Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 09:22

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление) 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   06.07.2014 14:58

navy написа:
joy_r написа:
Какво ти изпъкващ отбор, аз и ни един впечатляващ мач не видях дотук (не че съм гледала всички де).

Холандия-Испания бе наслада, също и Белгия - САЩ!
Фактът, че много мачове се обръщаха, и се решаваха в последните 5-10 мин и в продълженията е показателен!

Да, Холандия-Испания беше хубав мач (наслада поне за мен не, понеже сърцето ми още кърви :unsure: )

Сперанца, черпя те едно виртуално :cheers: . ФОРЦА!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   06.07.2014 15:10

speranza написа:
Едно е да имаш лично мнение за фактите, друго е да ги отричаш, трето е да ги съчиняваш сам в главата си. Едното е конформизъм (наричан от робите на системата 'реализъм'), второто хейтърство, третото лудост. В случая на Мейджа виждам наличие на две от изброените :-)

Ами какво да се прави, както е казал поетът: "Днес свестните у нас считат за луди" :)))

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   06.07.2014 15:47

joy_r написа:
navy написа:
joy_r написа:
Какво ти изпъкващ отбор, аз и ни един впечатляващ мач не видях дотук (не че съм гледала всички де).

Холандия-Испания бе наслада, също и Белгия - САЩ!
Фактът, че много мачове се обръщаха, и се решаваха в последните 5-10 мин и в продълженията е показателен!

Да, Холандия-Испания беше хубав мач (наслада поне за мен не, понеже сърцето ми още кърви :unsure: )

Сперанца, черпя те едно виртуално :cheers: . ФОРЦА!

Благодаря, Джой, и наздраве :cheers: . Видях, че днес си от моя отбор :witch:, дано след няколко часа да съм :celebrate:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   06.07.2014 17:34

Prototype_Iblis написа:
Към Дявола: :devil:

Във връзка с горенаписаното може ли да чуя твоето мнение, кой за теб е най-успешният европейски национален отбор. Италия ли дето има 1 световна титла повече или Германия с добавка към 3-те световни от 3 европейски титли и най-важното, щото финал в един мач има и голяма доза късмет, факта че през последните 60 години /16 световни/ има 4 първенства до фаза 1/4 финал и останалите 12 първенства достигане до минимум фаза 1/2 финал.

цялосто погледнато Германия ако гледаме само световни и европейски първенства на национално ниво
Но голям минус на Германия не е толкова едната световна титла по-малко (която компенсират с двете европейски повече) а негативния ХТХ срещу Италия, който е направо отчайващ и това е ХТХ граден през различни десетилетия и с различни поколения.
Като добавим и клубния футбол, то Италия е абсолютния властелин на Европа
Национален футбол + клубен футбол - Италия
само на национално ниво - Германия въпреки този срамен ХТХ и едната световна титла по-малко, защото държат тежки рекроди, а и са много по-постоянни.

Последна промяна Diavolo на 06.07.2014 17:35, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   06.07.2014 23:16

Мейджъре, Италия е четири пъти световен.

Иначе съм напълно на мнението на Дявола - неслучайно бях писал в моето сайтче да се радваме на головете, докато има, щото усещах как на елиминациите пак ще се почне с некви презастраховки. Няма тръпка в това първенство, това е - няма кой да те грабне.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   06.07.2014 23:18

Hiksa написа:
На полуфиналите имаме два отбора, които могат да градят - Аржентина и Германия и два анти-отбора - Холандия и Бразилия. Последните разчитат на статични положения, преса, рушене играта на съперника и отнемане на топката на удобно място в средата на терена, за да може да направят някоя контра чрез Неймар или Робен. Холандците могат да свършат като Белгийците с един нещастен рикошет и после някакви мъки срещу по-сгъстена защита. Бразилците пък каквото и да правят ще допуснат минимум гол срещу тази Германия, а няма как да вкарат срещу високите немци от статично положение както много им се иска. А Неймар го няма и контрите им ще са по-бавни. Малко съм раздвоен. Иска ми се Германия и Аржентина да поведат, за да видя безпомощността на лалетата и кариоките. Но пък от естетична гледна точка футболът ще свърши в тези мачове в момента, когато това се случи (а и не харесвам Аржентина).

Германия - Аржентина ми е прогнозата, освен ако не върже на анти-отборите.

Холандия да я наричаш анти отбор - е сори, няма как да се съглася с теб.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   07.07.2014 00:15

alessandron написа:
Мейджъре, Италия е четири пъти световен.

Иначе съм напълно на мнението на Дявола - неслучайно бях писал в моето сайтче да се радваме на головете, докато има, щото усещах как на елиминациите пак ще се почне с некви презастраховки. Няма тръпка в това първенство, това е - няма кой да те грабне.

Ами аз още от първата фаза разправях, че първенството не е нищо особено и да не ви заблуждават головете, ама нещо не бяхте съвсем съгласни... Някои дори се превъзнасяха с твърдения за най-великото световно за всички времена и отвъд :)

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   07.07.2014 00:30

Според мен първенството си е перфектно. А тези, които твърдят, че нямало тръпка, нямало емоция и т.н., мога отново да ги обособя в три основни групи:

1. Фенове на Англия
2. Фенове на Италия
3. Самонарочили се естети и ценители, очакващи финал Белгия - Босна

:laugh:

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   07.07.2014 00:48

Stuart написа:
Според мен първенството си е перфектно. А тези, които твърдят, че нямало тръпка, нямало емоция и т.н., мога отново да ги обособя в три основни групи:

1. Фенове на Англия
2. Фенове на Италия

При цялата тази класа в нападението малкото голове при сравнително оспорвани мачове на елиминациите свидетелстват за много добра защита на участниците, които прескочиха груповата фаза. Пример е една Коста Рика, които отпаднаха без загуба в редовното време и продълженията! А доброто ниво на защитата на участниците в елиминациите съвсем не предполага ниско качество на играта, напротив! Щом отбори с играчи като Робен, Снайдер и Ван Перси или БОГ МЕСИ, Ди Мария и Игуайн вкарват по малко голове, това означава, че и противниците им са на ниво.

Футболът еволюира (което не важи за много други спортове) и щом нападението се развива, съответно и защитата задобрява! БАРСА са причината да се вдигне много летвата последните години в нападение, а и в защита.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   07.07.2014 01:08

Stuart написа:

1. Фенове на Англия
2. Фенове на Италия

Да сложиш и фенове на Испания/Португалия, ама те много бързо се престроиха към Аржентина и Бразилия. На това му викам циганопоклонническа повратливост :-D

Иначе след подобни лаишки изказвания трябва бая да обясняваш, че всъщност това не ти е второто изгледано световно в живота :))) Няма как иначе да се обясни подобна потресаваща безкритичност. Макар че подобно превъзнасяне се наблюдава сред следните обособени групи:

1. Фенове, чийто любим отбор е все още в играта за престижната тенекийка;
2. Фенове на спортните залози, на които им е вързало;
3. Фенове на неглижарската бира+цаца в компанията на телевизор, предаващ ритнитопка;
4. Неосъзнати тиви бройлери, облъчени в мантрата, че щом на полуфиналите играят класиките Бразилия, Аржентина и сие, значи всичко е мно'о яко, батенце :)

Последна промяна Medved на 07.07.2014 01:09, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   07.07.2014 01:23

Stuart написа:

1. Фенове на Англия
2. Фенове на Италия

Няма как да отрека :love:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   07.07.2014 17:30

Кройф: "Само Германия играе добре. Бразилия и Аржентина извършват грях"

http://worldcup2014.gol.bg/germaniya/2014-07-07/yohan-kroyf-dano-germaniya-bie-shuta-na-braziliya

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   08.07.2014 09:20

Съгласен съм с Дявола и с повечето тук.
Няма тръпка в първенството,отбори като Италия ,Испания, Англия отпаднаха още в групите. Харесаха ми Чили, Колумбия и Мексико. Коста Рика бе една приказка. Исках повече от французите. Сега ща не ща съм за Германия. Все пак те показват едно постоянство и сила, но не красива игра. Само Германия може да спре Бразилия. Бразилия не впечатлява и е далеч от отборите от предишните мондиали, например в Япония и Южна Корея, да не отиваме по-назад.
Холандия и Аржентина е равностоен мач, с леко предимство за холандците.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   10.07.2014 02:04

Руиз написа:
Съгласен съм с Дявола и с повечето тук.
Няма тръпка в първенството,отбори като Италия ,Испания, Англия отпаднаха още в групите.

Ами посредствени отбори, които не показаха никакъв футбол. Да се научат да играят първо.

Финалът беше очакван, но според мен на Германците няма да им е чак толкова лесно... Аржентина могат да рушат играта в средата с голям успех. Масчерано изяде Робен с парцалите днес. Един отбор ще бъде разскрит. Виждам го 3-1 за един от двата отбора.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   10.07.2014 02:08

по-скоро 1:0 за един от двата - който вкара първи гол и дотам...

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   10.07.2014 02:50

Stuart написа:

1. Фенове на Англия
2. Фенове на Италия

Абсолютно съм съгласен, идеално първенство. Разваля го само пародийния първи полуфинал, ама той пък е исторически, така че пак може да се брои за плюс :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   10.07.2014 02:52

само дето всичко интересно бе до 1/4 финалите
1/4 финалите и 1/2 финалите пълна скръб

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Няма отбор който да изпъква (нещо като кратък обзор/впечатление)   |   10.07.2014 14:00

Първенството е 8 по 10 скала :yes:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2