Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 03:32

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Интересен хипотетичен казус 
Автор Съобщение
(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 22:19

tonzos_justice написа:
Крал Блуфен написа:
Предложението на Тонзо за ПСУ-та не е лошо ама няма как да зависи от временното класиране. В това няма никаква логика. Или назначаваш по default n-броя ПСУ-та и за двата отбора или не правиш нищо.

Предложението не знам дали е добро. Но по-добре да се дават предложения, отколкото не. Идеята ми за различен n брой ПСУ-та е да има значение временното класиране. В реалния футбол си представи в петият кръг Левски София излиза срещу Любимец. Нормално е Левски да има повече отсъдени ПСУ-та в мача. Нормално беше един РОД да има някакво предимство в последния мач с BLUE POWER, нали?

Склонен съм дори да се дават по равен брой ПСУ-та, стига играта да стане още по-зрелищна.

Предимство за отбор, който е с по-предно класиране в ПМЛ няма как да има поради простата причина,че при сегашната схема на провеждане на мачовете късмета играе прекалено голяма роля и следователно класирането нема абсолютно никакво значение защото всеки може да бие всеки.

Може да има нещо като домакински фактор, който да дава на домакина някакво предимство, но аз това също съм го предлагал. Да се прилага някакво точкуване на база на прогнозите. Ако домакина си е избрал мач за 1ца и са го изиграли 1:0 2;0 3;0, а той свърши 4:0 все пак ше имат 3 прогнози за 1ца, които са точни. А госта като е изиграл един мач: 1:0/2:2/2:1, а мача свърши 0:4 тогава не взима нищо.
Мойто предложение беше при равенство да се гледат точно тия точки щото и без тва 2 точки за победа са недообмислени.

Но просто да се дават 2 ПСУ-та на един отбор щото бил 3ти във временното класиране няма как да стане.

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 22:28

Крал Блуфен написа:
tonzos_justice написа:
Крал Блуфен написа:
Предложението на Тонзо за ПСУ-та не е лошо ама няма как да зависи от временното класиране. В това няма никаква логика. Или назначаваш по default n-броя ПСУ-та и за двата отбора или не правиш нищо.

Предложението не знам дали е добро. Но по-добре да се дават предложения, отколкото не. Идеята ми за различен n брой ПСУ-та е да има значение временното класиране. В реалния футбол си представи в петият кръг Левски София излиза срещу Любимец. Нормално е Левски да има повече отсъдени ПСУ-та в мача. Нормално беше един РОД да има някакво предимство в последния мач с BLUE POWER, нали?

Склонен съм дори да се дават по равен брой ПСУ-та, стига играта да стане още по-зрелищна.

Предимство за отбор, който е с по-предно класиране в ПМЛ няма как да има поради простата причина,че при сегашната схема на провеждане на мачовете късмета играе прекалено голяма роля и следователно класирането нема абсолютно никакво значение защото всеки може да бие всеки.

Може да има нещо като домакински фактор, който да дава на домакина някакво предимство, но аз това също съм го предлагал. Да се прилага някакво точкуване на база на прогнозите. Ако домакина си е избрал мач за 1ца и са го изиграли 1:0 2;0 3;0, а той свърши 4:0 все пак ше имат 3 прогнози за 1ца, които са точни. А госта като е изиграл един мач: 1:0/2:2/2:1, а мача свърши 0:4 тогава не взима нищо.
Мойто предложение беше при равенство да се гледат точно тия точки щото и без тва 2 точки за победа са недообмислени.

Но просто да се дават 2 ПСУ-та на един отбор щото бил 3ти във временното класиране няма как да стане.

Много добра идея даваш за прогнозираните резултати и крайния резултат. Супер предложения. Трябва да се гласува, РОД ще гласува със сигурност да се приеме! А за ПСУ-то - може да се доразвие и да се пробва един вариант с по равен брой 1 или 2 ПСУ-та задължително на мач за отборите и нека да го гласуваме и него! Ако предложението не се избере от капитаните, то значи не е добро.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 22:38

Diavolo написа:
Не не

казал съм, почва се по-рано сезона и да има междинки в седмици когато има качествени мачове.

и какъв е този проблем с неутралния терен, като там става най-голямото надлъгване, защото капитаните дават и потоци и мачове едновременно.
Ако ви е такъв проблем модерирането на подобни мачове, аз ще го правя само и само да избягаме от идиотщината - един мач по жребий, което е уникална глупост.

Броил ли си качествените междинки на сезон? По мои наблюдения са не повече от две-три и то главно в четните години, когато бързат да си извъртят кръговете заради голямото първенство лятото и блъскат в междинки... А доколкото си спомням, предлагаше да се прогнозират евротурнири и национални отбори. Как да стане? Първия мач прогнозираш Арсенал-Сток, а в реванша Суринам-Доминиканска реп. Аз нямам никакъв проблем с такава екзотика, даже ми е атрактивно и интересно, ама знам, че ще писнете.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 22:41

Крал Блуфен написа:
Преди време ми се въртеше една идея вратарите предварително да дават избивките си за всяка една атака без да са дадени още нападателните прогнози.

Значи примемаме, че имаме мач Милан-Лече. Вратарят избива предварително 2:0. Домакинът има ли право да изиграе 2:0? Ако го изиграе, какво се случва? Ами ако го изиграе дубъл? Тъй като изиграването на избита прогноза ще стане твърде рядко, ще има ли спасявания въобще? Тези въпроси ми идват на прима виста.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 22:53

Bjoern Bo написа:
Крал Блуфен написа:
Преди време ми се въртеше една идея вратарите предварително да дават избивките си за всяка една атака без да са дадени още нападателните прогнози.

Значи примемаме, че имаме мач Милан-Лече. Вратарят избива предварително 2:0. Домакинът има ли право да изиграе 2:0? Ако го изиграе, какво се случва? Ами ако го изиграе дубъл? Тъй като изиграването на избита прогноза ще стане твърде рядко, ще има ли спасявания въобще? Тези въпроси ми идват на прима виста.

Обяснявам. Идеята е вратаря да пуска избивките си до някое служебно лице (съдията за мача), което да ги нанася след като са дадени вече нападателните прогнози. Нападателите не трябва да знаят какво е избил вратаря (така както и вратаря не знае какво ше пуснат нападателите) и ако са дали 2:0 и вратаря го е избил просто мача се счита за спасен. Дублирането изобщо не съм го предвиждал защото си мисля,че е крайно време да се забрани. Няма как с една атака да вкараш 2 гола все пак.

Последна промяна Крал Блуфен на 08.05.2014 22:54, променена общо 1 път

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 22:55

tonzos_justice написа:

Много добра идея даваш за прогнозираните резултати и крайния резултат. Супер предложения. Трябва да се гласува, РОД ще гласува със сигурност да се приеме! А за ПСУ-то - може да се доразвие и да се пробва един вариант с по равен брой 1 или 2 ПСУ-та задължително на мач за отборите и нека да го гласуваме и него! Ако предложението не се избере от капитаните, то значи не е добро.

За мене е най-добре всяко предложение/промяна да се гласува първо на отборно ниво и след това мениджърите да заявят каква е отборната позиция по конкретния въпрос. Така много по-лесно ще се гласува.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 23:02

Крал Блуфен написа:
Bjoern Bo написа:
Крал Блуфен написа:

Обяснявам. Идеята е вратаря да пуска избивките си до някое служебно лице (съдията за мача), което да ги нанася след като са дадени вече нападателните прогнози. Нападателите не трябва да знаят какво е избил вратаря (така както и вратаря не знае какво ше пуснат нападателите) и ако са дали 2:0 и вратаря го е избил просто мача се счита за спасен. Дублирането изобщо не съм го предвиждал защото си мисля,че е крайно време да се забрани. Няма как с една атака да вкараш 2 гола все пак.

Еееее, тази идея я имаше още преди 7-8 години. Даже бяхме играли експериментални мачове на бележки една група ентусиасти.
Това е твърде ангажиращо организационно, да не говорим за корупционните практики към които предразполага =)

Иначе в някои от обсъжданията бях предложил наред със сегашните избивки да има предварително блокирани резултати (което де факто си е същото, само дето блокираните резултати са видими) и ако съперников отбор изиграе блокиран резултат по невнимание - засада. И блокираните резултати да са вързани с нападателните прогнози - т.е. ако искаш да блокираш много резултати, губиш нападателни прогнози...

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 23:15

Аз съм ЗА да има ПСУ-та всеки мач , но избора да е свободен и ограничен само от ден и начален час (крайният се знае) . ПСУ-то да се бие до срока на нападателните прогнози , но да може да се избива до началото на срещата .
Избора да е от всеки мач в посочените потоци , стига да не дублира даден мач от домакина .
Относно вратарските избивки , предложени от Блуфи , не виждам къв е смисъла :dunno: Дали вратаря ще избие скрито някаква прогноза , или ще го направи при свършен за нападетеля срок , все тая .

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 23:18

Гонзо написа:
Относно вратарските избивки , предложени от Блуфи , не виждам къв е смисъла :dunno: Дали вратаря ще избие скрито някаква прогноза , или ще го направи при свършен за нападетеля срок , все тая .

Разликата е в това,че при предварителното избиване вратаря не вижда какви са прогнозите, а нападателите не знаят кои са така наречените "блокирани" резултати. Така се усилва факторът "стратегия".

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 23:41

Против всички предложения :laugh:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 23:43

alessandron написа:

Подкрепям Шерифа. Единствено бих се съгласил да се върне триплирането :-P

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 23:44

Абе тука бучите некои хора, че сме си били губели времето с хипотетични казуси. Миналата година пак така разглеждахме хипотетичния казус "Блу Пауър отпада, какво става с Блу Пауър 2", ама ето, че вече не е толкова хипотетичен.

По въпроса с пускането на избивки предварително, на бележки до служебни лица, блокиране на резултати и прогнози и т.н. съм си казал мнението още преди десетина година и от тогава не се е променило. Твърдо против съм. Това не е никаква стратегия, а само предразполага към организационен хаос и корупционни практики.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 23:45

Крал Блуфен написа:
Разликата е в това,че при предварителното избиване вратаря не вижда какви са прогнозите, а нападателите не знаят кои са така наречените "блокирани" резултати. Така се усилва факторът "стратегия".

Блуфка , сигурно не мога да те разбера , но имам много работа тези дни и за това . Та:
Каква е разликата , ако аз избия скрито 7:2 на Левски - ЦСКА и ако го избия след като ти си го играл , след като няма как да си смениш прогнозата ? И в добавка , както е попитал някой по нагоре (мисля Мейджа беше) , какво правим , ако аз съм избил скрито 7:2 , но ти и Надето го дублирате ?

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 23:52

Stuart написа:
Абе тука бучите некои хора, че сме си били губели времето с хипотетични казуси. Миналата година пак така разглеждахме хипотетичния казус "Блу Пауър отпада, какво става с Блу Пауър 2", ама ето, че вече не е толкова хипотетичен.

двата отбора продължават участието си като самостоятелни в Б групата,че имат бая да ми се реваншират =)

До тогава Краля е свободен агент, но с непосилни за останалите отбори лични претенции! :helpless:

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 23:55

Гонзо написа:

Блуфка , сигурно не мога да те разбера , но имам много работа тези дни и за това . Та:
Каква е разликата , ако аз избия скрито 7:2 на Левски - ЦСКА и ако го избия след като ти си го играл , след като няма как да си смениш прогнозата ? И в добавка , както е попитал някой по нагоре (мисля Мейджа беше) , какво правим , ако аз съм избил скрито 7:2 , но ти и Надето го дублирате ?

Ми не си го разбрал, но друг път ше ти го обясня,че така се затормозявам =)

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   09.05.2014 16:06

Само да кажа, че аз съм твърдо против междинките. Първо че в повечето случаи мачовете ще са ужасно "екзотични". Второ, че това води до някакви допълнителни срокове, които не знам как точно ще се напаснат, но при всички положения ще се засичат с тия от редовния кръг - какво да правиш по-напред, да пускаш избивки и да биеш ПСУ в мача си от редовния кръг, или да пускаш потоци за междинката. Трето, изобщо не разбирам как си представяте ПМЛ мачове на евротурнири и национални отбори - какви ще са потоците, поток ШЛ и поток Лига Европа са два, в националните ако ги разделите на конфедерации стават 6 примерно, какво точно ще се избира?

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   09.05.2014 16:40

naja_haje написа:
alessandron написа:

Да върна темата по същество - ще се завърне ли триплирането или повсеместното шубе от най-добрия отбор в историята на ПМЛ ще победи атрактивността?

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   09.05.2014 16:41

naja_haje написа:
naja_haje написа:
alessandron написа:

Да върна темата по същество - ще се завърне ли триплирането или повсеместното шубе от най-добрия отбор в историята на ПМЛ ще победи атрактивността?

МАРШ В Б ГРУПА! ;-)

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   09.05.2014 16:45

tonzos_justice написа:
МАРШ В Б ГРУПА! ;-)

А група, Б група е все тая. Тук се говори за бъдещето на играта, Тонзо. В този контекст какво тук значи някакъв си бойлер? Вместо да се заяждаш на дребно дай едно рамо, защото отмяната на триплирането очевадно влече играта надолу!

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   09.05.2014 16:53

naja_haje написа:
tonzos_justice написа:
МАРШ В Б ГРУПА! ;-)

А група, Б група е все тая. Тук се говори за бъдещето на играта, Тонзо. В този контекст какво тук значи някакъв си бойлер? Вместо да се заяждаш на дребно дай едно рамо, защото отмяната на триплирането очевадно влече играта надолу!

Аз приветствам всяко едно предложение да се разгледа. По идеята на блуфена - обсъжда се вътрешно във всеки отбор, после капитаните казват решението!

И така - дават се 10 предложения, срок 1 седмица да се изкажат капитаните, виждаме резултатите и готово. Толкова е просто. ;-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща