| Автор |
Съобщение |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Книги - 2 тема | 30.04.2014 08:22
Сега като се замислих, последната такава която съм чел беше преди много време - Начален Сигнал на Тони Шумахер и бях много впечатлен от нея. Може би защото бях млад и зелен 
 |
|
IchWill
|

Re: Книги - 2 тема | 23.05.2014 16:45
Някой тук се оплакваше от цените на книгите. Новата книга на Стивън Кинг "Доктор Сън", която се очаква да излезе съвсем скоро, е дебела 560 страници и ще е на цена 27 лв  Само за сравнение, преди 2 години отново книга на същия автор, с 200 страници повече струваше само с 2 лв отгоре. Какво да говорим повече. Издателството е същото между другото. Да не говорим, че сигурни слагат нарочно сравнително дебел шрифт, за да има повече страници.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Книги - 2 тема | 23.05.2014 20:07
е, това си е безобразие вече 
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Книги - 2 тема | 24.05.2014 00:48
Малки тиражи... това е проблема.
_________________ Понякога съм толкова добра, че цялата изтръпвам и боли ме...
|
|   |
|
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Книги - 2 тема | 06.06.2014 00:28
Та кой какво чете напоследък? Аз съм се заровила в 2 книги - новата на Айлс ( Natchez Burning) и The Cambridge History of the First World War (тазгодишно издание по случай годишнината).
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Книги - 2 тема | 06.06.2014 09:17
Аз чета в момента в момента една книжка за гръцката кухня - Мед, маслини и октопод на Кристофър Бакън - препоръчвам я само за гурметаджии, иначе не е нищо особено, както и едно ново издание на Пипи Дългото Чорапче, което включвало глави, които били цензурирани навремето. Много се учудих, че е имало цензура на Пипи и затова я почнах за Н-ти пореден път 
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Книги - 2 тема | 06.06.2014 11:39
Big River, Big Man, Thomas DuncanНе знам как се води на български, чета я на немски. Препоръчвам я горещо на всеки долнопробен соросоид, но не става за изтънчени рубладжии. 
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Книги - 2 тема | 06.06.2014 11:50
Мислих, че съм единствената, която чете повече от една книга едновременно. Случвало ми се е да прибягвам до 5-6 книги, но това беше преди близо година и няма да се повтаря  Специално сега чета "Трагедия в три действия" на Агата Кристи и "То" на Стивън Кинг.
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: Книги - 2 тема | 06.06.2014 18:00
Аз проявявам героизъм и поставям на изпитание зрението си, но се захванах и ще я довърша. Така се случи, че от любопитство си свалих Портретът на Дориан Грей на мобилния телефон. Прочетох я, ама пусти мерак да си цъкам из сайтовете за сваляне на книги. Така направих белята да си сваля Братя Карамазови на Достоевски  Луд, луд, най-луд. И сега на телефончето (4 инча) съм на 730 страница от общо 947. Но като съм се хванал на хорото, ще го изиграя докрай 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Книги - 2 тема | 06.06.2014 18:40
Аз четох 1 книга на Кинг от средата някъде на телефона и честно казано доста информация не можах да усвоя. Не знам дали от факта, че не съм свикнала да чета на такова устройство или пък причината е друга. На компютъра си е истинско тормоз, но пък усвоих доста неща. Иначе откъм натоварване нямам никакви проблеми на телефона - тъмен фон и бели букви. А това с лудостта надали ще си ми някаква конкуренция - аз освен Братя Карамазови, имам още Престъпление и наказание, Ана Карерина и Война и Мир на Толстой, Майсторът и Маргарита на Булгаков, както и на Джеймс Клевел Шогун, Тай-пан, Гай Джин, Цар Плъх и Търговска къща  Кога ще почна да ги чета, нямам още никаква идея. Понеже тръгнахте да обсъждате автобиографията на Сър Алекс Фъргюсън, скоро очакваме и тази на Рафаел Надал: http://bookstore.enthusiast.bg/product/431/rafa-moyata-istoria.htmlИзненадана съм от малкия обем страници, очаквах да е поне 400. Поне тази на Андре Агаси беше толкова, за на Федерер не знам колко точно.
 |
|
Venabili
(Dune Warriors)
|

Re: Книги - 2 тема | 06.06.2014 18:57
Винаги поне 2 - една на Киндъла (за пътувания, четене навън и т.н.) и една на хартия вкъщи. Сега с историята на световната война, най-вероятно за известно време ще съм с повече от 2.
|
|   |
|
 |
|
speranza
(Real Green)
|

Re: Книги - 2 тема | 08.06.2014 08:53
И аз обикновено по две книги чета - една на Киндъла и една на хартия. И един ден да не чета, съм като болна, а четеца го мъкна абсолютно винаги и навсякъде с мен.
Току що прочетох 'Мидълмарч'. харесвам Викторианска литература, но тази книга беше истинска досада.
Сега чета 'Човекът в търсене на смисъл' на Виктор Франкл и 'Тътени' на Цончо Родев.
Автобиографията на сър Алекс я четох наскоро. Какво да кажа - зле написана, накъсана, мисълта му се лута без посока. Има някои интересни факти, но книгата сякаш не е минала никаква редакция.
Гледам тук има доста фенове на Кинг. Като дете съм чела 'То' и 'Мъртвата зона', но нищо не помня. Преди няколко месеца прочетох 'За писането' и се надявам, че никой талантлив човек, който има желание да пише, няма да се вслуша в съветите на Кинг.
А имате ли настолна книга, такава, която да препрочитате или пък да сравнявате всички останали с нея? А любим автор?
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Книги - 2 тема | 08.06.2014 18:31
Не, но книгата която оказа силно влияние върху мен е Родени да тичат на Кристофър МакДугъл. За редовно препрочитане, не е точно книга - статиите на Иво Иванов. Иво Иванов, Хейли, Джефри Арчър, Питер Мейл.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Книги - 2 тема | 08.06.2014 22:13
Фондацията ; Песен за огън и лед ; Хиперион - Айзък Азимов 
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Книги - 2 тема | 08.06.2014 23:52
Най-близо до това определение са томчетата с диалози на Платон. Препрочитам си понякога и разни други, предимно по-къси произведения - Автобиографията и разказите на Марк Твен примерно - перфектно четиво за разтуха и повдигане на настроението. ;)
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Книги - 2 тема | 12.06.2014 17:29
И през ум не ми е минавало, че мога да харесам Стивън Кинг и романите на ужасите, още повече да стане любимият ми автор. Не съм препрочитала все още нито една негова книга от-до, но след време с най-голямо удоволствие ще го направя. От жените фаворит ми е Агата Кристи. Каква ирония - книгите, една от които прочетох вчера са на любимите ми автори. От българските много харесвам разказите на Йордан Йовков. Ще взема да си ги припомня. В момента препрочитам една книга, но не защото обичам да си я препрочитам редовно, а защото е от една трилогия, чиито други две книги за съжаление така и не можах да си ги намеря да ги прочета. Не знам дали това се брои. Същото ще сторя и с други две книги, които имаха същата съдба. Оп, забравила съм да спомена коя е книгата  Играта на глада на Сюзан Колинс - първата книга от трилогията със същото заглавие.
Последна промяна IchWill на 12.06.2014 17:43, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Книги - 2 тема | 12.06.2014 21:14
А кой те запали по Агата Кристи?  Много се радвам, че така се пристрасти към книгите, уф. 
|
|   |
|
 |
|
IchWill
|

Re: Книги - 2 тема | 13.06.2014 11:20
Никой не ме запали по нея. Сама поисках да прочета нейна книга, хареса ми и после прочетох още 4 от библиотеката. Скромна съм засега - само 6, но ще си поправя грешката. В последно време много проточвам книгите на Стивън Кинг, не знам защо така. Не са ми безинтересни грам, но не знам защо така става. Нямам намерение за пореден път да зарязвам "То" и да я почвам отначало, само защото ми върви бавно. Може би не намирам време за нея  Ще се напъна да я довърша.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Книги - 2 тема | 13.06.2014 11:48
Казваш, че любимата ти авторка е Агата Кристи и си чела 6 нейни книги? Доста странно, особено като се има предвид, че тя има около 600 сигурно :)
|
|   |
|
 |
|
speranza
(Real Green)
|

Re: Книги - 2 тема | 13.06.2014 13:11
Значи, Агата Кристи я изядох с кориците като бях тийнейджър. За Поаро съм изчела всичко, за Мис Марпъл повечето, за Томи и Тапънс и там разни други имам да наваксвам. Само че вече няма същия ефект. След доста години и доста други прочетени книги някакси не ме грабва вече, но все още ми е приятно да я чета за отмора. Автобиографията й много ми беше харесала - лейди Агата не само на хартия, а и в реалния си живот е разиграла една детективска история  Иначе е страхотно че има четящи хора и колкото човека - толкова вкуса. Аз например фантастиката така и не смея да я доближа. Четох една новела на Шекли и доста ми хареса. Четох и 'Пътеводител на галактическия стопаджия' хареса ми що-годе, не знам дали това е точно фантастика. Иначе съм приготвила братя Стругацки, Азимов и Любен Дилов-баща, но да видим кога ще ми дойде музата. Иначе любими са ми руските класици (тук Толстой беше пооплют, но спред мен в в пъти по-добър писател от Достоевски; за философиите им може да се поспори, въпрос на вкус) и съвременни френски писатели. Има нещо лудо в писането на французи / белгийци, което не откривам в друга литература. И японците харесвам, макар да не съм чела много различни японски автори. Любима книга сякаш ми е 'Ракова болница' на Солженицин, но много обичам и 'Война и мир', 'Души в окови', 'Вълшебната планина', 'Стоунър', 'Терез Ракен' и др. Наскоро за пръв път четох Маркес - 'Любов по вереме на холера' - омагьосващ език.
|