Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 21:58

Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Monte Carlo 2014 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   18.04.2014 18:43

Много тъп за пореден път. Играта му беше на далеч по-добро ниво в този турнир, с което дава заявка за остатъка от клей сезона, но беше длъжен да го вземе тоя мач. Особено от 6-5 0-30, когато беше на две точки от победата, сътвори големи глупости. :besnyo:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   18.04.2014 22:31

Федерер първия сет проспа всички важни точки и не ми беше ясно защо съвсем се отказа от сечения бекхенд, някакви сметки за мачове с Надал ли си прави на червено?! Колкото до Цонга, не съм съгласен какъв балък бил - 19 шанса за пробив си значат по-силен противник от теб и за да спасиш 17 от тях не е само до късмет. Вие кво искате, Федерер да поддаде всеки път при 0:30 ли? Цонга не е Надал или Джокович, че да играе процентен тенис, не му е в стила и ако го опитва, просто ще бърка повече, отколкото ще има успех. В крайна сметка сбърка само един форхенд по правата като натисна в първите два сета, но за негово нещастие той беше при 6:6 в тайбрека.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   18.04.2014 22:55

Измъчени победи и за Фед и за Ноле... хубави мачове станаха. По едно време Фед беше 0 от 15 брейкбола... :-o аз си викам, че Гришата не се възползвал достатъчно от шансовете си за пробив. :laugh:
Иначе трябваше да си бетна за Ферер. Надал много слаб го видях вчера и си знаех, че ще пада.
Да видим утре дали ще има зрелище...

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   18.04.2014 23:49

alessandron написа:
Федерер първия сет проспа всички важни точки и не ми беше ясно защо съвсем се отказа от сечения бекхенд, някакви сметки за мачове с Надал ли си прави на червено?! Колкото до Цонга, не съм съгласен какъв балък бил - 19 шанса за пробив си значат по-силен противник от теб и за да спасиш 17 от тях не е само до късмет. Вие кво искате, Федерер да поддаде всеки път при 0:30 ли? Цонга не е Надал или Джокович, че да играе процентен тенис, не му е в стила и ако го опитва, просто ще бърка повече, отколкото ще има успех. В крайна сметка сбърка само един форхенд по правата като натисна в първите два сета, но за негово нещастие той беше при 6:6 в тайбрека.

От 0-30 до 3-6 в тайбрека всички точки бяха пресилени грешки на Цонга. После Фед чоукна за 6-6 и веднага Жо-то му върна услугата като прасна някъв лесен форхенд в мрежата още на втория удар в разиграването. Да не говорим, че и преди това в сета миришеше на пробив и особено в началото психологическото предимство беше изцяло за франсето след погрома в първия. Иначе хубаво спасил 17 брейкбола, но повечето пъти изобщо не му се налагаше да играе втори удар след сервиса, защото Федерер беше слаб на ретур.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   19.04.2014 11:38

Henman написа:
alessandron написа:

От 0-30 до 3-6 в тайбрека всички точки бяха пресилени грешки на Цонга. После Фед чоукна за 6-6 и веднага Жо-то му върна услугата като прасна някъв лесен форхенд в мрежата още на втория удар в разиграването. Да не говорим, че и преди това в сета миришеше на пробив и особено в началото психологическото предимство беше изцяло за франсето след погрома в първия. Иначе хубаво спасил 17 брейкбола, но повечето пъти изобщо не му се налагаше да играе втори удар след сервиса, защото Федерер беше слаб на ретур.

и аз го видях точно така както си го описал, но и Федята е стара лисица де, понамали грешките, започна да излиза повече на мрежа и в крайна сметка разби ритъма на Жо. иначе сега чета, че според франсето условията се били променили значително след първия сет и топката станала по-бавна и отскачала на перфектна височина за играта на Фед. може и да има нещо такова, но по-стабилен играч взимаше мача в стрейтс, което очаквам да направи Ноле днес.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   19.04.2014 14:50

Значи първо, Хенмане, айде па да не са били 13 поредни точки - щото това е от 0:30 до 6:3, все грешки на Цонга. По тая логика преди тва 13 брейкпоинта на Федерер бяха негови грешки, че не са 13 пробива да речем :) Второ, към Агаси - принципно си прав за това как Джокович би се възползвал, но днес ми е интересно какво му е физическото състояние и болките в китката, по Скай говорят за инжекции?

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   19.04.2014 18:01

Отличен мач за Фед, макар и срещу контузен Ноле. Ако сърбинът обаче беше взел първия сет, а можеше при 4:5, щеше да се бори докрай за победата, сигурен съм. Имаше няколко страшни разигравания, особено онова при 40:40 и 4:5. Дано само Джокович да няма по-сериозна контузия в китката и да не стане втори случай Дел По. Всъщност не ми е ясно дали е китка или предмишница, щото и за второто нещо се спомена, но ще видим. Падна и рекордът всички титли в Мастърс серията да ги държат Ноле и Рафа.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   20.04.2014 18:28

СТАН ДЪ МАН! :celebrate: :first: пребори демоните! голям е !

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   20.04.2014 18:31

Станимал! :rock: :razor:

Излиза трети в ранглистата и първи в годишния рейс, играч номер 1 за 2014 г. :first:

2-0 за Стан срещу Фед в Монте Карло!

1 мастърс титла!

Последна промяна Diavolo на 20.04.2014 18:32, променена общо 2 пъти

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   20.04.2014 18:33

A.Agassi написа:
СТАН ДЪ МАН! :celebrate: :first: пребори демоните! голям е !

Поклон, страхотен Станислас. Беше изправен точно в ситуацията, в която през годините толкова пъти беше се сривал - тайбрек, 5:3 и точка, в която трябва да издържи. Обикновено Вава не го правеше, но откакто взе победата над Ноле в Мелбърн вече смело може да се залага за него в такива моменти. И сега върна страхотни топки на Фед, дочака грешката и оттам насетне чистеше линиите. Може да е кощунство, но мисля, че Стан може да мечтае и за номер едно - кой знае Джокович с тази контузия дали няма да му се отрази на сезона, Надал определено е извън релси и без физически проблеми, така че защо не при Вавринка да се стигне до поговорката "апетитът идва с яденето".

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   20.04.2014 18:51

Беше ми интересно как ще изглежда "новия" Вавринка срещу Федерер, защото срещу Джокович, Надал и Мъри видяхме няколко пъти, че се справя добре, но срещу най-страшния му немезис нещата бяха леко под въпрос. Еми, огромно израстване, няма какво друго да се каже. Вече е напълно комплексен играч във всяко едно отношение. Само като си спомня някои "двубои" срещу Фед на АО и РГ примерно и сравня със сегашния Вава - все едно друг човек! Наистина не виждам защо да не спечели поне още един Шлем и да атакува първото място, въпреки че ще е трудно, ако Ноле не е контузен.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   20.04.2014 20:42

Паоло Малдини и Кака бяха на трибуните за финалния мач. :devil:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Monte Carlo 2014 - тема за коментари   |   20.04.2014 20:42

Diavolo написа:
Паоло Малдини и Кака бяха на трибуните за финалния мач. :devil:

Малдини беше и вчера.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по