Игра на тронове - сериалът
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.04.2014 05:41
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.04.2014 07:21
Ми добре - ще си трая до утре по темата значи 
_________________ Понякога съм толкова добра, че цялата изтръпвам и боли ме...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.04.2014 22:50
Уф, добре, че започна Троновете и тази 1 серия малко от малко ми върна настроението след шокиращата загуба на Гробаря. Много яка и брутална откриваща серия.  За хора, които не са чели книгите сигурно е още по-зарибяващо и пленяващо. Усещам, че този четвърти сезон ще е най-добрия от началото на сериала, а и толкова много неща има да се случват, уфф. Много добър избор за ролята на Оберин, ''червената пепелянка'' от Дорн. Особено краят и най-много ми хареса, моята любимка Аря се развихри На теб хареса ли ти? 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.04.2014 23:05
Жоро, защо не спреш да намекваш или разкриваш неща от сериалите? Не всички ги гледаме толкова бързо като теб.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 07.04.2014 23:08
уф, абе забравих да сложа думичката спойлер, знаеш, че точно аз най-много апелирам за тези неща. :/ Но конкретно за серията абсолютно нищо не съм издал. Какво може да очакваш, че е била яка серия, че ще видиш нов герой, за което сигурно знаеш (предполагам, всички го знаят) и да издадох нещо за Аря, но нищо съществено не съм казал, а общи приказки как се е развихрила. сори де ;)
Последна промяна Diavolo на 07.04.2014 23:09, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 09.04.2014 03:58
Ей точно за това става дума.  Достатъчно съществено е.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 09.04.2014 10:47
Като стигна до сцената с Аря вече ми беше ясно, какво ще направи тя, така че баш нещо съществено каза :)
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 09.04.2014 19:29
Е, ок ще слагам спойлер вече, то аз винаги слагам, просто забравих сега.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 09.04.2014 19:31
Виноват. Чакам и твоя коментар за серията де :) п.п. още нещо, този новия Даарио не знам откъде го изнамериха, но предишния беше точно копие на героя от книгата, този е некъв романтик и един такъв скучен, нищо общо с героя му.
|
|   |
|
 |
|
fc_bayern
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 10.04.2014 00:24
Токущо изгледах първият епизод от новия сезон и пак в главата ми изплуваха хиляди въпроси, а относно детайлите голямо ровичкане пада из книгите. Целия филм притежава някаква притегателна магия и наред с другите сериалчета не пропускам епизод, но никога не бих се наел да изчета книгите. Малко множко ми идват голите сцени, но няма как трябва да има изкушения насред постно време. 
_________________ЛУДОГОРЕЦ ШАМПИОН!!! 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 10.04.2014 09:40
Че то книгите са истинската стойност, не сериалът, попе.
|
|   |
|
 |
|
fc_bayern
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 10.04.2014 16:48
Да бе, каква стойност, да ме умори от скука и досада от безбройните описания на земи, имена, хронология, кланета и разврат и тн... И то при условие, че купища златни произведения чакат на опашка да бъдат прочетени. Аз каквото ме интересува, което не е описано добре във филма си го намирам в електронното издание с търсачката. 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 12.04.2014 14:32
Глупости. Нормално де, кога Цъкрвата е приемала нещо различно от нейното - да не изброявам колко културни съкровища са заминали завинаги заради "ерес".
|
|   |
|
 |
|
fc_bayern
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 13.04.2014 02:59
Напротив, говориш наизуст или с предразсъдъци. Църквата е единствено стожер на истината и едва ли тя е причината за изчезването на културните ни съкровища. Какво имаш предвид под този термин? Ако визираш например нестинарството или някои езически обичаи, то те и до днес се практикуват в някои райони на България. И дали Църквата е виновна за това или например глобализацията, колелото на времето или естествената промяна на човешките нрави? Много трудно е да се запази каквото и да било отпреди Християнската ера, заради изминаването на хилядолетия от тогава, но все пак до нас са достигнали не малко антични предмети, извори и археологически ценности. Едва ли Църквата е наредила да се събарят омуртаговите дворци и могили понеже били езически или османските джамии? Ако Църквата е наистина забранявала, то тогава камък върху камък няма да остане, а колко тракийски храмове и светилища са открити от археолозите и продължават да се откриват!!! За загубата на части от материалното ни културно наследство вина можеш да търсиш единствено у нашите монарси и управници, защото те не са в правомощията на духовниците. Колкото до традициите, обичаите и нравите едва ли религията е е причината определена легенда или пък народен танц да се изгуби във времето. Всичко се е пазило от поколения на поколения, но те са толкова много, че трудно е да се опази всичко. В същността си целта на Православието не е да налага или насилва определени догми с огън и меч, а да показва пътя, лекува и изправя.
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 13.04.2014 06:51
Нали знаеш, че историята и някои от героите в книгите и в сериала са различни? А за другото - ако единственото, което човек чете са трилъри, мдам... може да са му скучни книгите... катъо искаш чети - но много изпускаш. Всички имаме златни произведения да четем, които сме пропуснали през годините - но добри книги се пишат и днес -- и тази поредица е такава.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 13.04.2014 10:38
 |  |  |  | fc_bayern написа: Напротив, говориш наизуст или с предразсъдъци. Църквата е единствено стожер на истината и едва ли тя е причината за изчезването на културните ни съкровища. Какво имаш предвид под този термин? Ако визираш например нестинарството или някои езически обичаи, то те и до днес се практикуват в някои райони на България. И дали Църквата е виновна за това или например глобализацията, колелото на времето или естествената промяна на човешките нрави? Много трудно е да се запази каквото и да било отпреди Християнската ера, заради изминаването на хилядолетия от тогава, но все пак до нас са достигнали не малко антични предмети, извори и археологически ценности. Едва ли Църквата е наредила да се събарят омуртаговите дворци и могили понеже били езически или османските джамии? Ако Църквата е наистина забранявала, то тогава камък върху камък няма да остане, а колко тракийски храмове и светилища са открити от археолозите и продължават да се откриват!!! За загубата на части от материалното ни културно наследство вина можеш да търсиш единствено у нашите монарси и управници, защото те не са в правомощията на духовниците. Колкото до традициите, обичаите и нравите едва ли религията е е причината определена легенда или пък народен танц да се изгуби във времето. Всичко се е пазило от поколения на поколения, но те са толкова много, че трудно е да се опази всичко. В същността си целта на Православието не е да налага или насилва определени догми с огън и меч, а да показва пътя, лекува и изправя. |  |  |  |  |
Попе, я кажи защо смениха игумена на Троянския манастир? Защо Варненският митрополит изведнъж "забрави" как се плува? Защо Пловдивският не разрешава да се ремонтира църква по европейски проект, тъй като нема как да крадне парици заради контрола? Ей така, да ги вмъкна тия въпроси за "стожерите божии в България". И нашата Църква, дето е "стожер на истината", подкрепи безрезервно Мюфтийството в исковете му за вакъфски имоти и като дадоха сега Буруджиева и компания предложение за промяна в закона баш заради културните ценности, че да няма такива съдебни спорове, първа Църквата подскочи да казва как не било справедливо. Освен това говоря не за Православната църква и лично българските съкровища конкретно, а за християнството като цяло. Инквизицията колко неща е изгорила с огън и меч, особено в Америка? Колко хора им е затрила живота и този на близките им, защото не са искали или не са вярвали в догмите ѝ? Църквата отдавна е символ на алчност, на много по-голям разврат от тоя в "Песен за огън и лед", така че не ми я хвали и изтипосвай - Бог и Вярата са в душата на всеки човек, а не са право на алчните изчадия с раса и калимявки, с което да гледат как да увеличават богатства и да трупат влияние. Най-голямото лицемерие и най-голямата мафия са точно хилядолетни верски структури като Църквата.
|
|   |
|
 |
|
fc_bayern
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 13.04.2014 11:28
Да, обаче забравяш факта, че аз съм религиозен човек и за мен приоритет е духовната литература. Предпочитам книги, от който можеш да извлечеш някакво съкровище за душата пред тези, който оставят само празнота в него и те карат да съжаляваш за изгубеното време. И затова ако на година чета около 10-тина книги, то 9 от тях са предимно духовни. Може да ти се стори малко тази бройка, но при мен, ако случайно попадна на уникално и неповторимо произведение, обичам да се наслаждавам продължително време на удоволствието. Същото е и с киното; случвало ми се е филм с дължина 1 час да го гледам цели 6 часа.  И тъй като известните съвременни произведения обикновено ги филмират, то аз предпочитам да ги гледам, пред това да ги прочета. Преди 4-5 години изчетох книгите на Толкин и мога да ти кажа, че беше страшно мъчение за мен да го направя, особено последната книга ''Властелинът на пръстените''. Но нали беше световно известна, насилих се, а и адреналина до известна степен ми помогна. Обаче останах дълбоко разочарован и смело мога да твърдя, че филма надмина в пъти повече книгата. Казвам ти хванах се за главата като видях битката при Шлемово усое изложена само в една страничка, докато всяко стръхче и всяка вейка от Средната земя описвани със стотици страници. Общо взето знам какво мога да очаквам и от Песен за огън и лед, затова никога не бих се захванал да ги изчета всичките. Най-много да ме научат как се плетат интриги, политически заговори и да ме информират кой с кого преспал и какви сексуални наклонности имал. 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 13.04.2014 12:18
Нищо не знаеш. Ти си един типичен пример какво всъщност е Църквата - винаги считаща себе си за правдивата и неприемаща чужда гледна точка. В книгите на Мартин духовното не осъства и точно нещата от живота на героите те карат да мислиш и за своя много повече, отколкото би ме накарала една литургия например. А невежието ти ясно се показва, като сравняваш писател, писал в началото и средата на XX век (Толкин), когато фентъзите е прохождало с писател, който пише в края на XX и началото на XXI век (Мартин). Но то друго не може и да се очаква от закостеняло виждане .... п.п. Значи при Толкин ти беше досадно и не изпита удоволствие от описанията на духа, каквито са и всички тревички на Средната земя, но искаше повече кървища, каквато е битката за Шлемове усое? Браво, браво, на първо място е духовното при теб, виждам - готов си и ти за митрополит. 
|
|   |
|
 |
|
fc_bayern
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 14.04.2014 00:24
Първо, какво общо има смяната на игумена, смъртта на дядо Кирил и тн. с нашите културни съкровища? Ако ще ми скачаш от тема на тема и ще ми бяхаш от същината по-добре да си приказваме на лично.
Второ, Защо отсяваш пшеницата от плявата като изхвърляш ценното, а се храниш с мръсотията? Явно не правиш никаква разлика между свещеник и Църква, а между лекар и медицина правиш ли разлика? Каква е твоята професия? Ако си лекар и някои от твоите колеги продават незаконно органи на черния пазар или отказват да лекуват пациенти, които не могат да си платят, това значи ли че трябва да се откажеме от цялата медицина и да оставяме хората да си мрат без никаква грижа? Ако си счетоводител и си чул че някои присвоявал пари и укривал данъци, трябва ли да захвърляме на боклука цялата финансова система, без която би настъпил пълен хаос в света? Ако си учител и някой си пребил дете с пръчка, защото говорел в час, то тогава дай да се откажеме от професията и да се върнеме в първобитния строи без никакво знание. Свещенниците не са ангели, те са хора като всички нас, склонни към грях и зло, както всички останали. Но се опитват да помагат на хората, да правят живота им по-лек, както лекарин финансисти, учители и тн. Ако беше всичко идеално щеше още да си живеем райски на земята, но не е и вместо да се ровим в боклуците и да се обливаме с тинята можем да се стремим към облекчаване на живота на себе си и околните.
Трето, защо поставяш всички християни под един знаменател. За Католицизма или църквата на свидетелите на Йехова не мога да отговарям, защото единствено тяхната фасада има връзка с Христос, но ни е същината и основите им. Пак ти казвам, ако само чернилката е пред очите ти няма смисъл да продължаваме да спорим. И повтарям хората са склонни да палят и убиват, да изпитват алчност и трупат богатства, но не и Църквата. Никъде не е заповядано да се разрушават културни ценности, да се трупа богатства и убива; точно противното е заповядано. Извинявай за израза, ако те обижда, но ти си поредното куче, което лае срещу стопанина, който го пребива с пръчка, но нищо не прави по въпроса. Ако един лекар поради небрежност е отнел един живот, то десетки други са помогнали? А ти какво си направил, нищо?
А колкото до книгата и сериала, на какво полезно може да те научи: как се убиват немърви бродеи или какво? И дълбоко се съмнявам, че през Средновековието е бил такъв разврат, какъвто се описва в нея. Просто тя е отражение на епохата, в която е създадена т.е нашата; ера на всеобща разюзданост без никакви задръжки.
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Игра на тронове - сериалът | 14.04.2014 00:29
А какво общо има фентъзи със средновековието? Че светът е основан на него е ясно, ама това не е историческа поредица все пак. А ако мислиш, че книгата или сериала са за това как да се убиват немъртви, може би не ти трябва да я четеш или да гледаш - то човек трябва да се позамисли за какво става дума - както е във всяка добра литература.
|
|   |
|
|