страшна сила, макар че като няма какво толкова да се защитава от миналата година, е по-лесно да напредне. дано на някой турнир на трева от малкото, които има, покаже добра игра, а на Уимби знаем,че може да изненада всяка противничка. желая й успех!
след като тази година имаше истински бум на играчи, спечелили първата си титла, мисля че не останаха толкова много стойностни тенисисти без турнирен успех. тези, които е споменал Дявола изглеждат най-сигурни кандидати да направят сефтето. симпатичните французи Пер и Бенето могат да се запишат на някой от турнирите във Франция (Марсилия, Метц и т.н), а Янович е кандидат дори и на по-големи турнири. очаквам полякът да е голямата изненада в тура като цяло през 2014, така че може още на подготвителните турнири за АО, или най-късно до клей сезона да си осигури първа титла.

много зависи от Ози Оупън. това е последният голям турнир, на който Рафа може само да трупа (както и Маями де) и ако стигне 1/2 финал или по-напред, то ще вземе стабилна преднина, след това идва и Уимби, където по-зле от 1 кръг няма как да се представи, така че и от там ще има някоя точка, да се надяваме. изобщо, ако Рафа е здрав и всичко върви нормално, то той ще завърши под номер 1 за 4-ти път. при жените, ако Серина е мотивирана, няма да има проблем. все пак за нея номер 1 вече е само една цифра пред името й, истинската цел са още няколко титли от Шлема, а по-малките турнири са просто подготовка. все пак ми се струва, че още е прекалено силна и няма кой да я свали от върха.

1.Надал 2. Джокович 3. Мъри
1. Серина 2. Азаренка 3. Шарапова
мисля, че Рафа и Ноле ще вземат по 3 титли, Мъри също ще се запише някъде, а в другите може Федко,Али,ДелПо,Бърдман да вземат по нещо.
нещо ми подсказва,че да.
докато е в зала и то в Лондон, ще му е трудно. по-скоро не.
ами време му е. ако е свеж в края на годината може да вземе Шанхай или Париж, а защо не и Канада примерно. нека е Канада :-)
Раонич според мен със сигурност ще постигне някой 1/4 финал, за другите не съм толкова сигурен. май позабравихме Нишикори, който нищо чудно още в Мелбърн да стигне втората седмица. дано и Григор най-после направи силен Уимбълдън. все пак държа на Милош- 1/4 финал на УСО да кажем :whistle:

тези прогнози са си стрелба в тъмното, защото до УСО примерно има цяла година и може да стане всичко. мисля, че серията на Ноле в Мелбърн ще спре, за съжаление имам и същото чувство за РГ, ноооооо :dunno:
АО: Надал и Азаренка
РГ: Надал и Шарапова
УИМБИ: Джокович и Серина
УСО: Мъри и Серина

както вече казах Янович при мъжете, а защо не Ник Киргиос, който изглежда доста амбициозен. при жените очаквам повече от Мадисън Кийс и Слоун. за Халеп е ясно,че вече не е сред изненадите.

при мъжете мисля, че френските надежди Цонга и Гаске ще отстъпят назад, а не очаквам кой знае какво и от Нико Алмагро. ако Фед повтори представянето от 2013, също ще има място в тази рубрика :-)
при жените На Ли ми изглежда поизчерпана вече за голям тенис, а още от миналата година очаквам Сара Ерани да позападне, което не се изпълни на 100 % , но като че ли ще стане през 2014.

ами всички Шлемове са интересни, разбира се, но РГ и Уимби са ми най-удобни за гледане. от Мастърсите обичам сезона на клей :-D

зависи от решението на топ тенисистите да участват или не. все пак Испания са фаворити при нормални условия.

ВАМОС!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Поглед към 2014 г. *   |   20.11.2013 17:43

Очаквам да спечели титла от АТП500 и да достигне до финал на М1000. На ГШ все още не знам дали ще издържи до финални фази, но очаквам поне на 2 от 4-те да достигне до втората седмица.

Пиронкова докато седи с тати за мен си остава пуфла. Да си взима треньор и да се стяга.

Не знам дали Йержи има, но ако няма, очаквам той да грабне първа титла следващия сезон.

Джокович и Серина

1. Джоката
2. Мъри
3. Надал

Джокович

Може

Не.

Да, в Шанхай.

Томич може би в Австралия.

АО: Джокович / Серина
РГ: Джокович / Серина
УИМБИ: Мъри / Лисицки
УСО: Дел Потро / Иванович :thumbs:

При жените, Слоун и Аничка. При мъжете някой младок като Гришата.

При мъжете, Надал, защото няма да спечели нито една титла от Шлема, а при жените - повечето вече са разочарование.

Ролан Гарос

Не ме интересува.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Поглед към 2014 г. *   |   22.11.2013 16:40

Очакванията ми за Григор за предстоящият сезон са поне 2 титли от АТП 250, 1 титла от АТП 500 и влизане във втората седмица на поне 3 турнира от ГШ. Всичко повече е добре дошло!!! :-D

Не знам какво да очаквам от нея честно! Надявам се просто на по-добра година от предходната!

Залагам на Янович и Весели :-P

Джокович и Азаренка :yes: :-P

Джокович, Надал, Мъри
Азаренка, Шарапова, Уилямс

Джокович

Да

Не мисля, че ще успее.

Да, Монреал или Шанхай, аз защо не и двата :laugh:

Надявам се да е Григор! :innocent:

АО: Джокович/Азаренка
РГ: Надал/ Халеп
УИМБИ: Джокович/ Шарапова
УСО: Джокович/ Уилямс

След страхотното представяне на Халеп миналият сезон, сега очаквам избухване от Бушар :-D
При мъжете Весели ще направи нещо значимо през 2014г.

При мъжете мисля че, ще видим отстъпление от страна на Ферер, Южни и Хаас.
При жените от топ 10 ще изпаднат или поне ще бъдат много близо Ерани, Кербер и Радванска.

Като цяло турнирите от ГШ, както и ИУ, МК и Мадрид.

Не знам, може би Франция.

Отговори с цитат
Мнение  Re: * Поглед към 2014 г. *   |   12.12.2013 00:00

топ 30
топ 60
?
1. Мъри 2. Азаренка
1. Мъри
2. Джокович
3. Дел По
1. Азаренка
2. Серина
3. Ли
Джокович
не
не
да - Маями
Раонич
АО: Мъри Серина
РГ: Надал Серина
УИМБИ: Мъри ?
УСО: Джокович Азаренка

Мадисън Кийс и Ричард Беранкис
Халеп и Федерер
АО
Сърбия