Re: Бирената лига - сезон 2014/2015
| 29.08.2014 13:24
Ами по моето скромно (и със сигурност не толкова математическо обременено) мнение, този МЕГА ТВЪРД е мега залитане в посока по-големи точки (миналата година беше супер залитането - да очакваме ли догодина и гига/хипер залитане до +50 -111 -111?)... Което залитане води, пак само според мен, до убиването на играта... А това убиване се случва много просто:
1. При старото точкуване се изискваше да играеш постоянно, за да трупаш точки, но в същото време дори и тези, които пропуснеха 2-4 кръга (хора сме, а не машини) имаха шанс за топ 10 (което си е престижно), защото точковите разлики не бяха големи. Което логично подържаше интереса към играта почти през всички кръгове (едва в последните винаги е имало малък спад - нормално);
2. Миналият сезон нещата започнаха да "залитат" и като имаше няколко кръга с по +40, дори +50 кръга - за пропусналите всичко се обезмисляше... Отделно - тези много точки водеха до все по-ботско играене ('щото какво е майсторството да хванеш на супер твърд Мюнхен - Аусбург примерно)...
Сега искате да има МЕГА ТВЪРД - ОК, нека има, щом има мнозинство и демокрация... Аз само предричам по-малко и по-нередовни участници, повече нереални кръгове с над +50 точки, по-ботска игра... и т.н.
Сигурно съм традиционалист и всичките тези постоянни новости ми идват в повече, сорри за което... Просто смятам, че не всичко ново е хубаво, както и че когато отбора бие, промени не се правят...