Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 23:56

Отговори на тема  [ 355 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Следваща
Игра на тронове - сериалът 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   25.05.2014 00:59

Всичките 5, последната и на английски. Но всичките съм ги чела с прескачане на пасажи и понякога на цели глави- Денерис например ми е голяма скука в книгите.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   25.05.2014 02:36

Е, това не е четене, по-добре не чети :-P ;-)

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   25.05.2014 02:55

alessandron написа:
Аз съм на мнението на Венабили по остта Толкин - Мартин. За мен стилът на Мартин си е екстра. Не гледам сериала и нямам ни най-малко намерение да го гледам.

е кво да му гледаш, дързост и красота с рицари. ;)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   25.05.2014 03:15

глупости :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   25.05.2014 16:49

Diavolo написа:
Е, това не е четене, по-добре не чети :-P ;-)

Определено по-добре, че понякога имах усещането, че и аз да бях хванала книга 5, щях да я напиша по-читава :-P

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   02.06.2014 15:03

Оберииииииииииииииииин
:cry: :cry: :cry:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   03.06.2014 00:06

мдаам :/
въпреки, че знаех какво ще стане пак го изживях. Много брутално го уби онази мазня свиня гадна противна. урод.

Санса каква хубавица е станала, ммм, като разцъфнало цвете. Белиш как жадно я гледа, хахаха, ама -> :finger:

Последна промяна Diavolo на 03.06.2014 00:06, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   03.06.2014 10:02

Изображение

Това е от интервю на Lena Headey с Pedro Pascal от март.
"Cersei" очевидно обича такива закачки - оставям на маниаците (Дяволе) да отгатнат следващата, публикувана пак от нея:

Изображение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   03.06.2014 15:44

Е, защо само Дяволът, и аз го знам зомбито Кейтлийн, а Ленчето явно е точно толкова остроумна и акълна, колкото героинята си :rofl: .

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   03.06.2014 23:54

MCStranger написа:
Изображение

Това е от интервю на Lena Headey с Pedro Pascal от март.
"Cersei" очевидно обича такива закачки - оставям на маниаците (Дяволе) да отгатнат следващата, публикувана пак от нея:

Изображение

Е, това е сърце от камък, предполагам, че става въпрос за Кейтлин, но това още не се е случило в сериала. Това обаче е метафора, сърцето и не е от камък, но дефакто у нея е останала само мъст.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 01:32

Между другото, Стрейнджъре може да има и друго обяснение, сега ми светна.
Понеже гледам си сложил двете снимки една под друга и може би намекваш конкретно за дуела между Планината и Оберин, то това сърце от камък може да е на Грегор, той и като жив от плът и кръв си е с каменно сърце, абсолютен боклук и злодей (абсолютната крайност), но принципно той печели дуела, но също губи живота си, защото копието на Оберин Мартел е намазано с отрова от мантикора и за това лек няма, така че Клегейн тепърва ще умира бавно и в страшна агония. Тялото му се покрива от страшни гнойни рани и пр. Уникални мъки, ще вие на умряло, на мръсницата Церсей ще и писне от крясъците му и ще го даде от ръцете на Пицел в ръцете на некроманта Кибърн, който ще експериментира с него и ще го върне от оня свят, но Грегор няма да е вече човек, а нещо средно между зомби и човек.

И все пак залагам на Кейтлин :-D

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 01:34

Апропо влюбен съм в Мисандей :love:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 01:37

А какво ще кажете за документалния филм за бръмбарите и човешката лудост? :rock:
Дискавъри и Нешънъл джеографик репи да ядат.
Зловещ, размазващ монолог на Тирион за детството му. Това беше просто убийствена класика :first:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 01:53

Стрейнджъре, сетих се за още една трактовка :-D
Тирион, 10 минути разправяше за лудия му братовчед, който размазваше бръмбарите с камъни, ами главата на Оберин беше така размазана като бръмбар от Планината Клегейн (най-едрия мъж в седемте кралства - 220 кг. и 210 см.) ;-)

Но това е по-скоро като черен хумор от моя страна, защото камъните имат формата на сърце и според мен наистина най-логичното нещо (а и типичното като за кифла като Лена Хийли) е да е спойлерче за Кейтлин.

айде кажи за какво иде реч, повече теории няма да чуеш.

апропо аз все още чакам някой да разгаде въпроса на Венабили... :-P

Последна промяна Diavolo на 04.06.2014 01:54, променена общо 1 път

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 06:48

Това за бръмбарите звучеше интересно, но не схванах смисъла. Друго нещо, което въобще не схващам е варианта да се измъкнеш от процеса с двубой... По тази логика гиганта може да си прави каквото си иска, да избива когото си иска и после като подсъдим просто ще каже, че иска съдбата му да се реши в двубой, като от една страна се бие той...
Може нещо и аз да пропускам, че не винаги гледам задълбочено.
Също защо нямаше процес срещу Нед Старк. То беше отдавна и може да съм забравил, но ако е имало защо и той не е поискал двубой...

Последна промяна Keanu на 04.06.2014 06:50, променена общо 1 път

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 09:10

Не съм чел книгите, но между другото усещам как в края на този сезон ще резнат главата на джуджето или ще му се случи нещо друго не много приятно... и даже ще ни държат докрая с надеждата, че може да се измъкне (читателите на книгите да не се обаждат ;-) ). Ако това наистина стане очаквам в някой от следващите сезони и Денерис да хвърли топа както е тръгнало всичко живо (и симпатично) да мре...

Последна промяна Keanu на 04.06.2014 09:13, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 09:24

Keanu написа:
Ако това наистина стане очаквам в някой от следващите сезони и Денерис да хвърли топа както е тръгнало всичко живо (и симпатично) да мре...

По-скоро преди това последният читател/зрител ще е умрял от скука (от тази сюжетна линия)... :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 09:35

Diavolo написа:
Стрейнджъре, сетих се за още една трактовка :-D
Тирион, 10 минути разправяше за лудия му братовчед, който размазваше бръмбарите с камъни, ами главата на Оберин беше така размазана като бръмбар от Планината Клегейн (най-едрия мъж в седемте кралства - 220 кг. и 210 см.) ;-)

Но това е по-скоро като черен хумор от моя страна, защото камъните имат формата на сърце и според мен наистина най-логичното нещо (а и типичното като за кифла като Лена Хийли) е да е спойлерче за Кейтлин.

айде кажи за какво иде реч, повече теории няма да чуеш.

апропо аз все още чакам някой да разгаде въпроса на Венабили... :-P

Мисля, че и двамата с joy прекалявате със спойлерите:) (има хора, които не са чели книгите)

Иначе не мога да коментирам - всеки път като видя Lena Headey/Cersei, зациклям на : "I'd hit that with great vengeance and fuuurious anger..."

Което ми напомня, че най-доброто нещо, което съм гледал, свързано с GoT, е следното (препоръчва се да изгледате The Red Wedding преди това): Мегаидиот

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 09:47

Keanu написа:
Това за бръмбарите звучеше интересно, но не схванах смисъла. Друго нещо, което въобще не схващам е варианта да се измъкнеш от процеса с двубой... По тази логика гиганта може да си прави каквото си иска, да избива когото си иска и после като подсъдим просто ще каже, че иска съдбата му да се реши в двубой, като от една страна се бие той...
Може нещо и аз да пропускам, че не винаги гледам задълбочено.
Също защо нямаше процес срещу Нед Старк. То беше отдавна и може да съм забравил, но ако е имало защо и той не е поискал двубой...

Човек, когато е на прага на смъртта говори такива странни неща и си излива всичко, което му е на душата. А конкретния монолог на джуджето (който честно казано не се сещам да го имаше в книгите, даже на 90% съм сигурен, че го нямаше) си беше и метафора с Планината Клегейн, защото Грегор с това е известен, че чупи черепите на своите жертви буквално както малоумния му братчед е пръскал бръмбарите с камъни. А и няма нужда от чак такъв смисъл. Самата история попаднала в толкова странен момент е нещо иновативно и доста оригинално според мен.

За съд посредством двубой. Само висш благородник има такова право в седемте кралства, но рядко се прилага, защото повечето благородници стигат до споразумения и избягват най-лошото, а и това се води за признак на слабост. Тирион поиска този двубой, защото беше провокиран от Шае и лъжите на мръсната курва, а и искаше да прецака омразния си баща Тивин. Т.е. пак да се повторя само благородна кръв има право на процес решен от двубой на живот и смърт, но ако загубиш абсолютно никой и нищо не може да те спаси, защото си осъден от самите богове!!! И да избягаш, не можеш да се скриеш никъде, защото си осъден от най-висшето нещо така да се каже. И още нещо, когато някой осъден на смърт поиска такъв дуел за неговия живот, то обвинителя (или по нашему прокурора/ищеца) има правото пръв да посочи своя избранник, а това обикновено е най-добрия рицар в седемте кралства и шансовете на противника са много, много малки.

срещу Нед Старк нямаше подобен процес, това първо. Второ беше се стигнало до споразумение да го пратят на Вала до живот, но копеленцето Джофри прецака всички и обърка всички планове. Това с обеглавяването му не беше планувано и не биваше да се случва. Засега се знае, че решението е изцяло на Джофри, но ще видим по-нататък в книгите може да се окаже и че някой му е подшушнал нещо подобно, аз много се съмнявам в Белиш, който така или иначе предаде Нед и заради него го хванаха. Някой ден Санса ще разбере това и ще го отрови. В това съм на 90% убеден.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   04.06.2014 09:50

Стрейнджъре, ами ти ни даваш гатанка и ето Джой и аз ти отговаряме. Нали сам попита. Как да отговорим без да се издаде нещо. ;-)
Аз ако не съм чел книгите само като ти видя поста с гатанката и няма да чета конкретните риплаи до теб. Иначе в другите ми мнения в над 90% от случаите съм писал спойлер.
Винаги може да се опазиш от дадено нещо.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 355 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 18  Следваща