Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите. -> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума -> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума -> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове
Любими отбори/Бразилия 2014 г.
| Автор |
Съобщение |
|
Balleta
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 22.05.2014 23:42
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 00:04
Това дали си гледал мача на живо или на запис няма никакво значение. Конкретно коментирания мач Франция-Германия много ясно, че немците имат повече положения, мачът го има по торентите, всеки може да си го дръпне, да брои и да си прави изводите. Същата работа е и с 90-та година, дето тука се прехласвате толкова по Аржентина. Аржентина бяха една пълна смешка, за мене лично най-калитарският финалист на световни първенства, откак гледам футбол. Бразилия спокойно можеше да ги смаже и с пет гола разлика. Даже и Югославия с 10 човека можеше да ги бие при малко повече късмет.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 00:11
никой никъде не е казал, че Аржентина е смазала Бразилия в този мач, напротив беше точно обратното откъм положения, мисля имаше 3 греди за кариоките, но това не прави отиграването Марадона-Каниджа по малко гениално и в НИКАКЪВ случай късметлийско или провала на кариоките по малко смешен.
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: AW: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 00:29
Къде тръгна да смяташ положенията за ФРГ и Франция. Кой го интересува това? Това е футбол, а не аритметика. Петлите водеха с 3:1, факт! Владееха мача до бодичека на Шумахер, факт! Ако това не беше се случило, французите бяха на финал, факт! Вие си смятайте положенията в като си нямате друга работа. Футболни математици! П.С. Бях за Дойчланд в този мач, така че ако имам пристрастия, то са в обратна посока.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 01:30
Футболът е аритметика, браточка, при това от тая, дето се учи в предучилищна възраст. 2 е повече от 1, както гласеше една тв реклама навремето. Головете на германците са повече, положенията на германците са повече - факт. На всичкото отгоре най-красивият гол в мача - нали това за естети като тебе и някои други, не за математици като мене - е на Фишер, а не на Платини или Жирес.
А тая ситуация с Батистон всички тука, а и изобщо всички по целия свят, много добре знаят, че не решаваше нищо от чисто футболна гледна точка, щото топката така или иначе беше в аут. Това, че се е загнездил някакъв мит как този момент преобърнал мача, си е чиста градска легенда и въобще някаква ала бала за разни псевдо естети и радетели на "красивия футбол". По световни първенства има къде-къде по-големи гаври, които са оставали ненаказани, ама тука понеже е засегнат "красивия футбол" и с десетилетия се носят митове и легенди. Както съм писал и по-нагоре, никой не се сеща например за не по-малко бруталното изпълнение на Тасоти срещу Луис Енрике, при това в реално опасна ситуация, а не при свършен факт и топка в аут. Та такива работи.
Що касае въпроса "ама то на живо е различно" - факт, различно, ама "на живо" ще рече на място на стадиона, а не пред телевизора. На стадиона е различно, ама се съмнявам някой тука да е гледал на стадиона мач от 82-ра или 90-та.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 08:01
 |  |  |  | Stuart написа: Футболът е аритметика, браточка, при това от тая, дето се учи в предучилищна възраст. 2 е повече от 1, както гласеше една тв реклама навремето. Головете на германците са повече, положенията на германците са повече - факт. На всичкото отгоре най-красивият гол в мача - нали това за естети като тебе и някои други, не за математици като мене - е на Фишер, а не на Платини или Жирес.
А тая ситуация с Батистон всички тука, а и изобщо всички по целия свят, много добре знаят, че не решаваше нищо от чисто футболна гледна точка, щото топката така или иначе беше в аут. Това, че се е загнездил някакъв мит как този момент преобърнал мача, си е чиста градска легенда и въобще някаква ала бала за разни псевдо естети и радетели на "красивия футбол". По световни първенства има къде-къде по-големи гаври, които са оставали ненаказани, ама тука понеже е засегнат "красивия футбол" и с десетилетия се носят митове и легенди. Както съм писал и по-нагоре, никой не се сеща например за не по-малко бруталното изпълнение на Тасоти срещу Луис Енрике, при това в реално опасна ситуация, а не при свършен факт и топка в аут. Та такива работи.
Що касае въпроса "ама то на живо е различно" - факт, различно, ама "на живо" ще рече на място на стадиона, а не пред телевизора. На стадиона е различно, ама се съмнявам някой тука да е гледал на стадиона мач от 82-ра или 90-та. |  |  |  |  |

|
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 10:13
Добре бе, пич, ти защо не четеш както трябва и ми приписваш неща, които нито мисля, и още по-малко съм твърдял? Някъде да съм казал, че французите са имали повече положения? Никъде! Нито пък съм твърдял, че немците незаслужено са победили, че французите са играли някакъв кой знае какъв извънземен футбол и е трябвало заради това да продължат. Бъркаш ме с някой друг, може би? Някъде да съм се показал като футболен естет? Никъде и никога! Аз съм футболен прагматик, копеле, не по-малко от тебе и всеки друг, който се пише такъв, запоми го! Винаги съм твърдял, че футболът е игра на голове, а не изящно изкуство и единственото важно е победата, останалото е евентуално за очна консумация. Неслучайно ебавам Дяволето редовно с неговите измишльотини за морални победители и прочее лузърски изпълнения.  |  |  |  | Stuart написа: А тая ситуация с Батистон всички тука, а и изобщо всички по целия свят, много добре знаят, че не решаваше нищо от чисто футболна гледна точка, щото топката така или иначе беше в аут. Това, че се е загнездил някакъв мит как този момент преобърнал мача, си е чиста градска легенда и въобще някаква ала бала за разни псевдо естети и радетели на "красивия футбол". По световни първенства има къде-къде по-големи гаври, които са оставали ненаказани, ама тука понеже е засегнат "красивия футбол" и с десетилетия се носят митове и легенди. Както съм писал и по-нагоре, никой не се сеща например за не по-малко бруталното изпълнение на Тасоти срещу Луис Енрике, при това в реално опасна ситуация, а не при свършен факт и топка в аут. Та такива работи. |  |  |  |  |
Продължавам да твърдя, че точно тази ситуация преобърна мача само и единствено в психологически аспект, понеже след инцидента франсетата бяха посърнали като попикано мушкато и в общи линии напълнили гащите. Никъде не съм казал, че е щяло да има гол, не си ме разбрал. Интересно е обаче да отбележим, че точно тези, които сме гледали мача тогава на живо (условно казано) - Фореста, Терми и аз - твърдим единодушно, че без този инцидент французите биеха. ОК, може и да е съвпадение, макар и да не ми се вярва. Много ми е интересно какво мисли по въпроса и Нейви като друг представител на по-дъртичката генерация сред нас. Естествено, че не може да се сравнява преживяването на стадиона с това пред малкия екран, нямах и това предвид. Мисълта ми бе, че когато човек гледа един двубой в момента на провеждането му и не знае изхода, е повече "вътре" в мача и преживяването е по-интензивно, става някак си съпричастен на настроенията на двата отбора, усеща по-добре накъде е възможно да отиде мачът и т.н.. Когато гледаш запис и знаеш резултата е друго. По-сухо е някак и човек гледа по-повърхностно от позицията на знаещ изхода, головите положения не носят толкова много емоция и заряд, когато примерно виждаш, че тече 78мата минута и се разиграва някаква яка атака или някакво свирепо меле, но пък знаеш, че голът пада едва в 85тата и ти е ясно, че гол сега няма да падне. Чисто хипотетично.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 10:36
 |  |  |  | Цитат: Продължавам да твърдя, че точно тази ситуация преобърна мача само и единствено в психологически аспект, понеже след инцидента франсетата бяха посърнали като попикано мушкато и в общи линии напълнили гащите. Никъде не съм казал, че е щяло да има гол, не си ме разбрал. Интересно е обаче да отбележим, че точно тези, които сме гледали мача тогава на живо (условно казано) - Фореста, Терми и аз - твърдим единодушно, че без този инцидент французите биеха. ОК, може и да е съвпадение, макар и да не ми се вярва. Много ми е интересно какво мисли по въпроса и Нейви като друг представител на по-дъртичката генерация сред нас. |  |  |  |  |
Според мен по - скоро се дължи на това, че сте го гледали като деца и сте го изживяли по различен начин от нас другите.
 |
|
terminator
(Crazy Band)
Регистриран на: 06.06.2012 19:49 Мнения: 5900 Местоположение: София
|

Обобщение от гласуването досега: | 23.05.2014 11:01
Прави впечатление диапазона от любими отбори, посочени дотук. 17 държави! Най-много фенове има Англия, посочена в 5 от класациите на 1-во място и в 3 като печелеща симпатии. След тях идват гаучасите /изненадващо за мен, мислех, че малко ще ги харесат/ 3 пъти на първо място и 4 пъти, като отбор за който ще се стискат палци. За Италия - всичко или нищо, тези който я харесват са посочили на първо място - 2 пъти. Посочени на първо място са и Холандия, Белгия, Португалия и Босна, по един път. Очевидно Белгия има подкрепа тук, тъй като 3 - ма от юзърите са заявили подкрепата си за нея и на по-широко "четене". За Холандия са 2-ма. Изразени са и симпатии /без да са посочени нито веднъж като № 1/ към: Испания - 3 пъти Германия и Уругвай - 2 пъти Русия, Колумбия, Швейцария, Австралия, Бразилия, Мексико и Чили по 1 път. ... Прави впечатление, че никой не е изразил подкрепа за страна от черния континент, което си е изненада :)
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 11:13
Аз посочих Алжир като симпатичен ми отбор.
Всъщност резултатът на Англия би трябвало да е 6, ама Момчи сензационно поставя Белгия пред Англия.
 |
|
На Враца
(Thug Slugs)
|

Re: Обобщение от гласуването досега: | 23.05.2014 11:25
 |  |  |  | terminator написа: Прави впечатление диапазона от любими отбори, посочени дотук. 17 държави! Най-много фенове има Англия, посочена в 5 от класациите на 1-во място и в 3 като печелеща симпатии. След тях идват гаучасите /изненадващо за мен, мислех, че малко ще ги харесат/ 3 пъти на първо място и 4 пъти, като отбор за който ще се стискат палци. За Италия - всичко или нищо, тези който я харесват са посочили на първо място - 2 пъти. Посочени на първо място са и Холандия, Белгия, Португалия и Босна, по един път. Очевидно Белгия има подкрепа тук, тъй като 3 - ма от юзърите са заявили подкрепата си за нея и на по-широко "четене". За Холандия са 2-ма. Изразени са и симпатии /без да са посочени нито веднъж като № 1/ към: Испания - 3 пъти Германия и Уругвай - 2 пъти Русия, Колумбия, Швейцария, Австралия, Бразилия, Мексико и Чили по 1 път. ... Прави впечатление, че никой не е изразил подкрепа за страна от черния континент, което си е изненада :) |  |  |  |  |
Аз посочих Германия на първо място.  Изразих симпатии и към Хърватия. 
_________________ Fortuna favet fortibus!
Последна промяна На Враца на 23.05.2014 11:30, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 11:58
 |  |  |  | SUBXERO написа:  |  |  |  | Stuart написа: А тая ситуация с Батистон всички тука, а и изобщо всички по целия свят, много добре знаят, че не решаваше нищо от чисто футболна гледна точка, щото топката така или иначе беше в аут. Това, че се е загнездил някакъв мит как този момент преобърнал мача, си е чиста градска легенда и въобще някаква ала бала за разни псевдо естети и радетели на "красивия футбол". По световни първенства има къде-къде по-големи гаври, които са оставали ненаказани, ама тука понеже е засегнат "красивия футбол" и с десетилетия се носят митове и легенди. Както съм писал и по-нагоре, никой не се сеща например за не по-малко бруталното изпълнение на Тасоти срещу Луис Енрике, при това в реално опасна ситуация, а не при свършен факт и топка в аут. Та такива работи. |  |  |  |  |
Продължавам да твърдя, че точно тази ситуация преобърна мача само и единствено в психологически аспект, понеже след инцидента франсетата бяха посърнали като попикано мушкато и в общи линии напълнили гащите. Никъде не съм казал, че е щяло да има гол, не си ме разбрал. Интересно е обаче да отбележим, че точно тези, които сме гледали мача тогава на живо (условно казано) - Фореста, Терми и аз - твърдим единодушно, че без този инцидент французите биеха. ОК, може и да е съвпадение, макар и да не ми се вярва. Много ми е интересно какво мисли по въпроса и Нейви като друг представител на по-дъртичката генерация сред нас. |  |  |  |  |
Аз мисля точно като Стюарт и не съм съгласен че този инцидент повлия на резултата, просто германците бяха такъв отбор, който си играеше доста грубичко и французите бяха наясно с това, а и на всички беше ясно че швабите няма да се дадат пък ако ще и с 5 гола да падат.
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 12:45
 |  |  |  | oasis написа:  |  |  |  | SUBXERO написа:  |  |  |  | Stuart написа: А тая ситуация с Батистон всички тука, а и изобщо всички по целия свят, много добре знаят, че не решаваше нищо от чисто футболна гледна точка, щото топката така или иначе беше в аут. Това, че се е загнездил някакъв мит как този момент преобърнал мача, си е чиста градска легенда и въобще някаква ала бала за разни псевдо естети и радетели на "красивия футбол". По световни първенства има къде-къде по-големи гаври, които са оставали ненаказани, ама тука понеже е засегнат "красивия футбол" и с десетилетия се носят митове и легенди. Както съм писал и по-нагоре, никой не се сеща например за не по-малко бруталното изпълнение на Тасоти срещу Луис Енрике, при това в реално опасна ситуация, а не при свършен факт и топка в аут. Та такива работи. |  |  |  |  |
Продължавам да твърдя, че точно тази ситуация преобърна мача само и единствено в психологически аспект, понеже след инцидента франсетата бяха посърнали като попикано мушкато и в общи линии напълнили гащите. Никъде не съм казал, че е щяло да има гол, не си ме разбрал. Интересно е обаче да отбележим, че точно тези, които сме гледали мача тогава на живо (условно казано) - Фореста, Терми и аз - твърдим единодушно, че без този инцидент французите биеха. ОК, може и да е съвпадение, макар и да не ми се вярва. Много ми е интересно какво мисли по въпроса и Нейви като друг представител на по-дъртичката генерация сред нас. |  |  |  |  |
Аз мисля точно като Стюарт и не съм съгласен че този инцидент повлия на резултата, просто германците бяха такъв отбор, който си играеше доста грубичко и французите бяха наясно с това, а и на всички беше ясно че швабите няма да се дадат пък ако ще и с 5 гола да падат. |  |  |  |  |
Не знам какво разбираш под "не повлия на резултата". Всичко, което се случва на терена преди и по време на мача (в някои случаи и след мача) влияе на резултата. Аз само заявих, че инцидентът повлия негативно на психическото състояние на французите, като моето мнение в случая е, че те най-вероятно (не казвам със сигурност, ако забелязваш) щяха да стигнат финала. Всичко останало е субективно и не може да се знае със сигурност, включая и теоретическата възможност без този инцидент немците да бяха набутали не два ами пет гола още в продълженията.
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 13:06
Ами имам в предвид че и без този инцидент пак щеше да се стигне до 3:3, естествено това е хипотетично, няма как да знаем със сигурност, просто това е моето мнение 
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 14:46
Спорът е безсмислен. Иначе съм съгласен, че от психологическа гледна точка всичко е възможно. Те французите принципно като видят германци и пълнят гащите, независимо дали става въпрос за футбол или нещо друго, така че не е учудващо. :)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 23.05.2014 23:39
1. Белгия ... 2. Босна 3. Германия/Мексико/Корея
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 24.05.2014 03:38
...................
# 2, 3 етс - Гърция, САЩ, Бразилия, Испания, Холандия
Симпатии - Белгия, Уругвай, Австралия
Последна промяна TheExorcist на 24.05.2014 03:38, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: AW: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 24.05.2014 08:19
Лъжа ли се или наистина обявяваш за пръв път предварително за кого си? В повечето случаи май само казваш СРЕЩУ кого си. И това обикновено са кажи-речи всички. 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 24.05.2014 20:07
Честно казано лично аз съм преситен от футбол - не ме кефи както едно време тази игра, няма я вече голямата тръпка и все пак - за Италия, ще стискам палци на Босна, както и на Уругвай и Чили.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Любими отбори/Бразилия 2014 г. | 24.05.2014 20:13
|
|   |
|