Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 18:35

Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Стадион Лазур ? 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 11:41

Съдбата на стадион "Лазур" в Бургас изглежда повече от предопределена. По информация на e-burgas.com на мястото на спортното съоръжение ще бъде издигнат умален макет на Лас Вегас.

Планирани са основно жилищни сгради, които ще се продават на руски богаташи. В комплекса ще има още казина и басейни. На някогашната арена на славни футболни битки ще се издигнат дубликати на най-емблематичните за столицата на хазарта сгради, като “Дворецът на Цезар” и “Висящите градини на Семерамида”.

Както вече е известно, ст. “Лазур” е капариран от руски олигарх, чиято самоличност все още остава загадка. Именно негова е и ексцентричната идея за този проект. Той пък ще започне да се изпълнява в началото на 2016 г.

Отборът на Черноморец ще се премести да играе на стадиона в кв. “Акациите”. Ако “акулите” все още съществуват и са в “Б” група, то изискванията към съоръжението ще бъдат силно занижени. Единствено трябва да се поставят 2 хил. пластмасови седалки с облегалки, както и да се приведат в подходящ вид съблекалните.

http://goo.gl/LWQw1G

Последна промяна bai Momchil на 18.09.2014 11:42, променена общо 1 път

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 12:31

Мисля, че тая история отразява най-добре що за държава имаме - безобразен капитализъм от времето на Дивия запад

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 12:43

Колко пасища и ниви има покрай главния път Бургас-Поморие, на един кур от Морето, що трябва да се случва това?
Тази новина ми се вижда повече от фалшива :helpless:

Последна промяна tonzos_justice на 18.09.2014 12:43, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 13:47

Ако е вярно, като човек, чийто летен дом е на хуй място от стадиона (и макар че ако проектът се осъществи, цените на имотите най-вероятно ще се вдигнат), бих споделил своето експертно, обективно и премерено мнение, което накратко гласи: "Да им еба путката майна" :besnyo:

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 13:49

И на мен ми звучи изключително невероятно това, на измислица прилича.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 13:57

tonzos_justice написа:
Тази новина ми се вижда повече от фалшива :helpless:

Абе не са тръгнали да събарят стадиона, но такива планове наистина има. Родният ми Бургас става все по-приятен и устроен град, но всеки път когато отида и изляза на разходка или някъде по работа, все повече и повече руска реч се чува. Имам приятели, в блоковете на които апартаментите купени от руснаци са повече от тези от българи. В търговските центрове рекламите и обявите често се казват и на български и на руски и т.н. Рано или късно това ще си даде отражение за много неща.

Цитат:
Както вече е известно, ст. “Лазур” е капариран от руски олигарх, чиято самоличност все още остава загадка.

Стадионът в момента е собственост на Нафтекс Петрол, които няма да имат проблем да го продадат, а новият купувач ще може да си направи каквото поиска с терена. Не съм запознат доколко общината може да разреши/забрани подобни неща, но определено ако се разреши на мястото на един приятен стадион, който бургазлии заслужават най-малкото защото е направен с парите на един комбинат който ги трови десетилетия, да се построи един кичозен комплекс, би било най-малкото тъжно....

Все пак дано наистина всичко си е поредната партенка на жълтокафевите издания... Защото нов собственик не значи непременно ползване на пространството за други цели.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 14:47

Anfield написа:
Стадионът в момента е собственост на Нафтекс Петрол

По-интересното е чия собственост всъщност е Нафтекс Петрол и кой реално командва там. :) Защото едва ли някой е съвсем наясно с разпределението на силите. Така че нищо чудно някой от големите играчи да се опитва да направи бърза пара, докато други големи играчи са например с мярка за неотклонение. ;)

Но това са си мои спекулации. Дано да е партенка.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 14:55

Не го вярвам! Мястото е супернеподходящо за подобни съоръжения. Нито инфраструктурата е като хората, нито като площ е достатъчно за нещо смислено, обградено е от три страни от жилищни блокове. Заеби...

Но най-вече не го вярвам заради впечатленията ми от настоящата градска управа. След толкова години упорит труд и очевадни успехи, получили признание в цялата страна, не вярвам да си приложат такова зверско политхаракири.

Някой май пак е сбъркал хапчетата! :outofspace:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 15:03

Жълтения отвсякъде и според мен.

И докато сме на тема бг стадиони, Стюърта да каже какво се случи там с техния стадион красавец, дето трябваше да изникне на мястото на бившия Юрий Гагарин. Има ли някакъв шанс да се вкара в ход? И въобще за какво беше цялата тази работа - обикновена немарливост или мутренска схема с дългосрочно действие (например разчистване и подмяна предназначението на предишния терен)?

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 15:05

Anfield написа:
Цитат:
Родният ми Бургас става все по-приятен и устроен град, но всеки път когато отида и изляза на разходка или някъде по работа, все повече и повече руска реч се чува.

И аз установих това преди няколко седмици. Море от руснаци. Бургас винаги съм го харесвал повече от Варна, много по-топъл град като излъчване. :cheers:

Последна промяна tonzos_justice на 18.09.2014 15:06, променена общо 1 път

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 16:01

Stuart написа:
По-интересното е чия собственост всъщност е Нафтекс Петрол и кой реално командва там. :)

Мисля, че Цветан Василев има дял там, но точно колко голям, не си спомням.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Стадион Лазур ?   |   18.09.2014 16:15

BatRado написа:
Stuart написа:
По-интересното е чия собственост всъщност е Нафтекс Петрол и кой реално командва там. :)

Мисля, че Цветан Василев има дял там, но точно колко голям, не си спомням.

И той има, и Гришата има, и други големци имат/имаха или се борят да имат. Затова казвам, че не е ясно кой командва там. Така че може и да не е съвсем партенка тая новина, макар и според мен по-скоро да е точно такава.

По въпроса с Гагарин - нищо не се случва, доколкото знам. Преди години Ицата се пънеше нещо, тимаджиите и те, но по една или друга причина работата пропадна. Уж имало подпочвени води, които пречели. Не знам обаче кое е истина и кое не. Фактите са, че там в момента няма нищо.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]