Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите. -> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума -> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума -> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове
А бирата каква ще е, хора?!?
| Автор |
Съобщение |
|
ZeppeR
(Синята Лавина)
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 13:24
Тука всички сте ебати бароните, какви бири казвате, заеби. Аз ще си пия Аргус, взех си 24 за 16лв... :D  И тази е много добра, надали я знаете още :) 
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 12958 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 13:30
Предубеждение звучи по-скоро негативно. Мисля, че всичко е най-вече въпрос на вкус.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 12958 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 13:44
 |  |  |  | Bjoern Bo написа: И като сте отворили приказка за български бирички, не знам какво мислите, но за мен почти всичките са тотален отврат и смрадлив спирток. До скоро пуках само Шуменско, но и него го развалиха от тази година, като обениха малц-а и обикновеното - от една хубава и една лоша бира направиха една лоша... Като цяло само на "Карлсберг България" държат някакво средняшко ниво, другите са потънали яко... Загорката беше абсолютна класика едно време, ама в днешни дни е един спиртосан пикоч! От останалите само Бургаското, което май се правеше в "Каменица", ми допада, но може и да е някакъв психологически ефект от обстановката - плажец, моренце, вълнички и т.н. :))) Между другото опитах оригинален Амстел, Амстел, правен в Сърбия, и Амстел, правен в България, и трябва да призная, че по десетобалната система оценките са: Амстел Холандия 8.0, Амстел Сърбия 6.5, Амстел България 2.0. Същото нещо мога да кажа и за Стелата и Старопрамена. Какво се прави в тези нашенски пивоварни, че толкова насират производството, не е ясно... А уж бяхме бирена нация... Ай наздраве!  |  |  |  |  |
Е, те тези т.нар. маркови бири, дето се правят в България по принцип само марката им е вносна. Не мога да съдя в дългосрочен аспект, но досега не съм имал особени проблеми лятоска, когато съм в Родината в отпуск. Признавам, че скачам повече към "вносните" отколкото към нашенските, но не мисля, че има някаква огромна разлика. От майстор-пивовар (немски възпитаник) знам, че най-важната съставка за вкуса и качеството на бирата е... водата(!!!). После идва малцът и чак тогава хмелът. Та в този ред на мисли трябва да заявя (с риск да бъда обвинен в регионален шовинизъм), че Бургаското беше сто пъти по-добро по времето, когато се правеше в Бургас, демек с бургаска вода. Тогава не го знаеха всички, понеже си беше чисто регионално пиво, каквото беше примерно една Болярка или... как беше плевеската... Кайлъка май беше. По него време интеррегионални бири в общи линии (донякъде) бяха Загорката, Астиката и Шуменското (по-късно и Каменицата). С други думи Да живее маркетингът!. А това за бирената нация ме утрепА, копеле. По-скоро самозвана бирена нация сме, нищо повече. Да не ти изреждам автентични и всепризнати бирени нации, няма нужда, и ти ги знаеш.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32167 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 14:01
Това световно с бира си е такова клише и толкова досадно, че а нема нужда... бира та бира 
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 14:07
Абсолютно на твоето мнение съм. При това генерално за спорт, хеле пък футбол. Спорт и маса при мене са крайно несъвместими неща. Виж, ако съм някъде на пъблик вюинг е ок, понеже е жега, но тогава може и една студена минерална вода да свърши работата.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 14:30
Прав си, ама не уточтяваш, че досадната част е световното, не бирата. Бирата ще си тече при всички положения. И като цяло бирата е вързана с истинския спорт, не с телевизионното кибичене! :)
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32167 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 14:32
бирата няма нищо общо както и какъвто и да е алкохол с истинския спорт ;)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 14:45
 |  |  |  | SUBXERO написа: От майстор-пивовар (немски възпитаник) знам, че най-важната съставка за вкуса и качеството на бирата е... водата(!!!). После идва малцът и чак тогава хмелът. Та в този ред на мисли трябва да заявя (с риск да бъда обвинен в регионален шовинизъм), че Бургаското беше сто пъти по-добро по времето, когато се правеше в Бургас, демек с бургаска вода. Тогава не го знаеха всички, понеже си беше чисто регионално пиво, каквото беше примерно една Болярка или... как беше плевеската... Кайлъка май беше. По него време интеррегионални бири в общи линии (донякъде) бяха Загорката, Астиката и Шуменското (по-късно и Каменицата). С други думи Да живее маркетингът!.
А това за бирената нация ме утрепА, копеле. По-скоро самозвана бирена нация сме, нищо повече. Да не ти изреждам автентични и всепризнати бирени нации, няма нужда, и ти ги знаеш. |  |  |  |  |
Искаш да кажеш, че в бургаско водата е по-добра, отколкото в пловдивско? Няма логика да е така, хъх... Иначе от старото Бургаско имам съзнателни спомени от лято'2000 - типичната регионална горчилка. Миналото лято ми се стори много по-мека на вкус и нищо общо с останалите продукти на "Каменица", които са от отвратителни по-отвратителни... Иначе от регионалните си спомням Плевенско, Ломско, Варненско и ако не се лъжа Русенско... И едно "Шопско" ми се върти в главата... Врачанското (Леденика) май също го няма на пазара вече... С 12+ независими пивоварни за малка България, айде да сме бирена нация, а ;)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 14:51
Хаха, ти да видиииииш =))) Иначе, първо, бирата не е алкохол. И второ, не говорим за истински спорт, ами за телевизионен, тъй че колкото това да се дзвериш в монитора от креслото в хола има нещо с истинския спорт, толкова има и разнообразяването на дзверенето с арна пенлива течност ;)
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 14:57
Вие двамата не разбирате от бира. Нито сърбите, нито руснаците могат да правят такава!
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:02
Когато нямам под ръка нещо белгийско или холандско (в краен случай чешко или немско), си карам на българска бира. Това да пиеш сръбски, руски, испански и не знам си какви още измислици не си е работа.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:04
Яко ми се правите на снобари тука.
Ще си пия българска бира като пич, даже и двулитрови пвц-та ще си взимам. По една двулитрова на мач - идеално. В последно време Пиринското ми е фаворит, след това Ариана. Шуменското става. Загорката вече не си струва парите, докато Каменицата винаги си е била пикня.
От време на време ако реша да пия в бутилка, освен Пиринско, бих взел Карлсберг, златен Амстел и Столично Вайс.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:07
Абсолютно! Изключително просташко питие, което освен да ти надуе излишно корема друго полезно не може да свърши!
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:14
Другото тъжно е,че никой тук не каза,че ще пие SOMERSBY 
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:21
Вземи кажи някоя хубава бира, недей менторства тука на хора с дългогодишен бирен стаж из Европа и отвъд ;) Иначе моите уважения, ама това да пиеш бира от пластмаси (хомлески тупаци, както ги наричаме на галено :)) си е тотална покемонщина и издава пълна липса на себеуважение за един изтъкнат бирен ценител...
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:22
Искам да кажа, че водата определя в голяма степен вкуса на бирата. И няма тук по-добра и по-лоша. Всяка вода е различна като химичен състав и това я прави уникална. Останалото е, както вече споменах, въпрос на вкус. 2000 ако не се лъжа Бургаско вече принадлежеше към групата, която купи и Каменица (Интербрю май беше) и белгийците решиха да икономисат от реновиране на ПЗ Черно Море и решиха да правят три бири на едно място - Каменица, Бургаско и... забравих вече коя беше тетата тогава. Доколкото помня бургаският Практикер е построен на петното на пивоварната или на Винпрома, които бяха изравнени със земята, което съответно понамириса на някаква приватизационна врътка от него време, където някой апаратчик яко намаза. Истинското Бургаско Пиво беше преди това. Логото беше друго, вкусът беше друг. Имаше три бири общо - обикновео, Специално и Луксозно - все непознати на широката публика факти. Дори помня, че бяха наели рекламна агенция за новото лого и бяха пуснали анкетьори по заведенията да показват предложенията и да записват отговорите. За участие даваха една бира. Една моя колежка от университета беше една от анкетьорите и веднага я заведох в клуб "Моряка", където бяхме вси метъли и фенове, та си изпълни одма норматива за представителност на извадката. Еййй. Ледениката я помня много добре. Някъде 94-95 дойдоха в Бургас да правят реклама, щели са да я пускат в продажба в региона явно (което не се осъществи в крайна сметка де). Направиха купон до хотел България, имаше танци-манци, скално кътерене по изкуствена стена и надпиване с Леденика. Батко ти спечели в дисциплината "на екс" при това с впечатляваща преднина. Странно как такива спомени не ми избледняват. Това за бирената нация обаче все още ми звучи смехотворно, сори батка. Не знам какви са ти критериите, но за бирена нация можем да минем естествено в Балкански мащаб, нищо повече. Не съм се интересувал задълбочено какви и колко пивоварни къде има, но съм с впечатление, че Хърватите и Словенците имат по-големи традиции в бранша от нас (ако ги смятаме за Балканци де).
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:22
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:23
Глупости говориш! Нормално е за Крал да пие питие измислено от ЛОРД!
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:28
И аз винаги съм имал сериозни задръжки спрямо бирите в х-литрови пластмасови бутилки. Не мога да го приема и това си е. От друга страна като се замисля, че тук в Германия се продава вино в третрапак... 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: А бирата каква ще е, хора?!? | 12.06.2014 15:45
Ти можеш да ги гледаш с плодово мляко или билков чай. Със сигурност ще разчупиш клишето.
|