Re: *ТЕНИСМАНИЯ* ~ US OPEN' 2014 ~ КЛАСИРАНЕ ~
| 10.09.2014 03:28
Честито на Роско за победата му, която бе негова първа титла от ГШ и едва втора в кариерата му.

В крак с реалния тенис на тазгодишния US Open и тук в Манията станахме свидетели на голяма изненада, може би най-голямата откакто игрите се пренесоха тук от легендарния дир.
До този момент Роско имаше само две класирания във финалния топ 5 на която и да е игра през последните години. Първата му титла от Шанхай' 2013 г. и второто му място от Монте Карло през тази година.
Но това е и послание към всички останали, че в крайна сметка абсолютно всеки може да спечели стига да има ден, да вярва в себе си и да рискува когато трябва. Точно този малък и премерен риск му донесе победата. Ако не беше писал за Чилич срещу Федерер сега Дявола щеше да има втори голям шлем. Друг е въпросът защо аз не го направих... Вече обясних, процентна игра, само че този път не прецених правилно вариантите и бях надхитрен в моя тип игра, но както се казва рано или късно си намираш майстора и с твоите камъни по твоята глава...
Само някакви си 2 точки ме лишиха от нова среща с историята.

Много ме е яд и честно казано мислех да се откажа от игрите, защото това беше главната ми цел за годината и сега просто нямам стимул да изкарам годината. А най-лошото е, че ми бе спряна и серията от 5 поредни ГШ титли.

Много ме е яд и съм адски разочарован, но сам съм си виновен, изтървах толкова много шансове и големи и малки.
Но каквото си направиш сам и ..... не може да ти го направи.
и
Re: Хенман:
3-0 за Чилич никога нямаше да пиша, по-скоро 3-2, но пуснах преди Роско, защото нещо стария ми комп тръгна да чагърта и не исках да рискувам. А имаше още буфер от около 30 секунди за реакция. Не знам дали е видял моето 3-1 и не ме закла директно или това си е била неговата първоначална прогноза. Ако беше второто само да попитам защо трябваше да чака до последния момент, както с женския финал, където също при кристално ясно 2-0 за Серина се опитваше нещо да ме цака или да доказва. Пак давам за пример играта на терминатора, както и моята от 2 г. насам, винаги когато съм бил лидер съм гледал със смела игра да отчайвам преследвачите, а не със старите хитринки от дира, които бяха патент на всички ни.
Трети остана Наки, който е много стабилен тази година и има реален шанс да завърши в топ 3 на ранглистата, което ще е неговото най-добро постижение в историята.

Четвърти останаха терминатора и Агаси. Но двамата сигурно са с различен вкус в устата. бат Терми прави невероятен сезон и вече стана фактор във всяка една игра, а тук в Ню Йорк прави втора поредна година много силно участие. И той заслужаваше първото място не по-малко от Роско или Дявола. Така че сигурно е много разочарован, че само с 1 кръг от първото място излетя извън тройката, но бъдещето е негово, защото изглежда най-мотивиран измежду всички.
Агаси реално погледнато изстиска максимума от това което му остана, за повече нямаше как, но спечели важни точки в борбата с Анфо за второто място в ранглистата, което също е много важно.
Защото момчетата от този нов форум доста понапердашиха славните дирски ветерани през последните две години и ни показаха, че далеч не сме толкова велики колкото си мислим (но с право за последното, защото никъде в нета няма точно такава игра, най-малкото пък с такова дълголетие и история)
Чак шести остана Хенман, който тази година е бледа сянка на себе си.
Според мен спешно му трябва нов тренер, по възможност от Хърватия.
Юве сам си е виновен за седмото място. Ако бе постоянен имаше всички предпоставки за място в петицата. За пореден път този млад талант се вкарва в някакви странни ситуации. На него явно пък му трябва психолог.

Сандро бе във ваканция точно за US Open, по едно време даже не знаеше кое и къде е пуснал и защо му липсват прогнозите.
Язък, защото тук в Ню Йорк винаги е правил най-силните си игри.
Засега явно Дявола остава единствения с титла от шлем докато е на море.
БТВ: Да припомня, че 2008 г. когато спечелих големия шлем и то в най-силната възможна конкуренция бях с приятелката си в Приморско и пусках прогнози от един забутан клуб без да съм гледал почти нищо от турнира.
Много разочароващ кръг за бат Анфо, който направи най-слабата си игра през последните две годин и силно компрометира шансовете си за финалния топ 3 в годишната ранглиста, но както се казва на всеки може да се случи. Сега поне и двамата добри приятели Анфо и Роско си имат по една титла от шлема, а може би тук ще имаме локална конкуренция и задочен спор за в бъдеще, ще видим.

Пи Си Дозъра, който от скоро е при нас и изглежда за постоянно поне на ГШ турнирите определено нюха нещата, но с подобна игра тип Монфис нищо добра не го чака в перспектива, така че и тук трябва тренер.
Този уикенд продължаваме с купа Дейвис. Най-якия и зрелищен кръг - полуфиналите и плейофите!