Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 01:47

Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Бирената лига - сезон 2014/2015 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - сезон 2014/2015   |   29.08.2014 00:19

alexbg написа:
Абе аз явно съм МЕГА тъп... Ама това МЕГА твърд е МЕГА идиотско...

В тази връзка - предлагам да има и МЕГА МЕК: +0 0 -0 - по-мек от това, здраве му кажи...

Само пропусна да обясниш какво му е идиотското? :dunno:

Иначе въпросният "мега мек" на практика си го има и в момента. Познат е още и като "неучастие"...

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - сезон 2014/2015   |   29.08.2014 04:08

Гоа написа:
Същия пример ако го развием със знаци, ще получим подобен резултат, така че не виждам особена разлика:

1) играеш 10 твърди единици - получаваш 7*6 - 3*5 = 27
2) 10 мегатвърди - 7*9 - 3*13 = 24
3) 10 двойни 1х - 7*3 + 2*1 -4 = 19 или 7*3 - 3 = 20
Кофтито на тоя пример е, че имаш подбрани 10 твърди мача, което го лишава от елемента случайност.

6 -5 -5 e 65% тов твърд , 9 -13-13 няма такава схема, а 9-18-18 е еквивалент на 92% твърд.
При 7 излезли по горната сметка от 10 мача това е 70% и напълно логично 65% тният ще смачка 92% тният с 27 точки срещу 9 точки.
Двойният 3; 1; -4 взема 20 точки защото също е доста по-близо от 92% тният

бтв сетих се да намина във форума след като видях тази рокля - виж как се казва :dance: http://www.ivet.bg/product/12043/roklya-goa.html?pid=509&utm_source=sociomantic&utm_medium=retargeting&utm_campaign=Reach

Колкото до случайността - при работата с вероятности няма значение този момент защото на практика се работи с умножение или деление, а както знаем a*b = b*a
Т.е. не е никакъв проблем да разгледаш анализ от 10 еднакви мача с равен коефициент, защото 10 такива серии с еднакви мачове, но на различни коефициенти реално ще са 100 мача с разбъркани коефициенти които могат да се групират до анализ 10х10.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - сезон 2014/2015   |   29.08.2014 13:24

Bjoern Bo написа:
alexbg написа:
Абе аз явно съм МЕГА тъп... Ама това МЕГА твърд е МЕГА идиотско...

В тази връзка - предлагам да има и МЕГА МЕК: +0 0 -0 - по-мек от това, здраве му кажи...

Само пропусна да обясниш какво му е идиотското? :dunno:

Иначе въпросният "мега мек" на практика си го има и в момента. Познат е още и като "неучастие"...

Ами по моето скромно (и със сигурност не толкова математическо обременено) мнение, този МЕГА ТВЪРД е мега залитане в посока по-големи точки (миналата година беше супер залитането - да очакваме ли догодина и гига/хипер залитане до +50 -111 -111?)... Което залитане води, пак само според мен, до убиването на играта... А това убиване се случва много просто:
1. При старото точкуване се изискваше да играеш постоянно, за да трупаш точки, но в същото време дори и тези, които пропуснеха 2-4 кръга (хора сме, а не машини) имаха шанс за топ 10 (което си е престижно), защото точковите разлики не бяха големи. Което логично подържаше интереса към играта почти през всички кръгове (едва в последните винаги е имало малък спад - нормално);
2. Миналият сезон нещата започнаха да "залитат" и като имаше няколко кръга с по +40, дори +50 кръга - за пропусналите всичко се обезмисляше... Отделно - тези много точки водеха до все по-ботско играене ('щото какво е майсторството да хванеш на супер твърд Мюнхен - Аусбург примерно)...

Сега искате да има МЕГА ТВЪРД - ОК, нека има, щом има мнозинство и демокрация... Аз само предричам по-малко и по-нередовни участници, повече нереални кръгове с над +50 точки, по-ботска игра... и т.н.
Сигурно съм традиционалист и всичките тези постоянни новости ми идват в повече, сорри за което... Просто смятам, че не всичко ново е хубаво, както и че когато отбора бие, промени не се правят...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - сезон 2014/2015   |   29.08.2014 14:01

Всъщност идеята му на този "мега твърд" е точно да балансира негативния ефект на "големите точки".

А тези "големи точки" се дължат на несъответстващия избор мачове спрямо съществуващите точкови калъпи. Често в програмата попадат много ясни мачове и човек си ги плющи на твърд без замисляне при сравнително обоснован риск и оттам огромно натрупване на точки. Като има два избора за твърд - обикновен и мега, то често ще се залита към мега твърдия и оттам ще се трупа и мега минус. Освен другото се разчупва и играта - няма да се ботира твърд на общо основание, ами ще има избор между двата вида твърд.

И не на последно място - мега твърдият много по-реално отговаря на болшинството ясни мачове, които попадат в програмата. Сафката ако иска да го обясни с неговите проценти. :safin:

Иначе "големите точки" и аз ги намирам за голям недостатък напоследък. Изпуснеш 1-2 кръга и после си играеш за предпоследното място.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - сезон 2014/2015   |   31.08.2014 17:14

Чисто теоретично е добре да има мегатвърд, но смятам че Алекс е по-скоро прав.
Самото наличието на мегатвърди мачове в играта всъщност я убива заради пропусналите кръга. Дали един ще вземе 2точки повече от друг какво значение има, когато пропусналият ще изостане много повече и от бота и от добрият играч? Когато определяхме мачовете по формула, самите мачове бяха такива че разпределението на твърди, двойни и тройни бе долу горе по равно. Мегатвърди мачове не са влизали в тиража и всичко си бе ок. Дори и да са влизали такива и искате да покажете усета си пред ботовете - пишете 1х и пак печелите повече точки ако наистина сте усетили изненадата.

Реално 3те (стари) основни шаблона са си напълно ОК предвид дължината на сезона, просто е добре около 70-80% от мачовете да са малко по-засукани.

Последна промяна msafinx на 31.08.2014 17:14, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - сезон 2014/2015   |   01.09.2014 14:39

Не знам, ама все си мисля, че наличието на мегатвърд ще стимулира трупането на повече отрицателни точки и оттам няма да има чак такова дърпане и чак такива пародии да плющиш 90+% твърди и на практика да не рискуваш нищо. Миналата година имах някакви уникално жалки кръгове с по няколко сбъркани твърди и пак излизах на плюс. Айде моля ти се...

Иначе на предишния избор със засуканите мачове проблемът му беше, че попадаха твърде еднотипни тройни мачове. Сега е малко другата крайност заради неконтролируемия фактор "жребий". Трябва да се балансира по средата, за да е добре.

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - сезон 2014/2015   |   01.09.2014 20:31

В тоя смисъл съм предложил схема за избор на мачове, която според мен балансира нещата. Не видях някой да е дал мнение по предложението (както и обичайно става).

(Dune Warriors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Бирената лига - сезон 2014/2015   |   01.09.2014 20:32

msafinx написа:
бтв сетих се да намина във форума след като видях тази рокля - виж как се казва :dance: http://www.ivet.bg/product/12043/roklya-goa.html?pid=509&utm_source=sociomantic&utm_medium=retargeting&utm_campaign=Reach

ахахахах, якооооооо :laugh: :rofl: :ludnica: :rock:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3