Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:20

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 103 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 02:03

А какво стана с предложението за ограничаване на ингилизите?
защото никак не е приятно да ти дадат

Англия ВЛ
Англия ВЛ
Англия Ш
Англия Ш
Англия 1
Англия 2
Англия К
Шотландия

:uuu:

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 02:38

Има следното проект правило за шампионатни кръгове:

Цитат:
- Не повече от един поток от една нация в сините. В случай че имаме два потока от една нация в сините, по-ниският автоматично минава най-висок зелен.
- Не повече от два потока от една нация в сините и зелените общо. В случай че имаме три или повече потока от една нация в сините и зелените общо, най-ниските автоматично минават най-високи червени.

Но честно казано, колкото повече го мисля, толкова по-недостатъци му намирам. Особено на първото тире. Ако се ограничи влизането на Англия-Ш като син, то на негово място трябва да влизат или Гърция, или Белгия, в някои случаи дори Бразилия, а теоретично възможно и Швеция, Норвегия и Уругвай. Потоци като Португалия, Турция, Русия, които биха били читава алтернатива, събират 8 мача веднъж на високосна и не могат да бъдат номинирани като сини.

Подобни разсъждения могат да се направят и относно рестрикцията за повече от два потока от една държава в сините и зелените общо. Това означава без Англия-1, Англия-2 и Англия-К, а има няколко състезателни седмици в зимните месеци особено, в които едвам се събират по 18-19 потока и само англиите ти спасяват пълния кръг...

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 08:17

Че тия потоци дето госта ги дава на домакина, да не би да му ги дава да му е приятно :dunno:

Опитвате се да налагате тука някакви пропаганди, ама по-приятно ли е да получиш 4 потока с непознати отбори? Същото тото 2 си е. Като искате да ви е приятно дайте да се ограничим до топ 10 първенствата и да си цъкаме с приятни отбори от първенства, които ги дават по телевизията.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 09:37

bai Momchil написа:
Че тия потоци дето госта ги дава на домакина, да не би да му ги дава да му е приятно :dunno:

Абсолютно. За мен недостатъците на многото англии са основно два: 1) вероятността ПМЛ-мач да свърши още в събота, 19:00 часа; 2) ограничаване на разнообразието на номинираните потоци до прекалено изкривеното - 1/3 от всички номинирани потоци да са от Англия/Шотландия за сметка на много по-шарени и разнообразни потоци от различни държави. И в този ред на мисли, ощетен от подобна ситуация е гостът, защото ако не играе англии (а е нормално да не играе, защото това са мега домакински потоци, както съм твърдял неведнъж), то изборът му се ограничава до 4 сини и 8 зелени потока.

Иначе това, че на някого чисто субективно му били неприятни определени потоци за мен си е доста несериозно основание за налагането на каквито и да било допълнителни рестрикции върху въпросните. Като тези потоци са тооолкова неприятни на достатъчно голям процент играчи, те ще си пропаднат по естествен начин при самото гласуване. Допълнителни рестрикции - само за да запази някакъв приемлив баланс в номинираните потоци, а не да се угажда на капризи.

Последна промяна Medved на 08.09.2014 09:39, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 11:52

Аз 1 не го считам за недостатък - какво като мача свърши в събота?

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 12:01

Твърдо съм против ограничаването на потоците, както Момчил е казал те тия потоци не се дават от госта да му е по лесно на домакина. Това че мача можел още в събота да свърши не е от значение, каква е гаранцията че като се изберат други потоци домакина няма да избере само съботни мачове.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 12:19

Поздравявам всички, които дават 3ки на най-престижните първенства на планетата, а още по-приятно е да видя,че сред тях има и отявлени фенове на заводите! :bluefan:

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 13:15

Крал Блуфен написа:
Поздравявам всички, които дават 3ки на най-престижните първенства на планетата, а още по-приятно е да видя,че сред тях има и отявлени фенове на заводите! :bluefan:

Като човек, който дълго време е изкарвал пари от залози, няма как да съм безпристрастен към повечето първенства, изключение прави българското, да го гледаш си е чист мазохизъм :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 21:55

Тия аржентинци са ебати прошляците! Руснаци, сърби и българи вече си пускат актуалните програми за предстоящите кръгове навреме, докато тези мангали в понеделник вечер нямат никаква програма по дни и часове за уикенда, а за капак редовно правят размествания на мачовете в последния момент, заради което непрекъснато се случват отлагания! Този поток е пълен ташак от организационна гледна точка и ако не беше толкова важен, бих предложил да му се наложи и на него една персонална рестрикция и да пропада някъде в резервите. Между другото, май ще стане още по-голям ташак, защото дочувам, че от следващия сезон Висшата им лига ще нарастне на 40 (!) отбора, които ще се въртят в някакъв малоумен формат.

:outofspace:

п.п. Чакам до 23:50 и ако няма официално излязла актуална програма по дни и часове, вкарвам поток Украйна на тяхно място.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   08.09.2014 23:51

Да попитам , че не става ясно . Двамата ли да гласуваме , или само по 1 от отбор ?

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   09.09.2014 00:10

Гонзо написа:
Да попитам , че не става ясно . Двамата ли да гласуваме , или само по 1 от отбор ?

Двамата, Гонзе.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   09.09.2014 10:20

Изненадан съм, че толкова много хора дават 3-ки на Холандия... по мои спомени това беше най-проблемният син поток миналия сезон, с най-много отложени и изместени мачове; освен това в последните години първенството е доста слабо - ако сте забравили, нашият шампион унизи завършилите на второ място в Ередивизие ПСВ, побеждавайки ги на два пъти с по 2:0. Португалия заслужава в пъти повече от Холандия да е син поток (португалски финал за ЛЕ 2011; прилично представяне в ШЛ всеки сезон; рядко се отлагат мачове; по-добра от холандската върешна конкуренция). Като гледам гласуването, това няма да стане, но какво да се прави.... пак ще си играем на спорт-тото с холандски мачове :whistle:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   09.09.2014 10:47

Shifter написа:
Изненадан съм, че толкова много хора дават 3-ки на Холандия... по мои спомени това беше най-проблемният син поток миналия сезон, с най-много отложени и изместени мачове; освен това в последните години първенството е доста слабо - ако сте забравили, нашият шампион унизи завършилите на второ място в Ередивизие ПСВ, побеждавайки ги на два пъти с по 2:0. Португалия заслужава в пъти повече от Холандия да е син поток (португалски финал за ЛЕ 2011; прилично представяне в ШЛ всеки сезон; рядко се отлагат мачове; по-добра от холандската върешна конкуренция). Като гледам гласуването, това няма да стане, но какво да се прави.... пак ще си играем на спорт-тото с холандски мачове :whistle:

Да, затова пък Беларус трябва да имат 3 точки, нали, а Мексико - 1 точка ;-)

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   09.09.2014 11:36

falkenbach написа:
Да, затова пък Беларус трябва да имат 3 точки, нали, а Мексико - 1 точка ;-)

Беларус не заслужават 3-ка, но все пак са стабилно първенство, затова им дадох 2 след кратко колебание (според теб Лудогорец може ли да победи Бате, дори Динамо Минск, два пъти с по 2:0, кажи честно?; отложени мачове в Беларус може и да е имало миналия сезон, но 100% са били по-малко, отколкото в Холандия); Мексико е откровено слабо първенство със странен формат (от 18 отбора изпада само 1?!), чиито мачове освен всичко друго, често са по нощите - не заслужават повече от 1. Естествено, тези неща до голяма степен са субективни, но миналия сезон в Холандия имаше отложени мачове поради следните причини: 1. дъжд; 2. вятър; 3. сняг; 4. наводнение; 5. незнайна причина (да, имаше такъв случай, цял ден не се знаеше защо точно е отложен мачът); единствените други първенства с подобни проблеми, за които се сещам, са Англия 1 и 2, но тях никой не е тръгнал да ги прави сини потоци :wave:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   09.09.2014 12:00

Shifter написа:

То не е най-важното кое първенство е по-силно. Холандското е доста резултатно и трудно се хваща на точен резултат, което е добре за играта. Португалското е с ниско резултатни мачове и си е ботско. Повечето мачове са в диапазон 1:0,0:1,1:1,2:0,2:1,0:2,1:2. Сините потоци трябва да си останат такива каквито са.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   09.09.2014 14:07

Shifter написа:

Първо, холандското е поне два пъти по-силно (а освен това по-динамично и по-разнообразно - и като игра, и като резултати) от португалското (където освен някои избрани мачове на т.нар. грандове, се играе някакво подобие на футбол на ниво наша "А" група пред полупразни трибуни) и всеки, който е гледал поне по три мача от двете, може да потвърди подобно наблюдение.

Второ, както казах по-горе (ама кой да чете), португалското събира 8 мача за син поток веднъж на високосна (например като тази седмица не знам по какво изключение; иначе стандартната им матрица за сезона е: един петъчен, един понеделничен и максимум 7 уикендски мача). Та каква полза един поток да е официален син, като ще събира нужните мачове за син не повече от 3-4 пъти на сезон?!? На този въпрос много държа да ми се отговори.

Трето, много жалък опит с тази напълно тенденциозна и умишлена нула на Холандия да манипулираш анкетата. Сещаш се каква тежест има това, при положение че всички нормални гласуващи ще сложат 2-3 на двата потока. Аз не знам, ако т.нар. федерални правят такива свищнини, как можем да очакваме от обикновените играчи да проявяват съответната съвест? :(

Четвърто, не знам с какви очи споменаваш критерий "отглагаемост", след като си един от най-отявлените активисти за това всички подобни критерии, които гарантират стабилните потоци, да отпаднат от формирането на коефициента?!?!

Пето, намирам горното мнение за абсолютно явна провокация на фона на съвсем ясната ми позиция по отношение на евентуални размествания на сините потоци. Размествания в сините (особено при такива явни манипулации) - само при наличие на сериозно основание, с изрично решение на УС и евентуално след допълнително гласуване върху конкретно зададен въпрос: "Желаете ли Тамбукту да стане син поток на мястото на Вануату".

Шесто, аз лично предпочитам португалското пред холандското от гледна точка на прогнозирането - доста по-добре ми пасва на стила за гостувания - и ще ми е абсолютен медец да стане редовен син, но в крайна сметка има някакви общи принципи, които трябва да са приоритетни, а не личните пристрастия и отборни интереси, особено като сме поели някаква отговорност като организатори!!!

~

Между другото, заради шибаните телевизии, които си редят програмите на местните първенства, както си искат, някои от традиционните сини потоци са крайно заплашени в бъдеще. Германци, испански и англичани перманентно са на границата от 8 мача. Още един мач да мине някъде в нетрадиционен час и потокът пропада. А това ще стане рано или късно, тъй че е хубаво да се мислят някакви решения отсега, защото ще е тъпо да се губят традиционните сини потоци. То така направо си се ебава майката на цялата концепция на сините.

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   09.09.2014 15:06

Понеже темата пише ,че е дискусия мисля да споделя някой мои наблюдения, без да претендирам мнението ми да се взима предвид.
За мен Португалия е едно от най-слабите първенства в Европа. Ако не бях Бенфика, Порто и Спортинг спокойно като класа първенството можеше да се сравнява с това на Молдова (нищо лично). На мачове от Лига1 и Лига 2 има повече публика отколкото да кажем на Пасош-РиоАве. Да не говорим ,че повечето мачове са силно предвидими като знак, а често и като резултат. Въпреки че, съм фен на английте нека това мое мнение не се приема като кауза долните дивизий да стават сини потоци.
Второ, бих искал да попитам може би си има причина, която не знам, но ако Франция 2 мачовете са в петък и е нормално да не се играе, защо няма Германия 2 ,където обикновено по 5-6 мача са в събота и неделя и си мисля, че първенството е доста по-силно от някои зелени и червени потоци?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   09.09.2014 15:22

sarafino написа:
Второ, бих искал да попитам може би си има причина, която не знам, но ако Франция 2 мачовете са в петък и е нормално да не се играе, защо няма Германия 2 ,където обикновено по 5-6 мача са в събота и неделя и си мисля, че първенството е доста по-силно от някои зелени и червени потоци?

Три мача точно имат в състезателния ни уикенд (с начален час между С-16:00 и Н-24:00) - т.е. не събират нужния минимум от 5 мача за редовен зелен/червен поток. Навремето си бяха престижен зелен поток от калибъра на Италия-Б и Испания-2, но после телевизиите им насраха програмата и отпаднаха. Жалко, защото наистина са много силно и интересно първенство, но... :/

Последна промяна Medved на 09.09.2014 15:24, променена общо 1 път

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   09.09.2014 15:25

Bjoern Bo написа:
Първо, холандското е поне два пъти по-силно (а освен това по-динамично и по-разнообразно - и като игра, и като резултати) от португалското (където освен някои избрани мачове на т.нар. грандове, се играе някакво подобие на футбол на ниво наша "А" група пред полупразни трибуни) и всеки, който е гледал поне по три мача от двете, може да потвърди подобно наблюдение.

Точно така. Средната посещаемост на португалските отбори с изключение на грандовете е 4400 човека, което е с 2000 по-малко от посещаемостта на последния по тоя показател в Холандия. А нивото на мачове от рода на Ещорил - Олянензе е същото като на Марек - Хасково. Въобще не може и да става сравнение с Холандия. :wave:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 12:53

Искам да попитам крайната подредба на потоците според тази анкета ли ще се прави, гледам доста хора гласуват под строй против английските дивизии, включително и Чемпиъншип, първенство в което парите и известните футболисти са повече от доста от топ първенствата. Блуфена определено е инструктирал лъвчетата си да пишат нули. Тази анкета за мен не е обективна, защото повечето хора не мислят за играта, а се отдават на пристрастията.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 103 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща