Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 22.09.2026 00:52

Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Race to London 
Автор Съобщение
(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Race to London   |   09.09.2014 12:06

Гледам, че след скока на Нишикори, Гришо вече е извън топ 8 за тая година.
Някой може ли да се наеме да прогнозира какви са му шансовете да се класира за Лондон, тъй като не знам от конкурентите му кой какви точки има да губи и къде.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   09.09.2014 13:42

В Пекин и Шанхай нема нищо за защита, там трябва да се напъне. В Стокхолм титла, в Базел четвъртфинал и в Париж осминафинал май беше. Според мен от него си зависи и вярвам, че ще успее.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   09.09.2014 13:58

alessandron написа:
В Пекин и Шанхай нема нищо за защита, там трябва да се напъне. В Стокхолм титла, в Базел четвъртфинал и в Париж осминафинал май беше. Според мен от него си зависи и вярвам, че ще успее.

а от конкуренцията, кой е най-застрашен или всички са в позицията на Гришо?

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   09.09.2014 14:18

Мислех да пусна подобна тема, ще се опитам да отговоря:

1. Един от много важните въпроси е дали Рафа ще участвува в Лондон - ако не - Гришо трябва да е минимум 9-и, ако да - минимум 8-и;
2. Топ 4 вече са се класирали (Ноле, Фед, Рафа и Стан);
3. Конкурентите за останалите места са Чилич, Нишикори, Ферер, Бердих, Раонич, Гришо и Мъри. Не включвам Цонга, който е на почти 1000 точки от 8-ото място и почти 900 от 9-ото.
4. До Лондон има само два Мастърса - Шанхай и Париж. Има и 4 турнира АТП 500 - Токио, Пекин, Базел и Валенсия, които могат да се използват за т.нар. "Best Other" точки. Естествено, и по-малките турнири (250 и т.н.) могат да бъдат използвани за същото, но вероятността да повлияят на крайното класиране е по-слаба.
5. На Гришо му трябва да задържи Мъри зад себе си и да изпревари още 1 (ако Рафа е аут) или още двама;
6. Ако приемем, че Нишикори и Чилич точно навлизат в най-добрата си форма, това е много неприятно, защото Гришо излезе от нея след Уимбълдън (и да, изключвам Торонто, където стигна полуфинал, побеждавайки Робредо и Андерсън, което не е някакъв подвиг за поставен под номер 7). Раонич е също толкова непостоянен, но като цяло прави по-добра 2014 от нашия. Освен това Милан има 2 празни места в "Best Other", т.е. най-добрите му два турнира извън Мастърс оттук-нататък ще се запишат изцяло. По-скоро бих заложил да се осерат Бердих и Ферер, като за Бердих това е по-вероятно. Гледам резултатите на Ферер от миналата година - отпада рано в Шанхай, но играе финал в Париж.
7. T.e., да обобщим - най-реалният добър сценарий за Гришо е Рафа да не играе в Лондон и Бердих да вземе 180 точки по-малко от него до началото на ноември. Ако Мъри се "вдигне" обаче, нещата стават почти невъзможни. В този случай освен че няма да играе в Лондон, Гришо ще завърши годината извън Топ 10. Освен това Мъри пропусна всичко след US Open миналата година, така че няма никакви точки за защитаване (което няма значение за Race to London, но има за ATP Ranking).

Това е първият ми "тенис" анализ така че моля спецовете за снизхождение и всякакви корекции са добре дошли.

PS. Сандро, виждам, че си писал докато съставях това мнение, поправи ме ако греша, но ми се струва, че за "Race to London" се гледат само точките след Лондон 2013, т.е. няма какво да се защитава.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   10.09.2014 02:21

стрейнджър,
гледат се само точките от 2014 г. ;)

Иначе какви са тези приказки за Надал? :о
Било по-добре за Григор ама некой друг път. По-добре да гледам Надал отколкото Григор.
А Григор да вземе да се понапрегне малко и сам да си се класира, а да не разчита на нещастието на други.

Надал ако е ОК е главния фаворит за Лондон и има шансове дори за връщане на първата позиция, но пак казвам ако е на 100% с бекхенда, защото ще е свеж, миналата година бе вече поуморен, но падаше само от Ноле, който направи изключително силен завършек на годината. Сега обаче Ноле чака дете, а и е доста уморен, така че не очаквам от него да е някакъв фактор.

към днешна дата в Лондон бих прогнозирал, че ще играят:
Ноле, Рафа, Фед, Вавринка, Чилич, Нишикори, Раонич и Димитров.

т.е. отписвам Ферер и Бердих, както и Мъри.
Макар че Мъри даде индикации за нещо повече в мача му с Ноле, но пак се обади контузията му в края на мача. Иначе Мъри е много силен в Азия.
Ферер свърши бензина, Бердих също изглежда доста натежал.
За това залагам на младите лъвчета.

Последна промяна Diavolo на 10.09.2014 02:21, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   10.09.2014 12:47

На мен пък ми е по-интересен Григор от Надал. А ти винаги броиш Надал за фаворит в Лондон, което винаги буди смях.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   10.09.2014 12:48

MCStranger написа:
Мислех да пусна подобна тема, ще се опитам да отговоря:

1. Един от много важните въпроси е дали Рафа ще участвува в Лондон - ако не - Гришо трябва да е минимум 9-и, ако да - минимум 8-и;
2. Топ 4 вече са се класирали (Ноле, Фед, Рафа и Стан);
3. Конкурентите за останалите места са Чилич, Нишикори, Ферер, Бердих, Раонич, Гришо и Мъри. Не включвам Цонга, който е на почти 1000 точки от 8-ото място и почти 900 от 9-ото.
4. До Лондон има само два Мастърса - Шанхай и Париж. Има и 4 турнира АТП 500 - Токио, Пекин, Базел и Валенсия, които могат да се използват за т.нар. "Best Other" точки. Естествено, и по-малките турнири (250 и т.н.) могат да бъдат използвани за същото, но вероятността да повлияят на крайното класиране е по-слаба.
5. На Гришо му трябва да задържи Мъри зад себе си и да изпревари още 1 (ако Рафа е аут) или още двама;
6. Ако приемем, че Нишикори и Чилич точно навлизат в най-добрата си форма, това е много неприятно, защото Гришо излезе от нея след Уимбълдън (и да, изключвам Торонто, където стигна полуфинал, побеждавайки Робредо и Андерсън, което не е някакъв подвиг за поставен под номер 7). Раонич е също толкова непостоянен, но като цяло прави по-добра 2014 от нашия. Освен това Милан има 2 празни места в "Best Other", т.е. най-добрите му два турнира извън Мастърс оттук-нататък ще се запишат изцяло. По-скоро бих заложил да се осерат Бердих и Ферер, като за Бердих това е по-вероятно. Гледам резултатите на Ферер от миналата година - отпада рано в Шанхай, но играе финал в Париж.
7. T.e., да обобщим - най-реалният добър сценарий за Гришо е Рафа да не играе в Лондон и Бердих да вземе 180 точки по-малко от него до началото на ноември. Ако Мъри се "вдигне" обаче, нещата стават почти невъзможни. В този случай освен че няма да играе в Лондон, Гришо ще завърши годината извън Топ 10. Освен това Мъри пропусна всичко след US Open миналата година, така че няма никакви точки за защитаване (което няма значение за Race to London, но има за ATP Ranking).

Това е първият ми "тенис" анализ така че моля спецовете за снизхождение и всякакви корекции са добре дошли.

PS. Сандро, виждам, че си писал докато съставях това мнение, поправи ме ако греша, но ми се струва, че за "Race to London" се гледат само точките след Лондон 2013, т.е. няма какво да се защитава.

Така е, да.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   10.09.2014 13:19

Най-добре просто гледайте класацията Race to London, защото накрая само тя ще има значение. Няма нужда от сложни сметки със защити на точки. :-) Иначе аз искам да гледам Федерер, Джокович, Вава, Чилич, Нишикори, Димитров, Раонич и Цонга. Бердих и Ферер и без това всяка година играят и нищо не правят, по-добре да се махат, а Надал е комедия в зала.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   11.09.2014 00:52

комедия в зала, ама турнирите в зала са в края на сезона
нека да са пролетта и ще видим колко е трагедия.
за това има два финала и е правил страшни мачове и в зала

Само Джокович е фаворит срещу него в зала в момента, стига Надал е ОК, пак го казвам.

Последна промяна Diavolo на 11.09.2014 00:53, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   11.09.2014 00:53

alessandron написа:
На мен пък ми е по-интересен Григор от Надал.

Е, хора разни... :music:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   11.09.2014 12:18

Ето това, което ми трябваше.
http://en.wikipedia.org/wiki/2014_ATP_World_Tour_Finals
Мисля, че сега вече могат да почнат по-адекватните съждения :-P

Последна промяна falkenbach на 11.09.2014 12:18, променена общо 1 път

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   11.09.2014 12:36

С оглед формата на Чилич и Нишикори и многото точки, които взеха от US Open, мисля, че са сигурни участници във финалната 8-ца.

Бедрих и Ферер са тези, които има шанс да изпаднат. Особено Ферер има доста точки от допълнителни турнири и със сигурност Гришо може да му стопи преднината при добро представяне в Базел и Стокхолм.

Проблемът на Гришо са обаче и Раонич и Мъри, които са си доста стабилни и нищо чудно да изместят нашия. Цонга не мисля, че ще е проблем.

Нашия трябва да направи минимум два 1/4 финала на двата оставащи мастърса + добро представяне в Базел и Стокхолм, за да се докопа до топ 8.
Друг вариант е да направи 1/2 финал на някой от Мастърсите.

Като цяло има шанс, защото Надал го няма, Джокович не мисля, че ще се пъне много много в следващите турнири.
Затова е много важно да бие играчите от неговата черга. Победа срещу пряк конкурент като Чилич, Нишикори, Ферер, Бедрих, Раонич или Мъри би била с цената на двоен успех. Съответно - загуба от някой от тях е равносилна на двойна загуба.

Като цяло доста трудна задача и мисля, че няма да се справи. Дано поне успее да финишира в топ 10. Това ще е огромен успех за българския тенис! Лично аз на това се надявам. Топ 8, може би е още прекалено голяма хапка за него.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   28.09.2014 16:38

Мъри мина Гришо с победата си в Шенжен. Рафа се връща, което значи, че Григор ще трябва да изпревари трима. В момента последният класирал се е Бердих.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   28.09.2014 17:49

Мдам става много сложно.
Ще е истинска касапница в Азия и после сезона на закрито в Европа.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   01.10.2014 18:28

Имаме 5 сигурни за Лондон:

Ноле, Рафа, Фед, Стан и Чилич

И само 3 свободни места за които спорят:
Нишикори, Раонич, Димитров, Мъри, Бердих и Ферер :outofspace: :ludnica:

изключвам Цонга. Изключвам и Ферер, въпреки че го пиша в списъка заради точките и мястото му в ранкинга. Не вярвам на Бердих, макар че в зала е силен. Мъри яко се е амбицирал да се класира за Лондон и знаем на какво е способен, когато е мотивиран и преследва цел. Първоначално го бях отписал, но пак виждам глад за игра и победи. Това е лоша новина за останалите претенденти.
Ще е зверска касапница и всяко по-ранно отпадане ще е голяма грешка.
Раонич има късмет, че сега е в Токио, където нивото е като на чаланджър, а се взимат същите точки. :uuu:
Нишикори е ясно, че е там. Григор засега е в най-неприятната ситуация, ама да видим...

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   08.10.2014 11:46

Мисля, че след днешната глупава загуба, Гришо се прощава с финалния мастърс.
По-добре да се отпусне да не гони никакви цели до края на сезона и да мисли вече за следващия сезон. Каквото било било.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   08.10.2014 19:56

falkenbach написа:
Мисля, че след днешната глупава загуба, Гришо се прощава с финалния мастърс.
По-добре да се отпусне да не гони никакви цели до края на сезона и да мисли вече за следващия сезон. Каквото било било.

Глупости - и Нишикори, и Раонич също отпаднаха. Има още турнир - серия 250, 500 и още един Мастърс. Докато математически може да се класира, трябва да се бори.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   08.10.2014 23:42

егати късмета, тея двамате не видях, че са отпаднали

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   16.10.2014 11:38

Надал пропуска финалния мастърс в Лондон, защото трябва да се подложи на операция от апендисит след турнира в Базел или в най-добрия случай след мастърса в Париж.

Шансовете на Гришо остават живи, макар и не много големи.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Race to London   |   17.10.2014 23:26

falkenbach написа:
Надал пропуска финалния мастърс в Лондон, защото трябва да се подложи на операция от апендисит след турнира в Базел или в най-добрия случай след мастърса в Париж.

Шансовете на Гришо остават живи, макар и не много големи.

Не е сигурно, че пропуска - ще е ясно след Базел. Освен това Раонич най-сетне се издъни в ранна фаза и това е още една хубава новина за Григор.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща