Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 11:55

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Следваща
Филми 2 
Автор Съобщение
(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   09.02.2014 12:47

Venabili написа:
Diavolo написа:
А този Джордан Белфорд искат да го превърнат в някакъв американски герой. Да им имам героите... Крадец и измамник, наркоман и доносник - ако това е модел за подражание...

Айде помисли малко какво точно казват в този филм - не как изглеждат нещата на повърхността, а както може да разбере човек, ако се замисли поне за секунда.

:yes:

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   22.02.2014 23:44

12 years a slave е най-силният филм от миналата година за мен!

(Dune Warriors)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.03.2014 08:12

Diavolo написа:
ъпдейт :-)

Играта на Ендър

Не съм чел книгите на Кард, но знам, че се води класика в жанра.
Може би някой ден ще ги прочета, но у нас не е преведена хронологично цялата му поредица, което ме спира засега.

Айде пак? Какво не е преведено точно от първите?

(Dune Warriors)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   04.03.2014 08:18

"The Monuments Men" може да се пропусне - звезден актьорски състав (някои от тези актьори хич не си ги представях във филм за Втората Световна война, ама се е получило), но филмът е слабичък. Гледаем е, даже има интересни моменти, но като цяло можеше да е много по-добър. И най-странното е, че именно решението към края на филма да не правят холивудски изпълнения, донякъде спасява филма (или поне моето мнение за него). Още не мога да реша дали трябваше да бъде по-кратък или трябваше да добавят още час и да поразвият образите малко повече.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.03.2014 21:23

Тя (Her)

:first:

Най-добрия филм за 2013 г.
И един от най-силните филми, които съм гледал някога. Невероятен сценарий, уникален Хоакин Финикс (как може да няма номинация за оскар поне, това е скандално), невероятно послание.

Препоръчвам горещо, но само за истински ценители на киното, за хора които обичат философията в чистата научна фантастика, за хора с въображение и хора романтици :-)

Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.03.2014 15:34

Muppets most wanted :yes: :pukanki: - много добро

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   31.03.2014 23:18

Помпей
Става за едно гледане, но нищо повече. Вместо да се акцентира върху изригването на вулкана и драмата на хората те ми дават гладиаторски битки. Все пак е хубаво да се види Джон Сняг :bluefan:

300: Възходът на една империя
Много по-зле от първия филм. Ако не беше фантастичната Ева Грийн като Артемизия, то това щеше да е пълен провал в моите очи. Но е хубаво да се гледа на голям екран заради звука.

Зимна приказка в Ню Йорк
Очаквах много повече за такива актьори и сюжет. Режисьора на филма е изпуснал контрола, някак си няма завършен монтаж, нещо липсва и се усеща.

Американска схема
Хубав филм, но нищо по-специално. Бих отличил кастинга. Всичките си играят великолепно ролите и с размах. Дженифър Лоурънс над всички. Невероятен талант. :yes:

Need fo Speed
Филм по супер популярната игра. Лично на мен филма ми хареса, без да е нещо специално. Ако някой обича бързите скорости и гонките ще му хареса също. Арън Пол се справя блестящо в първата си главна роля след феноменалния успех на Breaking Bad.

Дивергенти
Имам ги трите книги, още не съм ги чел, но всички говорят как това било като Игрите на глада. Всъщност не. Много далеч от класата на Игрите на глада. Става за едно гледане, добро филмче, но до там. Никакво развитие на героите, слаба игра като изключим Шайлийн. Претупаха набързо всичко. Тамън си казваш, че този герой ще значи или направи нещо и го убиват. Нямаше философия, не се наблегна над драмата на хората и мислите на главните герои, защото беше много по-важно да се акцентира върху екшъна. Ако и книгите са подобни, язък за идеята, която е много добра.

3 дни да убиеш
Потредния нескопосан филм в който е замесен Люк Бесон, който след Леон не е направил нищичко, а лежи само на стари лаври. Единственото хубаво нещо в този буламач е Амбър Хард и тоалетите с които се появяваше. :rock:

Директен полет
Добър трилър. А можеше да е трилъра на годината ако не бяха така осрали финала. И все пак трилър в който си държан под напрежение и те изненадва, разбира се някъде до 15 минути преди края.

Пазители на наследството
Много слаб филм. Едвам издържах да го изгледам и да не си тръгна. Какъв провал само за Джорд Клуни не е истина. Нямаше и една минута в която да взема насериозно героите във филма или историята за която ставаше дума. Нито драма, нито комедия, нищичко. Един голям фарс.

Мистър Пибоди и Шърман
Страхотна анимация, препоръвам горещо. Но не е точно за малките деца. Много интелигентен хумор, абе класика в жанра

Ной
Ужас. Първо изобщо не е така по библията. Аронофски е направил свободен преразказ на стария завет, отделно слаба актоьорска игра, клиширан морал и филм предвидим до последната си минута. Изобщо много съм разочарован. Това е първия слаб филм, който гледам на великия Дарън. Някой да построи ковчег за целия екип на филма. И за капак поредния филм, който ни мъчат да гледане на 3D, при положение, че няма никакво 3D. :uuu:

(Primus Maximus)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   01.04.2014 22:45

Помпей на мен пък ми хареса - най-после да вземат да измрат всички в една такава ситуация, а не да се скрият под някоя скала и да оцелеят. Директен полет също ми хареса - беше вложена мисъл в цялата ситуация, много хитри пинизи, но не бяха измислили правоподобна мотивация за атентаторите - можеше нещо по-така, при положение, че другото го бяха пипнали. Освен това един пропуск там - не се разбра кой в крайна сметка стреля от тоалетната по капитана на полета, след като бабичката твърдеше, че само Джулиан Мур е влизала след нея? Ной се дърпам и не ща да го гледам, ама само ме притискат, а си знам, че ще е тъпотия.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: AW: Филми - 2 тема   |   18.04.2014 00:57

Току-що гледах The Strangers с Лив Тайлър. Сигурно съм гледал и по-тъпи филми, но ще да е било доста отдавна, та затова не се сещам нищо конкретно.

(Dune Warriors)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   18.04.2014 01:24

Дяволе, давай английските имена на филмите (особено като са прекръстени), че иначе е малко сложно да се ориентира човек... не ми се гледат афиши и подобни да се опитвам да разбера какво са превели и как.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   18.04.2014 10:48

В момента гледам корейския Пиета и съм много доволен от качеството на филма.

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   18.04.2014 16:30

Подкрепям те напълно. Ной е поредната холивудска помия на религиозна основа, където авторът и Аронофски - изявен атеист дава пълна воля на своето въображение чрез дузина свободни съчинения. Едвам се насилих с надежда да видя нещо хубаво поне от Антъни Хопкинс, но пристъствието във филма му беше крайно ограничено.

Още едно филмово бедствие с апокалиптични размери си беше и Помпей, с две думи бозица отвсякъде. Разиграван сюжет, който сме виждали поне във 100-тина други филми и една притурка - вулканът Везувий, който е пратен на заден план. Останалите не съм ги гледал.

Докато се ровех из топа на имдб ми попадна едно много хубаво заглавие - Taare Zameen Par или Every Child is Special. Разбира се както всеки индийски филм не може да се мине без сълзи и не се препоръчва за хора със сърца от стомана, но за разлика от холивудските захаросани драмички тук се засяга една много болна тема за образованието в училищата. Амир Хан има и друга продукция на същата тема ''3 идиота'' тук нещата са поднесени доста по-сериозно.

Изображение

Последна промяна fc_bayern на 18.04.2014 16:32, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   18.04.2014 23:59

Venabili написа:
Дяволе, давай английските имена на филмите (особено като са прекръстени), че иначе е малко сложно да се ориентира човек... не ми се гледат афиши и подобни да се опитвам да разбера какво са превели и как.

оки :)
иначе в cinefish.bg или kino.dir.bg с копи-пейст много лесно може да видиш оригиналното име на дадения филм

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   19.04.2014 01:15

Искам да споделя, че Lars con Trier се превърна в любимият ми режисьор.

(Dune Warriors)

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   19.04.2014 01:22

Diavolo написа:
оки :)
иначе в cinefish.bg или kino.dir.bg с копи-пейст много лесно може да видиш оригиналното име на дадения филм

То че има начин, има. Ама ще отнеме 2 минути да напишеш имената на английски на тези, дето превода е леко... странен - знаеш ги и без това. :-) Не че не се ориентирах, ама на някои заглавия се позамислих кой ще да е този филм.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.04.2014 20:54

Banditoo написа:
Искам да споделя, че Lars con Trier се превърна в любимият ми режисьор.

Кои негови филми си гледал?
Ако е само Нимфоманката много бързаш с изводите... Аз още не съм го гледал, много нашумя този филми, но доста го критикуват в замунда и imdb и това засега ме спира да го гледам, но все пак няма начин да го пропусна де, дръпнал съм си го и чака реда си.

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   20.04.2014 21:19

Трилогията му Еуропа и Догвил са класики, но ще прегледам и Нимфоманката.

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   25.04.2014 11:09

Dogville, Mandelrey и невероятното Dancer in the dark! Гледах и Нимфоманка, но първите три са на много високо ниво.Не мисля че бих могъл да ги гледам отново скоро. Много са тежки и се запечатват в съзнанието.

Изтеглих си Меланхолия. Днес ще гледам това.

Последна промяна Banditoo на 25.04.2014 11:11, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   25.04.2014 17:47

Е, значи с право може да го назовеш свой кумир в киното. :-)
Гледал съм всички тези филми, шедьоври.
Меланхолията е меко казано Меланхолия, по-скоро е депресия и то голяма. :-)
Филм, който те държи замислен дълго време след своя край.

(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Филми - 2 тема   |   27.04.2014 00:31

Рио 2
посредствено продължение, но странно в България се кльопа яко.
Аз едвам издържах, а обичам много анимации.

Завръщането на първия отмъстител (Captain America: Winter Soldier)
От т.нар. комерсиални филми и боксофис трошачи, това е филма на 2014 г.
Препоръчвам на всички фенове на комиксите. Задължителен. :yes:

Саботаж (Sabotage)
с бате Арни
Става за едно гледане. Малко са попрекалили с брутализмите, но самия филм е добре замислен.

Последният оцелял (Lone Survivor)
Много добра военна екшън-драма. Филма е по действителни събития.
Страхотен звук, в киносалона имах чувството, че по мен стрелят. Но и самата история те държи под напрежение. Напомни ми леко на старите филми за Виетнам.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 779 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 39  Следваща