US Open 2014 - тема за коментари
| Автор |
Съобщение |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:11
Моля някой с по-подробен коментар - това с нишикори е ебаси шока поне за мен. Видях, че преди полуфинала има най-висока успеваемост от основна линия -нали уж беше с болежки
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:14
Мога да кажа само едно - 18. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:15
ШОК Много съм радостен за Кей, за който ще викам когато Надал се откаже, но сега става много опасно за 18 титла за Фед. С една дума съм доста раздвоен като чувства :о Иначе Кей надигра Ноле по всички параметри, явно е неудобен на Ноле, защото взима рано топката и има не по-лош бекхенд от него. Ето това вече е истински пробив на някой млад. Нещо, което чакаме от години. Не това което правят Раонич и Димитров, а ето този славен рън на самурая. Финал на шлем при положение, че си бил с 3-1 настоящия номер 1 в света на любимата му настилка, ами без коментар както се вика. Ноле обаче не показа най-добрия си тенис. Един такъв вял и апатичен. Според мен сериозно повлия шибаната публика. Тя измъкна Фед срещу Монфис, а тук загроби Ноле. Джокович очевидно гримасничеше и недоволстваше от това, че американците подкрепяха Нишикори и не за първи път публиката е настроена срещу Ноле, а той е силно емоционална натура и за него е важно това, сигурен съм. Едва ли Нишикори им е толкова любим, колкото това, че искат да видят титла на Федерер, а Федерер не може да победи Надал или Ноле и трябва някой друг да му свърши работата. 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:17
е какво по-подробен... Невероятен ретур на Нишикори. От форхенд, от бекхенд доминираше. Гъвкав, бърз. Проспа втория сет, но си личеше, че когато е събран нещата зависят от неговата ракета. Изтормози Ноле с бекхенда по правата, сърбина просто не знаеше какво да очаква и така и не можа да се нагоди към играта на японеца. Наистина си е шок. И кво сега, Раонич измъчи повече Нишикори отколкото Джокович? ай сиктер ве :о
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:18
 |  |  |  | Diavolo написа: ШОК Много съм радостен за Кей, за който ще викам когато Надал се откаже, но сега става много опасно за 18 титла за Фед. С една дума съм доста раздвоен като чувства :о Иначе Кей надигра Ноле по всички параметри, явно е неудобен на Ноле, защото взима рано топката и има не по-лош бекхенд от него. Ето това вече е истински пробив на някой млад. Нещо, което чакаме от години. Не това което правят Раонич и Димитров, а ето този славен рън на самурая. Финал на шлем при положение, че си бил с 3-1 настоящия номер 1 в света на любимата му настилка, ами без коментар както се вика. Ноле обаче не показа най-добрия си тенис. Един такъв вял и апатичен. Според мен сериозно повлия шибаната публика. Тя измъкна Фед срещу Монфис, а тук загроби Ноле. Джокович очевидно гримасничеше и недоволстваше от това, че американците подкрепяха Нишикори и не за първи път публиката е настроена срещу Ноле, а той е силно емоционална натура и за него е важно това, сигурен съм. Едва ли Нишикори им е толкова любим, колкото това, че искат да видят титла на Федерер, а Федерер не може да победи Надал или Ноле и трябва някой друг да му свърши работата.  |  |  |  |  |
Да, добър анализ. Ти какво мислиш за шансовете на Марин и Кей? Аз от това, което видях, Федката доста слабо играе от основната линия и Монфис трябваше да си го довърши по всички правила още в четвъртия сет.
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:19
малко странен мач се получи, но условията бяха убийствени- 35 градуса, над 60 % влажност. Ноле като цяло изглеждаше изнервен и сякаш всичко на корта го дразнеше. Кеи игра силно, но нищо чак извънземно, дори по едно време имаше повече ънфорси от Джокович. и все пак аз лично очаквах да се събуди сърбинът по някое време, но Нишикори спечели почти всички важни точки и не отпусна моментума. може да се каже още, но отивам да гледам и другия мач, утре може да има по-дълги разбори.
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:23
Ноле е спечелил повече точки, 120-117, но това е заради втория сет. а иначе тайбрекът в третия беше също много странен. от 11 разиграни точки 8 бяха мини-пробиви, като и двамата направиха двойни грешки и доста ънфорси.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:24
Аз много мисля да пиша за Чилич още сега на полуфинала, но ако загубя всички отива по дяволите... защото е абсурдно Возняцки да бие и няма как да наваксвам от мъжкия финал само. Ако водех комфортно щях да пиша 3-1 за Чилич. Тази Пън Шуей ме обра. -12 точки съм само от нейните мачове. Но здраве да е. Федерер обаче сега след отпадането на Джокович ще е като отвързан и сигурно вече вижда 18 та титла. А и Чилич е доказан чоукър. Тук стигна някак си до 1/2 финала, но не мога да кажа, че ме е впечатлил кой знае колко. Играл е и по-добър тенис, но добре се стекоха обстоятелствата пред него. Или Фед ще бие бързо в 3 сета или Чилич ще го ковне. Не мисля, че Роджър ще може да измъкне втори пореден толкова оспорван и драматичен мач, а и Чилич има повече оръжия от Монфис, както и по-добър сервис като цяло, особено втория. Иначе ест. че и Нишикори може да бие Фед, правил го е цели 2 пъти, но според мен твърде много ще му дойде напрежението и т.н. В смисъл Кей можеше да тресне Фед и в три сета, ама на финал, сложничко...
Последна промяна Diavolo на 06.09.2014 22:26, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:31
сега пък заваля...  дано да е само за кратко. ако Ноле беше удържал още малко по-дълго, дъждът можеше да го върне в играта, но... и според мен Федко ще бие бързо, но много зависи от първия сет. който се справи по-добре с условията и го вземе ще е с голямо предимство, защото на тоя задух да правиш обрати е доста трудно. и въпреки това, ако Чилич сервира добре, може да стане интересно мачле.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:54
Не знам какво мислите, но за мен Нишикори притежава най-чистите удари в тура. Невероятен тайминг има. И темпото му е смъртоносно. Играе много бърз тенис. Еднакво солиден и от форхенд и от бекхенд. Изключителен ретур, с всички опции за в бъдеще да се говори за него, като за най-добрия ретур изобщо виждан някога. С тези яловите младоци като цяло само от ретур и от бързата си игра Нишикорката ще ги дере много яко. Но големия проблем си остават контузиите. На 25 г. не е нормално да си толкова чуплив. Ей това може да му изяде главата. И другото което е, че няма едно основно оръжие. Нишикори е като Джокович, негово подобрено японско копие прозиведено в заводите на Сони. Само че Ноле е велик шампион и един от най-добре подготвените физически тенисисти в историята, а точно пред тези два показателя Нишикори има да се доказва.  Тази година Кей надигра Надал на клей, не само го надигра, направо го унизи в първия сет в Мадрид, а сега надигра на хард корт Джокович. Фантастична година за Кей 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 22:55
Ами не гледам, не знам, затова питам. Джокович нали уж играеше дотук, а пада след като противникът му е с два поредни петсетови мача и е известен с чупливостта си. Колкото до 18 - който слага тигана, докато рибата е в морето, се пари. Федерер е на 33 и е логично все по-често да не е фаворит.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 06.09.2014 23:00
Не бе, лошо няма да питаш, аз така си се изразих ;) Ами надявам се да си добил представа от това което написах както и Агаси. Акцентите са ретур и бекхенд от Кей на много високо ниво. Като цяло много солиден, бърз, много добър и в защита и един Ноле, който беше много изнервен днес, незнайно защо, а срещу Мъри (който игра много силно в първите два сета и бе адски агресивен от форхенд) изглеждаше като стария терминатор, но ето че тук като за него доста лесно се пречупи. :о странна тенис година и много странна от Уимби насам. Но не е добре за тура, че един 33 г. дедо, дето играе от края на 90 те години играе два поредни мастърс финала, а сега е на път да играе и финал на шлема :о Това говори много за Фед, но е много лош показател за останлите големи риби в тура. Мърко пък все още няма и финал след титлата му от Уимбълдън?!
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 07.09.2014 00:13
Фед е пътник. Илич не е грозния негър Монфис.
 |
|
Balleta
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 07.09.2014 00:32
бе повече от добре си почва Чилика, бързо 2:0 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 07.09.2014 00:34
еее Маринееее До тук Чилич размазва Фед. Мачка от сервис, мачка от дъното на корта. Не виждам изход за Федерер. А и Чилич не е Монфис. В този мач хърватина сервира като Горан, а от дъното на корта праска тупалки ала Сьодерлинг/Бердих/Вавринка. Прави най-силния си мач до тук в турнира. Срещу Бердих не ми хареса чак толкова, защото Томаш буквално отсъстваше от корта. Роджър твърде мекичък, няма как да обърне втори пореден мач. Даже си върви към 3-0 за Чилич, стига да не завали и после да му падне с много нивото.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 07.09.2014 00:35
само да не се осере нещо, че ще го пуцам яко по хърватски :)
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 07.09.2014 00:40
публиката обаче пак е много зловещо зад Фед, айде пробивче и какво сега да не почва ремонта 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 07.09.2014 00:45
Чиличето обаче бързо връща пробива...
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 07.09.2014 00:46
тц, няма да стане този път. Чилич е една класа над него, поне в този мач. В момента в който вдигне нивото и води играта и Роджър просто няма отговор. Срещу Монфис беше просто по друг тип мач, а и вечерна сесия, а там Фед има само една загуба в цялата си кариера (от Бердих).
|
|   |
|
 |
|
Нема Значка
(New Mersey Razors)
|

Re: US Open 2014 - тема за коментари | 07.09.2014 01:07
Не мога да си представя финал Нишикори - Чилич Ама натам вървят нещата... Марин сервира за мача...
|
|   |
|
|