Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 11:56

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   26.11.2013 01:29

Кери
оригиналния филм от 1976 г. е поне класа по-добър.
на тази съвременна версия на Кери посветена на фейсбук поколението (или изгубеното поколение както аз му викам) единствения му плюс са ефектите и модерния звук, т.е. ако филма не се гледа на голям екран ще се хареса още по-малко.

Невъзможно бягство
Ха, да не повярваш, ама взе, че ми хареса, а бях доста скептично настроен. Слай и Арни в доста добра форма бих казал, а и интересен сюжетен обрат в края на филма. Силен затворнически филм!

Тор: Светът на мрака
Много по-добър от първия Тор. Ефектите, звукът и сценографията на страхотно ниво. А, Крис Хемсуърт определено е новия секс символ.
Задължително да се гледа на голям екран. Два часа страхотно развлчение - гарантирано!

Съветникът
Ауу как можа Ридли Скот да забърка такава каша :outofspace:
Уф, може би един от най-слабите и безсмислени филми (не че е безсмислен, има доста истини за живота и за това че ти сам си чертаеш съдбата с решенията които взимаш и изборът който правиш, но е много пошло и лошо поднесен на масата) за последните години. Със сигурност най-голямото разочарование за годината с оглед предварителните очаквания заради звездния кастинг и страхотния трейлър. Да добавя също така и много слабата актьорска игра, може би като изключим Камерън Диас на която да играе мръсна кучка явно и отива. Иначе доста брутален филм бих казал. Не случайно има D категория.
Единственото нещо което ще запомня и което става да се отличи е един забавен виц, който героя на Хавиер Бардем (или Брад Пит беше, аде) разказа на героя на Майкъл Фасбендер: ''Знаеш ли защо Исус не се е родил в Мексико? Защото не може да се намерят трима мъдреци и една девица'' :-D

Капитан Филипс
Ето един много добър филм. По истинска история, може би я знаете, стана сравнително скоро и доста се шумя. Драма / биографичен.
Отново много силна игра на великия Том Ханкс. Особено последните 10 минути е уникален просто. Напрежението се усилва с всяка измината минута следствие на майсторската режисура. Страхотна операторска работа също така. Препоръчвам определено.

Игрите на глада: Възпламеняване
Един от най-чаканите филми за годината, гледах го още в първия ден от премиерата му в България. :-) Амииии по-добър е от първата част, актьорите са чели внимателно книгите и играят много силно. Почти всичко е изпипано до перфекционизъм. И все пак книгата продължава да е доста по-добра, а това като цяло не говори много добре за филма. Но и подобни книги много трудно може да се филмират. Важното е, че се харесва на масите и чупи боксофиса по целия свят, в Холивуд от това се интересуват най-вече.
А Джени Лоурънс все повече и повече се утвърждава като най-любимата ми актриса от новата вълна така да се каже. Уникална е. :love:

Последна промяна Diavolo на 26.11.2013 01:33, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.11.2013 21:30

Дам, тоя Съветник толкова ме е яд, че го гледах, че няма накъде. Баси и тъпнята. Иначе Капитан Филипс може да си помисля, но историята я знам добре от американските медии като стана инцидента и някак това ми убива желанието ...

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   02.12.2013 16:41

Сигурно вече сте научили, но актьорът от Бързи и яростни Пол Уокър е загинал в катастрофа онзи ден :-( Снимките на седмия филм се отлагат.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   02.12.2013 17:14

IchWill написа:
Сигурно вече сте научили, но актьорът от Бързи и яростни Пол Уокър е загинал в катастрофа онзи ден :-( Снимките на седмия филм се отлагат.

RIP

И по ирония на съдбата загива точно в автомобилна катастрофа в стил ''Fast and Furious'' на пасажерското място на поршето карано от приятел.
Иначе освен от Бързи и Яростни, аз ще си го спомням и от Eight Below, филм, който по стечение на обстоятелствата съм гледал поне 6-7 пъти и който лично за мен е един от най-добрите филми правени за кучета, евър.

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   02.12.2013 20:47

R.I.P, но в интерес на истината не разбрах с колко са карали тия юнаци, че да останат две ламарини на кръст от колата :no:

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   03.12.2013 00:08

Отивал е на някаква благотворителна мисия.
От това което изчетох за Пол Уокър излиза, че е бил страхотен човек, участвал е в какви ли не социални инициативи, самата му физиономия е много благородна. Абе голяма загуба, по такъв нелеп начин да си отиде и наистина каква ирония на съдбата...

п.с. мдам балетче и на мен 8 герои ми е един от най-любимите приключенски филми.

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   03.12.2013 00:21

Diavolo написа:
Отивал е на някаква благотворителна мисия.
От това което изчетох за Пол Уокър излиза, че е бил страхотен човек, участвал е в какви ли не социални инициативи, самата му физиономия е много благородна. Абе голяма загуба, по такъв нелеп начин да си отиде и наистина каква ирония на съдбата...

п.с. мдам балетче и на мен 8 герои ми е един от най-любимите приключенски филми.

Чарити за жертвите от урагана във Филипините ... за това е била предвидена съботата им. Иначе самия Уокър освен във Бързи и Яростни, като герой от филма, се е състезавал и в реалния живот, изобщо колите са му били страст.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   03.12.2013 23:13

да, знам и беше казал отдавна още, че ако някой ден си отиде от този свят по този начин да не скърбиме за него, защото щял да бъде широко усмихнат...

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   10.12.2013 21:56

Diavolo написа:
Кери
[Игрите на глада: Възпламеняване
Един от най-чаканите филми за годината, гледах го още в първия ден от премиерата му в България. :-) Амииии по-добър е от първата част, актьорите са чели внимателно книгите и играят много силно. Почти всичко е изпипано до перфекционизъм. И все пак книгата продължава да е доста по-добра, а това като цяло не говори много добре за филма. Но и подобни книги много трудно може да се филмират. Важното е, че се харесва на масите и чупи боксофиса по целия свят, в Холивуд от това се интересуват най-вече.
А Джени Лоурънс все повече и повече се утвърждава като най-любимата ми актриса от новата вълна така да се каже. Уникална е. :love:

Не знам какво толкова ти е харесало, доста скучна втора част, прекалено много приказки, битката беше супер тъпа, никаква интрига, копиране на елементи от първата част, изобщо загуба на време, а края беше върха на тъпотията ....

Много постно, първата част беше много по оригинална

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   11.12.2013 21:41

Balleta написа:
Diavolo написа:
Кери
[Игрите на глада: Възпламеняване

Не знам какво толкова ти е харесало, доста скучна втора част, прекалено много приказки, битката беше супер тъпа, никаква интрига, копиране на елементи от първата част, изобщо загуба на време, а края беше върха на тъпотията ....

Много постно, първата част беше много по оригинална

Е тука съм много учуден от това ти мнение - първата част беше супер провал. Във втората актьорите играеха, браво на режисьора, че ги раздвижи и не залагаше само на специални ефекти. Ония дебил от първата част се беше постарал да прецака всичко, включително цветовата гама на снимане, която беше подбрал - а при самите битки камерата подскачаше все едно сме на сафари. И досега поредицата следва книгите, така че краят на втората части си е логичен. Който не ги е чел вече е друг въпрос.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   07.01.2014 23:58

ъпдейт :-)

Играта на Ендър

Не съм чел книгите на Кард, но знам, че се води класика в жанра.
Може би някой ден ще ги прочета, но у нас не е преведена хронологично цялата му поредица, което ме спира засега.
Самия филм много много ми хареса и го изгледах без да премигна както се казвам. Точно такъв тип книги/филми са ми любими, а се вкара и много философия и социология :yes:
Препоръчвам само на фенове и мислещи хора...

Коварен капан: Част 2
хорър, ако се чудите.
Първия филм повече ми хареса хем го гледах на компа, сметайте...
Абе става за едно гледане на голям екран заради звука и картината, но определено очаквах повече.

Отбранителна линия
Поредния екшън с Джейсън Стейтъм. И изненадка, участва Джеймс Франко :-o Всъщност с него се изчерпва всичко положително за филма...
Много слаб филм, може би най-слабия на Стейтъм

Хобит: Пущинакът на Смог

Ето го и дългоочаквания Хобит. Гледах го на HFR 3D + Dolby Atmos
Хареса ми, останах доволен, но до тук. Няма го онова допълнителното, вълшебното... Общо взето ги слагам на едно ниво с първия филм, даже може би първия беше малко по-добър.

47 ронини

Уф, много го чаках този филм, но като разбрах, че ще е по графичния роман прогнозирах, че ще се провали и за съжаление така и стана. Някак си като даваш епичен филм за тази легендарна история в японската култура ти се иска всичко да е реално и достоверно, а не да има вещици и демони...
Ако това беше епос/драма по действителната история (не че не следва хронологията на събитията) и беше около 2 часа и 20 минути щеше да е класика в жанра, но уви. Също така доста претупан филм и не малко неща останаха недоизказани. Екшъна също беше сравнително малко, а за съжаление и любовните сцени и те. Дозировката някак си е проблема.
Иначе до тук с лошото. Всичко останало разбива. Велик Хитоюки Санада :moufan: Страхотна музика, страхотна сценография, стягащ гърлото и сърцето финал макар и да знаех какво ще стане, защото съм чел историята.
Препоръчвам!
но като за финал ще кажа едно кратко: жалко за пропиления огромен потенциал...

В света на динозаврите 3D

Тук единственото хубаво нещо и е самото 3D и до тук

Замръзналото кралство (Frozen)

Ооо, очарователна, смешна и затрогваща анимация. Абе Дисни в най-добрата им светлина. Просто са без конкуренция. Препоръчвам горещо! :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   08.01.2014 00:03

По принцип пиша само за актуални кинофилми, но ще добавя две заглавия, които бях пропуснал преди време и наскоро наваксах с HBO

Потомците с Клуни
Страхотна история, изключително реална. Малко странен филм за ценители. А в Шайлийн Уудли направо се влюбих :love:

Хюго на Скорсезе
Е, това заклевам се е един от най-добрите филми за последните 5 години сигурно, абе изобщо един от най-хубавите филми, които съм гледал.
Ако някой случайно не го е гледал да поправи незабавно тази грешка. Общо взето с този филм Холивуд се върна в златните си години и с такива филми фабриката винаги ще е пълна с илюзии... ;)

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   12.01.2014 00:06

Три филма, които гледах наскоро и препоръчвам:

Зодиакът от 2007г. за преследването на легендарния сериен убиец.

Филомена за ирландка, която търси сина си, отнет й от монахини и продаден на американско католическо семейство преди 50 години.

Син жасмин на Уди Алън с любимата ми Кейт Бланшет.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   12.01.2014 01:37

Зодиакът наистина е много добър
Син Жасмин ми е в списъка, но ще почака :)

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   06.02.2014 08:08

PRISONERS
Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal

Супер як филм с продуцент Марк Уолбърг. Абсолютна класика в жанра на крими трилърите. Много силен филм от началото до края, супер сюжет, който държи в напрежение, никаква скука и много силна актьорка игра. :yes:

(New Mersey Razors)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   07.02.2014 05:32

Син Жасмин го гледах преди няколко дни и ме разочарова малко. Не е лош, но като че ли името Ууди Алън ме накара да имам някакви предразсъдъци и за това... Много добра роля на Бланшет, мисля, че ще вземе оскар, но е твърде рано да се говори за това де...

Препоръчвам:
12 years a slave
Wolf of wall street

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   07.02.2014 11:41

Dallas Buyers Club
12 years a slave

са следващите, които ще гледам. American Hustle е нелош филм, макар, че първите 30-40 минути мислехме да си тръгнем от киното, после става по-интересен и хваща окото, но толкова.

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   08.02.2014 00:11

А за мен Ема Томпсън прави пет пъти по-силна роля от Бланшет в "Спасяването на г-н Банкс". Много ми хареса тоя филм, препоръчвам.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   08.02.2014 14:00

Вълкът от Уолстрийт

Много силен филм, чисто академично. Ако бях кинокритик щях да му дам минимум 8.0. Фантастични Леонардо Ди Каприо и Джона Хил.
Лошото е, че от чисто емоционална страна не можах да се въвлека във филма, да го почуствам, да съпреживея с главния герой или със сюжета. Беше ми безразлично, на места и скучно и досадно. Цял филм наркотици и проституки ми дойде в повече.
А този Джордан Белфорд искат да го превърнат в някакъв американски герой. Да им имам героите... Крадец и измамник, наркоман и доносник - ако това е модел за подражание...

Аз, Франкенщайн

Много слаб филм, чиста загуба на време. Дори и ефектите не ги биваше

Легендата за Херкулес

Брей, новото киностудио Бояна зад какъв мащабен филмов проект стои, браво браво :yes:
но до тук с бравото. Хайде да похваля и бойните сцени, снимани в духа на 300 и Спартак, много добре изпипана хореография.
Всичко останало под всякаква критика. Провалче е и този филм, а играта на Келън Лъц я оставям без коментар. В моментите в които Емет Кълънчо трябваше да пресъздаде някакъв драматичен образ на лицето си ме напушваше такъв смях, че направ ми стана жал. Мисля, че тук някъде приключва соловата му кариера или минава в треторазрядните тв филмчета.

(Dune Warriors)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.02.2014 09:11

Diavolo написа:
А този Джордан Белфорд искат да го превърнат в някакъв американски герой. Да им имам героите... Крадец и измамник, наркоман и доносник - ако това е модел за подражание...

Айде помисли малко какво точно казват в този филм - не как изглеждат нещата на повърхността, а както може да разбере човек, ако се замисли поне за секунда.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 39  Следваща