Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:32

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 14:38

Пак казвам, аз повдигнах темата заради Чемпиъншип, защото според мен гласуването си е тенденциозно спрямо един от най-избираните и популярни потоци. Колкото до заводите, вижда се че не само на мен са ми любими ;-)

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 14:39

Крал Блуфен написа:
Как според тебе ше сравняваме КОЕФИЦИЕНТА НА ИЗБИРАЕМОСТ на един заводски поток, който е присъствал примерно във всички номинирани кръгове с един поток, който на 3 месеца веднъж е попаднал като червен????

Виж в таблицата как се сравняват. Може би тук трябва да се уточни, че потоците, които не събират нужната бройка номинирания за формиране на коефициент "избираемост", участват в общата ранглиста със 100% коефициента от гласуването, което дори ги поставя малко в привилигировано положение.

Последна промяна PMLeague на 13.09.2014 14:41, променена общо 1 път

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 14:40

oasis написа:
Пак казвам, аз повдигнах темата заради Чемпиъншип, защото според мен гласуването си е тенденциозно спрямо един от най-избираните и популярни потоци. Колкото до заводите, вижда се че не само на мен са ми любими ;-)

Еми да де ама според вас с Мейджъра като се гласува против заводите е под строй, а като се гласува за тях си е напълно нормално =)

Не случайно съм казвал стотици пъти,че ако нещата продължават по тоя начин (с изопачаване на истината и нагаждане както изнася на определени хора) накрая ше останат само отборите любители на заводи в тая игра :uuu:

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 14:41

PMLeague написа:
Крал Блуфен написа:
Как според тебе ше сравняваме КОЕФИЦИЕНТА НА ИЗБИРАЕМОСТ на един заводски поток, който е присъствал примерно във всички номинирани кръгове с един поток, който на 3 месеца веднъж е попаднал като червен????

Виж в таблицата как се сравняват. Може би тук трябва да се уточни, че потоците, които не събират нужната бройка номинирания за формиране на коефициент "избираемост", участват в общата ранглиста със 100% коефициента от гласуването.

Мейджъре, не ти разбирам сложните формули и изчисления. Просто направи така,че да се отчита факта,че има потоци, които са попадали в номинираните не повече от 3-4 пъти за цял сезон!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 14:47

Крал Блуфен написа:
oasis написа:

Еми да де ама според вас с Мейджъра като се гласува против заводите е под строй, а като се гласува за тях си е напълно нормално =)

Не случайно съм казвал стотици пъти,че ако нещата продължават по тоя начин (с изопачаване на истината и нагаждане както изнася на определени хора) накрая ше останат само отборите любители на заводи в тая игра :uuu:

Както виждаш сигурно аз съм човека, който е дал най-малко нули и единици, така че едва ли мога да бъда обвиняван в пристрастия.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 16:42

oasis написа:
Искам да попитам крайната подредба на потоците според тази анкета ли ще се прави, гледам доста хора гласуват под строй против английските дивизии, включително и Чемпиъншип, първенство в което парите и известните футболисти са повече от доста от топ първенствата. Блуфена определено е инструктирал лъвчетата си да пишат нули. Тази анкета за мен не е обективна, защото повечето хора не мислят за играта, а се отдават на пристрастията.

Според мен проблема не е в това дали да ги има или не, но да се забрани да се дават изцяло британски потоци.
дал съм пример с първото си мнение
Например максимум 4 потока (макар че и това е много) от Великобритания.
Така и няма да има никакви спорове, но за пореден път се убеждавам, че никога нищо няма да се промени, защото сте коне с капаци повечето тук и не вниквате истински в играта.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 16:50

Diavolo написа:
oasis написа:
Искам да попитам крайната подредба на потоците според тази анкета ли ще се прави, гледам доста хора гласуват под строй против английските дивизии, включително и Чемпиъншип, първенство в което парите и известните футболисти са повече от доста от топ първенствата. Блуфена определено е инструктирал лъвчетата си да пишат нули. Тази анкета за мен не е обективна, защото повечето хора не мислят за играта, а се отдават на пристрастията.

Според мен проблема не е в това дали да ги има или не, но да се забрани да се дават изцяло британски потоци.
дал съм пример с първото си мнение
Например максимум 4 потока (макар че и това е много) от Великобритания.
Така и няма да има никакви спорове, но за пореден път се убеждавам, че никога нищо няма да се промени, защото сте коне с капаци повечето тук и не вниквате истински в играта.

Ограничаването е съвсем друга тема и когато се пусне анкета за ограничаването тогава ще говорим. Тук става дума за тенденциозно гласуване против някои потоци с цел да не попаднат сред номинираните или в случая с Чемпъншип да не попадне сред сините потоци.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 19:02

Изображение

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 19:47

Много-много не ги разбирам тия спорове. Щом се пуска анкета, много ясно че хората ще кажат какво предпочитат, какво значи обективно? Според мен всеки обективно казва кои потоци одобрява и кои не, или с други думи на какво му се играе и на какво не. Заради това и не виждам смисъл от определения като коне с капаци и от обвинения в тенденционно гласуване - вижте и как е зададен въпросът: всеки трябва да посочи предпочитанията си като посочи колко одобрява/не одобрява даден поток. Поради това не виждам никакъв смисъл да се дискутира дали Бенфика са по-добри от Валвайк и дали Чарлтън дава повече пари за трансфери от Марек. Аз например не твърдя, че Б Група е по-добро първенство от Бразилия, но с удоволствие бих играл на Б Група и затова ѝ давам 3 точки, а на южноамерикански изобщо не ми се играе дето мачовете са в някакви безумни часове през нощта и дето заради тях понякога разбираш крайния резултат от мача си чак като станеш в понеделник сутринта, и затова съм им дал 0.

Поради това изобщо нямам намерение да мрънкам за резултатите, въпреки че като гледам нещата са точно обратните на това, което искам, ама нали затова правим гласуване - явно мнозинството е на друго мнение и е нормално това мнение да се вземе предвид.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 20:30

Всичко си е наред с анкетата според мене. Всеки си гласува, както си прецени. Ето, Шифтъра дал нула на Холандия - окей, аз не съм съгласен с аргументите му, но човекът не харесва потока, няма лошо. Аз не харесвам пък Гърция и Турция, Блуфката и приятели - заводите и т.н.

Ако искаме всичко да е според сила на първенството или някакъв друг "обективен" критерий, изобщо няма смисъл да правим анкети. Взимаме ранглистата на УЕФА и сме готови. :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 21:44

Аз съм сигурен, че и много хора не харесват примерно Италия, ама ей го на - потокът си събира пълен актив точки. Което искам да кажа, е, че дори в пристрастията трябва да има някаква доза обективност.

Но всичко си е в рамките на нормалното. Благодарение на високата активност се размиха някои от дребните негативни ефекти на гласуването. Бравос :cheers:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 23:15

oasis написа:
Ограничаването е съвсем друга тема и когато се пусне анкета за ограничаването тогава ще говорим. Тук става дума за тенденциозно гласуване против някои потоци с цел да не попаднат сред номинираните или в случая с Чемпъншип да не попадне сред сините потоци.

Ами айде дай да говорим тогава за ограничаването. Защо никой не повдига темата? :-x
Иначе аз съм твърдо против заводите и английските ритнитопковци (най-големите дърводелци в световния футбол), но не съм дал нито една НУЛА, защото съм гледал да съм максимално обективен. Даже мисля, че дадой тройка на Чемпиъншипа. :stop:

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 23:32

Diavolo написа:
oasis написа:

Ами айде дай да говорим тогава за ограничаването. Защо никой не повдига темата? :-x

Ами ние сме говорили, даже имаше и проектоправила по въпроса. Вече трябва да питаш Магера докъде е стигнал с правилника, но ако искаш, мога и да ти подскажа. ;)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   13.09.2014 23:44

Говорили сме, но с оглед на резултатите от анкетата и избираемостта на потоците през миналия сезон май е нужна малка ревизия - специално за ограничаването на максимум един син от държава.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   14.09.2014 00:28

А не може ли да се допитате до мениджърите на отборите по подобие на сегашното гласуване, да видим какво мислят мениджърите и помощник мениджърите по въпроса? :-)
защото точно това създава казуса и проблемите, а не толкова дали ще има Англия 2 или няма да има...

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   14.09.2014 00:33

Ето го това, което сме говорили:

Условия за номиниране на титулярни потоци за първа категория състезателни седмици (първенство, плейофи, баражи).

В номинираните потоци могат да попадат:
- Потоци от Топ 40 на текущата Ранглиста на потоците.
- Не повече от един поток от една нация в сините. В случай че имаме два потока от една нация в сините, по-ниският автоматично минава най-висок зелен.
- Не повече от два потока от една нация в сините и зелените общо. В случай че имаме три или повече потока от една нация в сините и зелените общо, най-ниските автоматично минават най-високи червени.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   14.09.2014 03:10

Stuart написа:
Всичко си е наред с анкетата според мене. Всеки си гласува, както си прецени. Ето, Шифтъра дал нула на Холандия - окей, аз не съм съгласен с аргументите му, но човекът не харесва потока, няма лошо. Аз не харесвам пък Гърция и Турция, Блуфката и приятели - заводите и т.н.

Ако искаме всичко да е според сила на първенството или някакъв друг "обективен" критерий, изобщо няма смисъл да правим анкети. Взимаме ранглистата на УЕФА и сме готови. :)

Сега защо ме караш да се впускам в подробности. Погледни как са гласували хората на Блуфена. Всички дават нула(с изключение на Надето, щото тя нали е жена) на Чемпиъншип и същевременно дават минимум двойка на останалите втори дивизии от топ първенствата, независимо че примерно Франция-2 почти всички мачове са в петък, Германия-2 я съберат 4-5 мача събота и неделя я не.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   14.09.2014 13:14

Обобщени резултати от анкетата: http://pmlunited.com/pmleague/image/rank2014.jpg

Като цяло без големи изненади, което още веднъж потвърждава мнението ми, че след гласуване може да се случи генерално разместване само ако има някакъв контролирано-организиран вот или друга не дотам честна практика. Отчитаме само една смяна смяна в топ 40: Израел пропада дълбоко надолу, а България-Б се качва на тяхно място. Украйна също се сгромоляса стремглаво, но не достатъчно, за да изпадне от елитната 40-ца. От т.нар. "първи резерви" най-голямо одобрение има за Финландия и Унгария, както и Холандия-2, която се отличава значително на фона на останалите второстепенни долни дивизии. И трите визирани обаче остават под "положителния праг" (1.50)

Изводът ми е, че логично хората се плашат от непознатото и си гласуват за потоците, които играят редовно. Но съм напълно сигурен, че ако някой екзотичен поток като Беларус, Кипър, че дори и Мароко попада редовно в номинираните само за един сезон, то на следващото гласуване ще събере достатъчно точки за топ 40. Както стана примерно с потоци като Уругвай и Колумбия.

След малко ще пусна и обобщената ранглиста, където влиза и коефициент "изибраемост" от предходния сезон.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   14.09.2014 13:22

За мен е малко притеснително, че малко ботски потоци като Франция-2, Италия - Б и Испания - Б са класирани по-напред от доста по непредвидимите и интересни долни английски дивизии.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Нова ранглиста на потоците в ПМЛ 2014 - тема за дискусии   |   14.09.2014 13:50

falkenbach написа:
За мен е малко притеснително, че малко ботски потоци като Франция-2, Италия - Б и Испания - Б са класирани по-напред от доста по непредвидимите и интересни долни английски дивизии.

+1

Смешна работа е Англия Ш да е след Италия 2 и Испания 2, но явно анти заводската кампания срещу конефермата се оказа успешна :uuu:

Русия 6-та непосредствено след топ 5 е другата голяма смешка, но резултата не ме учудва предвид мощната про комунистическа вълна във форума, набутаха си комунистическото първенство в елита

България 11-та е също прекалено, но предвид програмата 6 мача - единият в понеделник, другият в петък - вероятно този поток няма да влиза въобще.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 103 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща