| Автор |
Съобщение |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Офф - Филми | 04.11.2012 15:09
Много зле беше последната част, очаквах доста повече.
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Офф - Филми | 04.11.2012 18:45
+1 
Последна промяна Diavolo на 04.11.2012 18:45, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Офф - Филми | 05.11.2012 01:51
хмм  Ами ще видим де, още седмица остана до премиерата, уф. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Офф - Филми | 05.11.2012 01:52
Не знам дали гледате анимации, но от тези, които вървят в момента да предложа Хотел Трансилвания, много свежарско филмче 
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Офф - Филми | 06.11.2012 15:13
Като цялостно излъчване за мене Роджър Моор си остава дъ бест евър 007, а Крейг като че ли най-много се доближава до него. Сори, ама при цялото ми уважение към Сър Шон не мога да си кривя душата.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Офф - Филми | 07.11.2012 02:45
Може ли малко помощ за името на един филм. Значи, сценарият започва с това как главният герой (вече не помня мъж или жена беше) бърза да се качи на метрото при затварящи се врати и оттам започват две паралелни линии на събитията: едната проследяваше сценарий, при който главният герой се е качил на метрото, другата - сценарий, при който главният герой е изпуснал метрото. Някой да се сеща за кой филм говоря?!
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Офф - Филми | 07.11.2012 03:37
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Офф - Филми | 07.11.2012 13:59
Точно този. Еваларка. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Офф - Филми | 10.11.2012 23:34
Облакът Атлас
Който не го е гледал бързо да си поправи грешката Един от най-добрите филми излизали от Холивуд през последните години. И няма как да е иначе когато сценария и режисурата са в ръцете на брат и сестра Уашовски + Том Тиквер (Бягай Лола). Всъщност думичката Холивуд в случая е по-скоро символична, защото това е копродукция между четири държави, като филмът по-скоро е немски, отколкото американски...
Накратко, това е фабула, обединяваща шест истории от четири различни столетия (от края на 19 век до пост-апокалиптично далечно бъдеще)
Това е една епична история за човешкия дух, при който действията (и положителни и отрицателни) и последиците от тях отекват и влияят през миналото, настоящето и бъдещето. Примерно, как един прост жест на добрина ще мине през векоете, за да подтикне революция По принцип аз вярвам в тази философия, че с всяка една сторена добрина или злина всеки един човек влияе на Вселената, защото той е част от нея. Имаше една култова размяна на реплики в края на филма - единия казва на другия (не казвам кои са двамата герои): ''Нищо не можеш да промениш. Това е само една капка в океана.'' а другия отвръща: ''Какво друго е океана, ако не сбор от капки''
Подходът към филма е уникален. Преминаването между шестте отделни основни сюжетни линии е изключително плавно и не дразни. При Анди и Лана Уашовски монтажът винаги е бил на изключително ниво. Точно това е и една от най-силните страни на филма. Монтажните преходи от една история в друга са много умели и изпипани. Авторите не прекаляват с обясненията и едновременно поддържат смисловата връзка по такъв начин, че ако се гледа внимателно и ако имаш културата за подобен жанр филми лесно ще свържеш нишките... Много от нещата не ти се обясняват нарочно, за да можеш ти с твоят ум и въображение да си ги осмислиш и изградиш.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Офф - Филми | 11.11.2012 01:41
Това определено ще се гледа! 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Офф - Филми | 11.11.2012 16:57
Рядко имам време за кино, ама освен Линкълн, този ще е другият, който ще гледам.
 |
|
Balleta
|

Re: Офф - Филми | 11.11.2012 17:10
Всичко с Холи Бери се гледа 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Офф - Филми | 12.11.2012 02:57
(всъщност тези, които не са гледали филма не знам дали не е по-добре да не четат нищо, докато не го гледат, все пак това си е ваше решение и всеки си отговаря сам за себе си ;) )
в допълнение
Не търсете някаква обща нишка, която да свързва всяка една от историите, да намерите едно-единствено обяснение, да се плеснете по челото и да си кажете колко сте умен. Не, няма такова нещо и не това е целта. Основния извод за мен, това върху което са наблегнали най-много авторите е, че миналото, настоящето и бъдещето са свързани, че между тях има мост, а този мост сме ние хората, с нашите постъпки - добри и лоши. И че всяко едно действие и всяка една постъпка, отеква във вечността на безкрайната вселена и че всъщност колкото и малка и незначителна да е една капка, то тя влияе, а събрана с още капки става един огромен океан.
* СПОЙЛЕР *
И все пак И понеже бях попитан за нещо конкретно, ами ето нещо конкретно - нещо, което който е внимавал в киносалона не бива да го е пропуснал. Адам Юинг, Луиза Рей и Робърт Фробишър имаха един общ родилен белег, идентичен и при тримата. Каквото и да значи това... Специално за Юинг знаем, че напуска жестокия си тъст (богат и закоравял робовладелец) заедно с жена си Тилда, отивайки на изток да работи с аболиционистите... Е явно от поколение на поколение се е стигнало и да омешване на кръвта... :)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Офф - Филми | 12.11.2012 04:45
Изгледах трейлъра и ми се стори доста объркана история... Силно ми напомня един друг филм (забравих му името), който също ми го хвалеха като невероятен шедьовър, но накрая го изгледах и ми се стори уникална ТЪПОТИЯ!!!
п.п. Сетих се - Фонтанът (The Fountain).
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Офф - Филми | 12.11.2012 05:36
Нищо общо няма с Фонтанът (или по-точно ''Изворът на живота'') на гениалния Дарън Аронофски. Уф и как може на това да кажеш тъпотия? А историята е объркана, колко да е объркана, абе не е за всеки, това е ясно. Аз по принцип обичам точно такива книги и филми, така че не се води много по моите оценки. Отиваш и гледаш. Или ще ти хареса или не. Но няма начин да не те трогне. Виж не е чак кой знае какъв шедьовър, има и по-велики и по-пипнати филми. Просто много отдавна не беше излизало нещо такова и за това и е този фурор сред феновете.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Офф - Филми | 13.11.2012 20:14
Точно така - липсва му сериозно "пипване", ако мога така да обобщя най-повърхностно на съвсем първо гледане. Заложените идеи са супер, но изпълнението ми се стори твърде слабо и неудачно с това бързо прехвърляне от сюжетна нишка на сюжетна нишка. Но по-категорична оценка ще имам най-рано след третото гледане. Иначе филмът е ремикс на идеи, залегнали в "Островът", "Матрицата", "Прекрасният нов свят" на Хъксли и един разказ на Джек Лондон, на който, излежда, съм му забравил името. За "Фонтанът" - явно не съм бил на правилните честоти, докато съм го гледал, но по-брутално тъп филм не си спомням от "Следите" на Мел Гибсън насам. Сигурно авторът е имал някакъв много дълбок замисъл за непреходността във Вселената, но така и не е успял да го изрази по един що-годе достъпен начин за такива бавнозагряващи реотани като мен, израстнали с класиките Рамбо и Терминатор. Сори... :/ п.п. Бях забравил какви пуканкогризачи уроди се навъртат по кината. Не знам кое ще ме откаже окончателно от ходене на кино - масовото настъпване на 3Д-то или тази долна консуматорска измет, която се мъкне по киносалоните, колкото да убие 2 часа от безсмисления си живот и да насвини доволно след себе си!!! Фейсконтрол за тези двукраки животни, Гяволе!!! 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Офф - Филми | 14.11.2012 05:11
Уви... Не те са виновни. Нли знаеш - Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава То не е смешно, а трагично де. Но истината е, че от пуканките се печели най-много чиста пара, сметай тогава за какво иде реч...
|
|   |
|
 |
|
joy_r
|

Re: Офф - Филми | 17.11.2012 13:38
Онзи ден гледах "Играчка-плачка" в рамките на един фестивал тук. Напомни ми, че киното е и изкуство, а не само забавление за масите.
 |
|
joy_r
|

Re: Офф - Филми | 17.11.2012 19:56
Изгледах и "Беззаконие". Гай Пиърс е нечовешки изрод п.п. о, Том, о, Харди  . На желе станах след два часа гърлено ръмжене 
 |
|
Balleta
|

Re: Офф - Филми | 17.11.2012 20:40
абе не, че нещо, ама пишете им и английските заглавия, че някой път трудно се ориентирам за кой филм става дума, а понякога българския превод е коренно различен от оригиналния. Да знам кой филм да си свалям де, не за нещо друго ... то май от месеци не съм гледал нищо ... с тоя спорт, само на БГ сериали съм от филмите и някои тукашни криминални и риалити шоута Девола и той като почна да им праска българските заглавия и иди разбери за кой филм иде реч .. ако си в чужбина 
|
|   |
|
|