Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите. -> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума -> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума -> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове
| Автор |
Съобщение |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 07:15
Аз съм уточнил, че имам предвид 2004г. насам. Иначе моят абсолютен фаворит е селекцията от Евро 1996.
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 11:49
1996 мисля, че не е само на тебе или на мене фаворит. От безбройни разговори с фенове, в това число доста английски такива, този отбор се откроява и като класа като имена и като качество на играта от всички останали формации от 1982 насам (поставям бариерата точно тогава, понеже преди това е черната дупка с две последователни пропуснати СП, а още преди това пък е поколението на Световните Шампиони, което е друга бира). Много жалко наистина, че този отбор не успя да пребори демоните си в полуфинала с Гермнаия. А беше толкова близо...
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 12:16
Абе и поколението 86-90 не е за подценяване с Робсън, Линекер, Уодъл, какво ли щеше да стане ако не беше ръката на кюфтето 
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 12:28
Абсолютно, плътно след '96!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 12:36
предполагам говориш за божията ръка? само да уточниме! 
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 12:39
Аз съм отявлен атеист и не вярвам в бог  и всякакви божи глупости 
 |
|
Forest_fan
(Les Mousquetaires)
Регистриран на: 06.06.2012 07:21 Мнения: 5108 Местоположение: Laval, QC, Canada
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 12:47
По-скоро говори за една от най-грозните постъпки в историята на СП, ако не и най-грозната. Тази, която направи разликата между големия футболист и малкия човек. Иначе и аз се присъединявам към мнението, че отбора от 1996 г. беше може би най-близо до това да спечели нещо голямо. Този от 1990-та е другият, който впечатли много.
_________________ Un pour tous, tous pour un!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 12:52
на фона на войната за фолклендите този сблъсък е бил много повече от един обикновен футболен мач, така че донякъде оправдавам Дон Диего, а и тези решния се взимат за части от секундата. Обвинявай нашия бай Ганьо, Богдан Дочев. Сега можеше по-късно да си признае или извини, но нямаше да е този култ около него ако не беше споменал за божията намеса, това остава завинаги във фолклора, може би най-култовата и разпознавана реплика в историята на футбола сравнимо само с ''Ал би бак'' на Терминатора а че всичко това се случва на горките ингилизи го прави 100 пъти по велик 
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 12:56
Бе тя ръката може и Божията да е била, ама голът си беше на Кюфтака.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 13:03
А къде остава незабравимото This Brithish homosexual broke the game???
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 13:05
хаха, това също беше добро Бай Ганьо беше ледко подпийнал де, ама като го изръси това съм се смял на глас :))) не че съм фен на подобни изцепки, но в спорта ако нямаше подобни неща щеше да е ужасна скука, а и това са все пак изолирано случаи, ами така де, не сме на опера или балет ;)
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 13:10
Войната за Фолклендските острови вече е приключила по това време.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 13:11
Като стил и качество на игра, отборът на Венейбълс твърдо е отгоре.
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 13:20
И аз имам такъв спомен някакъв, че всичко беше преключило към '82-'84 май. А иначе за СП 1978, след като англичаните пропуснали да се класират, в медиите минорните настроения са се държали в граници. Имало е заглавия от рода на "Англия ЗА ЩАСТИЕ не се класира за Аржентина '78". Имало е сериозни опасения за сигурността на английския отбор по време на евентуално пребиваване в Аржентина. Сега, не знам доколко такива опасения са били резонни, и доколко гроздето е станало кисело след провала в квалификациите. Не съм се задълбочавал по темата с материали извън БГ, а при нас тогава кой знае кое как и колко е било изопачено в информациите по конфликта.
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 13:24
По-близо да, но дали бяха най-талантливото поколение, защото ако се замислим за следващото поколение може и да поспорим. Бекъм, Скоулс, Джерард, Оуен, Лампард, Фердинанд, Тери, Ашли Коул, Джо Коул и още много други, обаче поради много причини не постигнаха нищо(за мен основната причина е липсата на добър треньор), дори и полуфинал не стигнаха.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 13:26
да, знам, но е била прясна прясна в съзнанието на аржентинците, а Тачър все още е била на власт. колко един цикъл на световно...
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 14:37
 |  |  |  | oasis написа: По-близо да, но дали бяха най-талантливото поколение, защото ако се замислим за следващото поколение може и да поспорим. Бекъм, Скоулс, Джерард, Оуен, Лампард, Фердинанд, Тери, Ашли Коул, Джо Коул и още много други, обаче поради много причини не постигнаха нищо(за мен основната причина е липсата на добър треньор), дори и полуфинал не стигнаха. |  |  |  |  |
Точно това смятах да отговарям четейки те, докато не стигнах изречението с треньора. И аз мисля, че това беше най-слабото звено в отбора на това поколение. Нито Кийгън, нито Ходъл успяха да извлекат максимума от огромния потенциал на това поколение. За Ериксон няма какво да говоря - поне за мене това е треньорът, при когото играта на Англия за пръв път ми стана непривлекателна, духът на отбора за пръв път започна да се руши и започнаха да лъскат все повече и повече слабости, които тежат и до днес. Може да е съвпадение, според мене обаче не е.
|
|   |
|
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 15:02
 |  |  |  | SUBXERO написа:  |  |  |  | oasis написа: По-близо да, но дали бяха най-талантливото поколение, защото ако се замислим за следващото поколение може и да поспорим. Бекъм, Скоулс, Джерард, Оуен, Лампард, Фердинанд, Тери, Ашли Коул, Джо Коул и още много други, обаче поради много причини не постигнаха нищо(за мен основната причина е липсата на добър треньор), дори и полуфинал не стигнаха. |  |  |  |  |
Точно това смятах да отговарям четейки те, докато не стигнах изречението с треньора. И аз мисля, че това беше най-слабото звено в отбора на това поколение. Нито Кийгън, нито Ходъл успяха да извлекат максимума от огромния потенциал на това поколение. За Ериксон няма какво да говоря - поне за мене това е треньорът, при когото играта на Англия за пръв път ми стана непривлекателна, духът на отбора за пръв път започна да се руши и започнаха да лъскат все повече и повече слабости, които тежат и до днес. Може да е съвпадение, според мене обаче не е. |  |  |  |  |
Много точно казано и Капело продължи започнатото от Ериксон.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 15:14
Така е, но специално на Евро 2004 и Мондиал 2002 Англия за последно имаше някакъв стил.
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: Уругвай:Англия | 23.06.2014 15:20
 |  |  |  | oasis написа:  |  |  |  | SUBXERO написа:  |  |  |  | oasis написа: По-близо да, но дали бяха най-талантливото поколение, защото ако се замислим за следващото поколение може и да поспорим. Бекъм, Скоулс, Джерард, Оуен, Лампард, Фердинанд, Тери, Ашли Коул, Джо Коул и още много други, обаче поради много причини не постигнаха нищо(за мен основната причина е липсата на добър треньор), дори и полуфинал не стигнаха. |  |  |  |  |
Точно това смятах да отговарям четейки те, докато не стигнах изречението с треньора. И аз мисля, че това беше най-слабото звено в отбора на това поколение. Нито Кийгън, нито Ходъл успяха да извлекат максимума от огромния потенциал на това поколение. За Ериксон няма какво да говоря - поне за мене това е треньорът, при когото играта на Англия за пръв път ми стана непривлекателна, духът на отбора за пръв път започна да се руши и започнаха да лъскат все повече и повече слабости, които тежат и до днес. Може да е съвпадение, според мене обаче не е. |  |  |  |  |
Много точно казано и Капело продължи започнатото от Ериксон. |  |  |  |  |
... + Макларън и Ходжсън за цвят. А бе сега като посмятах малко установих, че Англия от 13 години вече няма сносен треньор. Кийгън и Ходъл не ги броя, те поне направиха нещо, макар и недостатъчно, не ги слагам в същата графа като горните четиримца. Егати провалите!
|
|   |
|
|