Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:19

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
ТОТОКУПА 2014 
Автор Съобщение
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   30.08.2014 12:23

alessandron написа:
Bjoern Bo написа:
alessandron написа:
Мейджъре, браво за усилията. Ще имаш бира от мен, ако изкараш целия сезон в ПМЛ в този дух. И за да не съм голословен - каса бира. Но само ако е така целият сезон :)

Благодаря за оценката, но това ми е тарифата за едно полувреме, при това само ако е бирата е баварска ;)

Като ти е тва, ще седиш без бира и ще говориш за морални цености :)

Ти си ме учил на това ;)

Но ако толкова ти се дава каса бира, може да я сложиш на масата при завършването на правилника. Не за друго, но подобно събитие би следвало да се полее подобаващо ;)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   30.08.2014 12:25

Само ако правилникът е ПЕРФЕКТЕН !!!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   30.08.2014 12:37

alessandron написа:
Само ако правилникът е ПЕРФЕКТЕН !!!

:handshake:

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   05.09.2014 01:20

Резултати и класиране от турнира след ІІ кръг (ако не сте го намерили досега): http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?p=87834#p87834

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   14.09.2014 21:47

Кратко коментарче за турнира , който се проведе .
Ще започна с една препоръка към Мейджа . Мейдж , не е захващай с неща , които не ти се отдават . Стой си мирно и си пускай прогнози . Надявам се , че си ме разбрал .
Второ , не разбрах турнир ли играехме или контроли , защото ако са контроли , не знам защо не ни оставиха ние да си избираме противниците , а ни набутват разни отбори .
Трето . За пръв път ми се случва (пък било и в контрола) , един играч да заслужи три червени картона , но все как всичките му постове да се признаят . За пръв път , федерацията взима едностранно решения (и то в полза само на единия отбор) , на които слага етикет : По взаимно съгласие .
Сега и за победителя : Честито . Остават малко съмнения за тази победа , но отбор който прави пет точни удара от шест мача (като единия мач е прекратен) , заслужава само похвали . Пожелавам им да продължават в същото темпо , защото загатват за голям потенциал .

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   14.09.2014 23:35

Гонзе, айде вземи първо си оправи класирането на подопечната игра, която се администрира точно за три минути и половина средно на седмица, пък тогава ми давай препоръки.

Специално съм се допитал до всички участници за формата на турнира и състава на групите и съм получил тяхното съгласие (включително и твоето). И изрично съм уточнил, че на практика се играят контролни срещи, но в турнирен формат за повече атракция и шарения в подготвителната фаза.

п.п. За първи път ми се случва някой да прави проблем от това, че съперникът му е закъснял с потоци или мачове в контрола. Направо акълът ми не го побира как е възможна подобна дребнавост и липса на елементарна колегиалност! :о Ама явно е нужно и за неофициалните мачове да сложим някакви твърди правила, че да ни е мирна главицата... :/

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   14.09.2014 23:46

Bjoern Bo написа:
Гонзе, айде вземи първо си оправи класирането на подопечната игра, която се администрира точно за три минути и половина средно на седмица, пък тогава ми давай препоръки.

Специално съм се допитал до всички участници за формата на турнира и състава на групите и съм получил тяхното съгласие (включително и твоето). И изрично съм уточнил, че на практика се играят контролни срещи, но в турнирен формат за повече атракция и шарения в подготвителната фаза.

п.п. За първи път ми се случва някой да прави проблем от това, че съперникът му е закъснял с потоци или мачове в контрола. Направо акълът ми не го побира как е възможна подобна дребнавост и липса на елементарна колегиалност! :о Ама явно е нужно и за неофициалните мачове да сложим някакви твърди правила, че да ни е мирна главицата... :/

Ви ся , ти на мен сметка не ми дръж за играта . Когато я взех преди години , никой не искаше да се занимава и беше пред залязване . Ако си я искаш , твоя си е на мига .
Знам кво съм дал и какво не , но да ми казваш "По взаимно съгласие" , без дори да си ме питал , не го прави в бъдеще . И аз не съм виждал някой да трябва да получи 3 ЧК в един мач , но ето че стана и то в мой мач , но ти си взе едностранно решенията . Като ще правиш турнир , поставяй поне елементарни правила .

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
 ТОТОКУПА 2014 - ОБОБЩЕНИЕ   |   15.09.2014 01:39

Изображение

Шампион 2014: CD UNIVERSITARIO SFX :first:

~ ТОТОКУПА 2014 ~

Поток 'ИСКЪР'
-> CDLM BLUE POWER
-> LES MOUSQUETAIRES
-> AIR FORCE

Програма и резултати

[24.08 2014] CDLM BLUE POWER 0:0 LES MOUSQUETAIRES
[31.08 2014] LES MOUSQUETAIRES 2:2 AIR FORCE
[14.09 2014] AIR FORCE 1:0 CDLM BLUE POWER

Класиране

1. AIR FORCE            10
2. LES MOUSQUETAIRES 6
3. CDLM BLUE POWER 3

Поток 'ТУНДЖА'
-> DEMBA BOYZ
-> RED OR DEAD
-> CD UNIVERSITARIO SFX

Програма и резултати

[24.08 2014] DEMBA BOYZ 2:1 RED OR DEAD
[31.08 2014] RED OR DEAD 1:4 CD UNIVERSITARIO SFX
[14.09 2014] CD UNIVERSITARIO SFX 4:2 DEMBA BOYZ

Класиране

1. CD UNIVERSITARIO SFX 17
2. DEMBA BOYZ 10
3. RED OR DEAD 4

Поток 'СТРУМА'
-> БАЛКАНСКИ МЕЧОК
-> REAL GREEN
-> THE THRACIAN ORPHICS

Програма и резултати

[24.08 2014] БАЛКАНСКИ МЕЧОК 1:2 REAL GREEN
[31.08 2014] THE THRACIAN ORPHICS 4:3 БАЛКАНСКИ МЕЧОК
[14.09 2014] REAL GREEN 3:1 THE THRACIAN ORPHICS

Класиране

1. REAL GREEN           14 
2. THE THRACIAN ORPHICS 11
3. БАЛКАНСКИ МЕЧОК 6

ГЕНЕРАЛНО КЛАСИРАНЕ

1. CD UNIVERSITARIO SFX 20 (9 точки + 8 гола + 3 бонус точки)
2. REAL GREEN 17 (9 + 5 + 3)
3. AIR FORCE 13 (7 + 3 + 3)
4. THE THRACIAN ORPHICS 12 (6 + 5 + 1)
5. DEMBA BOYZ 11 (6 + 4 + 1)
6. LES MOUSQUETAIRES 7 (4 + 2 + 1)
7. БАЛКАНСКИ МЕЧОК 6 (2 + 4 + 0)
8. RED OR DEAD 4 (2 + 2 + 0)
9. CDLM BLUE POWER 3 (3 + 0 + 0)

Точкуване

- Победа в домакинство - 5 точки
- Победа в гостуване - 4 точки
- Равенство - 2 точки
- Загуба - 1 точка
- Служебна загуба или неявяване - 0 точки
- Всеки отбелязан гол - 1 точка

Бонус точки за генералното класиране

- Победител в потока - 3 точки
- Втори в потока - 1 точка
- Трети в потока - 0 точки

Честито на победителите и благодарности на всички, които взеха участие в пилотното издание на турнира! Надявам се занапред да се превърне в традиционна проява за уплътняване на подготвителната фаза :cheers:

Последна промяна PMLeague на 15.09.2014 16:25, променена общо 2 пъти

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   15.09.2014 16:20

Блуфи, аз мисля, че и в този турнир, борбата за местата последен/предпоследен беше смазваща и отново на ниво!
:rofl:
Така и не можах да схвана съвсем ясно смисъла на такова точкуване, но като гледам крайното класиране, нещата се подреждат и всичко добива смисъл и логика!!!! :rofl:

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   15.09.2014 16:30

Бате Петку написа:
Блуфи, аз мисля, че и в този турнир, борбата за местата последен/предпоследен беше смазваща и отново на ниво!
Така и не можах да схвана съвсем ясно смисъла на такова точкуване, но като гледам крайното класиране, нещата се подреждат и всичко добива смисъл и логика!!!! :rofl:

Пак ли са втори? :laugh:

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   15.09.2014 16:37

tonzos_justice написа:
Бате Петку написа:

Пак ли са втори? :laugh:

Да, при това с един равен и една загуба като гледам, а ние с две загуби сме първи! :rofl: :rofl: :rofl:

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   15.09.2014 17:03

Бате Петку написа:

Да, при това с един равен и една загуба като гледам, а ние с две загуби сме първи! :rofl: :rofl: :rofl:

Това наистина е световен феномен как отбор с 2 загуби ше е пред отбор с загуба и хикс :rofl: :rofl: :rofl:

И все пак честито на нашите млади лъвчета за КАТЕГОРИЧНАТА победа в турнира :bluefan: :bluefan: :bluefan:

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   15.09.2014 17:04

Гонзо написа:

Ви ся , ти на мен сметка не ми дръж за играта . Когато я взех преди години , никой не искаше да се занимава и беше пред залязване . Ако си я искаш , твоя си е на мига .
Знам кво съм дал и какво не , но да ми казваш "По взаимно съгласие" , без дори да си ме питал , не го прави в бъдеще . И аз не съм виждал някой да трябва да получи 3 ЧК в един мач , но ето че стана и то в мой мач , но ти си взе едностранно решенията . Като ще правиш турнир , поставяй поне елементарни правила .

Няма никакви 3 червени картона. Разбрахме,че избивките на Савиола за ПСУ не се зачитат, а дори и да не му се зачитаха и редовните избивки пак щяхте да загубите така,че не виждам какво толкова има да се коментира. Наистина е много грозен прецедент някой да е така дребнав в контролен мач и общо взето зверски се излагаш не знам дали го осъзнаваш.... :wave:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   15.09.2014 17:08

Бате Петку написа:

Ахахаха, мдааам :rofl: Вероятно цялата работа се корени в "6000+ минути голова суша" (and counting) в предсезонната подготовка :))))

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   15.09.2014 17:53

Крал Блуфен написа:
Няма никакви 3 червени картона. Разбрахме,че избивките на Савиола за ПСУ не се зачитат, а дори и да не му се зачитаха и редовните избивки пак щяхте да загубите така,че не виждам какво толкова има да се коментира. Наистина е много грозен прецедент някой да е така дребнав в контролен мач и общо взето зверски се излагаш не знам дали го осъзнаваш.... :wave:

Може би се излагаш ти и Мейджа ,който се пооака направо , но аз не съм . Зададох си въпросите и не получих отговор .
На теб ще ти разясня ситуацията , щото май ти е трудно да мислиш .
Първо : Играем турнир и малко или много това означава малко по сериозно отношение към мачовете , инак няма никаква причина да играем с този отбор .
Второ , да проследим ситуациите и взетите решения . Савиола пуска мачове час и нещо след крайния срок . В нормална ситуация ЧК и дузпа , но тъй като е контрола е ЖК и ПСУ . Ок , правим компромис за доброто на играта . Савиола пуска мачове с закъснение , което води до ЧК и тук започва да става странна ситуацията . Правилника казва , че играч получил ЧК не участва в мача . Да ама не . Правилно или не , прогнозите на Савиола се признават . Тук има и друг момент , дузпата би трябвало да се замени с 2 ПСУ (поне така си спомням че се обсъждаше) . Отделно ако не му се признаят прогнозите , то следва да пусне друг играч , но не го правят , въпреки че резерви има и то на линия . Тук обаче не съм сигурен какво казва правилника , защото такъв просто няма . Идва и още един спорен момент . Савиола който вече има червен картон , пуска избивки , което е абсолютно забранено и би трябвало да води до наказание . Според мен деянието е равно на това , да пусне пост след като е приключил срока , тоест ЧК , но няма как да съм сигурен , поради причина спомената преди това .
Трето . Вярно е че е един вид контрола , но в два от случаите г-н Меджърчо ми цитира правила в които е подчертано , "Когато и двата отбора са съгласи" . За него съгласие от двама означава : Мейджа + Блуфи , които нямат нищо общо с мача . Ако господин Мейджърчо си беше направил труда , поне да ме попита , тогава можеше и ти и той да ми говорите за рев , но до тогава ние просто сме отбора , който не го броят за жив в този мач .

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   15.09.2014 18:04

Гонзо написа:
Правилника казва , че играч получил ЧК не участва в мача . Да ама не . Правилно или не , прогнозите на Савиола се признават .

Точно това казва правилникът, но участието спира от получаването на червения картон нататък, тъй че редовните прогнози си се зачитат и правилото оказва влияние само на пуснатите ПСУ (които, както виждаш, не са зачетени, тъй като ЯВНО няма взаимно съгласие по въпроса).

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   15.09.2014 21:15

Първо не разбрах , как разбра кога има съгласие и кога не ? Ще ми е интересно да получа отговор .
Второ . За мен картона на Савиола не е втори жълт а директен червен . Да започнем обаче от това , какво става в един нормален мач . Ако един капитан пусне потоци (или мачове) след срока , то той получава ЧК и мнението му не се зачита . Защо даваме ЧК , когато мнението му не се взима под внимание ? Защото има умишлено действие . Точно такова има и от страна на Савиола , когато пуска нападателни , въпреки че знае , че това ще доведе до червен картон . Обяснявам го по разбираемо . Имаме състезател , който пуска след крайния срок . Това нарушение води до ЧК , но ние правим компромис и му даваме само жълт . Същият този състезател прави и второ подобно нарушение , въпреки че знае , че това ще доведе до ЧК . Тоест , действията му са умишлени и тук вече трябва да получи директен червен картон . Или казано по просто , строгостта на първото нарушение се прехвърля на второто подобно .
В нашия правилник за този тип нарушения имаме точно определени наказания , а те са : Един директен червен и един жълт картон , нямаме никъде две .

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   17.09.2014 16:40

Няма какво да се коментира. Гонзо показа истинското си лице прикрито зад маската на играта за удоволствие и любов към ПМЛ и се радвам,че ги имаше тия спорни моменти за да се случи :wave:

Последна промяна Крал Блуфен на 17.09.2014 16:42, променена общо 1 път

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   17.09.2014 17:23

Когато не са изяснени нещата, е нормално да има претенции. Разбира се, че и аз ще направя проблем, ако някой напише "еди кво си по взаимно съгласие" без даже да си е направил труда да ме пита аджеба съгласен ли съм или не.

Отделно - без да знам конкретния случай, щото не ми се рови - това, че е контрола, не означава всеки да си пуска когато и както му кефне. Това е и сред основните причини Кърсд да не играе контроли. Всеки си прави, каквото си иска, а после "ама то е контрола". Отбор, който предполагаемо се подготвя за новия сезон, няма никаква полза от подобни контроли.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ТОТОКУПА 2014   |   17.09.2014 17:32

Stuart написа:
Отбор, който предполагаемо се подготвя за новия сезон, няма никаква полза от подобни контроли.

В случая въпроса беше дали контролата да се играе на служебни мачове или на реалните и тя се игра на реалните. Гонзо просто много искаше да спечели мача за да си припише и той някакъв успех в играта и от там дойде целия рев. Смешна работа!

И защо да няма полза от такива контроли като имаме един най-нормален мач с избор на потоци и избор на мачове и редовни прогнози. Нямаше да има смисъл ако единия играе с 2 или 3ма човека както редовно се случва, но тука случая е друг.

Първо виж за кво иде реч па тогава давай оценки =))

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща