Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 27.07.2026 22:47

Отговори на тема  [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   19.05.2014 22:18

Твърдението е, че поради насрания избор на мачове, се ставаше шампион в играта с около 80% тройни. Жалка работа, откъдето и да я погледнеш =)

Лудия Джо, ахахахахахах. Виж, вече за този велик виртуален образ съм забравил за какво точно се бореше. :-D

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   19.05.2014 22:53

Bjoern Bo написа:
Твърдението е, че поради насрания избор на мачове, се ставаше шампион в играта с около 80% тройни. Жалка работа, откъдето и да я погледнеш =)

Лудия Джо, ахахахахахах. Виж, вече за този велик виртуален образ съм забравил за какво точно се бореше. :-D

Не беше много насран =) По-горе забелязах, че дори ме молите да ви припомня каква беше схемата ;-)
А иначе самият сезон 2004 наистина бе кофти, щом съм чак 36ти в крайното класиране.

Обръщайки се към първите 2 сезона от които имам по-пълно инфо забелязвам, че победителите там са дали близо 30% твърди мачове
2002 Ефу 75/238 = 31,5% твърди мачове
2003 фифи-перото 137/338 = 40,5% твърди мачове

т.е. няма как да са давали 80% тройни
Имах справка и кой играч какви шаблони предпочита и в челото си имаше всякакви видове играчи. Файловете вероятно са ми на някой стар хард. Знам само че се казва statistiki.htm и се опитвам да го намеря :innocent:

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   19.05.2014 23:03

LOL

Изнамерих някаква стара формула по която съм определял 3те мача, ето какви съм ги натворил преди 10+ години :laugh:

1. Представяне на отборите през последните години.
2. Представяне през текущия сезон.
3. Разстояние между градовете (заради дербитата)

и ги изразим със следните факти, които са следствие от тези показатели:
N- шампионатни мачове между отборите през последните 10 години на терена на домакина. Обикновенно стабилните отбори имат доста мачове помежду си :)
md; mg – съответно места на домакина и госта в класирането (ще важи публикуваното във вторник класиране на в. Еврофутбол)
D – коефицент отразяващ близоста на отборите до челото
D= 54 когато и двата отбора са в челната 7-мица на класирането
D= 27 когато само единият от отборите е в челната 7-мица на класирането
D= 0 ако нито едниия от отборите не е в 7-мицата.
B - Бонус точки, в зависимост от разтоянието между градовете на отборите.
B=25 при 0 км т.е. градско дерби,
B=10 при разтояние S<= 150км. т.е. местно дерби.
B=0 при по-голямо разтояние.

Изпробвах най-различни варианти на формулата, но основната идея беше – всеки от показателите да оказва своето влияние, така че да се получават разнообразни и най-важното ОСПОРВАНИ мачове! Ето оконателното ми решение за формулата :

10.|3,5 – md + mg| - 3.N - D – B +100
печелят мачовете събрали по-малко точки по нея! || ще рече абсолютна стойност

Допълнителни показатели при равенство в точките
1.Когато госта е по-напред в класирането от домакина
2.По-малка разлика в местата на отборите т.е |md-mg|
3.По-малък сбор md+mg, за намаляване на езкотиката и без това ще има достатъчно :))

А наздраве :ura: :laugh: :cheers:

Последна промяна msafinx на 19.05.2014 23:06, променена общо 1 път

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   19.05.2014 23:07

msafinx написа:
Ето оконателното ми решение за формулата :

ТИ СЕРИОЗНО ЛИ БЕ?

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   19.05.2014 23:08

Ето за тази насраност говорех! :helpless: :safin: :-D

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   19.05.2014 23:38

Крал Блуфен написа:
msafinx написа:
Ето оконателното ми решение за формулата :

ТИ СЕРИОЗНО ЛИ БЕ?

:laugh:
Споко, ако аз и Анфо водим играта и през следващият сезон, със сигурност няма да имаме време да смятаме 40 мача по-горната формула. Въпреки че признавам, формулата е интересна, но наистина си клони към тройни мачове. Сега вече има и Гугъл Мапс с който може да се изчисли по точно разстоянието от стадион до стадион. :music: Въпросът е обаче как точно трябва да се изчисли - по-права линия или с наземен транспорт (автомобил). Аз предлагам да е второто, щото надали феновете се предвижват пеша. :-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   20.05.2014 01:11

Bjoern Bo написа:
Ето за тази насраност говорех! :helpless: :safin: :-D

Насраност или не попадаха достатъчно градски и традиционни дербита. Освен това както се видя и Ефу и фифи са играли с достатъчно много твърди.
Ако можеш измисли по-добра формула или си ги избирайте както знаете, но после да не кажете че пак половината мачове били безсмислени :dance:
Така или инак мен по си ме кефи формата на Битката за Британия и мисля да се занимавам с подобна игра след време. Ще помагам и тук разбира се, по ваше желание :innocent:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   20.05.2014 01:56

А не може ли просто да избирате дерби мачове?
или не дербита, просто сложни мачове
с близки коефициенти на букитата

Този сезон ми направи впечатление че се дават много лесни за прогнозиране мачове или поне 1/3 от тях. Във всеки тираж имаше кристално твърди мачове, които те задължават да го праснеш твърдо. И по този начин почти нямаше минусови кръгове.
за какво давате постоянно мачовете на грандовете? давайте ги само когато играят сложни мачове, дербита или когато са гости на неудобни им отбори във форма.
изборът за участниците трябва да е много по-сложен.
Сега имаш няколко ботски прави твърди мачове. Естествено никой не те кара да ги играеш с твърд знак, но рискуваш да изостанаш много в точкуването ако не го сториш. От 30 човека 25 като ти играят 1т 2т 1т 2т и 3 от тия мачове обикновено си влизат, то ще изостанеш доста с точките ако и ти не ботираш. А и рискуваш малко, защото 90% от участниците играят същото.

Последна промяна Diavolo на 20.05.2014 01:58, променена общо 3 пъти

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   20.05.2014 02:31

Абе те точно тези твърдите, когато не излизаха, изяждаха главите на всички ;-)
То ако беше толкова лесно, нямаше да е толкова сложно да си натрупаш точките в определено първенство :-)

А иначе - с риск всичко се постига -- ако рискуваш на правилните места, ботиранията няма да спечелят на края.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   20.05.2014 09:05

Diavolo написа:
А не може ли просто да избирате дерби мачове?
или не дербита, просто сложни мачове
с близки коефициенти на букитата

Този сезон ми направи впечатление че се дават много лесни за прогнозиране мачове или поне 1/3 от тях. Във всеки тираж имаше кристално твърди мачове, които те задължават да го праснеш твърдо. И по този начин почти нямаше минусови кръгове.
за какво давате постоянно мачовете на грандовете? давайте ги само когато играят сложни мачове, дербита или когато са гости на неудобни им отбори във форма.
изборът за участниците трябва да е много по-сложен.
Сега имаш няколко ботски прави твърди мачове. Естествено никой не те кара да ги играеш с твърд знак, но рискуваш да изостанаш много в точкуването ако не го сториш. От 30 човека 25 като ти играят 1т 2т 1т 2т и 3 от тия мачове обикновено си влизат, то ще изостанеш доста с точките ако и ти не ботираш. А и рискуваш малко, защото 90% от участниците играят същото.

Дерби мачовете попадаха в програмата с приоритет и мисля не сме пропуснали големите такива. Само да уточня, че дерби мач наричам мачовете на отбори от един град МЮ - МС, Милан - интер например, както и класически дербита Реал - Барса, Милан - Юве, Байерн - Дортмунд.

Останалите мачове влизаха на случаен принцип (жребий), като се избираше мач от събота и мач от неделя. Това е причината да влизаха много ясни като знак мачове. Постоянно даване на мачове на грандове не е имало.

От другият сезон ми се върти една промяна на избор на мачове, да вкарваме мач, който да е между отбори в класирането с най-близки места (примерно 5-ти срещу 6-ти). Така ако има дерби избора ще бъде следният:

1. Дерби мача
2. Отбори с най-близки места
3. Случаен принцип

Последното задължително трябва да си остане, защото е добре да си влизат и на пръв поглед ясни мачове, откъдето може здраво да се набърбальокаш.
Ако имате някакви други идеи - давайте ги, но при едно условия - избора на мач да става лесно и бързо. Това с коефициентите също е опция за мач номер 2, което е горе долу същото като с местата.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   20.05.2014 14:13

bai Momchil написа:
Последното задължително трябва да си остане, защото е добре да си влизат и на пръв поглед ясни мачове, откъдето може здраво да се набърбальокаш.

Абсолютно! Проблемът е, че в някои кръгове попадат прекалено много ясни мачове, но ако се вкара още един тип рисков твърд (примерно 9 -15 -15), вярвам, че този ефект да има 90% еднакви прогнози за даден мач, ще се размие.
Иначе предложих вместо жребий, да се избира определен номер мач от ПМЛ номинациите (там потоците са подредени според класиранията предния сезон). Предимства: улеснение за организаторите и повече прозрачност. Недостатъци: възможно е да попадат мачове предимно на едни и същи отбори...

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   20.05.2014 15:29

bai Momchil написа:

Аааа, едва сега загрях каква ви е била основната идея - искате да се набърбальокате като кирки! :laugh:
Изображение Изображение Изображение

Всъщност избора на мачове трябва да се сведе просто до факта участниците да се чудят кой измежду 2 най близки шаблона да изберат. Т.е. нещата са си взаимосвързани - ако вкарате още един мегатвърд шаблон може и да оставите случайният избор на мачове за третият.

Последна промяна msafinx на 20.05.2014 15:29, променена общо 1 път

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   20.05.2014 18:02

Хора, 2 неща:

1) Харесва ми идеята с процентите! Мислите ли, че много ще се затормозят участниците, ако вместо 1t, 2o, xs, x2 пишат прогнозите в проценти - например 60-20-20, 50-40-10, 40-30-30 или дори който иска по-изчанчени - 57-25-18, 61-32-7 и т.н.? Според мен това НЕ Е кой знае какво усложнение, напротив - по-интуитивно е и по-съобразено с действителния свят на вероятностите. На мен например всеки път ми се налага да се напрягам допълнително, за да мисля какъв двоен да сложа на двойните мачове, дали пък да не го заменя с троен или твърд и прочие... Ако пиша вероятности, сигурно ще ми е по-лесно.

Няма никакъв проблем точките да се пресмятат автоматично по предложената от Сафин таблица, даже не е нужно и да се закръглят на цели числа!

А може лесно да се разработи и табличка с автоматично пресмятане на общия сбор от 100%, ако някой пък чак толкоз мрази да събира до 100...

А може и организаторите да поставят ограничение - всички проценти да се закръглят на 5 или на 10, тогава хем няма да има много варианти, хем ще прилича на истинското тото 1. Абе има мегдан за тая идея!

2) Предлагам догодина във всеки кръг да влиза ПОНЕ 1 мач от френското първенство! Дали ще е номер 16, дали ще замества някой от другите, но мисля, че си трябва!

И 3) :laugh: За избора на мач номер 13 или който номер ще се пада - действително си трябват някакви граници, поне според мен де... иначе си отиваме към ботщина, ясно е защо. В крайна сметка каквото си решите, ще се съобразяваме, само го обявете ясно ПРЕДИ началото...

Помислете обаче по първите 2 точки!

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   21.05.2014 13:59

От предложенията до тук доста ми допадна идеята с мега твърдия 11 xx 22. И като гледам допада на доста участващи в дискусията.
Идеята която е сега - дерби + избор на случаен принцип е най-справедлива. Почнат ли да се избират мачове, защото този е 5ти а онзи 6ти и ще се получи непредсказуем мач не е основателна. И ще има повече сърдещи се участници защо е избран ТОЗИ мач, а не ОНЗИ.

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - Сезон 2013/2014 - Дискусии   |   21.05.2014 14:05

Гоа написа:

2) Предлагам догодина във всеки кръг да влиза ПОНЕ 1 мач от френското първенство! Дали ще е номер 16, дали ще замества някой от другите, но мисля, че си трябва!

Няма как да извадя статистика, но по спомени сравнително рядко нямаше френски мач в програмата. Организаторите не пропускаха по сериозен мач от Франция да го дадат като 14ти или 15ти. Но като идея ми харесва и на мен :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 115 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6