Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 08:07

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Холандия-Мексико 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:09

Между другото Уругвай играха бараж, за да се класират в ЮАР, до къде бяха стигнали там? Играха в бараж, за да стигнат и в Бразилия. Е, значи са слаб отбор.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:10

Diavolo написа:
Hiksa написа:
Много смешни са ми разбирачите дето не са гледали нито един мач от последната фаза на квалификациите на Конкакааф да дават експертни мнения за Мексико, Коста Рика, САЩ или Панама. Продължавайте да се излагате. :rofl:

надявам се, че не визираш мен... :-o

Естествено, че не. Другите разбирачи, дето са гледали само 2 мача от Европейските квалификации и смятат, че Англия, Италия, Португалия и Испания са някакви големи фаворити. :rofl: :laugh:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:11

Hiksa написа:
Между другото Уругвай играха бараж, за да се класират в ЮАР, до къде бяха стигнали там? Играха в бараж, за да стигнат и в Бразилия. Е, значи са слаб отбор.

абсолютно :-)

и Мексико потвърдиха това неписано правило...
просто, злощастно развитие за тях в мача с Холандия...

щеше да е култов 1/4 финал - Коста Рика - Мексико, хехе, но уви

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:15

Hiksa написа:

Абе ти откъде знаеш кой колко мача е гледал от Конкакаф или някоя друга зона? То толкова си гледал и ти, щом ти изглежда едно и също да си на бараж от Конкакаф и от Конмебол. :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:18

alessandron написа:
Ама ти не разбра ли - според Мейджърщината дузпа се дава единствено при счупен крак, при това поне на две места.

Дузпа се дава, когато в следствие на непозволено действие срещу противников играч в собственото наказателното поле се предотврати пряка голова опасност за противника (изразена цифром: около и над 65% гол по преценка на съдията). Всичко останало е съдийски подарък. Неумението да схванете тънкия момент при дузпите е, че робувате прекалено много на схващането, че щом имало контакт и нападателят се изтърсил някъде из наказателното (може и да е на далечния ъгъл без пряка голова опасност), значи трябвало да се свири. А повечето "чисти" дузпи всъщност са съвсем умишлено търсене на контакт и театрално просване - по буквата на правилника може да го издокарате дузпа, но в духа на играта е престъпление да се свири подобна целенасочена акробатика. В крайна сметка футболът е контактен спорт. Като някой противников нападател тръгне с топка в крака в наказателното, да му се прави шпалир ли, какво?!? :/

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:20

Diavolo написа:

Сега ще е култов четвъртфинал Холандия-Гърция... :helpless:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:21

Гледал съм почти всички мачове на САЩ във последните 2 фази на квалификацията, както и някои интересни мачове на Мексико срещу Хондурас и Коста Рика. Имам капацитета да коментирам отборите в зона Конкакааф.

Та САЩ бяха много близо до отпадане в полуфиналната фаза след като се паднаха в група с Гватемала и Ямайка. В предпоследния мач побеждават Антигуа в 91-вата минута, а в последния мач им трябва равенство или победа, за да продължат. В 5-тата минута Гватемала им вкарва гол в този последен мач. После някакси успяват да обърнат. Значи според техните критерии, САЩ са слаб отбор, щом за малко да не се класират за последната фаза в квалификациите. :rofl:

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:23

Сиреч, ако ти счупят крака или главата в ъгъла на наказателното поле, няма дузпа. Но ако ти духнат зад врата около точката на дузпата, направо трябва и червен картон. :) Добре, че не ги пишеш ти правилата. Пък и то където ги пишеш ти, се вижда докъде сме я докарали. :)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:28

Hiksa написа:
Гледал съм почти всички мачове на САЩ във последните 2 фази на квалификацията, както и някои интересни мачове на Мексико срещу Хондурас и Коста Рика. Имам капацитета да коментирам отборите в зона Конкакааф.

Та САЩ бяха много близо до отпадане в полуфиналната фаза след като се паднаха в група с Гватемала и Ямайка. В предпоследния мач побеждават Антигуа в 91-вата минута, а в последния мач им трябва равенство или победа, за да продължат. В 5-тата минута Гватемала им вкарва гол в този последен мач. После някакси успяват да обърнат. Значи според техните критерии, САЩ са слаб отбор, щом за малко да не се класират за последната фаза в квалификациите. :rofl:

Ми аз не съм ги гледал, но ето сега отварям да видя какво станало и тва някак си успели да обърнат е с 3 гола в 10, 18 и 36 мин. :dunno:
Мисля доста убедително представяне за мач в който както се вижда и равен ги устройва.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:30

Stuart написа:
Сиреч, ако ти счупят крака или главата в ъгъла на наказателното поле, няма дузпа. Но ако ти духнат зад врата около точката на дузпата, направо трябва и червен картон. :) Добре, че не ги пишеш ти правилата. Пък и то където ги пишеш ти, се вижда докъде сме я докарали. :)

:laugh:

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:30

Bjoern Bo написа:
Diavolo написа:

Пепел ти на езика! Обърни се веднага и плюй три пъти зад дясното рамо! Четвъртфинала е Холандия - Коста Рика. :fatal:

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:33

На Враца написа:
Bjoern Bo написа:
Diavolo написа:

Пепел ти на езика! Обърни се веднага и плюй три пъти зад дясното рамо! Четвъртфинала е Холандия - Коста Рика. :fatal:

Чудя се как ще изтърпя този мач след малко, мисля даже да си лягам след първото, Гърция ме довежда до отегчение :dunno:

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:35

Ооо, гърците предизвикват такава огромна омраза у мен, че не е възможно да заспя. Най - много да пресипна от викане за Коста Рика. Ако спечелят тези нищожества няма да мога да спя цяла нощ от яд, което е лошо, щото трябва да уча утре, а ако не спя няма да мога, т.с. няма да си науча за изпита, т.с. ще ме скъсат - извод - големи са боклуци - да отпадат!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:38

Stuart написа:

За явни нарушения в наказателното, от които не произтича пряка голова опасност, би било най-честно и логично да се назначава пряк свободен удар в наказателното. Както премахнаха неприкосвеността на вратаря в малкото наказателно, така до премахнат и неприкосвеността на нападателите в голямото наказателно, не да ми мислят някакви абсолютни щуротии с видеоповторения и други путки майни...

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:40

Прав е Мейджа за дузпите. Даже за мен ситуацията трябва да е такава, че шанса за гол да е поне 80-90%. Но съдиите не са виновни - системата е такава. Естествено пак ще има субективизъм, но поне на световни първенства могат да го направят да е до някаква степен справедливо и решението да не се взима от съдията на секундата.
Скоро гледах малко някакъв американски футбол - там имаше няколко съдии, които не бяха на терена а стояха зад монитори и при спорни положения ги гледаха на повторение и докладваха на съдиите на терена. Може да се измисли стига да има желание...

Последна промяна Keanu на 29.06.2014 22:44, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:41

На Враца написа:
Bjoern Bo написа:
Diavolo написа:

Класика 1:0 за гърците с гол в 65-80 мин. на Самарас :) За жалост... :-|

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:43

Keanu написа:
Даже за мен ситуацията трябва да е такава, че шанса за гол да е поне 80-90%.

Трябва да е близко до вероятността за гол от дузпа, която е някъде около 70-75%, ако не се лъжа...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:44

Hup Holland Hup. Кур за миризливите чушки. Ако някой си мисли, че титла се печели с мачкане на противника във всеки мач, изобщо не е в час.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:47

На Враца написа:
Ооо, гърците предизвикват такава огромна омраза у мен, че не е възможно да заспя. Най - много да пресипна от викане за Коста Рика. Ако спечелят тези нищожества няма да мога да спя цяла нощ от яд, което е лошо, щото трябва да уча утре, а ако не спя няма да мога, т.с. няма да си науча за изпита, т.с. ще ме скъсат - извод - големи са боклуци - да отпадат!

Абсолютно, кур за тях и успех на изпита ;-)

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Холандия-Мексико   |   29.06.2014 22:50

Bjoern Bo написа:
Keanu написа:
Даже за мен ситуацията трябва да е такава, че шанса за гол да е поне 80-90%.

Трябва да е близко до вероятността за гол от дузпа, която е някъде около 70-75%, ако не се лъжа...

Не знам възможно е. Аз си мислех, че беше повече, но да, трябва да е близко до вероятността за гол от дузпа, колкото и да е. Но наистина ще е много трудно съдията сам да го прецени на момента. Според мен ще му е нужна помощ.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща