Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 18:06

Отговори на тема  [ 270 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14
Ролан Гарос 2014 - тема за коментари 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   08.06.2014 22:56

Да се самоцитирам!! ->
Цитат:
Rafael Nadal (ESP) [1] - Novak Djokovic (SRB) [2] 3:1
(Един голям :salute: :salute:-ос за сърбежа :-D)
Горното в текст значи: Един голям двоен КУРОС за сърбежа! И познах резултата на точен, btw. :-D :yes:

ICQ YIM WWW
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   08.06.2014 22:57

Naki написа:
Да се самоцитирам!! ->
Цитат:
Rafael Nadal (ESP) [1] - Novak Djokovic (SRB) [2] 3:1
(Един голям :salute: :salute:-ос за сърбежа :-D)
Горното в текст значи: Един голям двоен КУРОС за сърбежа! И познах резултата на точен, btw. :-D :yes:

браво,Нака! way to go! :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   08.06.2014 23:36

TheExorcist написа:
Сампрас е изравнен. Освен това е изранен рекорда на Навратилова от 9 титли от шлем. Остана Фед, 3 more. Aз се добрах до доя Етерхази, но освен Дявола и Сандро не познавам никой визуално от клуб тенис та сам го гледах. Абе едно нещо така и ме изуми, КАК може краля на Ролан Гарос така и да не научи приличен френски за толкова години??? :-o Тоя на Джоко беше много по-добър.
:-)

Приятел, видях, че си ми звънял, но много късно, течеше 3 ия сет, сори, сигурно си искал да питаш за локацията на бар Естерхази или да питаш дали ще ходя там. :-)
Още 3 титли и минаваме Фед! :devil:
Иначе можеше да пишеш на Сперанца и да си в компания на две хубави дами :)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   08.06.2014 23:45

Diavolo написа:
TheExorcist написа:
Сампрас е изравнен. Освен това е изранен рекорда на Навратилова от 9 титли от шлем. Остана Фед, 3 more. Aз се добрах до доя Етерхази, но освен Дявола и Сандро не познавам никой визуално от клуб тенис та сам го гледах. Абе едно нещо така и ме изуми, КАК може краля на Ролан Гарос така и да не научи приличен френски за толкова години??? :-o Тоя на Джоко беше много по-добър.
:-)

Приятел, видях, че си ми звънял, но много късно, течеше 3 ия сет, сори, сигурно си искал да питаш за локацията на бар Естерхази или да питаш дали ще ходя там. :-)
Още 3 титли и минаваме Фед! :devil:
Иначе можеше да пишеш на Сперанца и да си в компания на две хубави дами :)

Звънях ти преди мача да те питам за локацията а се оказа, че почти всеки ден минавам оттам за унито, но просто името ми е убягнало. Аз отидох там в третия сет и просто нямаше как да се свържа със Сперанца. Некст тайм. Сега вече минаването на Фед си е напълно реално, а можеше и да е факт, ако Джоката не го беше опердашил няколко последователни финала. Вече става много интересно. :tennis:

Последна промяна TheExorcist на 08.06.2014 23:50, променена общо 1 път

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   09.06.2014 00:05

Не сме се засекли, ние си тръгнахме от това място при 4:4 във втория сет и кракът ми повече няма да стъпи там, поне не за да гледам тенис. Още като правехме резервацията ни казаха, че хубавите места са заети, но такова чудо не очаквахме. Настаниха ни в страничен салон с по-малък екран и малко след началото на мача спряха звука при нас, защото се засичал с този от голямата плазма, който било по-важно да се чува, защото там били гостите от Евроспорт :unsure:. И освен че слънцето се отразяваше в екрана и нищо не се виждаше, пред него висяха и едни лампи за разкош. Хората първо се разправяха, а после се изнесоха един по един.
Догледахме при приятели и после трябваше да се ходи на волейбола, но нямах сили за нищо. Даже още ми е нереално станалото, бях убедена, че това е шансът на живота на Ноле.. много, много болезнена загуба.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   09.06.2014 00:18

alessandron написа:
Diavolo написа:
и специални поздравления за гросмайсторската прогноза на класика Орела!
Редно е Хенман и Сандето да го почерпят, най-малкото... :-P

Никогиш.

Аматьор

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   09.06.2014 09:13

speranza написа:
Не сме се засекли, ние си тръгнахме от това място при 4:4 във втория сет и кракът ми повече няма да стъпи там, поне не за да гледам тенис. Още като правехме резервацията ни казаха, че хубавите места са заети, но такова чудо не очаквахме. Настаниха ни в страничен салон с по-малък екран и малко след началото на мача спряха звука при нас, защото се засичал с този от голямата плазма, който било по-важно да се чува, защото там били гостите от Евроспорт :unsure:. И освен че слънцето се отразяваше в екрана и нищо не се виждаше, пред него висяха и едни лампи за разкош. Хората първо се разправяха, а после се изнесоха един по един.
Догледахме при приятели и после трябваше да се ходи на волейбола, но нямах сили за нищо. Даже още ми е нереално станалото, бях убедена, че това е шансът на живота на Ноле.. много, много болезнена загуба.

Странно, въобще не видях да има малък екран някъде. Аз отидох и си седнах на бара и се виждаше отлично, но сервитьорите ме дразнеха с постоянното щъкане и една даже ми предложи да седна някъде, че съм им пречел и аз видях едно две местенца точно централно малко по-назад и се виждаше префетто. Иначе не знаех, че си за Джоката, аз бях за Надал, сори! ;-) Но за други мачове може да се организираме. :-)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   09.06.2014 14:19

Orel62 написа:
alessandron написа:
Diavolo написа:
и специални поздравления за гросмайсторската прогноза на класика Орела!
Редно е Хенман и Сандето да го почерпят, най-малкото... :-P

Никогиш.

Аматьор

Да ти се връща, професионалист.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   09.06.2014 19:00

След като едно нещо се е случило 8 пъти за последните 9 години, имаш доста сериозен margin for error при подобна прогноза, но аз все пак оставам на мнението си, че през тази година Надал не беше на нивото на предишни и бе възможно да бъде победен при определени обстоятелства, които не се случиха.

Иначе Джокович загуби по няколко причини:

1. Много слаб сервис. Направо не мога да повярвам, че такъв комплексен играч с отлични физически данни не може да печели почти никакви лесни точки от начален удар. То е ясно, че да се блъска на клей от сервис е безсмислено, но през годините много играчи са доказвали, че е възможно да се печелят немалко фрий пойнтс на по-бързата настилка в Париж дори срещу Надал. Вчера - почти нищо в това отношение, много малко асове, много малко форсирани грешки от ретур и на всичкото отгоре нисък процент на вкаран първи сервис. Срещу Надал е почти невъзможно да се играе непрекъснато точка за точка, защото това означава 3-4 часа безспирно гонене на високите лифтирани топки и непрекъснато плетене на някакви сложни комбинации, при което се изморява и ръката, и мозъкът.

2. Твърде процентна игра и недостатъчно рискове. Забелязал съм, че Ноле много обича да бие Надал на хард, като завършва точките с контра пиета или хващайки по-остри ъгли и къси диагонали, без да влага максимална сила. Само че тук е клей, Надал стига всичко и колкото повече му разтягаш ъглите, толкова по-смъртоносна е контрата. Джокович загуби твърде много разигравания, които уж беше спечелил, а това няма как да не ти се отрази зле и психически.

3. Джокович така и не намери отговор на форхенда по правата на Надал. Забелязал съм, че когато играе кроскорт бекхенд, Ноле обикновено остава леко вляво от центъра, тъй като очаква форхенда на Надал също по диагонала и явно иска да има повече време за подготовка, тъй като топката има страничен спин. Някъде миналата година по време на полуфинала им обаче Надал се усети за това нещо и започна да играе много по-често форхенд по правата. Вчера отново поне в 7-8 важни момента Рафа завършваше именно по този начин.

Оставам на мнението си, че за да бъде победен Надал на този корт, е необходима игра като тази на Сьодерлинг от 2009 - мощно сервиране, много риск и от двете страни, константен бекхенд и железни топки. И ако може студено и влажно време, защото видяхме какво стана между двамата в следващите им два мача на РГ, които бяха играни при високи температури. Все пак при всички условности Джокович вчера можеше да форсира малко нещата и във втория, и в четвъртия сет, когато се връщаше от пробив пасив, но той отново се издъни и вече стана твърде множко според мен след влаченето на два пъти срещу Мъри във финали - баланс 6-7 във финални мачове на ГШ не е много впечатляващ за уж all-time great и следващия път доста ще се позамисля преди да заложа за него в такъв двубой.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ролан Гарос 2014 - тема за коментари   |   12.06.2014 23:40

Просто след първия сет нивото на Ноле падна драстично. Не успя да яхне вълната и психически не бе на ниво. Все си мисля, че трябва нещо да го е разконцентрирало преди мача... нещо лично може би... Той е много чувствителен и като нищо му е подействало, но това на корта не бива да му влияе. Не е извинение.

Освен причините посочени от Хенман (от които най-много ми се струва, че натежа сервиса) мисля, че игра прекалено много на форхенда на Рафа. Трябва да се натиска бекхенда с дълги топки, а тогава Надал често избира сечен бекхенд, защото понякога не стига навреме. И при този сечен бекхенд, Ноле трябва да наложи силен удар, който ако не е уинър, то поне Надал да не върне удобно топката и следващия удар на Джоката да е окончателен. Така, ама е лесно да се каже, не да се изпълни.

Много слаби 3-ти и 4-ти сет, с повече втори сервис, а на Надал му влизаше първия... :dunno:
Умората едва ли е причина. И двамата бяха изцедени. Даже Рафа при едно "вамос" стъпи накриво и залитна... доста комично. Знак на умора...
По-скоро беше психическо надпреварване и след първия сет, Надал остана позитивен, а Ноле все по-отрицателно настроен... Тук Надал е цар! Никога не престава да се бори. За всяка точка. Не пресилва нито един удар, а Джокович като не му е кеф и праска доста форхенди в аут и то от 1м нагоре... което е нелепо за такъв финал. Главата трябва да си е на мястото! :devil:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 270 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14