Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 04:44

Отговори на тема  [ 725 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 37  Следваща
Уимбълдън 2014 - тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:14

и рафа го разкриха, поне стигна 4 кръг и той като маша, явно тревата не им пасва, нямат време да обърнат мача, като на клея. но и тоя кириос брутално сервираше тоя мач и го изненада както росол преди 2 години. бонус му бе на кипъреца че е непознат за надал и го изненада с мощни тупалки, другия път ако се срещнат ще е различно, но честито надигра категорично рафа

Последна промяна juve на 01.07.2014 21:15, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:15

Henman написа:
Новият Марк Филипусис е тук! Сега остава само Аржентина да отпаднат и денят ще е екстра. :laugh:

по-скоро нещо като Цонга, но с по-стабилен бекхенд и психика. 3 часа не му падна нивото на сервис, ебати...

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:17

НЯКОИ ХОРА точеха секирата на Федерер. НЯКОИ ХОРА забравиха, че това не е 2008 година. Или 2010. Е, Ник Киргиос им го припомниха. НАДАЛ НЕ МОЖЕ ДА Е ФАКТОР НА ТРЕВА, КОГАТО ХВЪРЛЯ ВСИЧКО НА "РОЛАН ГАРОС". Мачът между Раонич и Киргиос може да се превърне в страхотна надстрелка.
Няколко думи за Киргиос - на мен лично не ми направи добро впечатление като технически умения. Слаб като цяло бекхенд, доста грешки, податлив е при смяна на темпото - сечен и плосък удар. Надал, обаче, твърде пасивно подсичаше, а в други срещи е правил много повече с този удар, който за мен е олицетворение на разнообразяването на арсенала му през годините. На мрежата Киргиос също е далеч от Филипусис - много дървена техника. Но пък направи една изумителна точка на Рафа с удар между краката от основната линия.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:17

juve написа:
и рафа го разкриха, поне стигна 4 кръг и той като маша, явно тревата не им пасва, нямат време да обърнат мача, като на клея. но и тоя кириос брутално сервираше тоя мач и го изненада както росол преди 2 години. бонус му бе на кипъреца че е непознат за надал и го изненада с мощни тупалки, другия път ако се срещнат ще е различно, но честито надигра категорично рафа

Киргиос е австралиец, макар да е от гръцки произход.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:19

На краваря пак други му свършиха мръсната работа :uuu:
Жалко, че толкова добър Надал не можа да го срещне гоатчето на полуфинала да го разкрие още веднъж

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:19

juve написа:

Е, при тоя гадното е, че си хвърля ниско топката и не можеш да отгатнеш къде ще го насочи, освен това всеки път влизаше, когато му трябваше най-много, а не като другите сервис-машини, които винаги падат от топ 4. :-) Айде пак да чуя как не можело тинейджъри да правят удари по шлемове и да бият големите - на 19 години е само момчето. Просто не всички са кекави льольовци като Нишикори (днеска пак го болеше крачето срещу Милош), Григор преди Рашийд, Томич, Беранкис и т.н.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:21

Е, не, не мога вече!!! След италианците и футболната им мизерия, сега и Рафаел да извърти такъв номер, нямам сили за повече разочарования :cry: :cry: :cry:
При това цял мач нищо не игра, нищо не показа, въобще не личеше, че иска победата. Много съм разочарована :-x

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:22

alessandron написа:
НЯКОИ ХОРА точеха секирата на Федерер. НЯКОИ ХОРА забравиха, че това не е 2008 година. Или 2010. Е, Ник Киргиос им го припомниха. НАДАЛ НЕ МОЖЕ ДА Е ФАКТОР НА ТРЕВА, КОГАТО ХВЪРЛЯ ВСИЧКО НА "РОЛАН ГАРОС". Мачът между Раонич и Киргиос може да се превърне в страхотна надстрелка.
Няколко думи за Киргиос - на мен лично не ми направи добро впечатление като технически умения. Слаб като цяло бекхенд, доста грешки, податлив е при смяна на темпото - сечен и плосък удар. Надал, обаче, твърде пасивно подсичаше, а в други срещи е правил много повече с този удар, който за мен е олицетворение на разнообразяването на арсенала му през годините. На мрежата Киргиос също е далеч от Филипусис - много дървена техника. Но пък направи една изумителна точка на Рафа с удар между краката от основната линия.

Е, сравнението с Филипусис беше само защото е австралиец от гръцки произход, сервира добре и пробива с победа над световния номер в Шлем на 19 години (Марк бие Пийт с 3-0 на АО през 1995, ако не се лъжа). В останалите компоненти са доста различни.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:23

Diavolo написа:
На краваря пак други му свършиха мръсната работа :uuu:
Жалко, че толкова добър Надал не можа да го срещне гоатчето на полуфинала да го разкрие още веднъж

Допингираното добиче да ходи да се учи на сечен бекхенд и на ретур :wave:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:24

Henman написа:
alessandron написа:

Е, сравнението с Филипусис беше само защото е австралиец от гръцки произход, сервира добре и пробива с победа над световния номер в Шлем на 19 години (Марк бие Пийт с 3-0 на АО през 1995, ако не се лъжа). В останалите компоненти са доста различни.

Ясно де, аз споделям просто впечатления, защото досега съм го гледал тва момче за не повече от 5-10 минути извън Уимби - на единия АО, но ми направи впечатление, че е куче.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:25

alessandron написа:
.
Няколко думи за Киргиос - на мен лично не ми направи добро впечатление като технически умения. Слаб като цяло бекхенд, доста грешки, податлив е при смяна на темпото - сечен и плосък удар.

нещо с едно око си гледал. точно бекхендът му е по-стабилният удар, а и оттам направи няколко чудовищни къси диагонали (с 2 от тях проби), форхендът му е по-мощен, но и го бърка повече. като цяло техниката му не е много изчистена, но ударите са му ефективни, а сервиса няма какво да коментираме...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:28

Киргиос напълно заслужено победи в този мач, игра си играта и не му пукаше, този непукизъм го показа и срещу Гаске, имаше 9 мачбола от които поне 7 спаси с много смела игра на ръба на риска. Много и му върза там де, но съдбата....
Такива фойерверки всеки може да прави, да видим дали ще направи голяма кариера, аз лично се съмнявам, но му го пожелавам, колкото повече такива нестандартни играчи толкова по-добре. Но и той е ботче от дъното на корта... Няма от младите нито един с добри волета, уви.

Надал не игра никак слабо, допусна само 1 пробив, но го нямаше този интензитет от предните му мачове. Можеше и трябваше да спечели поне един от двата тайбрека, сякаш и самия Надал не вярваше на това което се случва, а може би си мислеше, че най-лошото за него е минало, не знам, но като че ли леко подцени нещата. Трябваше да форсира повече на ретур, повече риск, а той игра подсигурен процентен тенис надявайки се, че непознатия младок ще чоукне, особено в решаващия тайбрек на третия сет игра форсирайки ънфорси от ракетата на Ник, но той не направи такива.
Много неприятен жребий, така и и не можа да стигне до фазата където е най-силен - 1/4 финали и нагоре, особено на 1/2 финал няма по-добър от него в историята.
Сега трябва да атакува с всички сили US Open, където ако задържи това ниво на игра ще бъде много трудно да бъде победен.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:29

Diavolo написа:
alessandron написа:
Не аз говоря за "болен фен на тениса" - ти го говориш, а за мен словосъчетанието "болен фен" подсказва вид фанатизъм. Колкото до Фуентес аз казвам ФАКТ - съдът не прие пробите, прибрани официално от полицията, не разбули историята, не отхвърли категорично съмненията. Това не е теза, а факт. И съмненията си остават завинаги при Надал, колкото и да се разпространява версията "Лъвското сърце". Друг факт е, че точно той редовно нарушава и пресрочва времето за сервис и, ето това е теза, за мен го прави абсолютно умишлено и нарочно, а Федерер това правило редовно не го нарушава и е факт. Щом има правило, трябва да се спазва. А съдиите никога не са максимално строги с Надал и Шарапова например, защото са звезди.

Не, не... Просто много умело насочваш спора в друга насока, но съм твърде хлъзгав за да ме хванеш :p
Иначе за Фуентес - искам доказателства. Какво е скрил или не е скрил испанския съд е в сферата на догадките.
Относно пресрочването на времето. Според теб ако Надал спазва 20 те скунди, по-малко успешен тенисист ли ще бъде като игра и успехи като цяло? Това е ритуал, навик още от детските му години.
Пусни си един негов мач от 2004 г. и началото на 2005 г. едно към едно, няма промяна в ритуалите му. Освен това не ми казвай как това пречело на останалите тенисисти, които до болка са свикнали с този ритъм. Знаеш ли кое е ще изненада и може да им обърка ретура и играта, ако изведнъж Надал се забърза... :-D Сериозно... Нека са благодарни, че Надал им дава повече време да си поемат въздух след като са гонели ужасно високи спинирани удари на нивото на гърдите/рамото. :yes:

Между другото точно, че все се изживяваш като последна тенис инстанция накара много хора да спрат да пишат или да пишат по-рядко тук. Нека Надал забърза темпото, па да видим колко ще са уморени другите. Понеже ми говориш как едва ли не всеки път те играели от рамо, да кажа и аз, че той пък всеки път трябва да си върти нечовешки ръката и като играе по-бързо при сервис, който е най-трудният и физически изискващ удар, тъй като го правиш с пълен размах над глава и вдигаш ракетата докъдето ти стига височината на ръката плюс и отскока, то дали и Надал няма да се уморява и по-трудно да играе невероятния си лифт, съответно при дълги мачове по-често да прави малко по-къси и удобни за атака от противника топки.
Колкото до това накъде съм водел аз спора - аз си казвам кое ми е факт и кое - теза. А ако не можеш да намериш в мрежата защо испанският съд отказа да признае намерените проби при Фуентес и най-важното - кои спортисти са ходели там, освен колоездачите, няма как аз да ти помогна и да те убедя.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:31

A.Agassi написа:
alessandron написа:
.
Няколко думи за Киргиос - на мен лично не ми направи добро впечатление като технически умения. Слаб като цяло бекхенд, доста грешки, податлив е при смяна на темпото - сечен и плосък удар.

нещо с едно око си гледал. точно бекхендът му е по-стабилният удар, а и оттам направи няколко чудовищни къси диагонали (с 2 от тях проби), форхендът му е по-мощен, но и го бърка повече. като цяло техниката му не е много изчистена, но ударите са му ефективни, а сервиса няма какво да коментираме...

На диагонал да, но на права - доста грешки. Момчето си играе плоско, нормално на диагонал да направи няколко впечатляващи неща. Надал дори с този доста дефанзивен слайс често го караше да прави грешки от бекхенд.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:33

joy_r написа:
Е, не, не мога вече!!! След италианците и футболната им мизерия, сега и Рафаел да извърти такъв номер, нямам сили за повече разочарования :cry: :cry: :cry:
При това цял мач нищо не игра, нищо не показа, въобще не личеше, че иска победата. Много съм разочарована :-x

Не се бореше Надал за победата така както обикновено го прави, нямаше тази страст, пламък, тялото му беше отпуснато от началото до края, от това съм най-много разочарован. Сякаш знаеше, че ще падне.
И въпреки това игра добре, просто кофти съперник на кофти място
съдба или нещо друго няма как да знаем, но съм много разочарован и не съм го очаквал, а и не само аз.

честита 18 титла на калиткото Фед

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:35

Diavolo написа:
Киргиос напълно заслужено победи в този мач, игра си играта и не му пукаше, този непукизъм го показа и срещу Гаске, имаше 9 мачбола от които поне 7 спаси с много смела игра на ръба на риска. Много и му върза там де, но съдбата....
Такива фойерверки всеки може да прави, да видим дали ще направи голяма кариера, аз лично се съмнявам, но му го пожелавам, колкото повече такива нестандартни играчи толкова по-добре. Но и той е ботче от дъното на корта... Няма от младите нито един с добри волета, уви.

Надал не игра никак слабо, допусна само 1 пробив, но го нямаше този интензитет от предните му мачове. Можеше и трябваше да спечели поне един от двата тайбрека, сякаш и самия Надал не вярваше на това което се случва, а може би си мислеше, че най-лошото за него е минало, не знам, но като че ли леко подцени нещата. Трябваше да форсира повече на ретур, повече риск, а той игра подсигурен процентен тенис надявайки се, че непознатия младок ще чоукне, особено в решаващия тайбрек на третия сет игра форсирайки ънфорси от ракетата на Ник, но той не направи такива.
Много неприятен жребий, така и и не можа да стигне до фазата където е най-силен - 1/4 финали и нагоре, особено на 1/2 финал няма по-добър от него в историята.
Сега трябва да атакува с всички сили US Open, където ако задържи това ниво на игра ще бъде много трудно да бъде победен.

пак се потвърди тезата, че някой, който е необременен срещу Рафа и играта му е непозната за испанеца е много по-опасен отколкото обичайните заподозрени (Цонга,Бердих,Нишикори,Раонич и т.н) естествено само тревата предполага такива изненади, защото мачовете са по-къси и физическото превъзходство на Рафа не може да си каже думата. после пак разправяйте за бавната трева- на друга настилка кога ще станат тия близо 40 аса? иначе си прав за подценяването и чакането на грешка, имаше няколко ключови момента, в който Надал беше необяснимо пасивен, а пък когато се опита да форсира допусна ънфорси. в четвъртия сет пък се наложи да сервира втори- винаги коварно срещу биг сървър в зоната... изобщо пълен ташак :dunno:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:37

alessandron написа:
Колкото до това накъде съм водел аз спора - аз си казвам кое ми е факт и кое - теза. А ако не можеш да намериш в мрежата защо испанският съд отказа да признае намерените проби при Фуентес и най-важното - кои спортисти са ходели там, освен колоездачите, няма как аз да ти помогна и да те убедя.

Кои са тези, я ги дай, дай ми списъка или линк в нета където си чел тези неща
знам за Ферер само от тенисистите, но пак е по-скоро спекулация според мен

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:41

Diavolo написа:
честита 18 титла на калиткото Фед

Верно си голяма злоба - не заслужаваш и една честитка за Надал някога да ти се даде.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:41

juve написа:
маша пак се бореше яко и въпреки грешките, ако не бе тоя извънземен връщачески бот взимаше титлата

никакъв шанс да вземе титлата, Бушар щеше да я елиминира с лекота в два сета на 1/4 финала
тук много спецове щяхте да угорите яко в манията с този мач, но сега Бушарчето я чака далеч по-сложен мач срещу намиращата се във формата си на живота невероятна Кербер.
И ако все пак минеше през Бушар, то Халеп/Лизики щяха да я отсвирят яко.
Шарапова никога повече няма да спечели Уимбълдън с този смешен сервис и липсата на време за подготовка за ударите.
Не знам защо бе набедена за фаворитка след отпадането на кралица Серина. :uuu:

аз му казах и на Балета да забрави за титла на Шарапова тук

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Уимбълдън 2014 - тема за коментари   |   01.07.2014 21:44

Diavolo написа:
alessandron написа:

Кои са тези, я ги дай, дай ми списъка или линк в нета където си чел тези неща
знам за Ферер само от тенисистите, но пак е по-скоро спекулация според мен

Ти не ме четеш явно, аз ли не обяснявам - казвам, че имаше много проби и не стана ясно кои на кого са, разбираш ли? Точно това ти казвах и в предните пасажи - че съдът не даде никаква възможност да се каже проба А е на едикой си, нищо няма или да, вземал е забранено, проба Б е на едикой си, нищо няма или да, вземал е забранено и т.н. Тва е - аз не ти твърдя, че Надал е вземал 100% при Фуентес, но твърдя, че не се доказа 100% дали е ходил при Фуентес. Щеше да се докаже точно по пробите, щото няма как кръвна проба да се изманипулира и да излезе, че е на друг човек.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 725 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 37  Следваща