Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 22:07

Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Australian Open 2014: Федерер срещу Надал 
Автор Съобщение
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:21

Много зле, дори на Ролан Гарос като играеха, Фед поне се захващаше за 1 сет, а тук - никаква идея какви комбота да използа, за да промени нещо, страшно много грешки и малко уинъри. Гришо и Рашийд се справиха къде-къде по-добре от Фед и Едберг...

Бтв, сега като се замисля наистина е вярно това, че Федерер никога не е побеждавал Надал, когато мачът е бил предаван по Евроспорт!

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:21

Този мач е по-голям позор за Федерер дори от прословутия финал на "Ролан Гарос", цитиран от колегата Кристиансен. Надал го надигра и лично аз не съм съгласен, че Федерер се е гътнал психически - игрово се гътна. Дявола правилно беше определил срещата като мач за историята, за рекорда на Големия шлем и след тази срещата Надал заслужава да бие цифрата 17. Другото са оправдания - сега, в прекия сблъсък, се показа. Заслужено е Надал да бие този най-значим рекорд в историята на тениса.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:24

Henman написа:
Кажете ми сега, как е възможно това да бъде "най-голямата класика за всички времена" ?? 4 от всеки 5 разигравания завършват с грешка на един от двамата..

Всеки който твърди горното е или крайно незапознат с този спорт или е медиен лакей. Само на прима виста се сещам за Борг/Конърс/Макенроу по системата всеки срещу всеки, като всяка една двойка от посочените е сътворила многобройни спектакли. После продължаваме с ерата Лендъл/Виландер (ок, без особени драми), стигаме до Бекер-Едберг и завършваме със Сампрас-Агаси. Еми не знам как е при останалите, ама аз лично предпочитам която и да е от по-ранните "класики". Може пък и пренаситеността също да си казва думата. До края на 80те почти не се предаваха цели мачове висша класа тенис по ТВто. Само репортажчета по По света и у нас и Всяка Неделя.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:26

ВАМОС!
и аз не съм очаквал такова разбиване, най-вече предвид последните 2 мача и на двамата, но Рафа си е Рафа- много солиден, агресивен когато трябва, тактически перфектен и почти непробиваем на сервис. Фед започна добре, беше уверен, но когато не можеш да направиш нищо на ретур, то това поставя много голямо напрежение върху собствения сервис. и ако в първия сет се спаси, къде с малко късмет, къде с майсторство, то след загубата на тайбрека беше ясно,че рано или късно швейцарецът ще се пропука. наистина малко разочароващо заради липсата на интрига и повечкото грешки, но ...

ВАМОС РАФА!

честита титла на Дявола в манията, не ми се пишеше за Федерер, но нямаше как, все пак предпочитах победа за Рафа, отколкото да стана аз първи, а Фед да спечели турнира, така че няма за какво да съжалявам :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:26

Henman написа:
Кажете ми сега, как е възможно това да бъде "най-голямата класика за всички времена" ?? 4 от всеки 5 разигравания завършват с грешка на един от двамата..

Може
заради Рим' 2006, Уимби 2007 и 2008, АО 2009

щеше наистина да е класика ако Надал и Федерер бяха едновременно в пиковите си години, но за съжаление не беше точно така...

освен това Ноле и Рафа са горе-долу еднотипни, ФЕДАЛ е сблъсък да две различни философии, два антипода. Хората имат нужда от това, справки в миналото. Винаги са се търсили подобени сблъсъци. Освен това двамата имат най-много фенове по света, Ноле дори не е близко до тях.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:30

Diavolo написа:
Henman написа:

Може

щеше наистина да е класика ако Надал и Федерер бяха едновременно в пиковите си години, но за съжаление не беше точно така...

освен това Ноле и Рафа са горе-долу еднотипни, ФЕДАЛ е сблъсък да две различни философии, два антипода. Хората имат нужда от това, справки в миналото. Винаги са се търсили подобени сблъсъци. Освен това двамата имат най-много фенове по света, Ноле дори не е близко до тях.

Няма начин този сблъсък да е най-великият, защото единият води с 2 към 1 в броя на победите. То при 33 мача най-нормалното е да има четири-пет страхотни. В повечето обаче е достатъчно Надал да направи един-два банана, да играе пет-шест балона на бекхенд, та Федерер да сбърка малко и оттам насетне Роджър сам върши останалото с пресилвания.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:33

е когато се срещат двамата най-успели тенисисти в историята на ГШ, то няма как да не е титаничен сблъсък. наистина, х2х вече стана наистина кошмарен за Роджър, но това не променя факта, че двамата са най-обичаните тенисисти в света и винаги, когато играят всичкото тенис фен е на ръба на седалките :-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:34

и нека поздравим Стан дъ Ман, вече официално е ракета номер 1 на Швейцария. Дочака и той своя миг. :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:35

A.Agassi написа:
е когато се срещат двамата най-успели тенисисти в историята на ГШ, то няма как да не е титаничен сблъсък. наистина, х2х вече стана наистина кошмарен за Роджър, но това не променя факта, че двамата са най-обичаните тенисисти в света и винаги, когато играят всичкото тенис фен е на ръба на седалките :-)

За очаквания и вълнения не споря, но за качество и истинско съперничество - еми не е и не може да бъде. За толкова години Федерер не намери отговор на балоните на бекхенд.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 14:36

alessandron написа:
Diavolo написа:
Henman написа:

Може

Няма начин този сблъсък да е най-великият, защото единият води с 2 към 1 в броя на победите. То при 33 мача най-нормалното е да има четири-пет страхотни. В повечето обаче е достатъчно Надал да направи един-два банана, да играе пет-шест балона на бекхенд, та Федерер да сбърка малко и оттам насетне Роджър сам върши останалото с пресилвания.

Абсолютно, те и Вава и Ноле са съвсем различни като стилове на игра и имат поне 3 супер мача, сравними с тия изброените на Дявола, въпреки че изобщо не са играли 33 пъти...

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 16:25

сега четох интервютата с Федерер и Надал. Изглежда Роджър се е оплаквал на съдията по време на мача от пъшкането на Рафа :-) само това не бях чувал като аргумент, който да послужи като някакво извинение. естествено не е имал наглостта да каже, че това му е повлияло на играта, но самият факт,че го споменава, както и за времето между сервисите ми прави много неприятно впечатление.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 17:28

Значи, като гледам ГОАТи, мърли и чоукъри... все повече си викам 'да е жив и здрав Гришата, че само в него ми е надеждата'.
Вече и на Джокович се надявам все по-малко... :dunno:
Нищо ново във "новия" FedEx мач. Федко си замина 'експресно'. Уж започна с 'електричен тенис', ама чичо Рафко му спря тока за пореден път.
Не ми се гледат статсове от сайта на АО, ще говоря на ум - Гришата, ако не се лъжа проби Надал 3 пъти, а чичо/дедо Фед - само веднъж. Срам.
На ретур нашия беше ОК, но можеше и по-добре. Е, гледайки какво направи ГОАТ, чувствам се горд с постижението на Григор. Само за ония форхенд във втория тайбрек при 6-5 ме е яд. :laugh:
И така, честита 14-та титла на Надал. Казвам го за 2-ри път.
Евала, Надале. И с рани по ръката, и с болки в колената... :rofl: :rofl: :rofl:
:bear:

Последна промяна Нема Значка на 24.01.2014 17:30, променена общо 1 път

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 18:24

Абе тоя кравчук няма ли да се отказва вече? 50 загуби ли иска да натрупа срещу д-р Хименес и компания? :helpless:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Australian Open 2014: Федерер срещу Надал   |   24.01.2014 18:49

A.Agassi написа:
сега четох интервютата с Федерер и Надал. Изглежда Роджър се е оплаквал на съдията по време на мача от пъшкането на Рафа :-) само това не бях чувал като аргумент, който да послужи като някакво извинение. естествено не е имал наглостта да каже, че това му е повлияло на играта, но самият факт,че го споменава, както и за времето между сервисите ми прави много неприятно впечатление.

И на мен, братле, ми прави много неприятно впечатление как все по-често Надал изтъква преди важни мачове какви болежки има, а това за сервиса ВИНАГИ е било налице и дори след по-стриктното правило пак си върви, така че всеки си има своята истина.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2