Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите. -> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума -> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума -> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове
| Автор |
Съобщение |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Португалия - САЩ | 23.06.2014 18:34
Не съм изброявал кои са най-комплексните, няма спор че Зидан е такъв, просто за мен Роналдо е номер едно в това отношение.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Португалия - САЩ | 23.06.2014 18:39
Специално ще правя банкет, с много гости, музика и танци! 
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: AW: Португалия - САЩ | 23.06.2014 18:45
Едва ли има нещо по-безпроблемно за фалшифициране и нагласяне от едно допитване в интернет, хайде да не задълбочаваме техническия аспект на въпроса, няма смисъл. Освен това ти е ясно, че голяма част от тези, които са преживели Пеле И Марадона я имат интернет, а знаят как върви тая пущина. Аз съм твърдо против подобни класации. Доста провокативни са и предизвикват още повече спорове вместо консенсус.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Португалия - САЩ | 23.06.2014 19:25
Ти пък да не си му приятел случайно? Познаваш ли го?... Аре не се излагай... 
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: AW: Португалия - САЩ | 23.06.2014 19:37
Най-вече това според мен, не мисля, че е имало фалшифициране. Примерно ако сега се направи интернет класация с въпрос кой е по-добър Кочиш или Рахим Стърлинг, сигурно Стърлинг ще спечели с 95 на 5% :)
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Португалия - САЩ | 23.06.2014 19:57
Именно, в интернет епохата гласуват хора, избиращи играчи, които са гледали. Аз лично във във въпросната класация гласувах за Кройф.
 |
|
oasis
(Крива Нива)
|

Re: Португалия - САЩ | 24.06.2014 12:20
Аре стига глупости, не е нужно да го познаваш, жив циганин 
 |
|
redo
(The Thracian Orphics)
|

Re: Португалия - САЩ | 24.06.2014 14:07
да бе, гледай го как се фука, деба и нещастника
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Португалия - САЩ | 24.06.2014 14:36
Разбира се, че подкрепям Дявола - Пеле е крал на ФИФА, а не на футбола. Един жалък тип, който не е на кой знае каква почит даже в собствената си страна. Ако питаш бразилците кой е най-великият им футболист, по-вероятно е да ти кажат я Гаринча, я Жаирзиньо, я Зико, че може би и Ромарио или Роналдо. А не тоя измислен тип, когото ФИФА пробутва от десетилетия. Който само плямпа тъпотии и нарежда всичко и всеки. И който повтаря на всеки от Марадона, през Ромарио и Роналдо, та до Меси, че докато не му стигнели хилядата гола (дето всеки път като си отвори устата са различна бройка), не можели да се сравняват с него. Мерси за такива "крале".
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Португалия - САЩ | 24.06.2014 17:12
абцолютно :) 1000 та 1000 гола, да го бехме видели в Европа този крал как щеше да вкара 1000 гола, ама тц :)
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Португалия - САЩ | 24.06.2014 17:13
между другото Пеле е завиждал яко на любовта на обикновените бразилци към Гаринча, никога не му е помогнал в нищо, дори на погребението не му отишъл.
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: Португалия - САЩ | 24.06.2014 19:27
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 01:24
 |  |  |  | Stuart написа: Разбира се, че подкрепям Дявола - Пеле е крал на ФИФА, а не на футбола. Един жалък тип, който не е на кой знае каква почит даже в собствената си страна. Ако питаш бразилците кой е най-великият им футболист, по-вероятно е да ти кажат я Гаринча, я Жаирзиньо, я Зико, че може би и Ромарио или Роналдо. А не тоя измислен тип, когото ФИФА пробутва от десетилетия. Който само плямпа тъпотии и нарежда всичко и всеки. И който повтаря на всеки от Марадона, през Ромарио и Роналдо, та до Меси, че докато не му стигнели хилядата гола (дето всеки път като си отвори устата са различна бройка), не можели да се сравняват с него. Мерси за такива "крале". |  |  |  |  |
Хаха, тия ФИФА са бетер Пеевски, яко задкулисни игри за да провъзгласят някакви измисленяци за "крале". Добре, че 90 години по-късно се появиха хора да разкрият истината, нищо, че на Пеле всичко на всичко са му виждали 2-30 гола (т.е. по-малко от 2-3% от всичките му голове, само да отбележим) и 4-5 пропуска. Виж, ако казвате, че не е крал на футбола защото е слаб в прогнозите, защото не е идеален като човек или нещо подобно, това е друго. Ама то тогава кой точно остана да е крал, че нещо не се сещам?
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 01:28
Той понеже Дебелия наркоман е един морален човек 
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 01:37
Ами питай бразилците бе, Спърсче. Аз съм говорил с няколко бразилци, дето също са виждали 20-30 гола на Пеле, ама са ми казвали Гаринча, на когото също са му виждали толкова.
Пък и имаше анкета в крайна сметка. Нагласена била, ала бала, лайна в магеров стил. Що не гласуваха хората за Баджо, Роналдо или Зидан - нали на тях интернет потребителите са им проследили цялата кариера.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 01:43
Е как защо, защото Марадона е много по-голям от Баджо, а когато е проведена анкетата още не бяха минали най-добрите години на Роналдо и Зидан :)
Иначе бразилците дето си говорил с тях не са много голямо доказателство. Ето сега Дявола казва, че според много левскари Митата Якимов е бил по-голям от Гунди, бразилският Стюърт ще се разговори с Дявола и после ще го използва това като аргумент. Колко да е показателно :)
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 02:02
Ами говори и ти. Прочети из нета. Те тия неща са общоизвестни, не е като да дискутираме причинява ли HAARP земетресения или не.
И не е като комикът Пеле едва ли не собственоръчно да е спечелил титлите на Бразилия. Напротив, ако има титла, собственоръчно спечелена от бразилец - тва е 62-ра и Гаринча. Хората в Бразилия тия неща ги знаят и ги помнят.
А да не говорим за пародията, наречена 125 най-велики живи играчи. Не знам колко дребна и комплексирана душица трябва да си, за да го направиш само за "живи" играчи, само и само да не включиш Гаринча. И отделно тоя клоун е пропуснал в жалкото си списъче почти всички от легендите от онзи отбор на Бразилия. Един вид той сам ги направил шампиони. Няма такъв клоун наистина.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 02:46
Ама чакай, аз не коментирам дали е клоун. Ако ме питаш дали ми е най-симпатичният човек и дали бих искал да ми бъде брат отговорът е не, така че съм склонен веднага да се съглася, че е клоун. Ама не виждам защо това да означава, че не е най-великият футболист в историята.
Колкото до печеленето сам, така е, не е печелил титли сам, ама не виждам защо трябва да е виновен, че е имал силни съотборници? И само между другото, може би трябва да кажем, че 58ма 17-годишния (!!! а някои тук ми разправят, че Стърлинг примерно бил уникален талант) Пеле доколкото знам е решил четвъртфинала, полуфинала и финала - естествено, че не е спечелил титлата сам, ама сякаш е имал някакъв принос за все още единствената титла на неевропейски отбор в Европа? Иначе знаем, че за разлика от него Марадона е спечелил всичко съвсем сам като съотборниците му са били смесица между Тошко Янчев и Бру. Даже както разбрахме съвсем сам е класирал Аржентина на финала 90-та, нищо че активът му се изчерпва с еднаасистенция. Даже тука може да се направи паралел и между човешките качества - не само че за разлика от Пеле, Марадона не е палячо, ами и всъщност е толкова широко скроен, че за да има интрига е решил да не става шампион на Испания, да не взима КЕШ, да не печели повече световни титли и т.н., щото все пак ни е ясно, че той тия неща ги прави сам, и ако беше решил не му беше проблем да ги постигне.
Иначе това за общоизвестните факти дето ги пише из нета мисля да го пропусна, щото на мен поне не ми е много различно от HAARP-а (не знам за земетресенията, ама тая буря днес от какво беше???;) И между другото е много добро дето си говорил с бразилци, които помнят 62ра - сигурно не ти е било лесно да намериш 65 годишни бразилци из нета :)
Последна промяна spurs на 25.06.2014 02:48, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 03:50
Много преекспонираш ;)
не е задължително Марадона да печели КЕШ и т.н. А и е играл само 2 пъти в този турнир буквално сам спечели една световна титла, няма друг такъв аналог в историята. Бразилия е била много по-силен отбор с много таланти събрани в едно. Приноса на Гаринча през 1962 г. е бил много по-голям отколкото на Пеле през 1958 и 1970 г. Наполи защо не бил взел КЕШ, ами не са били толкова силни явно, а и точно тогава европейския клубен футбол беше в уникален разцвет и имаше невероятна конкуренция. Имаше невероятни отбори. А и Марадона не е такъв тип футболист да чупи рекорди и да трупа тенекета, той е талант, гений и грешник. Като никой друг е радвал хората. Не е имало и едва ли някога ще има такъв култ към даден футболист, поне откакто аз се интересувам и гледам. Но не беше режимлия, започна да се друса още докато беше в Наполи, надебеля още повече, общо взето въпреки многото неща, които постигна можеше да направи още много, но това е. Просто не си го гледал в действие да видиш каква класа беше и какъв поглед над играта имаше. Колкото до твоя Меси. Да, невероятен е и наистина прилича на Марадона с игра и естествено, че има много повече успехи и голове, но Меси попадна на идеалното място в идеалния момент и е много по-отдаден към самата игра, но не пипа така топката как да ти го обясня, чисто статистически има повече тенекета и голове, но няма футболната класа на Дон Диего, финта и паса му, удара с левачката. Значи Марадона знаеш ли какви пасове правеше? От 30/40 м. цак, копва топката все едно някой с ръце я носи до определеното и място, да не говорим какъв уникален майстор беше на преки свободни удари, нещо в което Меси не мога да кажа, че е добър. За дрибъла няма смисъл да говорим изобщо. Представи си Савичевич, Зидан, Меси, Роналдо, Уеа, Баджо, Бобан, Руи Коща и Фиго - все уникални финтьори, съберим им на куп уменията и го умножи по 2, така горе-долу ще разбереш колко добър беше Марадона когато... нямаше ден. :)
Последна промяна Diavolo на 25.06.2014 03:51, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Португалия - САЩ | 25.06.2014 03:52
65-годишни бразилци не съм намерил. Струва ми се, че ясно съм писал, че са гледали по 20-30 гола и на двамата (да се изразим в твой стил). Може и повече да са гледали, може от бащите си да са чували, но това са фактите. И впрочем не съм ги търсил в нета - гледал съм с тях мач от Световно в един бар. Но и в нета може да се погледне - просто пишеш "garrincha better than pele" в гугълко и търсиш какво пишат по въпроса бразилците. Но пък кво ли знам аз - сигурно и тва е нагласено. :)
Що касае съотборниците на Пеле - ами да, толкова добри са били, че стават шампиони и без него през въпросната 62-ра. Но клоунът ги е изключил от списъка си на най-великите, поне повечето от живите измежду тях. Включил само двама, разбираш ли - двамата бекове. Е, не е ли смешка. :)
А за хилядата му гола да не отваряме дума. Включил там разни приятелски мачове с некви аматьорски отбори, на които вкарвал по 6-7 гола. Има даже и такива мачове, дето никой не може да потвърди дали наистина са се играли или не или ако са се играли, то какво точно се е случило в тях. Това все едно Коцето Хазуров, навремето беше вкарал 7 или 8 гола на едно мачле с една от юношеските формации на ЦСКА на Панчарево, да си ги брои във визитката тия голове. Или не - още по-забавно: Спърса някой ден да стане професионален футболист и да си запише като официални головете от форумната лига. Щото Пеле и такива е включил - играел в некви мачленца, докато бил в армията и други подобни.
По въпроса с Марадона няма да коментирам. Те хората си го казаха в анкетата. :)
|
|   |
|
|