Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 23:24

Отговори на тема  [ 239 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща
За сериалите 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   06.02.2014 19:32

Изгледах първия сезон на Слийпи Холоу
сериалът тръгна малко еднообразно и мудничко, но постепенно набра страшна скорост. Последните серии избиха рибата, а последната направо ме втрещи :rock:
предпоръчвам горещо! :yes:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: За сериалите   |   06.02.2014 21:26

Diavolo написа:
Изгледах първия сезон на Слийпи Холоу
сериалът тръгна малко еднообразно и мудничко, но постепенно набра страшна скорост. Последните серии избиха рибата, а последната направо ме втрещи :rock:
предпоръчвам горещо! :yes:
.
Хм, аз пък точно снощи, тъкмо като се канех да лягам, засякох началото на не знам кой епизод. По принцип съм крайно скептичен към подобен род ривърс-спин-офс, към повечето спин-офс дори, честно казано. В крайна сметка си легнах, но видяното някак си ме заинтригува и не изключвам възможността да гледам нещо в бъдеще. Кажи ми нещо повече за сериала, моля те. Жанр, плот, нещо интересно. От филма не гледах нищо, изключих точно в момента с табелата и птицата.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   07.02.2014 00:04

Почнах скандинавския Boern, по който е направен американския The Bridge. Засега ми харесва.

Препоръчвам и новия на HBO - True Detective.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   07.02.2014 00:06

Venabili написа:
IchWill написа:
Искам да попитам потребителите, които следят True Detective: Вярно ли е, че всеки сезон на сериала ще е с различен актьорски състав?

То по-скоро ти трябва някой, който следи новините покрай серилиалите :) Не се знае за момента. Ако има втори сезон, със сигурност ще е друг случай. Но дали ще запазят актьорите (с други роли) или не - ще видим. Като цяло сериалът ще е антология - несвързани сезони (както е American Horror Story).

Всеки сезон ще е с различни сюжет, артисти и история.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: За сериалите   |   07.02.2014 02:04

SUBXERO написа:
Хм, аз пък точно снощи, тъкмо като се канех да лягам, засякох началото на не знам кой епизод. По принцип съм крайно скептичен към подобен род ривърс-спин-офс, към повечето спин-офс дори, честно казано. В крайна сметка си легнах, но видяното някак си ме заинтригува и не изключвам възможността да гледам нещо в бъдеще. Кажи ми нещо повече за сериала, моля те. Жанр, плот, нещо интересно. От филма не гледах нищо, изключих точно в момента с табелата и птицата.

е, по класическото произведение на Уошингтън Ървинг е. :)
даже едини от героите, инспектора на Слийпи Холоу носи неговата фамилия в негова чест.
Класическо фентъзи/мистерия
Направен е с бюджет, с мисъл, актьорската игра е отлична, има съспенс, какво повече му трябва на човека? :)

значи, Молох (стар бог на който се кланяли евреите и пренасяли деца в жертва за него) решава да изспие адът на земята (Слийпи Холоу), а двамата свидетели Икабод Крейн и Аби Мийлс са единствените, които могат да му попречат. И се почват най-различни приключения, конспирации, малко хорър елементи, препратки към реалната история.
В началото някак си не можех да го взема насериозно, защото каквото и да изправеше Молох срещу нашите те винаги побеждаваха, но ще видиш в последните серии, че изобщо не е така. Чакам с нетърпение втория сезон. :yes:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: За сериалите   |   07.02.2014 08:23

Diavolo написа:
SUBXERO написа:

е, по класическото произведение на Уошингтън Ървинг е. :)
даже едини от героите, инспектора на Слийпи Холоу носи неговата фамилия в негова чест.
Класическо фентъзи/мистерия
Направен е с бюджет, с мисъл, актьорската игра е отлична, има съспенс, какво повече му трябва на човека? :)

значи, Молох (стар бог на който се кланяли евреите и пренасяли деца в жертва за него) решава да изспие адът на земята (Слийпи Холоу), а двамата свидетели Икабод Крейн и Аби Мийлс са единствените, които могат да му попречат. И се почват най-различни приключения, конспирации, малко хорър елементи, препратки към реалната история.
В началото някак си не можех да го взема насериозно, защото каквото и да изправеше Молох срещу нашите те винаги побеждаваха, но ще видиш в последните серии, че изобщо не е така. Чакам с нетърпение втория сезон. :yes:

Е, сега ме хвърли яко в тъч. Аз си мислех, че е някаква съвременна версия на сюжета от едноименния филм с Джони Деп. Ама там май нямаше никакви божества, само онзи конник без глава, който и тук се вижда. Значи пичът, който изскочи от гроба требе да е свидетелят, тоест "добрият". Хм... не знам дали помниш от времената на дира, стана въпрос преди години, ама ако има нещо, което изобщо не ме грабва, това са филми за вампири и зомбита. Най-тъпото, което може да се измисли, честно. Надявам се подобни елементи да не присъстват. От това, което разказваш обаче, долавям някаква вяла аналогия с "Грим", поне като жанр. Не че съм гледал последния задълбочено де, но пък защо не, при евентуално наличие на свободно време. Та със Слийпи Холоу същата работа, ще се опитам. Мерси за резюмето.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   07.02.2014 21:14

Няма никакви вампири и зомбита ;)
абе гледай, ще ти хареса според мен.

да, различава се от филма с Джони Деп :)
има много повече елементи и герои, но нормално, нали е сериал...

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   09.02.2014 09:01

Дяволе, не знам къде видя началото на Слийпу Холоу да е бавно, ама щом си казал ;-) То зависи и какво наричаш бавно де - късните серии използват ранните и може и да изглеждат по-диманични, но не мисля, че са...

Аз още есента го препоръчвах този сериал... сега единственият въпрос е дали втория сезон ще е силен като първия или ще успеят д го омажат...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   10.02.2014 12:20

Изгледах първите 4-5 серийки, но до момента не виждам нещо, което не съм гледал и преди. Общо взето свръхестествени неща, странни създания, наближаващ апокалипсис - ако сте гледали Supernatural, Grim, Lost Girl...
В никакъв случай не мисля, че е лош, но до момента не ме заинтригува толкова много, но все пак ще догледам първия сезон, може и да стане интересно.
ПС. Главния герой ми хареса - особено акцента и стилът му на говорене :yes:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   10.02.2014 18:32

Keanu написа:
Изгледах първите 4-5 серийки, но до момента не виждам нещо, което не съм гледал и преди. Общо взето свръхестествени неща, странни създания, наближаващ апокалипсис - ако сте гледали Supernatural, Grim, Lost Girl...
В никакъв случай не мисля, че е лош, но до момента не ме заинтригува толкова много, но все пак ще догледам първия сезон, може и да стане интересно.
ПС. Главния герой ми хареса - особено акцента и стилът му на говорене :yes:

Догледай го докрая, после ще говорим :-) То уникални неща трудно се правят вече в жанра, но сериалът си струва.

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   11.02.2014 19:43

Можете ли да ми препоръчате някой европейски сериал?(да не е сапунка само) Американските взеха да ми доскучават нещо. Свалила съм си британския "Шерлок" и испанския "Моите мили съседи", като "Щурите съседи", "Новите съседи", "Аида", "Spooks" и "The IT Crowd" също ги имам в предвид.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   11.02.2014 20:01

IchWill написа:
Можете ли да ми препоръчате някой европейски сериал?(да не е сапунка само) Американските взеха да ми доскучават нещо. Свалила съм си британския "Шерлок" и испанския "Моите мили съседи", като "Щурите съседи", "Новите съседи", "Аида", "Spooks" и "The IT Crowd" също ги имам в предвид.

Зависи какво ти се гледа:
От френските: The Returned -http://www.imdb.com/title/tt2521668/, Spiral - http://www.imdb.com/title/tt0477507/

От скандинавските: оригиналния The Bridge - http://www.imdb.com/title/tt1733785/, Lilyhammer - http://www.imdb.com/title/tt1958961/, Wallander - http://www.imdb.com/title/tt0907702/. Английската версия на Wallander също е добра: http://www.imdb.com/title/tt1178618/

От английските (като махнем стандартните дето сме ги дъвкали): Broadchurch - http://www.imdb.com/title/tt2249364/ (макар че е малко особен и има проблеми - но аз поне съм фен), Whitechapel - http://www.imdb.com/title/tt1186356/, Luther - http://www.imdb.com/title/tt1474684/

Аз лично съм фен и на Crossing Lines - http://www.imdb.com/title/tt2427220/ - който може и да се брои за европейски.

Не съм много по комедиите... така че за комедии не знам. Иначе и нестандартни американски и канадски има :innocent:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: За сериалите   |   11.02.2014 20:04

Тук ме накара много сериозно да се размисля. Тръгнах да се сетя за нещо немско, понеже друга телевизия не гледам. В крайна сметка трябваше да констатирам, че този жанр от немска страна доста е позанемарен. Има си тукашните сапунки, които си вървят кажи-речи от десетилетия вече, има си т.нар. "риалити" сериали (бас държа, че се сещаш защо са кавичките :-)), има много криминални поредици, наистина много, но това не са типичните сериали, а серия=случай и не знам дали представляват интерес за тебе. Най-много от всичко се прави комеди. Има наистина много добри комици тъдява и жанрът изобщо не страда от липса на качество, колкото и голямо да е количеството. Останалото са неочаквано малко като количество стойностни немски филми, тук-таме европейско кино и много много адски много УСА. Ако нещо немско те интересува - с удоволствие.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   11.02.2014 20:19

Забравих The Fall - http://www.imdb.com/title/tt2294189/

И това май изчерпва свестните не-американски/канадски, които съм гледала напоследък. :-)

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   11.02.2014 20:43

Общо взето предпочитам комедии или криминални. Понеже от време на време гледам AXN(главно заради Шеметна надпревара и Сървайвър), постоянно попадам да испанските сериали "Корабът" и "Хората на Пако". Някой да има наблюдения по тях? Следващото, което ме интересува са двата сериала(които са много стари) по романите на Агата Кристи - единият с Еркюл Поаро, а другият с Мис Марпъл. Чела съм няколко нейни произведения и като автор я харесвам, но екранизациите по тях заслужават ли си?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: За сериалите   |   11.02.2014 21:18

IchWill написа:
Общо взето предпочитам комедии или криминални. Понеже от време на време гледам AXN(главно заради Шеметна надпревара и Сървайвър), постоянно попадам да испанските сериали "Корабът" и "Хората на Пако". Някой да има наблюдения по тях? Следващото, което ме интересува са двата сериала(които са много стари) по романите на Агата Кристи - единият с Еркюл Поаро, а другият с Мис Марпъл. Чела съм няколко нейни произведения и като автор я харесвам, но екранизациите по тях заслужават ли си?

И двата сериала се водят класика. От Мис Марпъл съм гледал 1-2 серии преди години, много ми харесаха. Интересното е, че сценариите са всъщност адаптирани романи за Поаро. Серии за Поаро може и да съм гледал, но не помня вече, знам обаче, че са ценени. Много добри са отделните филми за Поаро, преди всичко тези с Питър Устинов. Има и други, пак с известни английски актьори в главната роля, но в момента не се сещам за имена.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   11.02.2014 21:29

IchWill написа:

Хората на Пако ми беше любим по едно време в България.
За Кристи - и двата са добри (те даже са 2 с Мис Марпъл с различни актриси). А Поаро е направен идеално - Суше е идеалният Еркюл Поаро. Ако не си го гледала, силно препоръчвам да пробваш :)

Повечето от дългия лист горе с криминални така че виж дали ще си харесаш нещо.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   11.02.2014 23:18

Пробвай Даунтън Аби и Антимафия, както и датския Убийството, не американския римейк.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   25.02.2014 01:04

започвам поредния нов сериал (е той не е точно нов, но за мен ще е)

Истинска кръв :devil:

станаха вече близо 10 сериала, които следя :innocent:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: За сериалите   |   25.02.2014 01:11

Така днес гледах последната 26 серия на Шатовалон и свърших тази мъка

Не мога да разбера как преди години е имало мания по този сериал. Знам, че родителите ми бяха изтрещели, както и почти всички българи.
Сериала ми се видя ужасно скучен, протяжен, абе ужасен направо.
И тая главната героиня, Флоранс (Шантал Нобел) е изключително дразнеща, каква е била тази мания пък по тоя крокодил още повече не мога да проумея.

Както и да е, загубих си времето, но стоически издържах.

:-o :dunno:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 239 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Следваща