Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 23:56

Отговори на тема  [ 355 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Следваща
Игра на тронове - сериалът 
Автор Съобщение
(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   05.06.2014 19:55

Keanu написа:
Това за бръмбарите звучеше интересно, но не схванах смисъла. Друго нещо, което въобще не схващам е варианта да се измъкнеш от процеса с двубой... По тази логика гиганта може да си прави каквото си иска, да избива когото си иска и после като подсъдим просто ще каже, че иска съдбата му да се реши в двубой, като от една страна се бие той...
Може нещо и аз да пропускам, че не винаги гледам задълбочено.
Също защо нямаше процес срещу Нед Старк. То беше отдавна и може да съм забравил, но ако е имало защо и той не е поискал двубой...

Боговете няма да позволят невинен човек да бъде осъден по този начин -- това е цялата история с двубоите. В света на Троновете, това си е валидно обяснение. А че логиката казва друго (и че някои хора могат така да манипулират изхода) е ясно.

А за Нед - той даже призна Джофри, защото му беше казано, че ще живее (дори и на стената). Иначе ако се беше стигнало до истински процес, кой знае дали нямаше да се стигне до двубой пак.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   05.06.2014 22:38

Аз не мога да разбера нещо друго в цялата тази поредица. В края на втори сезон дадоха една уникално епична сцена как белите бродници уж се бяха запътили към Вала да го превземат. И изведнъж някакво много странно прекъсване от трети, а сега и четвърти сезон, където почти нищо не се споменава за тях. Вместо това някакви диваци, великани и не знам си какви още човеци си правят каквото им скимне в техните земи, че чак си събирали армия, за да се сборят и те със стената. А уокърите какво се чудят, ами не си наберат един солиден запас от зомбита чрез тях и не си свършат работата или все още зимата не е дошла и чакат още да се застуди. За всеки отделен епизод изчитам маса спойлери и коментари, но тях никой не ги споменава, все едно Мартин ги е забравил тотално. Какво се случва с тях наистина?

Изображение

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   06.06.2014 00:07

fc_bayern написа:
Аз не мога да разбера нещо друго в цялата тази поредица. В края на втори сезон дадоха една уникално епична сцена как белите бродници уж се бяха запътили към Вала да го превземат. И изведнъж някакво много странно прекъсване от трети, а сега и четвърти сезон, където почти нищо не се споменава за тях. Вместо това някакви диваци, великани и не знам си какви още човеци си правят каквото им скимне в техните земи, че чак си събирали армия, за да се сборят и те със стената. А уокърите какво се чудят, ами не си наберат един солиден запас от зомбита чрез тях и не си свършат работата или все още зимата не е дошла и чакат още да се застуди. За всеки отделен епизод изчитам маса спойлери и коментари, но тях никой не ги споменава, все едно Мартин ги е забравил тотално. Какво се случва с тях наистина?

Ще се появят :-) Първо разни други фигури трябва да се окажат на правилните места. Много нишки има в цялата история - и сериалът изпуска доста...
А иначе - този сезон ги видяхме веднъж (когато превърнаха детето в бродник). Има време за всичко.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.06.2014 10:42

Keanu написа:
Не съм чел книгите, но между другото усещам как в края на този сезон ще резнат главата на джуджето или ще му се случи нещо друго не много приятно... и даже ще ни държат докрая с надеждата, че може да се измъкне (читателите на книгите да не се обаждат ;-) ). Ако това наистина стане очаквам в някой от следващите сезони и Денерис да хвърли топа както е тръгнало всичко живо (и симпатично) да мре...

Нищо такова не става с Тирион в книгите - той е централен герой. Колкото до предния ти въпрос за двубоя - голямата разлика в случая с Нед Старк и с Тирион е Тивин Ланистър. В първия случай него го няма и просто Джофри си действа като тиранин без да се замисля какво пали, докато във втория Тивин е наясно, че следва да покаже един вид "лице на държавата", за да може да я гради все пак - защото не може да се живее само в страх и когато си отнел всичко на някого, просто той няма какво да губи и тръгва с рогата напред. Тивин е много по-опитен и добър манипулатор и е наясно с това.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   07.06.2014 13:54

Оберин беше пичага, но явно поне той не е важен за историята, а може би смъртта му ще е повод за появата на брат му и неговия народ в историята.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   16.06.2014 22:17

Преди малко изгледах последната серия на четвъртия сезон
Серията сцепва отвсякъде :rock:
епичен завършек на един епичен сезон, може би най-добрия до тук.

Когато изгледате серията се записвайте, засега нищо не издавам :fan:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   16.06.2014 22:33

Здравейте. Епизода беше направо върха, както винаги разбира се. Искам да попитам запознатите какво стана с брата на Бран Старк - Рикон? Май съм изтървал нещо важно от детайлите в предишните епизоди, защото изобщо не го видях в сцената със скелетите и да се спаси в пещерата. Жив ли е изобщо, никакъв го няма. А Аря пак не можа да се види със сестра си? :unsure:
Ако някой се плаши от спойлери, пишете на лично бележки.

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   16.06.2014 23:19

спойлери - до Байерн конкретно

другите ако искат да четат на тяхна воля.
макар и тези спойлери да не са толкова важни де...

Рикон засега стои в сянка. Тепърва ще се разказва за него, но в шестата книга предполагам. Давос държеливия или Луковия крал тръгна на мисия към едно много опасно място, където да го намери и върне в играта.

Като най-малък от децата на Нед и Кейтлин за него просто нямаше място в книгата и остана в девета глуха. Иначе ако си спомняш в сериала, онази дивачката на която помилваха живота и се грижеше за Бран тръгна с Рикон, а Бран потегли към Вала. Разделиха се.

За Аря и Санса - ами за съжаление децата на Старк е писано да не се срещнат, поне засега... Все пак вярвам в добрия край и се надявам един ден всички да се съберат :-)

Последна промяна Diavolo на 16.06.2014 23:32, променена общо 1 път

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   16.06.2014 23:26

Ако нямаше планове за Рикон, той нямаше да съществува. Ще изникне от някъде най-неочаквано.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   17.06.2014 22:00

поздравче за феновете с размазващата музика от надписите на последната серия от четвъртия сезон

http://www.youtube.com/watch?v=qVxakhDKn60 :cheers:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   27.06.2014 15:46

Официално, Игра на тронове стана най-гледания в историята сериал на HBO, като изпревари Семейство Сопрано. :first:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   31.07.2014 01:18

новите герои в сезон 5 :-)

https://www.youtube.com/watch?v=WH2ri8RhSnw

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   20.09.2014 01:18

ГЛЕДАМ ИГРА НА ТРОНОВЕ.

ОЧАКВАЙТЕ ЕКСКЛУЗИВНИ КОМЕНТАРИ!!!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   20.09.2014 01:21

Чакаме :-D :bluefan:

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   20.09.2014 01:59

Diavolo написа:
Чакаме :-D :bluefan:

Бързам да ви уведомя интересът ми към сериала беше пазен в тайна и само членовете на секретната скайп група "Федерация На Бахамите" както и част от фейсбук поклонниците ми бяха запознати с този факт. Опасявах се,че Game of Thrones може да се окаже колосална покемонщина от типа на Хари Потър безсмислените филмчета и не смеех да парадирам в обществото,че гледам сериала преди да съм наясно за какво точно иде реч и дали/до колко е престижно да кажа,че го гледам. Слухът,че в сериала има и други КРАЛЕ като мене обаче наклони везните.

След светкавичен анализ на първите няколко епизода на сезон 1 установих ,че единственият герой, който ме заслужава и отговаря на темперамента ми е митичният хал Дрого- нацепен манекен, далечен праотец на Марко Кралевики, употребяващ конски протеин изолат в динозавърски дози. Прецених ,че жена му русата калиси също ме заслужава и има хубаво тяло, а и видимо тренира! Останалите са или прекалено големи дебелаци, или отдадени анорексици, а някои и откровени урковци, за които е все тая дали ше са несеразмерни дългучи с клечи ръце или дебелаци с тесни рамена и увиснали кореми! Естествено както става и в живота хал Дрого стана жертва на подли магии от типа на уроките завист за фигурата му и рано-рано даде фира, но за разлика от реалния живот русата халиси ГО ЗАСЛУЖИ. Вместо да се прояви като типичната повлекана и мърла, която само го използва заради силовите му постижения и постоянна група от еднакво-изглеждащите охранители тя наистина се влюби в него и му остана вярна до края. С това си поведение много ми се издигна в очите!!!

Изобщо халиси е всичко това, което искам от една жена - развъдник за бъдещи културисти и борци, а само племе дотраки е препратка-мешавица от траки, прабългари и номади (монголи) с тая разлика,че българи и траки освен ужасно нацепени и тъпкачи на най-яките жени в света , сме имали познания по астрономия, архитектура ,напоителни системи и добиване на висококачествен конски изолат, каквито дотраките от филма ще достигнат едва в 54338 сезон. И най-важния момент - ХАЛИСИ ЧУВА ДРАКОНИ! Селянките от другите кралства чуват прасета,кокошки и крави, а Халиси ДРАКОНИ. Ако Крал Блуфен беше герой от сериала първата му работа щеше да е да я отвлече и да я направи КРАЛИЦА на местново висаджийско племе, а бронираните и дракони щяха да са с еднакви цифри са да сдухват псевдоконкуренцията.

Лошо впечатление ми прави сина на ракиено-импотентния Крал Робърт (който за капак не му бил син, а син на левента Джаймс, който като цяло ми е симпатичен с факта,че ебе сестра си и ми прилича на Джеймс от LOST) - Джофри. Уникален покемон,дребнопишковец, барни ръбъл, анемик, грозник, импотентник, карабатачец и швестер, който беше напляскан от малкото момиченце на Лорд Старк.

Последна промяна Крал Блуфен на 20.09.2014 02:05, променена общо 1 път

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   20.09.2014 02:28

Другият персонаж, който буди Кралските симпатии е Лорд Тирион а.к.а джуджето бохем, олигарх, развратник,курвар,пияница и меценат, а ако андрешковците в сериала бяха еволюирали достатъчно да открият белото и да начертаят шест-лентови магистрали, то лорд Тирион щеше да бъде и виден НАРКОМАН! Признавам,че в началото бях леко скептичен към него защото разпознах в негово лице ония карабатачец от Службите, който искаше да трепа МУТАНТИТЕ в последната част на Х мен и моята любов МИСТИК, но постепенно започнах да гледам на него с други очи.

Мисля,че присъствието му в филма не е никак случайно и той се появява само броени дни след като си преговорих филма: Fire Walk With Me. Подозирам,че той е роднина на джуджето от Туин Пийкс - така наречения Man from another Space. Предстои разследване!!!

Общо взето от цялата гнила фамилия Ланистър само той става за нещо и това ,че е къс не пречи да му върви лежанката поради по-малката амплитуда ,която на практика го прави БИГОРЕКСИК!

Харесва ми и как ПОСТОЯННО парадира с произхода и парите си унижавайки простолюдието и напомняйки им 24/7,че може да ги купи по всяко време заедно с цялата им покъщина!

Изображение

Последна промяна Крал Блуфен на 20.09.2014 02:32, променена общо 3 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   20.09.2014 13:16

8-) :-D :moufan:

давай, давах

това с Джофри ме изпълни, хаха
И Лорд Тирион :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   20.09.2014 13:28

Тирион е ГОЛЕМЕЦ !!! Както винаги КРАЛЯ знае какво да предпочете, защото има УЖАСНО РАЗВИТ нюх.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   20.09.2014 14:37

Не храня симпатии и към друг елемент, който вероятно ви е направил впечатление с покемонската си визия - Теон Грейджой. Едно на ръка външния му вид на банго-анемик и караконджол обаче той дори НЯМА престижно потекло. Не разбирам защо Лорд Старк е проявил таква излишна щедрост към него и го дондурка в замъка си при положение,че Теончо е от непрестижен род, който е загубил битка срещу Краля (стана дума за него вече: ракиено-импотентната лоена топка Робърт)!

Нямам му доверие на въпросния полицай Анди защото съм убеден,че зад привидната му любезност към престижните Старки, той им прави магиии, поръчва им вуду макети и им завижда денонощно. Силно се надявам Лорд Старк да го обезглави в най-кратък срок защото от такива плазмодии никога не чакай нещо добро. Дори вече си измислих нова обида, която да ползвам в обществото, а именно: " И ти си един Теон Грейджой...!!!"

Последна промяна Крал Блуфен на 20.09.2014 14:39, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Игра на тронове - сериалът   |   21.09.2014 00:16

хахаха
добре ги усещаш нещата
гледай, гледай по-нататък какво става с Теон (жал да ти стане :oops: )

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 355 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18  Следваща