Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 09:26

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
-> Мнения, които не са свързани със СП, в които има обиди, заплахи или провокации, ще бъдат изтривани от администраторите или модераторите на форума
-> Теми със сходно съдържание ще бъдат сливани по преценка на администраторите или модераторите на форума
-> Организацията на игри се извършва като всяка игра има отделна собствена тема, в която се провеждат всички кръгове

Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Бразилия - Холандия (малък финал) 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 02:19

:-D :first:

Изображение

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 02:51

Факт е, че никъде в официалния правилник не е написано НЕДВУСМИСЛЕНО, че линията е част от наказателното поле, та трябва някакви съмнителни капацитети да ТЪЛКУВАТ неясните формулировки от фифаджийските бумаги.

Интересно ми е какво правим, ако приемем, че линията, очертаваща наказателното поле, всъщност е разделителна линия между наказателното поле и останалата част от терена (каквато всъщност е по същество) - тоест тази линия може да се приеме както като очертаваща наказателното поле, така и като очертаваща извън наказателното поле? Кое е вътре и кое е вън по буквата на правилника в такъв случай? :D

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 02:57

Stuart написа:
Question 4: What action should the Referee take during a goal kick, if the ball just makes it to the penalty area line and stops there?

Answer 4: The lines are part of the penalty area; therefore a ball sitting on the line is actually still within the penalty area and has therefore not come into play. The goal kick should be retaken.

http://www.kenaston.org/the-pitch/law-16.htm

Кен Астън - съдийска легенда.

Спорът е безпредметен. Линията е част от наказателното поле. Както част от наказателното поле е и съответната част от аут линията.

Абе в друг контекст го казва все пак легендата. За съответната част от аутлинията, че е част от наказателното поле няма спор, това изрично е казано от правилата на ФИФА, но за другите линии не е казано.

Иначе хубаво с Дявола ми казвате това е факт и толкова, ама не ми обяснявате щом всеки съдия го знаел това като 11та божа заповед, защо сме виждали нерядко фалове, при които топката е поставена на линията на наказателното.

(Extreme Zombies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 02:58

Bjoern Bo написа:
Факт е, че никъде в официалния правилник не е написано НЕДВУСМИСЛЕНО, че линията е част от наказателното поле, та трябва някакви съмнителни капацитети да ТЪЛКУВАТ неясните формулировки от фифаджийските бумаги.

Интересно ми е какво правим, ако приемем, че линията, очертаваща наказателното поле, всъщност е разделителна линия между наказателното поле и останалата част от терена (каквато всъщност е по същество) - тоест тази линия може да се приеме както като очертаваща наказателното поле, така и като очертаваща извън наказателното поле? Кое е вътре и кое е вън по буквата на правилника в такъв случай? :D

Съдията решава всичко Пич...той баща,той майка.Той държи чука,той държи петолъчката.Толкова съдийски недоразумения на този Мондиал никога не съм и мислел че могат да съществуват.Отвратен съм от всякъде и загубих вяра в играта като игра-футбол.Всичко остава само политика и мафия...грознооо!

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 03:43

Слабо съдийство подарило два гола на Холандия предреши мача. Но пък, ако се беше осмелил да даде червения картон в началото вместо дyзпата, Холандия пак можеше да спечелят.

Вaн Перси ме изкефи накрая как даде капитанската лента на онзи лудия Холандски фен. :moufan:

P.S. Тази иконка :moufan: се нарича moufan ... Това веднага трябва да бъде поправено. Няма нужда да се дразним все пак....

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 03:49

spurs написа:
Абе в друг контекст го казва все пак легендата. За съответната част от аутлинията, че е част от наказателното поле няма спор, това изрично е казано от правилата на ФИФА, но за другите линии не е казано.

Какво значи в друг контекст? Човекът казва в прав текст "линията е част от полето". :) Това ми попадна първо, това съм дал. Ето ти и в "правилния" контекст:

The lines of the penalty area are part of that penalty area; any penal foul committed by a defending player on the line itself is therefore a penalty.

http://www.kenaston.org/the-pitch/law-14.htm

А ти се вкарваш в още по-забавна ситуация, в която една от страните на правоъгълника е част от него, а останалите три не са. Това вече е висша математика, не знам коя част. :)

Толкова по тоя въпрос. Пак казвам - питайте съдии. Ако искате, питайте и ФИФА. :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 03:55

http://vine.co/v/Mx1UhhKM9Di - та къде приключва дърпането в крайна сметка? ;)

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 04:02

Както казах, на мене на повторенията ми се видя, че свършва на границата. Може и да не е така, не съм гледал повече повторения. От тоя гиф пък хептен нищо не се разбира.

Важното е, че принципният въпрос е ясен - границата е част от наказателното поле. ;)

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 04:11

Абе 3 изписани страници за какво? Дали било дузпа или не... :laugh:
Не е дузпа, но ако свири фаул, трябва да даде червен картон, защото е последния защитник и Робен излиза сам срещу вратаря - червен картон!... После пак щеше да се мрънка дали било червен или жълт или оранжев... :outofspace:
С човек по-малко е въпрос на време да получат поне 1 гол, а може и повече. Бразилия не ги виждам с 11, пък хеле с 10...

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 17:47

Давид Луис вчера отговорил на критиките: "Четвърти в света се става само с желязна защита, мойто момче!!" :rofl:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 18:00

Henman написа:
Давид Луис вчера отговорил на критиките: "Четвърти в света се става само с желязна защита, мойто момче!!" :rofl:

ахахаха :-D

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бразилия - Холандия (малък финал)   |   13.07.2014 20:36

spurs написа:

Иначе хубаво с Дявола ми казвате това е факт и толкова, ама не ми обяснявате щом всеки съдия го знаел това като 11та божа заповед, защо сме виждали нерядко фалове, при които топката е поставена на линията на наказателното.

Е тва,че топката е поставена на линията на наказателното какво общо има? То сме виждали и случаи топката да е поставена в наказателното и стената да е на голлинията нали =)

Истната е,че съдията решава дали ше даде фала вътре или вънка. но принципно ако се счита,че нарушението е на линията трябва да е дузпа. При тия ПСУ-та дето слагат топката нна линията реферите си измиват ръцете,че нарушението е започнало извън пеналта и тва е =)

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 52 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3