Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 06:35

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 191 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Следваща
Коментаторско студио - Бразилия 2014 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   22.06.2014 22:04

Леко разчупване на схемата Марков, Манчев и ония двете брантии - Иво Иванов ще е гост в студиото, тази нощ.

Последна промяна bai Momchil на 22.06.2014 22:04, променена общо 1 път

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   22.06.2014 23:50

Да бе, аз отдавна се канех да ти пиша, ама все забравям. Той беше гост на предишния мач на Щатите, и честно казано ако не знаех нищо за него, щеше доста да ме издразни - говореше на "ние", примерно "лявото ни крило" еди какво си, "откакто Клинсман пое нашия отбор" не знам си какво и т.н. :uuu:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   22.06.2014 23:52

Лайно и половина. :uuu:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 00:08

spurs написа:
Да бе, аз отдавна се канех да ти пиша, ама все забравям. Той беше гост на предишния мач на Щатите, и честно казано ако не знаех нищо за него, щеше доста да ме издразни - говореше на "ние", примерно "лявото ни крило" еди какво си, "откакто Клинсман пое нашия отбор" не знам си какво и т.н. :uuu:

Съвсем нормално е да симпатизира на Щатите, живее от 20 години там. Ти като говориш за Тотнъм, не говориш ли по-същият начин? :dunno:

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 00:29

Естествено че е нормално да им симпатизира, това въобще не го коментирам. Ама да говориш на "ние" не мисля, че е нормално. И не, по телевизията никога не бих говорил за Тотнъм на "ние" - така прави Васил Колев примерно като гостува в Диема и аз всеки път се възмущавам.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 00:33

spurs написа:
Естествено че е нормално да им симпатизира, това въобще не го коментирам. Ама да говориш на "ние" не мисля, че е нормално. И не, по телевизията никога не бих говорил за Тотнъм на "ние" - така прави Васил Колев примерно като гостува в Диема и аз всеки път се възмущавам.

За мен си е нормално да говоря на "ние" за любимият си отбор, все пак се чувствам част от тоя отбор, по някакъв начин (емоционално най-вече).

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 00:56

Еха, Клинсман е още по-зле - пее американския химн?!

А на Иво май и други са му направили забележка, днес не говори така :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 01:33

Клинсман е американизиран. Лощо няма, щом го кефи.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 11:37

Клинси от доста години вече има американско гражданство. Там е със семейството си доста преди да поеме отбора им. Дори навремето, когато още го гласяха за треньор на Германия това беше потенциален проблем - че живее в УСА и не искаше да се връща в Германия като постоянна резиденция. Най-вече заради децата му, от които не иска да се разделя за дълго време и преди всичко да не се налага да си прекъсват или пренастройват учебния цикъл под каквато и да е форма.

А иначе за пеенето на химна - респект! Така го чувства, така го прави. Сигурен съм, че в мача с Германия ще пее и двата химна. Така са широко скроените хора.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 12:33

Дано да е защото така го чувства, а не от позьорщина. Защото знаем американците какви са, и предполагам това му носи много точки пред тях. Но лично аз не мога да приема да се пеят два химна без изобщо да съм някакъв шовинист, ултранационалист или нещо подобно - за мен пеенето на химна носи някакъв смисъл, който не ми се вързва с това да се пеят два различни химна. Точно както ивоивановското "ние" за американците. Ама аз и не мога да си представя да живея някъде другаде, така че може би просто не мога да го разбера това.

В тази връзка ми е интересно ти в такава ситуация би ли пял немския химн? Или Балета дали би пял американския?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 12:55

spurs написа:
Дано да е защото така го чувства, а не от позьорщина. Защото знаем американците какви са, и предполагам това му носи много точки пред тях. Но лично аз не мога да приема да се пеят два химна без изобщо да съм някакъв шовинист, ултранационалист или нещо подобно - за мен пеенето на химна носи някакъв смисъл, който не ми се вързва с това да се пеят два различни химна. Точно както ивоивановското "ние" за американците. Ама аз и не мога да си представя да живея някъде другаде, така че може би просто не мога да го разбера това.

В тази връзка ми е интересно ти в такава ситуация би ли пял немския химн? Или Балета дали би пял американския?

Аз съм гражданин САМО на България. За добро или зло съм от хората, за които тези неща все още имат значение и гражданството е свързано със сериозни морални задължения и е много повече от едно тескере. От години вече имам право на немско гражданство и въпреки че това би ми облекчило доста бюрократични спънки за по-нататък, смятам, че не това трябва да ми е мотив за предприемане на подобна стъпка. Ако/когато (най-вече ако) се почувствам готов за това, ще го направя. Този момент определено не е настъпил, колкото и да уважавам немската държава, обществото, порядките, културата и всичко останало немско. Така ги виждам аз нещата.

Та конкретно по въпроса - аз не пея немския химн, нито английския, нито който и да е друг освен "Мила Родино", колкото и да ги харесвам като песни (в този ред на мисли американците имат може би най-великия химн, лично мнение).

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 13:05

Е точно това имам предвид и аз. Иначе от химните най-много ми харесват италианския и руския :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 13:07

руския е много патриотичен, зарежда те с ултра любов към родината :)

но италианския си е номер 1 за мен. хем е надъхващ, хем е яко танцувален и направо те кара да подскачаш :)

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 13:19

Най-много харесвам американския химн, след него британския, немския и руския.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 14:40

Аз само да кажа, че мен пък Гошо Гинчев ми допада. За разлика от останалите се опитва и да се подготвя за мача, който ще анализира. Не мънка, не си говори под носа и не плямпа празнословия като примерно Пламен Марков или Павел Панов. Според мен, ако се ошлайфа още малко, спокойно може да стане един доста добър коментатор/анализатор от него.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 18:16

spurs написа:

естествено, че не пея американския химн, това е нещо дето ти идва отвътре, единствения химн на който изтръпвам е българския ... иначе аметриканския е много як, спор няма, също и руския. Италианския ми е много танцувален.
Иначе тук преди всяко спортно събитие се пее американския химн, което преди ми се струваше тъпо, но сега ме кефи, зарежда с емоции ... естествено, че ставам от уважение, но да пея това е абсурд .. :outofspace:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   23.06.2014 18:20

bai Momchil написа:
spurs написа:

За мен си е нормално да говоря на "ние" за любимият си отбор, все пак се чувствам част от тоя отбор, по някакъв начин (емоционално най-вече).

абсолютно неприемливо е това 'ние', особено за чужд национален отбор

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   25.06.2014 01:26

някой знае ли какво е това предаване по БНТ в момента среднощно шоу за световното с Манченко мъцльото и Люба Пашова
това за сефте ли е или всяка нощ го има, защото за първи път го засичам? :О

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   25.06.2014 01:30

И аз така, ама съм доволен, че най-накрая чувам Петела, щото какво е това световно без Петела все пак :)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Коментаторско студио - Бразилия 2014   |   25.06.2014 02:08

Това, което ОСНОВНО и открай време ме е отличавало от англичаните е монархията. От малък съм си за републиканска форма на управление и някак си не мога да пея GOD SAVE THE QUEEN, въпреки, че химна звучи величествено и мелодията е страхотна, а с всичко друго съм по-близък до англосаксонците от другите етноси. Освен това отдавна имам по-скоро корпоративно и клубно мислене и нациите ме вълнуват все по-малко. Въпреки това ценя индивидуалния чар на всяка нация, но и там си имам фаворити. Най-великия химн ЕВЪР Е YOU'LL NEVER WALK ALONE. В него няма крале, политика, нации, а е за човешкия дух, битие, борбеност, стоицизъм и победа! :-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 191 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Следваща